mikä traktori on vahva 50-60 luvulta

vailla rattoria

onko super major, nuffield,david brown 990, valmet 565...... jne.. eli mikä merkki on vahvimpia,, mulla oli joskus normi fordson majos ja siinä ei puhti oikein piisannut sekä ei siinä ollut tasauspyörästölukkoakaan, oli mulla natikka 674 siinäkin oli samaa vikaa ei väänö oikein piisannut , mulla kun on peltovehkeitä ja varsinkin äkeiden vetäminen otti koville näillä kahdella, eli mitä porukka suosittelee, hakusessa tollanen halpa vanha rattori, joku kehuu taavettia toinen nuhvia... ännestetään sitten jos muuten ei löydy :D :D kiitosta vaan vastaajille ja hyvää uutta vuotta

26

3330

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Raaterin koneella

      Fordson Major kuutoskoneella.Niitä löytyy aika hyvin,eikä löydä voittajaansa viiskytäluvun vehkeistä.Ei sen ajan koneissa oikein ole muita selvästi vakio Majoria voimakkaampaa,ehkä joitain harvinaisuuksia lukuunottamatta.

    • 361D

      No 60 luvulla tehdyistä toki 565.

    • Vallu pihalla

      Noo, oon ittekki 565:n miehiä, ei sen puoleen. Se oli ketterä yleistraktori silloisille tiloille ja raskasta rahtiakin moni ajeli sellaisella hyvällä menestyksellä. Mutta kyllä sitten nämä Fordson Majorit, Nuffit ja isommat Ferkut 65---> oli sitten jo hiukan enempi rahti käytössäkin. Se noin 10 heppaa enempi noissa koneissa ja nelisylinterisyys ratkaisi monenkin traktorivalinnan kun oli kyseessä esim. hiekan/maanajo tai tukkikärryllä sahoille ajo. Toki Valmetin rivakka tienopeus ja osaksi synkronoitu vaihdelaatikko hyvän kylmäkäynnistyvyyden ja hyvällä maavaralla varustettuna pärjäili tai teki kummasti jäynää noille 4-sylinterisille.

    • foortin tallissa

      Näin 1950-luvun kasvattina voin kyllä kertoa, että juuri muuta järkevää ei ollut Fordson Major Dieselin lisäksi tarjolla tuohon aikaan ja jotain kertovat sen aikaiset myyntiluvutkin. Suuremmille tiloille tuosta ei tietenkään ollut sellaisenaan juuri ratkaisua, joten monet isännät ostivat halpoja petrooli Fordson Majoreita ja asensivat niihin traderin 6-sylinterisen diesel moottorin. Majorin nostolaite nyt oli mikä oli, mutta kyllä sillä äes nousi ja 6-sylinterisellä moottorilla Majorin perässä äes kulki pellolla.
      1960-luvun alussa Fordson Super Major oli käytännössä ainoita vaihtoehtoja Nuffieldin lisäksi, Nuffi vaan kärsi moottoriongelmista lisääntyneen tehon myötä.

      Vaan näillä nyt ei liene enään merkitystä tuon ikäisiä traktoreita hankittaessa, koska työt tehdään uudemmilla traktoreilla ja vanhemmissa traktoreissa todellinen kunto ratkaisee. Vaan jos oikein oikein harrastusta piisaa, nin osta hyvä Fordson Super Major aihio ja siihen 6-sylinterinen diesel moottori ja rakentelet siitä. Tosin samalla rahalla saat huomattavasti uudemman tehokkaan traktorin valmiina esim. Zetor 12045

    • Arvo39

      Major

    • nuutu3

      Kun ostaapi 60-luvun äkeen , niin eipä tule hengenahdistus traktorillekaan.

    • vailla rattoria

      kiitosta vaan tiedoista. majoria kovasti suositeltiin, mulla oli kyllä joskus mut taisi olla kone vaan vanhuuttaan väsynyt, lukisinko nyt niin rivien välistä että super major tai nuhvi vois olla oiva valinta. jotenkin tuo nuffista jäänyt sellanen maku et jos kone on kunnossa ni olis aika vahva veturi, olikos se nyt 10/60 malli ?

      • vailla rattoria

        olikos nää kutoskoneella olevat majorit niitä "kotitekoisia" ?


      • 4/65

        Pienillä nuhveilla ei tee oikein mitään.


      • foortin tallissa
        vailla rattoria kirjoitti:

        olikos nää kutoskoneella olevat majorit niitä "kotitekoisia" ?

        Kuten tuolla aiemmin kirjoitin, niin jo 1950-luvulla vanhoihin petrooli Fordson Majoreihin asennettiin monasti 6 sylinterinen Traderin dieselmoottori ja kyllä ne "kotitekoisia" traktoreita silloin olivat taikka jossain pienemmissä pajoissa tehtyjä.

        Myös moniin diesel Fordson Majoreihin laitettiin isompia moottoreita, kun tarvittiin tehoa lisää ja isoja traktoreita kun ei ollut niin vain kohtuudella saatavilla. Se oli monelle isännälle ainut mahdollisuus saada tehokas traktori äestykseen tuolloin taikka urakointiin.


    • rattoria vailla

      ai niin onko tää 4/60 nuhvi ainoo iso mikäs tää 10/60 nuhvi sit on ? mitä ootte mieltä dawid brouneista yleensäki, kannattaako edes harkita

      • Joku vaan.

        Minulla on DB 880 Selecta. Hyvä ja huoleton peli, mutta tietäjien mukaan minulla liian kevyessä käytössä. Pitäisi vuosittain kyntää päivä peltoa tms. jotta karstat sylintereistä palaisivat pois. Tutustuhan!

        www.taavettitalli.net


    • Kustaa Lärvätsalo

      Noo Raavin Routa nyt oli mikä oli. Ei se kyllä oikeen mikään raskaan rahtityön traktori ollut. Ei sitä hiekan/tukin ajossa koskaan täällä näkynyt, myöskään kaivurikäytössä sitä ei esiintynyt. Syytä en tiedä. Kyllä se oli pitkälti Fordson- Nuffi-Valmet-kolmikkoa joita käytettiin rahtihommissa. Kyllä se varmaan tänäpäivänä pihakoneena menee, lingon edessä, mettäs rankapuuhommis ja jossain klapikoneen/betonimyllyn pyörittäjänä ja perseen kokoisen perunamaan istutus-ja kaivuhommassa Tai maatalossa aisankannatajana sellaisessa apukoneelle apukoneen varakoneena.

    • rattoria vailla

      kiitosta kovasti tiedoista , eli super majoria tai nuhvin isompia koneita pitänee katsella

      • Utelias urpo

        Miksi vähän uudemmat 70 luvun traktorit ei käy?


    • rattoria vailla

      käy toki , mutta kun alkaa hinta vaan sit taasen nousemaan , tokihan joku 5000 fod olis kova sana tai 702. vallu. nuo nyt olis vähä edullisempia zetorit ja belarukset, mut en tiedä sitten mikä on ku kaikki ketä tiedän ni ovat haukkuneet, raha on vähän kun se ratkasee, eli pitäs saada tehoja ja fyrkkaa on vaan rajattu määrä, eli katselin et vois pörssi kestää jonkun super majorin tai nhvin.. mikäli tehoja llöytyy siihen raha haarukkaan enemmän ni toki se mulle käy :D ehtoukisa otetaan vastaan..

      • foortin tallissa

        No eikö ne ole jo 1970-luvun traktoritkin niin samoissa hinnoissa, että niistäkin löydät sopivan. Joku Valmet 702 irtoaa samalla millä joku Fordson Majorikin. Majorit ja Nuffit alkaa olemaan museokoneita ja niissä painaa ikä rajusti, jos kohta noissa uudemmissakin, mutta uudemmissa voi löytää sentään ihan räpeltämättömän yksilönkin.


    • kolmesiipisiä vedell

      mulla on ollu nuffi460 ja voimaa löyty. sitten on ollu belarus ja zetori oli niissökin vääntöä. en silti tiedä millasia on esim valmetit ja fordit..

    • turve elvis

      Vaikka valtra fani olenkin,on pakko sanoa älä osta vanhaa vallua.Osien saanti vaikeaa jos ei mahdotonta.

    • 615 65

      Entäpä Viiatti? 615 OM suorasuihku-neloskoneella. 72 hepoa, Välimeren mitalla. Jotain ehkä 60 oikeata. Kevyt ja pieni. Yksinkertainen kuin mikä eikä mitään ihme kikkailuja. Oikeitten merkkien miehet eivät oksennakaan siihen suuntaan, haukkuvat heti ja näkemättä. Siksipä kampe on halpa eikä naapuri ole kade. Osiakin saa jos osaa nettikaupassa pelata. Kirkonkylän hommaajasta ei paljoa löydy. Huonot sähköt, kaikki kolme toimintaa. Ei ole mikään ihme sitkovetäjä, vaihteita pitää osata käyttää. Ja älä edes katso nelivetoa, hankala etuakseli. Jos siellä porsii niin harmittaa.

      • Minullapa

        olis 500 belarus ostin sirkkelikoneeksi mutta asit muuttuivat, suorapeltinen, ilmat pysyy renkaissa ja kaikki mitä iikori on siihen alkuasentanut toimii.


    • Anonyymi

      Isäni osti 1967 melkein ajamattoman Ford 5000 vuodelta 1963. Tosi leveillä renkailla ja oli kylän suurin traktori. Nelisylinterinen kone oli tehokas kaikkiin maatalouden hommiin ja isä teki sillä heinäaikaan yötäpäivää naapureillekin. Talvella ajettiin puutavaraakin kuorma-autosta tehdyllä vetävällä peräkärryllä. Isä pelkäsi traktorin kaatumista, kun oli vain vaneriohjaamo. Vaihtoi lopulta nelitonniseen, jossa oli teoriassa enemmän hevosvoimia. Mutta sitkeydessä kolmisylinterinen 4000 hävisi 4sylinteriselle 5000:lle.

      • Anonyymi

        Korjaus: oli ilmeisesti vuodelta 1964. Oma tekstikorjaus.


    • Anonyymi

      Taavetit vahvoja ja pieniruokaisia

      • Anonyymi

        Ja nostolaitteet aina hajalla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja nostolaitteet aina hajalla.

        Kyllä 60-luvun traktoreista parhaa on MF 135, 165 ja 175 . Jos tarvis on pienelle niin 135 paras jos isolle käyttöä niin 165 tai 175, ovat aikansa parhaat traktorit.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      160
      2610
    2. Selänteiden kommentit

      Se on kesä taas. On alkanut Selänteen rouvakin antamaan lausuntoja ja ohjeita meille. Ei voi olla totta. Yksi Selännekki
      Kotimaiset julkkisjuorut
      218
      1736
    3. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      182
      1640
    4. 79
      1311
    5. Kirkon kuoronjohtajalle varoitus

      Oulun hiippakunnan oratoriokuoro johtaja on saanut varoituksen. Lähettänyt seksuaalissävytteisiä viestejä naiskuorolais
      Luterilaisuus
      28
      1055
    6. Nyt kun pride on ohi on siks

      Raamattu opettaa johdonmukaisesti, että homoseksuaalisuuden harjoittaminen on syntiä (1. Moos. 19:1-13; 3. Moos. 18:22;
      Luterilaisuus
      297
      976
    7. Miljonääri-Miehensä palkalla elelijä-Sirpa Selänne kertoo: lapsemme eivät osoita mieltä!

      Miksi osoittaisivatkaan kun saavat kaiken isin miljoonilla? Luontoakaan ei kannata suojella niin kovin kun isin autotal
      Julkkikset
      51
      961
    8. Muistatteko itsenne vuonna 1986?

      Millainen olit, mitä haaveilit? Ovatko haaveet toteutuneet, jäänyt vajaaksi vai oletko jopa saanut enemmän mitä olisit t
      Sinkut
      179
      870
    9. Miksi et mies halua

      Seksiä minun kanssa?
      Ikävä
      79
      853
    10. Et vastannut vielä

      Herättikö jokin tunteesi uudelleen vai mistä nyt tuulee?
      Ikävä
      65
      818
    Aihe