Onko järkevyydellä suuri vaikutus lääkikseen pääsemisellä?

emma6

Olen siis aikonut kirjoittaa kemian, fysiikan, biologian ja pitkän matematiikan, mutta jo nyt on paineita pääseekö lääkikseen jos ei ole riittävän järkevä, mutta pärjää kiitettävästi/erinomaisesti runsaalla lukemisella? Olen vasta ensimmäisen vuoden lukiolainen, mutta haluan varmasti päästä ja sen takia onkin hirvittäviä paineita. Katselinkin juuri kemian, fysiikan ja pitkän matematiikan yo kokeita ja meinasin saada sydärin. Toisaalta biologian yo koe vaikutti helpolta jo nyt ja siinä olenkin aina ollut luonnostaan tosi hyvä! Eli siis tarkoittaako se sitä että jos ei ole kovin järkevä ja fiksu, ettei välttämättä koskaan pääsisi lääkikseen vai pelkästään ekalla kerralla? Vai että vasta toisen kerran kun on käynyt lääkikseen tarvittavat kurssit valmennuskeskuksessa läpi?

7

263

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 3. kerralla sisään

      Perslihakislla lääkikseen pääsee, eli ahkeralla lukemisella ja laskurutiinin ylläpidolla sekä soveltavien tehtävien hallinnalla. Jos ei ole kylllin hyvä ekalla kerralla kun hakee, niin ei se mitenkään estä hakemasta toista tai kolmatta, tai vielä useampaa kertaa. Jos pääsykokeen selvittää ja pääsee sisään, niin ongelmia lääkiksessä ei pitäisi tulla.

      • emma6

        Mitäs tuolla "ahkeralla lukemisella" tarkoitetaan? Tarkoittaako se siis sitä, että kaikki biologian, kemian ja fysiikan kurssit pänttään kymppeinä ja myös pitkän matikan? Tähän asti ainakin kemia on ollut 9, pitkä matiikka 9 ja 10, fysiikka 8 ja biologiaa ei ole vielä ollut. Pitäisikö panostaa lisää?


      • 3. kerralla sisään
        emma6 kirjoitti:

        Mitäs tuolla "ahkeralla lukemisella" tarkoitetaan? Tarkoittaako se siis sitä, että kaikki biologian, kemian ja fysiikan kurssit pänttään kymppeinä ja myös pitkän matikan? Tähän asti ainakin kemia on ollut 9, pitkä matiikka 9 ja 10, fysiikka 8 ja biologiaa ei ole vielä ollut. Pitäisikö panostaa lisää?

        Nooh...aika lailla olet samalla tasolla kuin minä olin lukion alussa...itselläni oli nuo numerot vakaata 9:ä, pari 8:a siellä täällä ja muutamat kympit aina jossain. Toki se on optimaalista, jos teet erittäin hyvän pohjatyön jo lukion aikana (eli oikeasti opiskelet asiat, et vain klaaraa koetta läpi ja unohda asioita sitten kokeen jälkeen), mutta esim. minä en niin tehnyt, tyhmä kun olin. Mutta eipä se estänyt minua lukemasta niitä asioita sitten kunnolla uudelleen hallintaan myöhemmin. Hakukerralla, jolla ajattelit

        Huomautan, että kun itse hain 1. kerran oli vielä Galenos käytössä, jolloin yritin panostaa kunnolla Galenokseen yo-kirjoitusten sijasta... Galenos ei ollut mikään mukavin kirja suoraan lukion jälkeen lähteä lukemaan muita vastaan, jotka lukevat sitä 2. tai 3. vuotta ja osaavat sen takaperin ulkoa. Nyt sentään vaadittu alue on lukion oppimäärä, eli kaikki duuni mitä lukiossa teet fy-ke-bi akselilla valmentaa sinua suoraan lääkiksen pääsykokeeseenkin.


    • emma4

      Ainkin kokeeseen luen, sillä tavalla, että leun koko jakson aikana joka päivä hieman kaikkea, ja sen jälkeen ei tartte stressata viimisinä päivinä ennen koeviikkoa. En ole kerrannu mitään vanhoja asioita tähän asti, mutta olen ajatellut kerrata kaikki asiat nopeasti kesälomalla. Pääsit siis kolmannella kerralla, etkä käynyt valmennuskursseilla? Ja kirjoitit siis pitkän matematiikan, vai? Tässä vain pelottaa se, että jos käyn valmennuskeskuksessa, että taaskaan en pääse sillä toisella kerralla.

      • 3. kerralla sisään

        Kävin minä valmennuskurssilla, mutta ei se mikään välttämättömyys ole. Päähyöty siinä on lukupiirin ja aikataulun muodostuminen, sekä pieni sijoituksen maku (joka on tietysti huono sijoitus, jos sitten ei lopulta pääsekkään sisään. mutta erittäin hyvä jos sisään pääsee). Ideana on siis vain lisätä motivaatiota entisestään, ettei tulisi mieleenkään, että lepsuilisi lukusuunnitelmastaan. Juu, pitkän matematiikan kirjoitin.


    • in---

      Hiieman hymyilyttävä kysymys, mutta ymmärrettävä. Ei kai noin nykypäivänä enää ajatella (että siis synnynnäinen "järkevyys", tai miksikä sitä ikänä kutsutaankin, selittäisi lääkikseen pääsyn). "Perslihakset", elämänhallinta, ajankäytön hallinta, plus tukevat ainevalinnat :) Siinä tärkeimmät avaimet onnistuneeseen pääsykokeeseen.

      • emma6

        Hyvä sitten, kun olen tällainen ajankäytön suunnittelija...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomalaisia naisia lennätetään seksimatkoille

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1f5f5e20-8c36-4907-9640-8e0c3b017c5a Gambia on jo vuosia ollut yhtä kuin munanhaku ma
      Maailman menoa
      250
      2045
    2. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      82
      2006
    3. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      96
      1683
    4. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      112
      1511
    5. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      169
      1171
    6. huono omatunto

      johtuu siitä, että minulla on tunteita sinua kohtaan. Se vaikuttaa asiaan. Kaipasin sinua tänäänkin.
      Ikävä
      65
      1150
    7. Mitä kaipaat

      Usein elämässäsi
      Ikävä
      113
      998
    8. Onnistuit sohaisemaan mua

      Kaikkein herkimpään kohtaan ja kyseenalaistamaan mun luottamuksellisuuden. Kun sitä ei ole niin ei ole mitään muutakaan
      Ikävä
      63
      988
    9. Päätin juuri että

      En odota että meidän välillä enää tapahtuisi mitään. Tämä on aivan liian monimutkaista ja kyllä sinäkin olisit joskus mi
      Ikävä
      32
      972
    10. Huomenna se

      Tulee kohta, odotatko?
      Ikävä
      61
      896
    Aihe