Mikä koirarotu minulle?

Haluan KOIRAN100

Koiraa olen jo pitkään halunnut mutta en tiedä minkä rodun haluaisin.
Haluaisin tälläisen rodun:
-Pitäisi liikunnasta mutta ei olisi kuitenkaan liian aktiivinen.
-Sopisi lapsiperheeseen.
-Turkin hoito keskitasoinen mutta näyttelyissä en kävisi.
-Pieni tai keskikokoinen rotu.

Asun omakotitalossa kaupungissa. Mökille noin 25km automatka.
Lenkki mahdollisuudet aamulla 6-7 välillä noin 15min. Iltapäivällä 2-3 välillä
noin 1h. Illalla 7-10 välillä noin 30min.
Aikaa koiralle kyllä riittäisi! Ja väri voi olla mikä vaan!
Jos joku rotu on joka sopisi näihin niin kertokaa! Saa poiketa pyynnöistä vähän!

33

636

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • bossut

      googleta bostoninterrieri

      • lkf

        Oisko labbis?


    • Haluan KOIRAN100

      Kiitos jo näistä vastauksista! Luen lisää näistä roduista mutta voi kirjoittaa vielä
      enemmänkin rotuja jos tulee mieleen :)

    • Pro koirat

      Kultainennoutaja?
      Lie hieman vähäenergisempi noin yleisesti kuin labradorinnoutaja, mutta yksilöeroja on paljon.
      Collieta ja shelttiäkin paljon ekaksi koiraksi ehdotetaan.
      Kavnattaa kuitenkin ottaa harkitsemansa rodun kohdalla selvää rodun terveystilanteesta ja mihin seikkoihin (esim. lonkat) tulee erityisesti kiinnittää huomiota.

      Tänne olen linkannut muutaman rotutestin, jotka voi auttaa oikeille jäljille rotuvaihtoehtoja kartoitettaessa. Testit auttavat myös kysymään oikeita kysymyksiä, joita jo esititkin.

      https://sites.google.com/site/prokoirat/linkkeja

    • .............

      MOilla liikuntamäärillä saa unohtaa colliet ja noutajat. Meillä esimerkiksi sellainen "laiskempi ja rauhallisempi collie", ei sille tuollaiset olisi alkuunkaan riittäneet. Toki koiramme myös ovat pennusta asti saaneet mahdollisuuden liikkua. Jos ei muuta meinaa harrastaa, menee nuo määrät sinne matalan aktiviteetin koiriin jo. Ei se mökin läheisyys paljon auta, vaan arviointi tulisi lähteä siitä päivittäisestä arjesta, ja mahdollisuuksista antaa koiralle sitä sen tarvitsemaa toimintaa. Ne turhautumisen mukanaan tuomat ongelmatkin ovat siinä arjessa. Turhautunut koira tuhoaa, keksii herkästi huonoja ajanvietteitä, alkaa stressaantua, kupsutella, ym. Monikohan ns. "allergikoista" ovat oikeasti vain stressaantuneita? Tuollaiset aloittajan remmilenkkimäärät riittävät aktiivisemmalle, JOS sillä on sitten paljon muuta tekemistä. Lasten perheessä olo kyllä lisää koiran arjen virikkeitä, niillä on enempi seuraa ja seurailtavaa, lasten kanssa touhuttavaa. Miellyttämisenhaluisen ja seurallisen koiran sisäelämäänkin voi helposti sisällyttää toimintaa, kuten kotiaskareisiin osallistumista ym. Mutta moniko sen koiran haluaa osallistuvan siivouksiin? Se on opetettava sille, muuten se pyörii vain koko ajan jaloissa, eli selkeät omat työtehtävät kun opettaa, niin johan kummasti lapsiperheessä riittää koiralle sisälläkin omat tehtävänsä. Tarkoittaa suoraan myös lisävirikettä, ei sen koiran kanssa harrastamisen tarvitse olla jotain hienoa ja koetavoitteista. Koira saa ihan yhtä paljon siitä, että saa osallistua ja tehdä jotain, melkein mitä vaan. Kunhan opastajalla riittää taidot. Myöskään oman pihan varaan ei kannata laskea, koska ei sitä koiraa voi sinne pihallekkaan yksin laittaa aikaansa kuluttamaan. Ja harva koira oikeasti mieluiten kuluttaakaan sitä aikaa yksin pihamaalla, aika yleistä on, että kehittävät siellä sitten ei-toivottuja ajanvietteitä, jos ei ihminen ole ohjaamassa.

      • Npuri99

        Paha sanoa miten ap on ajatellut aktivointia ja millasta elämää perheessä on ja miten koira saisi olla vapaana, aika minimiltä tuo liikuntamäärä kyllä kuulostaa, mutta vastasin koska meillä on melkein naapurissa collie joka on usein vapaana niitten pihassa ja se seurailee ohikulkevia ihmisiä ja koiria mielenkiinnolla ja tulee aina morjestamaan meitäkin kun ohi mennään, koirat haistelee siinä pitkään, et kyllä jotkut collietkin tykkää olla yksinkin pihalla ja saa siitä myös jotain vaikkei se mitään parasta mahdollista aikaa sille oliskaan.


    • Kiwa

      Cockerspanieli on hyvä koira myös lapsiperheeseen :) ja sopii aloittelevalle koiranomistajalle.Kannattaa harkita!

      http://www.cockerspanielit.net/WWW/

      Kannattaa myös katsoa koiratarhoilta kodittomia tai esimerkiksi netistä. Kodittomia koiria on aivan liikaa ja osa on ihan mukaviakin. Ei koiria aina ongelmien takia hylätä.minusta jokainen koira ansaitsee mahdollisuuden omaan ihmiseen ja kodin lämpöön! Omat koirani kaikki olleet kodinvaihtajia ja aivan loistavia tapauksia! Koiratarhoilla koirat arvioidaan ja niille etsitään niille sopiva koti.

      http://www.lemmikkipalstat.net/apula/koirat.htm

      http://www.koiratarhakulkuri.com/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=7&Itemid=6

      Koiratarha kulkurissa ( vaasa) jokainen koira nähdään yksilönä ja ne arvioidaan ja katsotaan mikä koti on niille sopiva ja vasta sen jälkeen ne luovutetaan koteihin.

      • Kiwa

        p.s kerro toki mihin rotuun päädyit! :)


    • Aaria

      Amerikancockerspanieli. Se on iloinen ja ylitsevuotavan ystävällinen seurakoira. Tykkää liikunnasta, mutta ei välttämättä tarvitse hurjan pitkiä lenkkejä. Rakastaa lapsia.

      Turkki vaatii paljon hoitoa. Näyttelykoira kammataan päivittäin ja pestään kerran viikossa. Trimmaus joka toinen kuukausi. Mutta koska et halua käydä näyttelyissä, voit leikata turkin lyhyemmäksi, jolloin se on huomattavasti helppohoitoisempi.

      Amerikancockerspanieli on Suomessa harvinainen rotu, mutta lähes kaikissa muissa maissa se on hyvin suosittu. Jenkki on melko terve rotu. Sillä esiintyy lonkkavikaa, harmaakaihia ja iho-ongelmia.

    • Whippet

      Whippet. Whippet on kiltti ja lempeä vinttikoira. Se tykkää liikunnasta, mutta ei ole liian aktiivinen. Kylmällä säällä ulkoillessa whippet tarvitsee takin päälle. Sopii lapsiperheeseen. Turkki on helppohoitoinen. Se pyyhitään säämiskällä silloin tällöin. Whippet on terve rotu. Sillä ei ole perinnöllisiä sairauksia. Rodulla esiintyy kilpirauhas-ja sydänongelmia. Kaikki värit ja väriyhdistelmät ovat sallittuja.

    • Pinja

      Chihuahua. Se on iloinen ja älykäs koira. Pitää liikunnasta, mutta ei tarvitse pitkiä lenkkejä. Kylmällä säällä ulkoillessa chihuahua tarvitsee takin päälle. Sopii lapsiperheeseen. Chihuja on kahta eri karvanlaatua; lyhytkarvainen ja pitkäkarvainen. Alunperin chihuahuat olivat lyhytkarvaisia. Pitkäkarvainen jalostettiin myöhemmin risteyttämällä lyhytkarvainen chihuahua ja papillon.

      Turkki on helppohoitoinen. Lyhytkarvainen pyyhitään säämiskällä silloin tällöin ja pitkäkarvainen harjataan muutaman kerran viikossa. Chihuahua pysyy vapaana ollessaankin omistajansa lähellä, sillä ei ole taipumusta lähteä omille teilleen. Kaikki värit ja väriyhdistelmät merleä lukuunottamatta ovat sallittuja. Chihuahua on melko terve rotu. Rodulla esiintyy silmä- ja sydänsairauksia.

    • Silkkiterrieri

      Silkkiterrieri. Silkkiterrieri on vilkas seurakoira, joka haluaa aina olla siellä missä perhekin. Se pitää liikunnasta, mutta ei välttämättä tarvitse pitkiä lenkkejä. Kylmällä säällä ulkoillessa silkkiterrieri tarvitsee takin päälle. Sopii lapsiperheeseen. Turkki harjataan pari kertaa viikossa ja pestään kerran viikossa. Jos koira ei käy näyttelyissä, pesu kolmen viikon välein riittää.

      Silkkiterrieri pysyy omistajansa lähellä, sillä ei ole tapana karkailla. Silkki on miellyttämisenhaluinen ja helppo kouluttaa. Sen kanssa voi harrastaa agilityä ja näyttelyitä. Koska silkillä ei ole pohjavillaa, se sopii joillekin allergisille. Silkkiterrieri on terve rotu, jolla ei ole perinnöllisiä sairauksia.

    • Maltankoira

      Maltankoira. Maltankoira on kiltti ja älykäs rotu. Se kiintyy omistajaansa erittäin syvästi. Maltankoira on hyvä lemmikki kaikenikäisille, niin lapsille kuin vanhuksille. Pitää liikunnasta, mutta ei tarvitse pitkiä lenkkejä. Jotkut maltankoirat eivät halua ulkoilla sadesäällä ollenkaan. Maltankoira sopii lapsiperheeseen.

      Turkki kammataan päivittäin ja pestään kerran viikossa. Jos ei halua käydä näyttelyissä, voi turkin leikata lyhyemmäksi, jolloin se on helppohoitoisempi. Maltankoira pysyy vapaana omassa pihassa, sillä ei ole taipumusta karkailuun. Maltankoira on terve rotu, sillä ei ole perinnöllisiä sairauksia. Se on myös pitkäikäinen. 15-vuotias maltankoira ei ole harvinainen näky.

    • Haluan KOIRAN100

      Vastaus sinulle Kiwa: Tuo cockerspanieli saattaisi olla hyvä vaihto ehto ja shetlanninlammaskoira myös! Voin liikkua kyllä enemmänkin tuo oli pienin määrä :)
      Ja koirakokemusta siis ei ole! Lisää rotuja olisi kiva tietää!

      • ...................

        spanielit on puettava nuoskalumen aikaan (se lumi kerääntyy oikeasti paakuiksi karvaan, ja sitä saa sitten lämpöisellä suihkulla sulatella oikein urakalla, sen lisäksi, että koira ei pysty kunnolla liikkumaan), eikä se turkinhoito suinkaan niin helppoa ole, kuin moni mainostaa. Jos vertaa vaikka shelttiin ja pitrkäkarvaiseen collien, niin on todella vaivalloista, nyppimistä ja trimmaamista, melko tiuhaan. Lisäksi spanieleilla on yleisesti terveysongelmia, hiiva, allergiat ja atopia näin aluksi, ja siinäpä onkin tekemistä, ne kun sattuvat aivan liian usein samaan yksilöön. Ja ihan omakohtaisesta kokemuksesta kirjoitan. MOlempia omistaneena. Ne kuvat lumipaakuista karvoissa voivat näyttää hellyttäviltä, mutta ne ei todellakaan ole koiralle mitenkään mukavia. Pitkäkarvacolliella taas ei kerääntynyt yhdelläkään kuin korkeintaan anturoiden väliin. Sheltillä ei myöskään paakkuunnu lumi karvaan. Kuraa tuovat sisälle samoissa määrin. Sheltti, kun katsoo millaisen ja mistä ottaa, on upea ja todella monipuolinen harrastuskoirakin, jos harrastuskärpänen puraisee. Sen lisäksi shelttien terveystilanne yleisesti on huimasti parempi kuin spanielien. Ja huom. Nämä asiat eivät siellä jalostustietokannoissa useimmiten näy, vaan näitä asioita kannattaa kysellä esimerkiksi rotujärjestöjen kautta. Itselleni ei tule ikinä enää yhtään spanielia, niin ihania ja seurallisia kuin ovatkin. Muuten seurallisuuden kääntöpuoli on eroahdistustaipumus :D Ei kiva homma sekään, ei, jos omalle kohdalle sattuu.


      • ................
        ................... kirjoitti:

        spanielit on puettava nuoskalumen aikaan (se lumi kerääntyy oikeasti paakuiksi karvaan, ja sitä saa sitten lämpöisellä suihkulla sulatella oikein urakalla, sen lisäksi, että koira ei pysty kunnolla liikkumaan), eikä se turkinhoito suinkaan niin helppoa ole, kuin moni mainostaa. Jos vertaa vaikka shelttiin ja pitrkäkarvaiseen collien, niin on todella vaivalloista, nyppimistä ja trimmaamista, melko tiuhaan. Lisäksi spanieleilla on yleisesti terveysongelmia, hiiva, allergiat ja atopia näin aluksi, ja siinäpä onkin tekemistä, ne kun sattuvat aivan liian usein samaan yksilöön. Ja ihan omakohtaisesta kokemuksesta kirjoitan. MOlempia omistaneena. Ne kuvat lumipaakuista karvoissa voivat näyttää hellyttäviltä, mutta ne ei todellakaan ole koiralle mitenkään mukavia. Pitkäkarvacolliella taas ei kerääntynyt yhdelläkään kuin korkeintaan anturoiden väliin. Sheltillä ei myöskään paakkuunnu lumi karvaan. Kuraa tuovat sisälle samoissa määrin. Sheltti, kun katsoo millaisen ja mistä ottaa, on upea ja todella monipuolinen harrastuskoirakin, jos harrastuskärpänen puraisee. Sen lisäksi shelttien terveystilanne yleisesti on huimasti parempi kuin spanielien. Ja huom. Nämä asiat eivät siellä jalostustietokannoissa useimmiten näy, vaan näitä asioita kannattaa kysellä esimerkiksi rotujärjestöjen kautta. Itselleni ei tule ikinä enää yhtään spanielia, niin ihania ja seurallisia kuin ovatkin. Muuten seurallisuuden kääntöpuoli on eroahdistustaipumus :D Ei kiva homma sekään, ei, jos omalle kohdalle sattuu.

        Lisään vielä. Eli omat pitrkäkarvacollieni harjattiin varmaankin kerta vuoteen, takut korvien takaa sormin aukaistiin siinä satunnaisesti rapsuttelu sessioiden yhteydessä. Kokonainen kylpypesu noin kerta vuoteen, jolloin siis aikaa meni tunteja koko hommaan, lähtien pesusta ja kuivauksesta, ja päättyen aukiharjaamiseen. Muutoin turkinhoito on ihan ylläpitohoitoa, jos ei näyttelyissä käy, eli anturoiden välikarvoja, ja jalkojen siistimistä, Itse hoidin ne ihan saksilla, ja homma oli nopea. Koneellakin olisi voinut tehdä, mutta yleensä en jaksanut konetta kaivaa esille, kun saksillakin homma hoitui. Paljon liikkuvilla collieillani en muista kovin usein kynsiäkään leikanneeni. Ei ollut tarvetta. Vaikka koiralla on turkkia, ei se kesällä ole paahtunut, e,li se ei tarvitse mitään kesäturkkia, vaikka sellaistakin monesti suositellaan. Mitä vähemmän karvaa käsittelee, sen parempana se pysyy. Edes näyttelyihin en pessyt yleensä koko koiraa, mutta valkoiset osat kyllä. Ehdottomasti ei mitään jokaviikkoisia harjauksia. Vaikka moni niitäkin suosittelee. Ja kaiken tuon kirjoitan usean collien omistaneena. Shelttiin pätenee melkolailla samat hoidot, on niin samantyyppisiä karvastoltaan. MOni kuvittelee karvan määrän ja pituuden korreloivan turkinhoidon määrään. Se ei pidä paikkaansa. Ja se, mikä jollekkin on "helppo" turkki, ei ole sitä kaikille. Itselleni se helppo on todellakin sellainen, jolle ei juuri mitään tarvitse tehdä. Yksikään spanieli ei täytä niitä kriteereitä, ei lähimainkaan. Spanielin jälkeen meille tuli taas "helppoturkkinen" ja vähähoitoinen koira. Joka oikeasti on juurikin sitä. Jää aikaa enemmän siihen tekemiseen, kun ei tarvitse turkin kanssa nysvätä. Helppohoitoisia karvoja on monilla paimenkoirilla, metsästyskoirilla ym. Yleensä jo sana trimmaus tarkoittaa rodulle paljon lisähommaa turkin kanssa :D Jo se Pienikin trimmaus. Ja se on tehtävä. Trimmauksessa ei ole kyse vain ulkonäöstä. Se on osa terveydenhoitoa. Jos ei jaksa itse saksia ja nypimisjuttuja tehdä, muodostuu trimmauskuluista suuri kuluerä ylläpitoon. Meidän tapauksessamme, kun vielä näyttelyissä käytiin, se oli parin kuukauden välein, ja jotain 50-60 euroa (en käytä ns harmaan talouden tarjoajia)- Ja sen lisäksi piti ajaa 150 kilometriä trimmaajan luokse, ja tietysti toinen mokoma takaisin. Nykyään, kun ei enää näyttelyistä tarvitse huolehtia, teen itse kotitrimmin. Joka on aikalailla erilainen kuin se näyttelytrimmi. Se on käytännöntrimmi, jossa kaikki turha kaunistuskarva vaan vedetään kylmästi pois.


      • Spanieli2
        ................ kirjoitti:

        Lisään vielä. Eli omat pitrkäkarvacollieni harjattiin varmaankin kerta vuoteen, takut korvien takaa sormin aukaistiin siinä satunnaisesti rapsuttelu sessioiden yhteydessä. Kokonainen kylpypesu noin kerta vuoteen, jolloin siis aikaa meni tunteja koko hommaan, lähtien pesusta ja kuivauksesta, ja päättyen aukiharjaamiseen. Muutoin turkinhoito on ihan ylläpitohoitoa, jos ei näyttelyissä käy, eli anturoiden välikarvoja, ja jalkojen siistimistä, Itse hoidin ne ihan saksilla, ja homma oli nopea. Koneellakin olisi voinut tehdä, mutta yleensä en jaksanut konetta kaivaa esille, kun saksillakin homma hoitui. Paljon liikkuvilla collieillani en muista kovin usein kynsiäkään leikanneeni. Ei ollut tarvetta. Vaikka koiralla on turkkia, ei se kesällä ole paahtunut, e,li se ei tarvitse mitään kesäturkkia, vaikka sellaistakin monesti suositellaan. Mitä vähemmän karvaa käsittelee, sen parempana se pysyy. Edes näyttelyihin en pessyt yleensä koko koiraa, mutta valkoiset osat kyllä. Ehdottomasti ei mitään jokaviikkoisia harjauksia. Vaikka moni niitäkin suosittelee. Ja kaiken tuon kirjoitan usean collien omistaneena. Shelttiin pätenee melkolailla samat hoidot, on niin samantyyppisiä karvastoltaan. MOni kuvittelee karvan määrän ja pituuden korreloivan turkinhoidon määrään. Se ei pidä paikkaansa. Ja se, mikä jollekkin on "helppo" turkki, ei ole sitä kaikille. Itselleni se helppo on todellakin sellainen, jolle ei juuri mitään tarvitse tehdä. Yksikään spanieli ei täytä niitä kriteereitä, ei lähimainkaan. Spanielin jälkeen meille tuli taas "helppoturkkinen" ja vähähoitoinen koira. Joka oikeasti on juurikin sitä. Jää aikaa enemmän siihen tekemiseen, kun ei tarvitse turkin kanssa nysvätä. Helppohoitoisia karvoja on monilla paimenkoirilla, metsästyskoirilla ym. Yleensä jo sana trimmaus tarkoittaa rodulle paljon lisähommaa turkin kanssa :D Jo se Pienikin trimmaus. Ja se on tehtävä. Trimmauksessa ei ole kyse vain ulkonäöstä. Se on osa terveydenhoitoa. Jos ei jaksa itse saksia ja nypimisjuttuja tehdä, muodostuu trimmauskuluista suuri kuluerä ylläpitoon. Meidän tapauksessamme, kun vielä näyttelyissä käytiin, se oli parin kuukauden välein, ja jotain 50-60 euroa (en käytä ns harmaan talouden tarjoajia)- Ja sen lisäksi piti ajaa 150 kilometriä trimmaajan luokse, ja tietysti toinen mokoma takaisin. Nykyään, kun ei enää näyttelyistä tarvitse huolehtia, teen itse kotitrimmin. Joka on aikalailla erilainen kuin se näyttelytrimmi. Se on käytännöntrimmi, jossa kaikki turha kaunistuskarva vaan vedetään kylmästi pois.

        Jos ei spanielia käytä näyttelyissä voi sen turkkia pitää lyhyenä, jolloin on oleellisesti helpompi. Meidän spanieli leikattiin ihan lyhyeksi karva heti talven taitettua.
        Lumipaakkuihin auttaa myös karvan lyhennys jaloista ja mahasta.


    • Italianvinttikoira

      Italianvinttikoira. Se on lempeä ja mukautuvainen seurakoira. Pitää liikunnasta, mutta ei kuitenkaan vaadi pitkiä lenkkejä. Italianvinttikoira ei ole kovin säänkestävä lenkkeilykaveri, kylmällä säällä ulkoillessa se tarvitsee vaatteet päälle. Sopii lapsiperheeseen.

      Turkki on erittäin helppohoitoinen. Se kiillotetaan sametinpalasella silloin tällöin. Italianvinttikoira on helppo kouluttaa, joten se sopii hyvin ensimmäiseksi koiraksi. Italianvinttikoira on terve rotu. Eniten ongelmia aiheuttavat ohuet ja pitkät jalat, jotka katkeavat helposti.

    • Pomeranian

      Pomeranian. Pomeranian on pieni ja suloinen koira. Se kiintyy omistajaansa erittäin syvästi ja haluaa olla aina mukana omistajansa puuhissa. Pomeranian ei tarvitse paljoa liikuntaa, mutta jaksaa kuitenkin liikkua paljon. Sopii lapsiperheeseen.

      Turkki harjataan pari kertaa viikossa. 2-3 kertaa kuukaudessa turkki harjataan hieman kosteana vastakarvaan kerroksittain, jolloin turkista tulee pöyheä ja ilmava. 2 kertaa vuodessa turkki trimmataan saksilla leikkaamalla pallomaisen pyöreäksi.

      Pomeranian pysyy kotipihassa ja omistajansa lähellä, sillä ei ole taipumusta karkailla. Pommeja on monenvärisiä. Yleisimmät värit ovat musta, kerma, punainen ja kulta. Pomeranian on melko terve rotu. Rodulla esiintyy polvilumpioluksaatiota ja silmäsairauksia.

    • Yorkshirenterrieri

      Yorkshirenterrieri. Se on rohkea ja älykäs koira. Yorkshirenterrieri on helppo kouluttaa, joten se sopii mainiosti ensimmäiseksi koiraksi. Se ei tarvitse paljoa liikuntaa, mutta jaksaa kyllä kävellä pitkiäkin matkoja. Kylmällä säällä ulkoillessa yorkki tarvitsee takin päälle. Sopii lapsiperheeseen.

      Turkki öljytään päivittäin ja harjataan pari kertaa viikossa. Pesu kerran viikossa. Jos ei halua käydä näyttelyissä, voi turkin leikata lyhyemmäksi, jolloin se on helppohoitoisempi. Yorkshirenterrieri on melko terve rotu. Sillä esiintyy silmä- ja nivelsairauksia.

    • fghfghghg

      Kettuterrieritkin menee kriteereihin. Liikunnantarve täyttyy. Sopii lapsiperheeseen leikkisän ystävällisen luonteen vuoksi. Lyhytkarvainen menee hoitamattakin ja karkeakarvainen kotiturkki ei hankala..vie kaksi -kolme kertaa trimmiin vuodessa tai opettelee itse muulloin turkki hylkii likaa ja irotkarvoja ei tule huusholliin.

      Muuten koiran kanssa on kiva harrastaa ja innokas oppimaan temppuja tai tekemään hakuhommia..ui ja voi ottaa kalaretkelle mukaan jne.

      Tutustumisen arvoinen rotu.

      • fghfghghg

        Niin ja linkki on www.kettuterrierit.fi


      • fghfghghg

    • Bichon frisé

      Bichon frisé. Se on iloinen ja pirteä seurakoira. Pitää liikunnasta, mutta ei ole liian aktiivinen. Bichoni on mukava lemmikki kaikenikäisille, niin lapsille kuin vanhuksille. Se on helppo kouluttaa, joten se sopii mainiosti ensimmäiseksi koiraksi.

      Turkki kammataan pari kertaa viikossa. Pesu joka toinen viikko. Trimmaus joka toinen kuukausi. Bichoni sopii myös osalle allergisista. Bichoni pysyy omistajansa lähellä ja vapaana omassa pihassa, sillä ei ole taipumusta karkailuun. Bichon frisé on yksi terveimmistä koiraroduista. Rodulla esiintyy allergioita ja polvilumpioluksaatiota.

    • fgfffjgjgh

      Nyt näet kuinka moni rotu menee kriteereihin eli voitte tuolla lenkkeilytykselle pohtia moniakin rotuja..miettikää myös jos haluattekin harrastaa mikä sitten on hyvä.

      Sanoisin listasta että spanielti ja ketut ehkä parhaimmat ehdotukset myös keskikokoinen villakoira kääpiösnautseri, kromförländer etc..

    • Haluan KOIRAN100

      Kiitos paljon vastauksistanne :) :) :)

    • kessu unelma..<3

      Hei tietääkö kukaan teistä että sopiiko keeshond allergiselle? Kiitos yli paljon jos vielä vastataan.. ;)

      • bossut

        Bostoninterrieri:
        -ei hauku(enemmänkin ääntelee)
        -paino 7-12kg välillä
        -helppohoitoinen turkki
        -energinen hassuttelija
        -pieni koira, ison koiran olemuksella
        -ei pelkää mtn
        -helppo opettaa koska haluaa miellyttää, mutta luonnettakin löytyy.
        -rakastaa olla kaikessa mukana
        -rakastaa syliä ja hellimistä
        - sosiaalinen, tulee kaikkien ihmisten ja eläinten kanssa toimeen.
        -ällistyttävä kyky sopeutua uusiin ja erikoisiinkin tilanteisiin

        Ainut huono puoli mitä keksin:talvella vaatii pukemisen


      • xghb

        Valitettavasti, jokainen koira aiheuttaa allergiaa joko enemmän tai vähemmän.


    • Murut
    • fvdgdfgfg

      Terrierit vaikka bedlingtonin terrieri.
      Kettuterrieri tykkää lapsista ja on avoin hauska ja aktiivinen mutta osaa rauhoittuakin..lenkkimäärä sopii mutta kaipaa myös alyllistä touhua eli vaikka hakujuttuja sisällä ja temppujen opettelemista jss..

      westie, walesin terrieri, vehnis etc..

      amerikan cockeri, sussexin spanieli (mikäli jaksaa hakea kauempaa) jne..rotuja on paljon mutta pelkkä lenkki ei riitä vaan älyllinenkin puoli on otettava huomioon eli koirat kaipaa haasteita ja tehtävää lenkkien lisäksi.

      Ja jos haet rodun joka on laiskempi niin lenkkiä se ei välttämättä viitsi tehdä kovin innokkaasti mutta westie on rauhallinen silkki skotti sussex tipsu sopii silloin paremmin. Ja toki nekin lenkkeilee silti. mutta pienempi energisiä

    • Japanese chin

      Japanese chin. Se on pieni ja suloinen seurakoira. Luonteeltaan se on kiltti ja ystävällinen. Pitää liikunnasta, mutta tyytyy myös lyhyempiin lenkkeihin. Japanese chin pysyy omistajansa läheisyydessä, tällä rodulla ei ole taipumusta karata omille teilleen.

      Sopii lapsiperheeseen. Turkki on helppohoitoinen, se ei takkuunnu helposti. Harjataan silloin tällöin. Japanese chin ei kuulu terveimpiin koirarotuihin, mutta ei sairaimpiinkaan. Rodulla esiintyy polvilumpioluksaatiota ja sydänvikoja. Suuret ja ulkonevat silmät ovat alttiita tapaturmille.

      Sallitut värit ovat mustavalkoinen ja punavalkoinen, joista mustavalkoinen on hieman yleisempi.

    • Anonyymi

      Ehdottomasti tiibetinspanieli. Aivan ihana pieni seurakoirarotu. Turkki helppohoitoinen, ei tarvitse trimmata ollenkaan. Ystävällinen, uskollinen ja hieman omapäinen. Meidän ja ystäviemme tipsut tykkäävät ainakin pitkistä lenkeistä, mutta tyytyvät pienempiinkin. Etsi lisää tietoa vaikka hankikoira sivustolta!;)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      71
      5022
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      16
      2332
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1857
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1561
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      42
      1553
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1348
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1267
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      3
      1185
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      13
      1176
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1173
    Aihe