Tämä on *# viimeinen joulu...

Joulu on kamala aika

Olemme eläkkeellä oleva pariskunta. Lapsi kolme ja ovat omillaan.
Koko lähisuku kokoonttuu jouluksi meille. Painettu ja pakerrettu jokunen päivä ruokien ja valmistautumisten takia.
Porukkaa tulee mukanaan 2 lasta.
Aikuisten kanssa vielä pärjää hyvin, mutta ne lapset, kakarat. Yh-äidin 5ja 6 vuotiaat hemmmotellut pikkupirut kulkevat kännykät korvilla, näpelöintivehkeet käsissä, kiljuvat ja huutavat tahtoaan läpi. Sattui kotiin jäämään tonttulakki ja se piti hakea 10 kilsan päästä.
Korvia vihlovaa kirkunaa.
Jo samassa tilassa olo on ikävä kokemus. Olen yrittänyt kertoa satuja, lukea Aku Ankkaa kakarat sylissä. Ei jakseta keskittyä. Juoksu ja mekastus on tärkeempää.
Hirvittää jo etukäteen ajatella selasten lahjojen yletön saanti ja valtava käärepaperimäärä.
En jaksa. Menen ulos kävelemään.
Odoten hetkeä jolloin lähtevät.
Aatto pilalla jo monena jouluna pelkästään pikkulasten tähden.
Olen varmaan kyllästetty pikkulapsilla?
Itselläni on sentään 4 (mukana kaksoset) lasta ja siinä oli miulle aivan saletisti lastenhoitoa. Laskin, että olen lukenut iltasatua omilleni 16 vuoden ajan.

Olen tehnyt sen selväksi, että meillä ei ole viikonloppuhoitolaa siksi ajaksi kun vanhemmat menevät huvittelemaan. Eikä yöhoitolaa, eikä kouluun viemisiä.

Katson, että minulla on täysi oikeus elää omaa elämääni ilman samassa tilassa olevia pikkulapsia. Tiedän kyllä, että he kasvavat aika nopeasti. En halua että perääni itketään, enkä halua tuntea olevani tärkeä lasten kautta. Sitä sain olla aivan tarpeeksi omien lasteni vuoksi. Ja se riittäköön! Työnikin oli vaativaa tasoa. Lasten aikana olin aina iltaisin kotona.
Minun lapseni kasvoivat kotona eikä heitä juurikaan käyneet hoitamassa anoppni eikä äitini.
Omat isovanhempanikin asuivat niin kaukana, että tapasin heidät ehkä 2 - 3 kertaa.
Minulla ei tavallaan ole kokemuksia isovanhemmista. Omilla vanhemmillanikaan ei ollut aikaa minulle. Se oli sitä 50-60 lukua.

Porukka lähtee. Siistimme hiukan paikkoja. Tuuletamme. Otan lasin viiniä ja koetan rauhoittaa hermoni.
Sama huomenna ja Tapanina.
Ensi Joulu on takuulla rauhaisa, viihtyisä ja miellyttävä ilman pikkulapsia....

11

580

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • --------

      No, onneksi olet vihdoin tajunnut, että kerrot heille, ettei heitä tarvita luoksesi jouluna tai muulloinkaan. Tuskin hekään luonasi viihtyvät, kyllähän tuo sinun asenteesi ilman muuta näkyy päälle. Kohteliaisuuden vuoksi mummoloissa usein käydään, siis niissä, joissa ei tarvitsisi, jos ei kulisseja haluttaisi pitää yllä.

      Etpä näytä itsekään onnistuneen kovin hyvin siinä lastenkasvatuksessa niiden 3-4 lapsesi suhteen, kun ainakin yksi heistä on yh, joka ei saa lapsiaan mitenkään kuriin. Miksi siis odotat lapsiltasi parempaa onnistumista.

    • ...

      Oli niin paljon kirjoitusvirheitä tuossa avauksessa, etten jaksanut lukea. Hienoa, että kolmen ikäinen lapsi on jo omillaan.
      Mulle ei oikein selvinnyt sekään paljonko tällä kärtyllä on kakaroita ja kakaroiden kakaroita, mutta väliäkö hällä. Huomasi, että viini oli jo korkattu. :D

    • vinkki

      Ensi jouluna sitten vietätte joulun kahdestaan kotona, mökillä tai lähdette matkalle. Kerrotte sen jo ajoissa lapsillenne. Tai piipahdatte aattona yhden lapsenne luona, jos niin haluatte. Seuraavan luona sitten seuraavana vuonna jne. Tämänkin kerrotte heille jo etukäteen. Jos tämä ei heille sovi, niin voi, voi, ja te teette juuri niin kuin haluatte. Siitä ei voi, eikä saa kukaan loukkaantua.

      • ymmärsinkö oikein?

        Voi olla, etten ihan ymmärtänyt viestiä. Onko näin, että lapsenlapset eivät ole toivottuja vieraita? On inhottavaa kaksinaamaisuutta esittää sitten jotain muuta, mitä oikeasti ajattelee! Huh, huh! Täälläkin oli eilen aikamoinen hulina, kun lapset availivat lahjojaan, mutta sitä ei mikään voita, kun katselin heidän iloaan. No, ensi jouluna sitten saatte olla rauhassa ja voipi olla, että joskus tulee aika, ettette haluaisikaan sitä rauhaa niin paljon. Muistelkaa sitten, kuinka inhottavaa oli kun "kakarat" sotki teidän harmoonisen elämänne. Täytyy sanoa, että on tärkeysjärjestys ihan kadonnut näiltä ihmisiltä. Hyvää joulua muille normaaleille isovanhemmille! t. onnellinen mummi


    • teeskentelemättä

      Asiaan on helppo ratkaisu, kun ilmoitatte perheelle jo syksyllä, että vietätte joulun kaksin tai matkoilla. Ihmettelen, miksi otat heidät luoksenne kun et kuitenkaan halua. Onhan sinulla puhekyky kuitenkin, eikä tarvitse kuin sanoa, ja ihan rauhallisesti vaan. Ei tarvitse riidellä tai kiukutella, kyllähän aikuiset ihmiset voivat keskustella ja kertoa suunnitelmistaan hyvässä yhteisymmärryksessä ja sovussa.

    • Häipykööt"

      Aloittajalle haluan sanoa, että hienoa kun tämä oli viimeinen koettelemusten joulu!
      Ymmärrän täysin miten ikävää voi olla huonosti käyttäytyvien lasten kanssa viettää joulua samassa tilassa.
      Kyllä se vaan niin on, että vanhemmilla on vastuu jälkikasvustaan. Silloin kun lapset eivät halua osata käyttäyä niin pysykööt poissa muita häiritsemästä.
      Kyllä kakaroille pitää kuri löytyä vielä nykyaikanakin.

      Onnellista uutta vuotta!

    • epäselvää

      Onko se yksi yh lapsesi kumppani. Eli et ole näiden kakaroiden isoäiti?

    • tiuskaton-

      njoo...jos et ole oikea isovanhempi näille lapsille...niin komenna, sun talo, sun tavat! Jos ei passaa, niin ei tupata kun ei tykätä!
      Vanhemman piitaamattomuutta antaa käyttäytyä kylässä miten sattuu, mutta kyllä niitä voi komentaa, ei ne kielloista säry!
      (Heh!Heh! Yhteenlaskun tulos ei ollut oikea! 4 3 ei ole seitsemän, eikä 20 12 ole 32)

    • Mulperi60

      Meille kokoontuivat kaikki neljä lastamme puolisoineen ja kuusi lastenlasta.
      Oli naurua, riemua, leikkiä ja riehuntaa - minä nautin! Muuten istumme täällä hiljaisuudessa ja hämärässä (ettei papan silmiä häikäise) kahdestaan. Lehden sivun kääntäminen on jo iso kahahdus, sukkapuikon putoaminen lattialle kauhea kilinä. Voi voi. Olen varmaan entisessä elämässä ollut italialainen suurperheen mama, mieheni taas kärttyinen erakko. No, hän ei ainakaan teeskennellyt, istui erikseen ja näytti ilmeellään "tässähän taas kärsin". Valitettavasti kukaan ei jaksanut kiinnittää huomiotaan häneen ja tulla paapomaan. Huoh.

      Sanoin hänelle, että ensi joulu vietetään hänen ehdoillaan missä hyvänsä, kunhan ei tänä jouluna murjottaisi. Ei nyt ihan onnistunut.

    • yksin parempi

      on ne kun lapsia, nuo vanhat papat, onneks ei tarvii katella tuollasta enää..huh..

    • mymmelimyy1

      Siis apua?! En ymmärrä ollenkaan ajatusta, ettei auteta lastenlasten hoidossa. Näyttää valitettavasti olevan perisuomalaista, että laitetaan vahinko kiertämään, kun ei ole itsekään hoitoapua saanut. Luulisi sinun äitinä tietävän, kuinka tärkeää hetkenkin lastenhoitoapu pienten lasten vanhemmille on? Miten OMAT lastenlapset voivat olla noin vastenmielisiä sinulle? Olen itse vasta äiti, enkä myöskään ole saanut mummuilta tai muilta lastenhoitoapua, joka olisi todella tervetullut. Mutta vakaasti olen jo nyt päättänyt, että jos joskus lastenlapsia siunaantuu, autan niin paljon kuin vain voin. Tiedän, että muutama lasten yöhoito voi pelastaa lasten vanhempien parisuhteen ja mitäpä sitä en tekisi omien lasteni eteen! Ei kai muutama hoitovuoro vuodessa olisi sinultakaan liikaa pyydetty? En ymmärrä, aivan kuin vihaisit lapsiasi ja heidän lapsiaan. Saan käsityksen, että et todellakaan ole nauttinut äitiydestä -olivatkohan sitten vahinkoja silloin 50- 60 luvulla. Kiitän onneani, ettet ole minun lasteni mummi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1756
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1663
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      14
      1448
    4. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      5
      1131
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1128
    6. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1120
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1096
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1081
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      5
      1062
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1050
    Aihe