Mistä kristinusko saanut vaikutteita?

perujajja

Pitääkö paikkansa, että kristinusko on saanut vaikutteita zarathustralaisuudesta ja sielun kuolemattomuusoppi olisi Kreikasta peräisin, Platonilta?

19

148

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Theologi

      Pitää, vaikutteita on tullut myös buddhalaisuudesta ja Egyptin Isis ja Osiris-kultista, orffilaisuudesta, ofiittisuudesta ja monesta muusta. Kristinuskon Dogma on oikea sekahedeelmäsoppa.

      • Niin ja pitää ottaa huomioon, etttä kristityt otti vaikutteita juutalaisilta. Mistä taas juutalaiset olivat keksineet tarinoita, niin sumerit olivat lähteenä. Helvetti-oppi tuli juutalaisten pakkosiirtolaisuuden aikana zarahustralaisuudesta.

        Mikä on oikeastaan mielenkiintoista. Mikäli Jeesus yritti opettaa puhdasta oppia, niin miten hän saattoi opettaa 500 vuotta aiemmin opittua Hlvetti-oppia Jumalansa keksimänä? Pakanajumalan kannattajien kehittämä oppi. Tosin Jeesus puhuikin arameaa, joka oli pakkosiirtolaisisäntien oma kieli. Isrealin kansan omaa kieltä Jeesus ei puhunu äidinkielenään.....Vaikka Jumala oli antanut jokaisella kansalle oman kielensä, niin se kieli ei kelvannut Jeesukselle.


      • Theologi

        Erittäin hyvin perusteltu ja dokumentoitu kuvaus Jameksesta ja John'sta tähtien metaforina


    • Historia tunnetaan

      Täällä on hyvä artikkeli asiasta: http://en.m.wikipedia.org/wiki/Origins_of_Christianity

      Siitä selviää mm. se, että suuri osa kirkkoisistä oli saanut koulutusen hellenistiseen filosofiaan. Siksi hellenismillä oli suuri vaikutus kristinuskon muovaantumisessa.

      Ihmettelen kyllä sitä, että nämä asiat harvoin kiinnostavat uskovia. Tuntuu siltä, että oman uskon synty ja juuret on piilotettava keinolla millä hyvänsä. Eikä ymmärretä edes sitä, että kaikki muut voivat kuitenkin opiskella nämä asiat. Lopulta päädymme hulluun tilanteeseen: kaikkein huonoimmin kristinuskon historian tuntevat kristityt itse.

      • Mielestäni tuo ei ole hullu tilanne kun sitä miettii tarkemmin. Ne jotka on asioista ottanut selvää, niin ymmärtää kristinuskon olevan keksitty juttu ja hylkäävät sen. Ellei ole tietoa kristinuskon historiasta, niin silloin voi turvallisesti elää valheessa ja olla kristitty.


    • *Faith*

      Ei sillä ole mitään väliä, mistä mikäkin uskonto on saanut vaikutteita. Ihminen on aina ja kaikkialla uskonut siihen, että tämän näkyvän todellisuuden lisäksi on olemassa näkymätön todellisuus, ja että elämä jatkuu tavalla tai toisella kuoleman jälkeen. Lisäksi ihmisten havainnot näkymättömästä maailmasta tai "yliluonnollisesta" ovat aina olleet hyvin samanlaisia maailmankolkasta tai uskonnosta riippumatta.

      • On sillä väliä

        Siinä mielessä sillä on väliä, että ilman uskontojen historian tutkimusta ihmiset voivat luulla, että jokin uskonto ja sen jumala/jumalat ovat todellisia. Olemme kyllä nähneet, mihin se johtaa.


    • reikkalaistako

      Miten hellenistisyys on sitten vaikuttanut ja mitä se on tuonut mukanaan?

      • Theologi

        Se on tuonut paljon platonilaista ajattelua,mm uskon sielun kuolemattomuuten ja alkukirkkoon mm.ajatuksen jälleensyntymästä.
        Mutta Aleksandrian yliopiston kautta Uuten testamenttiin on johtunut paljon Pythagoralais/gnostiaista gematriaa eli nuemrollistat koodausta, josta kuuluisin on ns. pedon luku 666. muita po. lukuja ovat 153 ja 276, kaikki pythagoralasia ns. kolmiolukuja. Mutta kirjain/numeroisa on paljon myös astronomiaa ja astrologiaa,


    • Kristinusko on saanut vaikutteita suoraan Jumalalta. Jeesus oli taivaassa jo silloin kun maailmankaikkeus luotiin ja näiltä ajoilta se kristinusko sitten on.

      Muut uskonnot ovat sitten paljonkin omin tulkinnoin omaksuneet kristinuskon ominaisuuksia aina luomisesta saakka.

      Näistä muista uskonnoista näkee mihin se johtuu, kun Jumalan tahtoa on alettu tulkitsemaan. Vähitellen ne ovat muovautuneet aivan erilaisiksi kuin mitä Raamatussa on kirjoitettu.

      Tässä syystä on yhä niin tärkeää ja suurta, että Jumala on varjellut oman Sanansa näin pilkun tarkkaan meille saakka. Vaikka kirkko nyt taas kerran yrittääkin omilla tulkinnoillaan ja kaanoneillaan tuhota Jumalan ilmoituksen niin eivät siinä onnistu kuten eivät ole onnistuneet nämä muutkaan uskonnot omine tunnustuskirjoineen.

      • vastausta odottaen

        "Jeesus oli taivaassa jo silloin kun maailmankaikkeus luotiin ja näiltä ajoilta se kristinusko sitten on."

        Saanko kysyä kumpi teistä kristityistä on oikeassa, sinä vai henkilö joka on aloittanut tämän viestiketjun:
        http://keskustelu.suomi24.fi/node/11938142

        Minä ymmärrän kyseisen sivuston (http://hoshanii-taivasuutiset.blogspot.fi/) kautta että Jeesus erkani Jahvesta ja tuli omanlaiseksi henkiolennoksi tai persoonaksi. Tällainen lainaus löytyy kyseiseltä sivustolta: "Varhaisempana aikana minun nimeni oli JEHAWA sen jälkeen henkeni jakautui kahtia ja meille tuli vieraantuminen keskenämme, jopa viha."

        Minun on kuitenkin vaikea nähdä miten Jeesus olisi ollut olemassa omana persoonana tai henkiolentona jos kyseistä sivustoa on uskominen. Ymmärrän sivuston perusteella että Jeesus erkani Jahvesta ja heidän välille tuli vihaa, mutta että Jeesusta ei olisi ollut sitä ennen olemassa. Oliko Jahve lainkaan lempeä ennen kuin Jeesus oli olemassa vai tapahtuiko erkaantumisessa se että Jahve tuli äärimmäisen vihaiseksi, mutta Jeesuksesta tuli se lempeä osapuoli joka kääntää toisenkin posken?

        Tarkoitetaanko Jeesuksella ainoastaan jotain Jumalan persoonaa ja Jumala on käsite jota ihminen peilaa yrittäessään luoda itselleen hyvää isähahmoa sen vuoksi että oma biologinen isä ei ole ollut riittävän hyvä ansaitakseen arvostusta? Usein ne ihmiset ryhtyvät tosissaan uskomaan kristinuskoon joiden isät ovat olleet hyvin tiukkoja kurin suhteen eivätkä ole säästelleet vitsaa. On se melkoinen vitsaus tuo käsite Jahvesta jos sekin on vain luotu tuomaan harhainen käsite oikeudenmukaisesta isästä joka odottaa lapsiaan tuonpuoleisessa.

        http://www.youtube.com/watch?v=kLBDFe3mDtk


      • tt11, "Kristinusko on saanut vaikutteita suoraan Jumalalta."

        Osoita Jumalasi ja todista sen olemassa olo koko maailmalle!!! Siihen ei ole vielä yksikään kiihkokristitty vielä kyennyt!! Noh, antaa Raamatun kirjoitti peräsuolivaivoista kärsinyt muinaishallitsija. Pyydän myöskin todistamaan sen, että Jumala osaa kirjoittaa ja vastaukseksi ei riitä se että Jumala on taas jokin "kaikkivoipa"!! Se Jumala, mistä puhut on paskiainen ja semmoinen olisi olemassa niin sitä olisi varmasti kokonainen armeija vastassa ja tulittamassa!!

        Raamattu on ihmisen kirjoittama teos. Jumala ei ole luonnut ihmistä vaan ihminen on luonnut Jumalan!!!


      • foksmalder

        Raamattukin on muuttunut aikojen kuluessa. Mutta hienoja mentaalisia kuperkeikkoja, bravo!


    • "Mistä kristinusko saanut vaikutteita?"

      Joku muinaishallitsija on saanut ensimmäisen ripulin ja siitä se idea tuli kirjoittaa Raamattu!

    • tv121

      ateisti1982

      Raamattu on saanut vaikutteita Jumalalta ja Jeesukselta 100 %.

    • kutteitavai

      Eikö Sumerilaisten taruissa ole samanlaisia juttuja kuin Vanhassa Testamentissa? Miten Platonin filosofia on kristinuskoon vaikuttanut?

    • Theologi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      452
      2275
    2. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      238
      2046
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      189
      1582
    4. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      109
      1561
    5. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      3
      1331
    6. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      53
      1325
    7. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      151
      1316
    8. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      51
      1198
    9. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      68
      1085
    10. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      100
      1058
    Aihe