10kk- montako kertaa rintamaitoa päivässä?

ääiti

Yösyötöt jääneet pois joku aika sitten, imetän nykyään 5x päivässä, eli aina aterian jälkeen. Nyt mietin pärjäisikö vauva 4x päivässä jos EI saa lisämaitoa pullosta? Ei nimittäin oikein osaa pullosta juoda, kun ei olla korvikkeita käytetty ja nokkamukistakaan ei suostu juomaan, ei ilmeisesti tykkää mausta. Haluaisin jättää välipalan yhteydessä olevan imetyksen pois, jotta ehtisi joskus hoitaa asioita ajan kanssa. Uskon että maitoa myös riittäisi paremmin, jos en joka kolmas tunti ole tarjoamassa tissiä. Mielipiteitä?

8

2515

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Kysyntä ja tarjonta

   Kyllä tuon ikäiselle neljä imetystä ehkä riittää, mutta nyt korjaan yhden pahan väärinkäsityksen: imetyskertojen vähentäminen EI lisää maidon määrää, vaan vähentää sitä. Toki aluksi rinnat tuntuvat täydemmiltä, mutta hyvin nopeasti maidon määrä vähenee sille tasolle, minkä ne neljä imetyskertaa vaativat. Rinnat tuottavat maitoa sitä enemmän mitä enemmän lapsi imee ja mitä tyhjempi rinta on, sitä kiihkeämmin se tuottaa maitoa. Täysi rinta on viesti maidontuotannolle, että maitoa ei tarvitse tuottaa niin paljon. Itse en tuon ikäiseltä jättäisi vielä päivän imetyskertoja pois, kun kerran olette jo yöimetyksetkin lopettaneet. Voit kuitenkin luonnollisesti tehdä, niin kuin juuri sinusta tuntuu hyvältä.

  • ääiti

   Kiitos vastauksesta, tiedän kyllä tuon kysynnän ja tarjonnan lain, mutta kyllä minulla oli tiheään yöimetyksen aikaan maito aika nihkeässä kun söi niin usein, ettei uutta maitoa ehtinyt kerääntyä rintoihin. Ajattelin että sama logiikka päiväsyöntien yhteydessä. Nyt minusta on vähän hintsusti maitoa välillä, ainakin sen nousu vauvan alettua imemisen on tosi hidasta, menee minuutteja ennen kuin mitään tulee. Parin kuukauden kuluttua olen joka tapauksessa viimeistään ajatellut vähentää imetystä kun lapsi täyttää vuoden. Toivottavasti oppii tykkäämään korvikkeesta vähitellen, tällä haavaa se on kyllä ihan no-no.

   • Kysyntä ja tarjonta

    Tietenkään maitoa ei ole rinnoissa valtavasti, kun imetys on tiheää. Mitä enemmän rintaa tyhjennetään, sitä enemmän se maitoa kuitenkin tuottaa. On selvää, että jos öisin imettää tiheään, niin vauva saa kerralla pieniä määriä maitoa. Niistä kuitenkin kertyy yhteensä melkoinen määrä. Sinusta voi tuntua nyt, että maitoa on enemmän, kun aamuimetyksellä rinnat ovat yön jäljiltä täynnä, mutta se ei pidä paikkaansa. Kaikki se yön aikana kertynyt maito vain on rinnassa, kun vauva ei ole rintaa välillä tyhjentänyt. Ja pikku hiljaa sitä on aamuisin aina vähemmän. Vähentämällä imetyksiä maito vähenee, niin se vain menee.

    Olethan muuten tietoinen, että ei se yksivuotispäivä ole mikään pakollinen hetki lopettaa imetystä, vaikka Suomessa sitä melkein sellaiseksi tarjotaankin? Äidinmaito on hyödyllistä myös taaperolle, vaikka imettäisikin vain pari kertaa päivässä. Ja miksi haluat korviketta tarjota, kohtahan voitte siirtyä ihan tavalliseen lehmänmaitoon jos haluatte?


   • Kysyntä ja tarjonta

    Ai niin: tuo herumisen hitaus johtuu todennäköisesti juuri siitä, että olet lopettanut yöimetykset. Yöimetykset pitävät maidontuotantoa parhaiten yllä (oksitosiinia erittyy yöllä eniten), joten niiden lopettaminen usein vaikuttaa ainakin jollain lailla maidontuotantoon. Herumista ei kuitenkaan nopeuta imetyskertojen vähentäminen. Muistathan muuten edelleen juoda itse riittävästi? Kun maitoa ei enää erity samoja määriä kuin ennen, ei janontunnekaan ole ihan samalla lailla läsnä ja riittämätön nestekin voi vaikuttaa herumisen tiukkuuteen. Samoin kuukautisten aikaan (jos kiertosi on jo käynnistynyt) voi maito joillain olla tiukassa, hormonaalinen juttu.


  • 43ygs

   Imetystuesta joskus kyselin, että montako imetystä riittää jotakuinkin tuonikäiselle päivässä ja ne tuumasivat, että neljäkin kertaa riittää takamaan riittävän maidonsaannin, jos imetykset ovat tehokkaita ja vauva selvästi juo maitoa.

   Ja kuten edellisetkin ovat sanoneet, ei se maidon määrä lisäänny imetyksiä vähentämällä, mutta jos tavoite on pikkuhiljaa alkaa lopettelemaan, niin voithan yrittää tarjota omaa maitoa mukista tai pullosta välipalalla.

  • ääiti

   No lehmämaitoa ei voida varmaan tarjoilla, kun tavallisesta korvikkeesta tulee itkua ja ihottumaa. Soijakorviketta ollaan tarjottu, lääkärin neuvosta, mutta ei maistu. Ja pumppaamiseen mulla ei ole koskaan riittänyt maito, ei edes niinä aikoina alkumetreillä kun maitoa tuli tosi hyvin, tai sitten en vaan heru pumpulle. Käsin sain silloin jotain lypsettyä mutta nyt niin minimaalisesti ettei hyötyä.

   Mutta välistä on tosiaan hankalaa kun pitäisi joskus hoitaa asioita ilman vauvaa ja mummi esim. vahtina, mutta silti pitää aina rynnätä imettämään alle kolmen tunnin välein. Meillä syödään nimittäin eka kiinteät, joissa menee sen puolisen tuntia ja siten vasta maito ja kolmen tunnin päästä aloituksesta onkin jo uusi ateria... Yöimetysten aikaan en imettänyt välipalalla melkein koskaan, koska yöimetyksiä oli useita ja vauva sain näinollen maitoa 6-8 kertaa vuorokaudessa.
   Olen myös ajatellut vähentää pikkuhiljaa, enkä kerralla, kun lapsi on on parin kuukauden päästä vuoden. Välipalamaidon poisjättämisestä voisi aloittaa. Toivottavinta olisi että saisin sen soijakorvikkeen maistumaan...

   • Kysyntä ja tarjonta

    No mutta eihän se lapsi nyt satunnaisista imeyskertojen väliin jättämisistä rikki mene tuon ikäisenä! Jätät lapsen mummin kanssa, mummi tarjoaa kiinteät ja vettä päälle mukista. Eri asia olisi, jos lapsi olisi parikuinen. Seuraavana päivänä taas imetät kuten tavallisestikin.


  • lapsentahtisesti

   Imettäää voi/ pitää lapsentahtisesti. who suosittelee imetystä 2v asti. Saanko uteliaisuuttani kysyä, että miksi alat vuoden iässä vähentämään/ lopettamaan?

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mua kiinnostais

   Aika paljon vietellä sut vielä J... ❤️❤️
   Ikävä
   89
   2922
  2. Martina, Jasser ja kaik neljä tytärtä Järvisydämessä

   Sinne se Jasseri kiitää pitkin baanaa. Esko oli niin kiva, että antoi autonsa hälle. Noin toimii fiksu, avarakatseinen ex.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   297
   2471
  3. Aion ottaa yhteyttä sinuun

   ens tai seuraavalla viikolla. Tähän vaan tiedoksi että osaat varautua rakas :)
   Ikävä
   141
   1900
  4. Jos laittaisin viestin

   Laittaisn: vaan: Moi, mitäs kuuluu 😊 Se riittäisi kertomaan tarpeeksi kaiken jälkeen. Mitä itse laittaisit?
   Ikävä
   78
   1394
  5. Valtamedia VALEHTELI Oodin tapahtumista, paikalla ollut pastori kertoo totuuden

   Eli ainoa joka häiriköi oli naiseksi pukeutunut mies(sairasta), joka töni ja jopa löi pastoria ja haastoi kaksintaisteluun. Youtubelta löytyy video j
   Maailman menoa
   414
   1379
  6. Helteet paljastaa.

   Sumin naiset on kyllä aika läskejä, osa ihan yököttää ku vähissä vaatteissa kauppaa lyllertävät, läskit tursuu ja sit koittavat viel pitää tiukkoja va
   Suomussalmi
   66
   1329
  7. Miten musta tuntuu

   että sä teet niitä mulle :) Olen katsonut rivien välistä ja ymmärrän ehkä mitä tarkoitat. Olemme samalla viivalla ja täysiä idiootteja jos me ei yhdis
   Ikävä
   47
   1010
  8. En halua elää ilman sinua

   Mutta ei sinun kanssakaan voi elää. Miten tästä voisi päästä yli..
   Ikävä
   47
   812
  9. Jos en olisi rakastunut sinuun

   voisin sentään tapailla muita. Rakastumalla sinuun tuomitsin itseni yksinäisyyteen.
   Ikävä
   57
   806
  10. Miten reagoisit

   Jos heräisitkin aamulla palstalaisen vierestä?
   Sinkut
   141
   795
  Aihe