Ylimääräisen yhtiökokouksen ajankohdan määrääminen

Taloyhtiömme yhtiöjärjestys mahdollistaa ylimääräisen yhtiökokouksen pitämisen, mikäli 1/10 osa osakkaista (osakkeiden määrästä) sitä hallitukselta pyytää. Onko jotain määräyksiä, missä ajassa pyynnön jälkeen kokous on järjestettävä vai voiko isännöitsijä määrätä sen mielensä mukaan?

6

113

  Vastaukset

  • "5 § Oikeus vaatia ylimääräistä yhtiökokousta

   Ylimääräinen yhtiökokous on pidettävä, jos sitä vaativat tilintarkastaja, toiminnantarkastaja tai osakkeenomistajat, joilla on yhteensä kymmenesosa tai yhtiöjärjestyksessä määrätty pienempi osa kaikista osakkeista. Vaatimuksen on oltava kirjallinen ja kokouksen pitämistä on vaadittava tietyn asian käsittelemistä varten.

   Kokouskutsu on toimitettava **kahden viikon kuluessa** vaatimuksen saapumisesta."

   http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2009/20091599?search[type]=pika&search[pika]=asunto-osakeyhtiölaki#a1599-2009

  • "voiko isännöitsijä määrätä sen mielensä mukaan?"

   Isännöitsijä ei määrää mitään, vaan taloyhtiön hallitus.

   Ja korjaan hieman edellistä.

   Kutsut on lähetettävä kahden viikon kuluessa, mutta kokousajankohta on vapaasti määriteltävissä, kunhan kokous on vain laillisesti kokoonkutsuttu. Tarkoittaa sitä, että kokous voi olla aikaisintaan kahden viikon päästä kokouskutsujen lähettämisestä.

   Eli minimissään hommaan menee neljä viikkoa.

   • Siis minimissään 2 viikkoa ja 1 päivä, ei 4 viikkoa.


  • Ihan vähäisen aiheen takia ei yhtiökokousta kannata kutsua koolle, sillä ylimääräisiä kustannuksia tulee tonni tai pari kokouskulujen muodossa. Näin kevättä ajatellen virallisen yhtiökokouksen ajankohta lähestyy, joten vaihtoehtona on esittää käsiteltävä asia yhtiökokouksen asialistalle tekemällä ajoissa kirjallinen ilmoitus tästä hallitukselle. Hallitus käsittelee asian ja jos sen katsotaan vaativan päätöksiä yhtiökokoukselta, niin se lisätään kokouskutsuun asialistalle. Yhtiökokous tekee päätöksiä vain kokouskutsussa mainituista yhtiöjärjestyksessä mainituista asioista, eikä kokouksen aikana voida lisätä päätöstä vaativia asioita esim. kohtaan "muut asiat".

   http://www.taloyhtio.net/yhtiokokousopas/asiat/

   • Mitä kokouskuluja? Yhden asian käsittelrmiseksi tuskin kannattaa isännöitsijää kutsua. Yhtiökokouksista ei jaeta kokouspalkkiota ja pöytäkirjan tarkastaa joku hallituksesta ja tämä kuuluu hänen vuosipalkkioonsa. Ainoat kulut on parikyt sivua paperia, vähän mustetta ja 5 minuuttia aikaa hallitukselta että laatii kutsun. Ja ehkä toinen 5min kun sujauttaa kutsut postilaatikkoon.


   • Blllkvvvv kirjoitti:

    Mitä kokouskuluja? Yhden asian käsittelrmiseksi tuskin kannattaa isännöitsijää kutsua. Yhtiökokouksista ei jaeta kokouspalkkiota ja pöytäkirjan tarkastaa joku hallituksesta ja tämä kuuluu hänen vuosipalkkioonsa. Ainoat kulut on parikyt sivua paperia, vähän mustetta ja 5 minuuttia aikaa hallitukselta että laatii kutsun. Ja ehkä toinen 5min kun sujauttaa kutsut postilaatikkoon.

    Ja vielä: varsinainen yhtiökokousha voi olla vaikka marraskuussa, eihän nämä "vuodet" automaattisesti mene kalenterivuodittain.


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Uuden henkilötunnuksen koodi

   Puuhaillaan uutta henkilötunnusjärjstelmää josta tavan taallaaja ei voi päätellä yhtään mitään. Vastaavasti koodien lukuoikeus ja tiedonpurku tulee ol
   Maailman menoa
   161
   3382
  2. Muut maat tiukentaa korona toimia, suomi ei

   https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006643856.html Miksi suomessa taas odotetaan että tartunnat räjähtää. Jo nyt helsingissä enemmän tartuntoja kuin O
   Maailman menoa
   242
   2968