Huostaanotetun lapsen kohtalo?

whoknows

Hei, kokeilen täältä kysyä...

Joitain vuosia sitten tutustuin nuoreen naiseen jolla oli 6 vuotias tytär. Lyhyen tuttavuuden päätteeksi hän jätti ilmoittamatta lapsen minun hoiviini ja katosi niin pitkäksi aikaa että päätin soittaa poliisille. Lastensuojeluviranomaiset hakivat tytön, ja taustalta paljastui useita ilmoituksia, alkoholismia... jne. Ymmärrettävästi välini tähän Äitiin katkesivat. Toivottavasti näiden kahden elämä on korjaantunut. Ajattelen heitä usein ja on alkanut tuntua siltä että haluaisin jonkin tiedon. Mistä voin kysyä asiasta? Minulla on tiedossa vain heidän nimensä, viranomaisilla mitä luultavimmin minun tietoni, mutta onko minun asianosaisuuteni riittävä saadakseni tietää mitä heille kuuluu?

11

328

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • maamyyrynen

      Hei!

      Näissä tapauksissa ei ole mitään mahdollisuutta saada asiasta tietoa. Ei todellakaan.

      Jos haluat jotain asiasta tietää niin se tieto ei tule viranomaisilta, he eivät todellakaan saa mitään sanoa. Ainoa tapaus on olla yhteydessä äitiin tai tämän tuttaviin. Mutta koska kyse ei liene ole siitä että haluaisit olla lapsen/perheen tukena (koska siitä jo vuosia aikaa) ei ole sopivaa olla yhteydessä vain uteliaisuuttaan.

      Ymmärrän toki että asia on jäänyt mieleesi ja toivottavasti perheellä on asiat nyt hyvin.

    • Dokumentti huostasta
      • Huh, huh

        pikkupoikien kielenkäyttöä!

        Tuosta videostahan ei selviä muu kuin se, että lapset viedään vastentahtoisesti. Poliisit toimivat tosi rauhallisesti, kuten tietysti kuuluukin.
        Tuli jotenkin sellainen tunne, että lapset pelkäsivät poliiseja vaikka tavallisestihan heihin luotetaan.

        Mikähän tässä videon julkaisussa on ollut ajatuksena? Ymmärrän, että haluaa videoida jonkun tilanteen, mutta nettiin laitto on hiukan kyseenalaista.


      • kärsimystä

        lapsille jäi tapauksesta jo traumoja,en tunne heitä,mutta tiedän kokemuksesta millaisia oireita lapsi saa vastaavassa tilanteessa.tänäpäivänä rittää k.huostaanottoon pienikin syy ja lapsi/lapset kärsivät.tuolle isälle haluaisin sanoa,että on muitakin sinun kohtaloasi kokenutta ja tuon surun ym.tuntemusten sekamelskassa et voi kuin tarttua toiveeseen,että lopulta kaikki menee ennalleen.ehkä oikeuden kautta,mutta niin,että lapsesi istuvat sylissäsi.


    • Ihmisoikeudet?

      Ikonen, Leeni: Salassa pidettävä – suojeleeko laki lasta vai lastensuojelijaa?

      LaSu –sarjan II osa. (Tilaa teos TÄÄLTÄ)

      Varatuomari Leeni Ikonen on nuorten ja vanhempien juridisena avustajana seurannut läheltä lastensuojelua kahden vuosikymmenen ajan. Oikeussaleissa hän on puolustanut satoja perheitä, joiden lapset sosiaalityöntekijät ovat päättäneet ottaa huostaan. Ikosen esikoisteos kertoo oikeussuojan puutteista.

      ”Salassa pidettävä” on käytännönläheinen tietopaketti lastensuojelusta, sen työkäytännöistä, huostaanotoista ja sitä säätelevistä säännöksistä ja oikeuskäytännöstä. Kirja kuvaa lastensuojelun laatua, johon kuuluvat tiiviisti myös lasten päivähoito- ja koulujärjestelyt sekä lastenpsykiatria.

      Teoksessa kansalaiset kertovat omakohtaisesti siitä, millaista on joutua lastensuojelun kohteeksi.

      Isoäidit kertovat lastenlastensa kohtelusta, yksinhuoltajaäidit kokemuksistaan vuorovaikutusarvioinnista. Vakavasti sairastunut äiti ja kehitysviiveisten lasten äiti muistelevat, miten lapset otettiin yllättäen pois.

      Maanpakolainen kuvailee elämäänsä uudessa kotimaassaan, jossa lapset saavat hyväksyntää ja kannustusta omina yksilöinään.

      Teoksen kautta lukija pääsee lastensuojelun seminaareihin, koulutustilaisuuksiin ja neuvotteluihin sekä opiskelemaan lastensuojelun standardeja. Lukijalle piirtyy kuva lastensuojelun määrittämästä perhe-elämästä, vanhemmuudesta, lapsuudesta, kasvatuksesta ja jopa kodin siisteystasosta.

      Lukija pääsee todistamaan myös tilannetta, jossa sosiaalityöntekijä kertoo vanhemmille huostaanottoon johtaneet puutteet vanhemmuudessa: ”Minulla on merkillinen tunne takaraivossa, mutta en osaa sitä selittää.”

      19-vuotiaana menehtyneen Juuson elämäntarina kulkee koko kirjan läpi. ”Joudun istumaan 2–3 viikkoa puutuolilla katsoen betoniseinään päin. En saa tavata perhettäni yli kuukauteen, en saa soittaa heille. Kaikki väärennetyt paperit pitäisi oikaista. Minun on paha olla täällä. Minä kuolen tuskiini. Pyysin Jumalalta armoa ja armahdusta. En jaksa enää. Miksi? Miksi? Ei tämä ole lapsen elämää. Tämä on kiduttamista. Ihmettelen, mitä pahaa olen voinut tehdä, että minut lähetettiin tänne. Minulta on viety kaikki: ihmisyys, vapaus, perhe, onni ja ilo, turvallinen koti ja olo ja paljon muuta. Miksi? Haluan kotiin, jossa minulle on hyvä ja turvallinen olla.”

      ”Salassa pidettävä” on vahva puheenvuoro asenteista ja ihmisten yhdenvertaisuudesta – kirja lapsen ja perheen puolesta.

      Leeni Ikonen (s. 1955) on toiminut yli 30 vuoden ajan erilaisissa lakimiestehtävissä liike-elämän juridiikasta perhe­juridiikkaan.

      Erityisen kiinnostuksen kohteeksi on noussut haavoittuvassa elämäntilanteessa olevien ihmisten asioiden hoitaminen.

      Hän on lakimiesjärjestö Suomen Oikeusapu-lakimiehet ry:n hallituksen jäsen ja Pohjoismaisen Ihmisoikeuskomitean hallituksen jäsen (Nordiska Kommitten för Mänskliga Rättigheter).

      ”Salassa pidettävä” on hänen esikoisteoksensa.
      --------------------

    • Lastensuojeluako?
    • Tolkutonta touhua.

      J.P Roosin kannanotto huostaanottoihin Mtv3 uutiset 4.12.2013.



      Asiantuntijan mukaan Suomessa tehdään liikaa huostaanottoja.

      Sosiaalipolitiikan emeritusprofessori J-P Roosin mielestä lastensuojelun painopisteen pitäisi olla ennaltaehkäisevissä toimissa.

      Roos sanoi Radio Novan Enbuske&Linnanahde Crewlle, että huostaanottojen määrää pitäisi Suomessa vähentää ainakin kolmanneksella.

      – Huostaanottomäärä on aivan tolkuton. Vertaan sitä tilanteeseen 60-luvulla, jolloin meillä oli ihmisiä vankiloissa aivan valtavasti verrattuna muihin muihin maihin. Siitä päästiin eroon. Huostaanottohan on monelle lapselle selvästi vapauden riisto.

      Huostaanottoja tehdään hänen mukaansa liikaa siksi, että ne tulevat kunnille edullisemmaksi.

      – Rahoitusjärjestelmä on sellainen, että kunnilla on huomattavasti helpompaa tehdä huostaanotto kuin huolehtia niistä toimista, joiden avulla huostaanotot voitaisiin estää. Tällä tarkoitan yhteistyötä vanhempien kanssa ja muuta tukea vanhemmille ja lapsille siinä tilanteessa, kun se on vielä hallittavissa.

      Huostaanotot nosti esiin sosiaalisessa mediassa viime päivinä kuohuttanut video, jossa poliisi hakee oululaiset kaksoispojat väkisin näiden kotoa.
      ---------

      • Äitiä ikävä

        Lapset ovat psyykkisesti sairaita huostaanotettaessa, eivätkä sairastu sen vuoksi!


      • joooo-o
        Äitiä ikävä kirjoitti:

        Lapset ovat psyykkisesti sairaita huostaanotettaessa, eivätkä sairastu sen vuoksi!

        No niin.. Taas on joku "koulukiusattu" kukkahattutäti päässy vauhtiin..... Ei millään pahalla!! Mut ei TODELLAKAAN millään hyvällä!!!!! Väitätlkö kukkis, ettei lapsi voi sairastua huostaanoton takia??? V---- mikä SPEDE!!!


      • Entä sijarit
        Äitiä ikävä kirjoitti:

        Lapset ovat psyykkisesti sairaita huostaanotettaessa, eivätkä sairastu sen vuoksi!

        Ei psyykkisesti vahvat lapset sairastu, vaan säilyttävät järkensä lastensuojelun myllyhoitomankelissa. Biologisten vanhempien kanssa lapsi voi ja pitää käydä tapahtumia lävitse sellaisina kuin ne ovat. Lapsi muodostaa oman käsityksenä lastensuojelusta ja saa itseluottamusta.

        Sen voi syvällä rintaäänellä todeta, että pääosin sijaisvanhempina toimivista ovat tasapainottomia ja mitä ilmeisimmin kärsivät erittäin vakavista ja huomiota vaativista päihde- ja mielenterveysongelmista. Eivät he selviä yhteiskunnan heille luovuttamasta vastikkeellisesta hoivavastuusta. Eivät he pysty auttamaan niitä psyykkisesti oireilevia kun eivät pysty auttamaan itseäänkään, eivät fyysisesti eivätkä psyykkisesti. Pääosin sijarit tulevat kodeista, joissa on ollut ja on alkoholinkäyttöä ja mielenterveysongelmia. Sijarien äidit eivät ole omien ongelmiensa vuoksi pystyneet tarjoamaan lapsilleen turvallista kotia eivätkä ole pitäneet näitä tulevia sijareita sylissä. Tässä äidin sylin kaipuussaan tämäkin psyykkisesti sairas "Äitiä ikävä" hamuaa sijoitetuilta lapsilta sitä aikanaan saamatta jäänyttä äidin syliä. Sijarit hyvin mielellään koskettelevat sijoitettuja, halailevat tai pahoinpitelevät.


    • fuck21

      Sijarit nimenomaan saavat sairastua "psyykkisesti ja fyysisesti" , mutta sitä ei siltikään oteta huomioon lapsen kotiuttamisen yhteydessä!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      173
      7135
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4172
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      26
      2095
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      2019
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1859
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1676
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      32
      1642
    8. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1593
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      21
      1588
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1418
    Aihe