Serkkuni on piloille hemmoteltu prinsessa

Joulukoivu

Serkkuni on piloille palveltu, manipuloiva pikku prinsessa. Tyttö ei siedä pettymyksiä tai vastoinkäymisiä, pitää itseään ylempiarvoisena kuin muita ja komentelee ja määräilee toisia jatkuvasti. Sekä lapsia että aikuisia. Lapsia hän haukkuu, ilkkuu ja määräilee lakkaamatta, aikuisille puhutaan todella epäkohteliaasti ja töykeästi, ja äitiään komentaa jatkuvasti. Hänelle tuodaan kaikki nenän eteen, häntä palvellaan, hän vaatii kaikki orjikseen. Myös muut lapset kuuluvat hänen käskytyspiiriinsä.
Tämä tyttö ei kestä, jos joku muukin onnistuu jossakin. Kukaan muu ei ikinä voi onnistua, kukaan muu ei voi koskaan voittaa. Jos joku toinen esim. onnistuu tai voittaa, niin tyttö suuttuu ja mököttää niin kauan, kunnes saa vanhempansa puolelleen, ja se onnistuminen tai voitto selitetään pois jollakin onnellisella sattumalla tai että onnistuminen olisi jollain tavoin tytön ansiota.
Tämä kuningatar ei tottele ketään, ilkkuu muita, toimii oman mielensä mukaan. On jatkuvasti äänessä, roikkuu äidissään kiinni ja lässyttää hänelle. Kakara saa kaiken mitä keksii haluta, vanhempansa pitävät tätä ainokaistaan kuin kukkaa kämnenellä ja hakevat kuunkin taivaalta.
Tämä tyttö on ällistyttävän taitava manipuloimaan ja valehtelemaan. Hän pystyy häikäilemättä silmät kirkkaina valehtelemaan ummet ja lammet ja yön päiväksi. Manipuloi muita lapsia palvelemaan häntä ja vierittää omat kolttosensa heidän niskaansa. On jatkuvasti todella ilkeä ja epäkohtelias, ja puhuu minullekin usein tähän malliin: "Vitun huora älä komentele mua tai mä tökkään tän haarukan sun silmän läpi voi piru". Hänen äitinsä puolustelee tytön käytöstä sillä, että "se on vielä niin pieni".
Hänellä on kuitenkin myös kyky loistaa täydellisen suloisena pikku päivänsäteenä, ja saattaakin käyttää tätä valepukuna päästäkseen taas käskyttämään muita. Ei kuitenkaan tee näin jollei siitä ole hänelle itselleen apua. Hän on töykeä, ilkeä ja epäkohtelias kaikille, mutta odottaa silti itselleen erityiskohtelua.
Tyttö on perheensä ainoa lapsi ja pilalle lellitty. Hän on tottunut olemaan huomion keskipisteenä, ja raivostuu jos menettää asemansa hetkeksikään. Ihmettelen, että tyttö saa kotonaan valtavasti huomiota, mutta silti joka paikassa laittaa pystyyn hirveän dramaattisen teatterishown. Puhuu kovaan ääneen lapsenomaisesti ja heittäytyy vauvaksi. Hakee huomiota jatkuvasti ja tikahtuu, jos sitä ei aina saa. Olipa paikka sitten kirjasto, kauppa, ravintola, jne. aina teatteri alkaa.
Kun hän haluaa tai ei halua jotain, hän huutaa ja itkee ja kiljuu, kunnes saa tahtonsa läpi.
On jatkuvasti ilkeä, mutta ei myönnä sitä koskaan. Tämä prinsessa ei koskaan voi tehdä mitään väärin, eikä ole ikinä toisille ilkeä, vaan kaikki ovat aina hänelle. Jos asia selviää (tyttö on tehnyt pahojaan), niin hän pitää mykkäkoulua tai syömislakkoa kunnes kaikki pyytävät häneltä anteeksi.
Tyttö on luokkansa kruunaamaton kuningatar, pitää opettajaakin otteessaan. Hänen luokassaan on aina hirveä härdelli ja pyöritys, dramaattisia välikohtauksia. Tyttö manipuloi ja kiusaa luokkatovereitaan. Jakelee potkuja, läpsimisiä ja kampituksia jos joku ei tee kuten kuningatar haluaa. Haluaa päättää leikeissä aina kaiken ja ivaa muita. Koko tytön asennoitumisesta kotona ja koulussa näkee, miten juuri hän saa tehdä niitä asioita, mitä toiset lapset eivät saisi. Tyttö myös valehtelee usein opettajalle ja koulussa.
Hän on tottunut olemaan passattavana ja palveltavana. Häntä ei varsinkaan saa käskeä, eikä hän siitä yleensä piittaakaan. Ennemminkin hän odottaa toisilta jatkuvasti nöyristelyä ja orjaksi suostumista.
Olemme kokoontuneet sukujouluun, ja tyttö järjestää hirveän härdellin ja shown. Kasvatuksessahan tämä syy on, mutta onko myöhäistä muuttaa suuntaa, vai onko tyttö jo ns. "menetetty tapaus"? Selvää on, ettei normaalia juuri enää, sillä tyttö ei kykene empatiaan. Miten saada vanhempansa käsittämään, että kasvatustapaa täytyy oikeasti muuttaa?

5

445

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ...

      Miten on mahdollista, ettei hän ole koulussa saanut tuolla käytöksellään muilta turpaan?

    • Ei vaan jaksa moista

      Oi kauheeta! Ihan kuin olisin lukenut eräästä tuntemastani tytöstä. Joskus aika tekee tepposensa, mutta usein ei. Minä jättäisin moisen kutsumatta sukujuhliin koska mikä hän on pilaamaan muiden juhlia? Vanhemmille on tuskin mitään järkeä puhua koska hehän tämän "monsterin" ovat kasvattaneet. En valitettavasti osaa neuvoa muuta kuin että kotonasi pidätte teidän tavat ja serkkusi siksi kaikki mölyt mahassaan. Jos hän ei teillä ollessaan osaa käyttäytyä, ei sitä muiden tarvitse sietää.

      Olen vain valitettavasti huomannut, että tällaisia ihmisiä ei kukaan oikein uskalla ojentaa. Itse menin kerran niin tekemään aikuiselle ihmiselle ja sain itse hurjat haukut niskaani kun en suostunut sietämään sitä, että tämä yksi nainen aina pilasi muiden juhlat. Yllättäen kaikki, jotka olivat aikaisemmin valittaneet naisen käytöksestä olivatkin sinut asian kanssa. Mutta selän takana sitten kirosivat naisen alimpaan maan rakoon.

      Harmi, että vanhemmat eivät ole hoitaneet tehtäviään vaan jättävät asian toisten hoidettavaksi tulevaisuudessa. Vastuutonta!

      • rahat mulleheti

        Se on pelkästään sun vika


      • ...
        rahat mulleheti kirjoitti:

        Se on pelkästään sun vika

        Voitko selittää vähän tuota kommenttiasi?

        Kun tuo avauksessa kuvattu tyttö on hiukan vanhempi, hän tulee vielä oppimaan elämää kantapään kautta. Silloin vanhemmat eivät enää olekaan hänen käytöstään puolustelemassa.


    • show must go on

      Aloituksesta tuli mieleeni eräs aikuinen, nykyään paljon esillä oleva, keski-ikää lähentelevä showtanssija, jonka käytös lienee saman tapaista.
      Sen sijaan sitä en tiedä, millainen hän on ollut lapsena.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      591
      4071
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3418
    3. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2959
    4. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2901
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2234
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2171
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      2107
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1935
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1930
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1879
    Aihe