Teetkö töitä joululomalla?

g-g-gallup

Hei Sinä opettaja, aiotko käyttää osan joululomastasi työntekoon?

Minun on ainakin pakko. Olen lukion opettaja, ja koeviikko päättyy vasta huomenna lauantaina. Kokeenpalautus on aika pian koulun taas alettua tammikuussa, joten osa kokeista (tai paremminkin teksteistä - olen äikänope) on korjattava "lomalla".

Itse olen sitä mieltä, että opettajien lomista ainoa loma, joita muiden työläisten kannattaa edes vähän kadehtia, on kesäloma. Siitäkin pari ekaa viikkoa menee kokeiden korjaamiseen ja ainakin muutama vika päivä tulevan lukuvuoden opetuksen suunnittelemiseen.

Mutta onko opettajia, jotka ottavat koko joululoman ihan vain iisisti?!

16

281

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lukion orja

      Tapaninpäivästä loppiaiseen teen töitä klo 8 - 17. Muu aika vapaata.

    • eräs lukio-ope

      Valitettavasti joudun minäkin tekemään. Joulunpyhät ja uuden vuoden aaton olen lomalla, mutta muina päivinä teen muutaman tunnin verran töitä. Siis muutaman tunnin per päivä.

      T. Myöskin lukio-ope

    • opettaja savosta

      Joudun itsekkin käyttämään opetuksen suunnitteluun osan joulusta. Ajattelin suunnitella 9 ryhmän tunnit huomenna. Jonka jälkeen voi olla huoleti ja viettää joululomaa. Aloitan englannin ja ruotsin opettajan virassa 2.1

    • Mitä muuta?

      Olen AMK:ssa ruotsin opettajana. Aloitan opetusryhmien kanssa viikoilla 4-5, sitä ennen suunnittelua, rästejä yms, esim. uusiin tietokoneohjelmiin tutustumista. Ainakin huomenna (23.12.) tarvii vielä tehdä muutama tunti töitä - sähköposteja ja muuta sälää. Arvioinnit sain tänä viikonloppuna kuntoon. Tavoitteena olla jouluaatosta about 9.1. asti ilman vilkaisuakaan työasioihin (sisältää pari saldovapaatakin). Katotaan onnistuuko. Mukava kuulla, miten lukiossa, joten ei siellä näköjään liiemmmin pääse töistään eroon. Välillä työ kypsyttää ja rajusti - säästömeininki, oppimisella ei merkitystä ja hullun isot ryhmät . Normiarjessa teet duunia aamulla, illalla, viikonloppuina ja lomilla - aivan kuin elämäntapa. Ylitunneista ei makseta. Jos teillä vinkkejä uusista työpaikoista muualla kuin opetusalalla, kertokaa! Myös pari vuotta kaupallisen alan opintoja takana...

    • Competo

      Ajattelin tehdä töitä kahden viikon joululomasta yhden viikon. Se ei ehkä ole kivaa, mutta ainakin helpottavaa. Kun muuten tuntuu olevan sellainen tahti,etten mielestäni ehdi tehdä mitään kunnolla. Tosin olen toiminut vasta pari vuotta opettajana, eli ehkä se tästä helpottaa.

      Nyt voi siis vähän purkaa epäjärjestyksessä olevia papereita ja muuta vaiheessa olevaa.

    • selvitystäkaipaava

      Olen vasta valmistuva äidinkielen opettaja ja olen ihmetellyt, että mitä kokeita äidinkielen opettajat oikein korjaavat kesäloman ensimmäisinä viikkoina? Arvosanathan on lukuvuodelta annettu ja todistukset kevätjuhlassa jaettu. Miksi siis enää kokeita korjaamaan, kun ei niitä oppilaille syyslukukauden alussa jaeta? (Ei ainakaan minun kouluaikoinani jattu, vaan aloitettiin ns. puhtaalta pöydältä.)

      • selvitystä antava

        Koulu päättyy viikon 22 viimeisenä arkipäivänä, joka on yleensä lauantai. Otapa kalenteri esille, niin ymmärrät.


    • äikänopettaja

      Hei selvitystäkaipaava, lukiossa koeviikko loppuu yleensä vasta ihan toukokuun lopussa. Silloin kokeet (tai äikän opella yleensä esseet ja/tai tekstitaidon vastaukset) korjataan pääosin vasta kesäkuussa.

    • EO 1974

      Olen erityisopettajana yläkoulussa ja en tee yhtään töitä lomilla, siis millään lomalla.

    • Yksiopelukiosta

      Kesällä tehdään myös lukion kurssien uusintakokeita. Niin hylätyistä kursseista kuin sellaisista, joiden arvosanoja halutaan korottaa... Ne kokeet voi olla esim. 7.6 tai vaikkapa 10.6.

      Monesti vielä 1-2 viikkoa suvivirren kajahtamisem jälkeen koululla on opettajia töissä.

    • amismaikka

      Voi raukkoja.

      Olen ammisope, en tee yhtään enempää kuin velvollisuuden ja ylitunnit. Suunnittelu ym. hallinnon teen oppituntien aikana. Kokeita en pidä, arvosanat tulee tehtyjen harjoitusten mukaan. Arviointi koko kurssin ajan ns. jatkuva näyttö.

      Olette tainneet valita väärän opetusalan, tai ette osaa järjestää työtänne sujuvaksi.

      • Amishope

        Amismaikka minäkin reilut 10 vuotta. Ei tarvitsisi tehdä lomalla mitään, mutta kun käyttää muutamana päivänä pari tuntia asioiden järjestelyyn, niin ei sitten tammikuussa ole läheskään niin kiire. Eli ehtii käytävillä ja kahvihuoneissa sekä loistaa esimiehen suuntaan että olla empaattinen kireämmille työkavereille. Kaikki voittavat.


    • typeriäOlette

      En todellakaan tee! Teen tasantarkkaan sen minkä ehdin enkä yhtään enempää. Kokeilkaapa vaikkapa teollisuudessa sitä, että teettäisitte töitä vapailla - lakossa olisivat! Joten ihan turhaan täällä itkette, jls vapaaehtoisesti alaltte töitä vapaillakin tekemään. Ehkäpä kannattaa tehdä työt vain työaikana ja jos työaika ei tähän riktä, sitten systeemi janpalkkaus pitää korjata.

      Teidänlaiset opettajat ovat pääasiassa syhnä opettajien palkkakuoppaan. Teette vapaaehtoisesti vapaa-ajallanne töitä! Khllä työnantaja teettää niin paljon kuin vain teette!

      • 8+9

        Opettajat usein haalii itselleen lisää töitä, koska se tietää lisää palkkaa. Sitten voi olla ettei työaika riitäkään kaikkeen.

        Opettajilla ei sitäpaitsi ole mitään erityisesti määriteltyä vapaata tai lomaa, on vain opetuksetonta aikaa.


      • naualkakkaka
        8+9 kirjoitti:

        Opettajat usein haalii itselleen lisää töitä, koska se tietää lisää palkkaa. Sitten voi olla ettei työaika riitäkään kaikkeen.

        Opettajilla ei sitäpaitsi ole mitään erityisesti määriteltyä vapaata tai lomaa, on vain opetuksetonta aikaa.

        Opettajat usein haalii itselleen lisää töitä koska haluavat tehdä itsestään korvaamattomia.


    • matikanope

      Ei tulisi mieleenkään tehdä töitä lomilla. No okei, saatan jonkun Wilman vilkaista vielä loman parina ensimmäisenä päivänä, jos vaikka joku numero on huolimattomuuttaa mennyt ihan väärin ja vanhemmat perusteluja pyytää. Ei tällaista kyllä vielä ole käynyt.

      Niin ja ehkä loman viimeisenä iltana vilkaisen, millä tunneilla seuraava pivä alkaa. Että osaa oikeaan paikkaan aamulla mennä.

      Kokeiden korjaukset ja jotkut erikoistuntien suunnittelut ovat sellaisia, mitä joutuu ihan kotona tekemään, mutta kyllä minun vakaa tavoite on se, että työt tehdään siellä työpaikalla ja oven kun perässään sulkee, niin alkaa vapaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8276
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2529
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2253
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1919
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1654
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1489
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1442
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1389
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1272
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe