Kokemus palstasta kotina?

suurempi kuin <3

Lukaisin tuon tämänpäiväisen uutisen ja alkoi mietityttämään.
http://www.kotimaa24.fi/artikkeli/kirkon-rooli-suomi24ssa-laajenee/

Lainaus: "Osa Kirkko kuulolla -palstan kävijöistä on ollut harmissaan muutoksesta. He kokevat menettävänsä kotinsa. Kuoppala kuitenkin uskoo, että uusi yhteisöprofiili on paikka, jonne ihmiset voivat muuttaa."

Mietin vaan, että mistäköhän tuo Mono on tällaisen tulkinnan tehnyt.
Tuntuu kuin puhuttaisiin lapsista tai lapsille.

Toisekseen " uusi yhteisöprofiili on paikka, jonne ihmiset voivat muuttaa". Muuttaa :D
Yhteisöprofiili on ymmärtääkseni tuo, joka on ollut jo olemassa, jossa voi käydä lukemassa mitä työntekijät ovat vastailleet ja koska ja missä ovat olleet paikalla.

En oikein tykkää lässytyksestä ja nyt tuntui, että lässytettiin.

Kolmanneksi kirjoitus oli otsikoitu Kirkon rooli laajenee Suomi24. Epäonnistunut ja provosoiva otsikko.

Tarkoitus on kaiketi tavoittaa ihmisiä paremmin, eikä keskittyä kirkon roolin laajentamiseen. Tykkään kirkostani, mutta kyllä nyt ärsyttää.

Mietin kyllä, miten keskustelut sujuvat paremmin tulevassa systeemissä. Jo nyt työntekijät joutuvat lukemaan ketjuja ja miettimään mitä vastaavat. Jatkossa miettivät mille palstalle menevät ja siellä lukevat ketjuja ja miettivät mitä vastaavat. Jälleen kerran yksittäisiä vastauksia. Jos resurssit eivät kasva vastaaminen todennäköisesti vähenee ja ohenee entistään. 6-20 vastausta päivässä ei mielestäni ole täällä netissä kovin paljon. (Tosin Maaritia olen aina ihaillut siitä, että hän on ollut ahkera/aktiivinen vastailija.)

Mutta. Ehkä työntekijät ovat organisoituneet, tehneet työnjakoa ja luoneet systeemin. Kohtahan se nähdään.

22

152

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Olihan aika erikoinen kannanotto. Miten joku yhteisöprofiili voi olla paikka, jossa käydään päivittäistä keskustelua? Olen jotenkin ymmärtänyt että yhteisöprofiili tarkoittaa sitä, että kirkon työntekijät surffailevat eri palstoilla suomi24:ssa? Joten tulee olemaan aivan sattumaa se, osuuko oma haku juuri sellaiselle foorumille, missä kirkko on juuri silloin vastailemassa.

      Onkohan kirkolla sitten kymmeniä eri työntekijöitä? Ja mille palstoille he tulevat?

      • suurempi kuin <3

        Ihan samoja asioita olen ajatellut. Olisi hienoa, mutta en usko, että kirkon resurssit kasvavat.

        En pidä selittelystä. Ja nyt tuntuu, että Kirkko_kuulolla maalailee ja selittelee sellaisia positiivisia näkymiä palstan lopettamisen vuoksi, jotka eivät ole realistisia eivätkä oikein totta, vaan ylipositiivisia.


      • joopa joo
        suurempi kuin <3 kirjoitti:

        Ihan samoja asioita olen ajatellut. Olisi hienoa, mutta en usko, että kirkon resurssit kasvavat.

        En pidä selittelystä. Ja nyt tuntuu, että Kirkko_kuulolla maalailee ja selittelee sellaisia positiivisia näkymiä palstan lopettamisen vuoksi, jotka eivät ole realistisia eivätkä oikein totta, vaan ylipositiivisia.

        Ai Mono olikin maire..


    • Itse jään tästä Suomi24-jutusta pois vuoden vaihteessa, olen ollutkin mukana muita päivystäjiä vähemmän. Uudet haasteet odottavat ja kaikkeen tärkeään ei voi mennä mukaan, koska sitten uupuu.

      Uuttä yhteisöprofiili juttua kehitetään, taustalla on mietitty tiettyjä sivuja ja teema-alueita, joissa ollaan mukana kirkon työntekijöinä. Netissä on paljon mahdollisuuksia eri keskusteluille - mutta kun on runsauden pulaa mahdollisuuksista,on vaikea löytää mitään. Yhteisöprofiilissa kirkon keskustelijoiden kommentit tulevat näkyviin, mutta se ei ole tietenkään sama kuin entinen. Ja netin käyttäjät lopulta tekevät sen jutun - sen todellisuuden.

      Minusta on hyvä, että te "suurempi kuin

      • hohhoijaa

        "Uuttä yhteisöprofiili juttua kehitetään, taustalla on mietitty tiettyjä sivuja ja teema-alueita, joissa ollaan mukana kirkon työntekijöinä."

        Mä arvasin tuon, että kirkko menee vain niille palstoille ja niihin ketjuihin, jotka ovat sille helppoja nakkeja. Se menee "ristiäiset", "hautajaiset" ym. keskusteluihin sekä tietysti Suhteet-foorumin sellaisiin keskusteluihin joissa se tuntee olevansa turvallisilla vesillä. Eli yhtä tyhjän kanssa, ja saamme nähdä sitä kirkon naiivia lässytystä. Sitä se juuri haluaa ja siihen se uskoo, siihen lässytykseensä. Vai onko se tämä Mono joka siihen erityisesti uskoo. Yhteisöprofiilin sivuille oli esimerkiksi pantu linkki johonkin kirkon juttuun "Tule puhumaan hyvää". Blääh. Sitten kirkko ihmettelee kun ihmiset eroavat kirkosta, koska se ei merkitse heille mitään. Ei kai sellainen merkitse joka ei osaa puhua muuta kuin pikkusieviä.

        Julkisesti Mono on selittänyt että kirkko menee kaikille Suomi24:n palstoille. Miksi pitää puhua totuuden vastaisesti?


      • No, tässä vain käytetään vielä tilaisuutta hyväksi kun kirkon työntekijöitä voi vielä jollain tapaa kohdata.

        Koin hyvänä asiana sen, että luterilainen kirkko astui esiin. Sitten ehkä ujous iski? Uskon että kirkossa on myös hyviä keskustelijoita sekä napakoita kommentoijiakin. Mutta ikävä vain että tuollaisen surffailun myötä tavoitettavuus heikkenee.

        Mutta toivossa pitää elää, että vielä joskus tulee sitä rohkeutta tulla ”turuille ja toreille” myös luterilaisen kirkon papeille!


    • suurempi kuin <3

      Hei Anne-pappi.

      Kiitos kommentoinnista, myös tuolla toisessa ketjussa. Mietinkin mahtaakohan kukaan työntekijä kommentoida tämänpäivän otsikoita.

      Mutta toivoisin, että kiinnittäisitte huomiota, miten kirjoitatte. Tässä nyt kuitenkin ollaan aikuisia ihmisiä, eikä palsta ole elämän ainut asia.

      Tarkoitatte varmaan hyvää, mutta nämä "koti", "prosessointi" tai "askel uuteen" kommenttinne kuulostavat ikävän holhoavilta. Ettekä varmaan sellaista kuvaa halua antaa.
      "Minusta on hyvä, että te "suurempi kuin

      • Taitaapi olla niin, että vaikka míten asettelisimme sanamme, aina joku kokee tulleensa kohdelluksi väärin,
        Kiitän kaikkia omasta puolestani. Lopetan Kirkko kuulolla -päivystyksen huomenissa ja toivottelen hyvää ja siunattua Uutta Vuotta.

        Tuikku-pappi


      • suurempi kuin <3
        kuunteleva_kirkko kirjoitti:

        Taitaapi olla niin, että vaikka míten asettelisimme sanamme, aina joku kokee tulleensa kohdelluksi väärin,
        Kiitän kaikkia omasta puolestani. Lopetan Kirkko kuulolla -päivystyksen huomenissa ja toivottelen hyvää ja siunattua Uutta Vuotta.

        Tuikku-pappi

        Vai niin. Ajatteletko, että olette aina niin väärinymmärrettyjä, ettei enää tarvitse välittää?

        Hyvää jatkoa sinulle kuitenkin.


      • suurempi kuin <3 kirjoitti:

        Vai niin. Ajatteletko, että olette aina niin väärinymmärrettyjä, ettei enää tarvitse välittää?

        Hyvää jatkoa sinulle kuitenkin.

        Kiitos ! Kyse ei ole mistään itsesäälisestä väärinymmärretyksi tulemisesta, vaan palstan päättymistä on kommentoitu ja perusteltu useissa ketjuissa. Omalta osaltani vain työnkuvaani tulee muutoksia ja siksi lopetan. On ollut monin tavoin antoisaa, siitä tahdon kiittää. Myös opettavaista, monta kertaa on saanut mennä itseensä ja koettaa ottaa opikseen.


        Tuikku-pappi


    • suurempi kuin <3

      "...palstan päättymistä on kommentoitu ja perusteltu useissa ketjuissa."
      Minun aloitukseni koski tämän päivän uutisointia kotimaa 24:ssä.

      Sinun kommenttisi tämän päivän uutisoinnin kommentointiin oli: "Taitaapi olla niin, että vaikka miten asettelisimme sanamme, aina joku kokee tulleensa kohdelluksi väärin.."

      Ihan mukava asia, että haluat ottaa tämän hetken ja paikan kiittää antoisista hetkistä, mutta se ei ole tämän ketjun aihe.

      (Teidän kannattaisi tehdä oma ketju, jossa poisjäävät voivat hyvästellä ja teidät voidaan hyvästellä.)

      • Kiitos palautteesta.

        Tuikku-pappi


    • hoh ja hoijaa

      Eiköhän tuo koti ole nyt hiukan suurenneltu ilmaisu :::ÖÖÖÖ

      Palstan vilkkauskin on perustunut suurimmalta osin muutamaan usella nikilä kirjoittavaan kokopäiväiseen tyhjän toimittajaan.

      Lukijamäärät kun eivät ole olleet kuitenkaan kuin kymmenissä.

    • ei evankeliointia

      Toivottavasti kirkon keskustelijoilla on edes sen verran järkeä päässä, että pysyvät siellä uskonto-alueilla eivätkä lähde suorittamaan evankeliointiaan sellasille keskustelualueille, joihin uskonto ei kuulu.

    • aikuinen nianen

      Eiköhän ne eti rassukoita jotka kiittelis sitten auttamisesta. He etsivät autettavia.

      Kirkko on aina osannut käyttää heikompia hyväkseen oman sädekehän kiillottajaksi

    • Nasse.

      Eipä ev-lut lahko ole mitään oppinut. Epäonnistuminen täällä suomi24:ssa nykyisen "Kirkko luulolla" palstan merkeissä ei ole heille mitään opettanut.

      Näin valtionkirkkojärjestelmän purkamista suosittelevan Nassen näkökulmasta tehty valinta on hyvä, kirkko ampuu jatkossa itseään jalkaan aiempaa pahemmin.

      Sana leviää laajemmalle ja mukana seuraavien mummiksien, pertsojen ja tt11:n myötä on selvää että kirkko entistä selkeämmin profiloituu ihmisten silmissä ihmisoikeuksien vastaiseksi, taikausktoisten ja hitaiden ihmisten reliikkijärjestelmäksi. Kuoleman laaksoksi.

      Nasse onnittelee!

    • kirkkomainen tapa

      Ei ole yllätys se, että kirkko tekee tulkinnan, joka hivelee sitä itseään, olkoonkin miten epärehellisen päättelyketjun tulos hyvänsä.

      Jos kirkko liittyy internet-palveluun, saa lyhyessä ajassa 1000 negatiivista viestiä että menkään nyt v*****n täältä, niin minkä päätelmän kirkko esittää julkisuuteen? No tietysti tällaisen: "Saimme valtavasti palautetta työstämme, mikä osoittaa että kirkko on tärkeä koska sen toimintaan otetaan kantaa. Ja se jos mikä kannustaa meitä jatkamaan palvelussa ja kehittämään toimintaamme".

      • minäsinähän metehe

        Auts!


    • Nasse, en koe kirkkoa ihmisoikeuksien vastaiseksi, vaan aivan päinvastoin. Kirkko anta toiminnallaan ja sanomallaan ihmisioikeuksia monille, joita niitä ei ole aiemmin ollut.

      Toiseksi, meillä ei enää ole valtionkirkkoa ja tietänet sen varsin hyvin.

      Tuula -pappi

      • Nasse.

        Ihmisoikeuksia poljette, lasten ja naisten, kirkkonne siunaa toiminna, Samoin teette kaikkenne jotta samaa sukupuolta olevien parien asema pysyisi heikompane.

        Tuossa vain muutama fakta jotka itsekin tiedät.

        Mitä valtionkirkkoon tulee, semanttissti voit yritää diskurssin viedä harharaiteille, tosiasiallisesti suomessa on edelleen valtionkrkko.


    • Kiitos kommenteista.

      Miksi käytin palstasta vertausta kotina? Tuo mielikuva kodista on muodostunut osasta teidän kommenteista tässä vuosien varrella ja varsinkin palstan lopettamiskeskustelun yhteydessä. Ymmärrän kodin myös paikkana, jossa voi puhua ja murista kaikesta siitä, mistä on tarve puhua ja murista. Kotia tarvitsevat kaiken ikäiset  eivät vain lapset.

      Tuo ”kommentti” " uusi yhteisöprofiili on paikka, jonne ihmiset voivat muuttaa" on kömpelösti muotoiltu. Tarkoitus on tavoittaa ihmisiä laajemmin ja tuo yhteisöprofiili on eräänlainen näyteikkuna siitä missä keskusteluissa kirkko sillä hetkellä on mukana ja mitä muita some palveluita on tarjolla.

      mono kuoppala
      vs. yhteisökoordinaattori

      • Nasse.

        mono, osin tämän palstan ansiosta saitte jäsenmääräänne vähennettyä todella hyvi n, uskon että uusi menettely jossa tungette aivopierujanne sinne sun tänne, toimii vielä tehokkaammin.

        Hyvä niin valtionkirkkojärjestelmän on syytä tulla puretuksi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      78
      1560
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1277
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      118
      1270
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      78
      1186
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      70
      1064
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      86
      862
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      792
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      42
      785
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      383
      769
    10. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      128
      736
    Aihe