Peräpukamat olleen jo parivuotta - help!

demilovato__

Olen 22-vuotias tyttö, ja tänään taas pelko aiheuttaa vaivaa minulle. Minulla on todettu peräpukamat, on ulkoisia ja parin kuukauden sisällä huomasin että jotain ''lipsahtaa'' ulos, ne kyllä menee heti takaisin. Ei tuo ole normaalia?

Olen yrittänyt olla skarppina ja mennä lääkäriin. Huhtikuussa tehtiin sigmoidoskopia - ei mitään. Verenvuoto on jatkunut, kirkasta, paperiin. Tasan kaksi kertaa on jäänyt alushousuihin.

Nyt pari viikkoo on ollut kipua peräaukon alueella, aion huomenna soittaa lääkäriin. Oikeesti entä jos on syöpä? Yksi ulkoinen peräpukama löytyy.

Suosin terveellisiä elämäntapoja. Suosin kuituja, en ilmeisesti tarpeeksi syö. Veret huonot, anemiaa aina ollut, rautalääkkeitä syönyt. Kun mikään ei auta.
Kaiken lisäksi vatsavaivat olleen ties kuinka kauan, menen vessaan heti syömisen jälkeen eikä sieltä mitään tule. Ulostaminen ei kyllä muuten ole vaikeaa, tuntuuu vaan että maha menee sekaisin millon mistäkin. Diagnosoin ittelleni siis syövän ja heitin elämällekki hyvästit suurinpiirtein!

Kuitenkin jos mulle on tehty sigmoidoskopia huhtikuussa, onko liian myöhästä lisätutkimuksiin? Kävin ehkä loka-marraskuussa itkemässä lääkärille jostain vaivoista mutta ei se ees kattonu mitään. Mut peräpukamat on todettu. Voiko ne jatkua vuosia? Mulla on nyt siis jotain ihme kipuja:(///

27

8354

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pikku pukamat

      Kun kerran on pukamat tullut, niin ne on ja pysyy kunnes leikataan. Vaarallisia ne ei ole, eikä pahanlaatuiseksi muutu. Todennäköisesti olet saanut myös siaäisiä pukamia, jotka tulevat ulostaessa ulkopuolelle, mutta vetäytyvät itsestään takaisin. Mikäli jäävät peräaukkoon näkyville, niin ne voi rasvan kanssa varovasti työntää takaisin. Käväisepä lääkärissä, sisäiset pukamat on helppo napsaista kumilenkkihoidolla kivuttomasti pois. Nou hätä...

    • yleensä se on viljat

      Prosessoitu maito, viljojen gluteeni, sokeri, keinomakeutusaineet, prosessoidut kasvirasvat (margariinit ja kasvirasvakermat) ja lisäaineet. Ne kun jättää pois, rauhoittuu elimistö aika monella.


      Viljat ja/tai maitotuotteet pois 4-8 viikoksi. Kokeile kumpi oireet aiheuttaa. Voi olla, että kumpikaan ei sovi. Jo 1-2 viikossa huomaa eron entiseen, jos jokin ruoka-aine ei sovi.

      Jos jopa kolmasosa suomalaisista kärsii vatsa- ja suolisto-oireista tai muista ongelmista joissa viljojen välttäminen auttaa, niin sinä voit olla niistä yksi. Lisäksi viljojen gluteeni (vehnä, ruis ja ohra), peruna sekä maito tuottavat limaa elimistöön, joka pahentaa allergioita, astmaa, infektioita, lasten korvatulehduksia ja reuman oireita.
      http://personal.inet.fi/koti/remeli/viljat.htm

      Maitotuotteet ovat monella yksi keskeisistä syistä suolisto-oireisiin, allergioihin, astmaoireisiin sekä erilaisiin iho-ongelmiin. Maitotuotteiden eliminointi helpottaa usein näitä oireita, ja moni vuosia oireista kärsinyt pääsee pysyvästi eroon sekä ongelmasta että lääkityksestä. Lisäksi maitotuotteet keräävät limaa ja ovat usein merkittävänä tekijänä kroonisissa ylähengitystieinfektioissa.
      http://personal.inet.fi/koti/remeli/kalsium.htm


      Kannattaa huomioida, että mitään koetta ei ole olemassa, joka näyttäisin yliherkkyyden viljoille ja/tai prosessoidulle lehmänmaidolle.

      Näiden diagnoosi perustuu aina välttämisaltistuskokeeseen.
      _________________________________________________________________________________________________________________________________


      Vilja-allergia ja keliakia sairautena!


      Vilja-allergiassa tietty vilja, yleensä vehnä, ohra ja ruis, aiheuttaa allergisia oireita. Oireet ovat samat kuin maitoallergiassa. Vilja-allergiaa ei voi diagnostisoida pelkän verikokeen perusteella, kuten ei maitoallergiaakaan. Näiden diagnoosi perustuu aina välttämisaltistuskokeeseen.

      Lapsuudessa puhjennut vilja-allergia paranee useimmiten. Keliakia sekoitetaan helposti vilja-allergiaan. Keliakiassa viljatuotteiden sisältämä valkuaisaine vaurioittaa suolen limakalvoa. Keliakian oireet ovat lähinnä suolioireita; ripulia, löysiä ulosteita, ylävatsan turvottelua ja ilmavaivoja. Ravintoaineiden imeytymishäiriöstä johtuen voi paino pudota. Keliakia on elinikäinen. Keliakia voidaan tutkia verikokeella. Hoitona siihen on pysyvästi gluteeniton ruokavalio, jossa vältetään vehnää, ruista ja ohraa sisältäviä ruokia.




      http://www.keliakialiitto.fi/liitto/keliakia/

    • Pukkama

      Pukamat ovat vaarattomia. Jos osa suolesta on tähystetty ja mitään ei ole havaittu, niin ole huoleti, ei syöpää ole. Suolta ei tarvitse tähystää kuin ani harvoin, ehkä kerran 8-10 vuodessa.

      Pukamista ei pääse yleensä eroon kuin leikkaamalla. Sisäisiä pukamia voi hirttää, se on helppo toimenpide, tapahtuu muutamassa minuutissa eikä sairaslomaa tarvita. Tavallinen terv.keskuslääkäri voi toimenpiteen tehdä, jos on tarvittava laite. Pientä kipua voi olla pari päivää. Verta tulee 5-15 päivän kuluttua hirttämisestä enemmänkin, siitä ei pidä säikähtää. Sitten tilanne rauhoittuu.

    • Expukama

      Huuhtelu lämpimällä vedellä auttaa
      Käsisuohkulla niin lämmintä kuin kestää
      Mulla oli 10 v ennen kun uskalsin mennä lekuriin,mutta turhaan pelkäsin. Sisäisiä hirtettiin 3 kpl kahteen kertaan. Tudella pienikipu.
      Pieni ulkoinen joskus vaivaa, mutta voiteilla ja lämpimällä vedellä pärjään.

      Vartun kun laaser leikkaus yleistyy ja poistan sitten ilkoisen jos tuntuu etten pärjää.

      Rohkeasti vaan lääkäriin ja hirtettäväksi

    • Minävainnnm23

      Mitä mä sanon lääkärille että tekee mulle paksusuolen tähystyksen ?
      Oikeesti pelko nostaa päätään taas. Uloste on vähäistä, just ja just kerran päivässä,
      Limaa tulee. Kaiken lisäksi mulla on aina ollut anemia.
      Oon vaan googlettanut itelleni syövän. Again.

      Sigmoidoskopia mulla on siis tehty kuten aiemmin sanottu, onko se oikeesti niin että kun se on tehty niin syöpää ei ole? Argh ärsyttää kun en muista onko mulla ollut vaivoja muita kun verenvuoto ainakin viikoittain.

      Yleensä mun wc käynti menee niin että pitää wc paperolla "ronkkia"
      Et tulee edes jotain... APUA

      Entä jos ne ei ookkaan pukamat :(

    • kesk.aloittaja

      Nyt söin jauheliha pizzaa puolikkaan, sitä ennen jo maha turvonnut ja nyt vielä enemmän. Tänään uusia oireita, huippaus ja päänsärky sekä vatsakipu nyttenkin (erityisesti navan alueella)

      Oksettaa vähän viimeiset pari tuntia mutta joo... En uskalla mennä oksentamaan. Maha on kuin pallo

    • Kesk.aloittaja

      Mun mahassa on kova kipu ja kaikki oireet täsmää syöpään... En saa unta huomenna pakko soittaa päivystykseen:((((( otin aiemmin illalla särkylääkkeen mutta ei auta!!

    • Kesk. Aloittaja

      Vieläkin koskee vatsaan ja tänään menen lääkäriin. Edelleen, mitä sanon että tutkii kunnolla? Ei tää mahakipuja/huippaus/ huono olo pukamista voi johtua. Ja uloste ei ole tullut ainakaan päivään.

    • toimi.

      VILJAT POIS

      JA

      REHUT TILALLE

      JUO VETTÄ

      LOPETA PANIKOINTI

    • Kesk.Aloittaja

      Lääkäri sanoi myös että kun toi tutkimus on tehty, sigmoidoskopia, niin ei suolta tartte tutkia.

      Tänään kävin vessassa, yleensä tulee niukalti. Ulosteen mukana verta!!! Ihan selkeästi!!!!!!!! Tummaakin jo, pönttö täynnä sitä...
      Tuli paha olo kun kävin vessassa.

    • pelottaakamalasti

      Hei!

      Mulle määrättiin aika kolonoskopiaan, ja tietty pelkään pahinta vaikka lääkäri sanoi että ei ole syytä huoleen. Ilmeisesti vuonna 2012 tehty sigmoidoskopia ei mennyt täysin putkeen, mutta ilmeisesti sen verran että pitää tehdä näin nopeasti uudestaan?

      Mitä toi nyt tarkoittaa? lääkäri sanoi että tutkitaan hyvänlaatuisia polyyppejä ja että jos siellä on KASVAIN!!

      Pelottaa :( Verta on ollut joskus tummaa, ja nyt oon huomannu että vehnästä paha olo. Tälläkin hetkellä ja tuota on jatkunut pitkään, en ole vaan huomannut. Limaiset ulosteet, veri ulosteessa (Pari kertaa ainakin, tummaa se välillä on)

      Oon aina syönyt hyvin, nyt kiinnitän vielä enemmän huomioo, vuoden alusta. Vatsa toimii visiblinillä ja mikrolax auttaa (seuraavana päivänä ei 15min)

      Lähinnä siis kysymys että jos mulle on tehty sigmoidoskopia, niiin miksi pitää tehdä kolonoskopia? Onko toi oikeesti joku syöpä tutkimus....

      • Ei syytä huoleen

        Kun lääkäri on sanonut, että ei ole syytä huoleen, niin häntä kannattaa ihan oikeasti uskoa. Lääkärit eivät sano noin, jos on syytä huoleen. Silloin he sanovat, esim., että pieni riski tässä on olemassa tms.


      • entinen hermoilija

        Peräpukamat saattavat joskus ärtyä joillakin niin, että verta tulee lorisemalla. Onhan tuo pelottava kokemus, mutta se on vaaraton. Hoitaa asia kuitenkin pitää ja lääkärit kertovat miten menetellä.

        Voihan sinulla olla ärtyneen suolen oireyhtymä peräpukamien kera. Sekin on vaaraton, mutta harmillinen vaiva. Turvotusta vatsassa, kipuja siellä täällä ympäri vatsaa, ripulointia jne. - masentuneilla ja ahdistuksesta kärsivillä on normaalia useammin todettu ärtyneen suolen oireyhtymä.

        Minulla itselläni oli aikanaan samanlaisia pelkoja, että nyt se syöpä iski ja jne. Mutta tuo ärtynyt paksusuoli se siellä vihoitteli sekä pukamat tekivät kiusaa. Nyt on mennyt n. 10 vuotta. Välillä on kurjempaa oireiden takia, mutta koittaa vaan ottaa rennosti, jos ei muuten niin sitten masennuslääkekuurilla, joka helpottaa ahdistuneisuutta. erilaisia hoitoja on kuituja sisältävään dieettiin, mutta toisilla toimii toinen ja toisilla taas ei.


    • 5+6

      Peräpukamia on turha pelätä. Niiden hoito on helppoa. Ne voidaan hirttää laittamalla lanka pukaman ympärille. Joillekin tulee niitä aina lisää, mutta hirttämisiä voidaan tehdä aina uudelleen ja uudelleen.

      Mutta jokatapauksessa niiden uusiutumista tulisi välttää. Tulee keskittyä siihen mitä suuhunsa laittaa sekä tarvitaan riittävästi liikuntaa.

      Sitä olen ihmetellyt, että missään ei ole koskaan minkäänlaista tietoa siitä, että liika liikunta aiheuttaa liian vilkkaan suolen toiminnan ja peräpukamia. Liika liikunta voi olla vaikkapa 5 kertaa viikossa jalkapallotreenit, maratonharjoittelua jne.

      • kesk.aloittaj

        Voi kiitos vastauksista


      • Pukamat poistettu
        kesk.aloittaj kirjoitti:

        Voi kiitos vastauksista

        Jos veri ulostuksen yhteydessä on tuoretta, se ilmeisesti tulee peräpukamista. Itselläni tuli pari kertaa verta niin paljon, että se säikäytti. Lääkärintarkastuksessa Todettiin kaksi peräpukamaa. Ne poistettiin ns. kumilenkkikäsittelyllä. Sen jälkeen ei ole verta näkynyt ulostamisen yhteydessä.

        Ulostamisen yhteydessä ei kannata ponnistella. Suolen pitäisi tyhjentyä itsestään. Ponnistelu voi myötäbsaikuttaa pukamien syntyy. Pukamat kuulemma voivat olla kivuliaat. Munulla ei mitään kipoua tai arkuutta esiintynyt.


    • kannattaa käyttää

      Kannattaa käyttää tälläistä valmistetta:

      SCHERIPROCT NEO KOMBI PERÄPUIKKO JA VOIDE PERÄAUKKOON 15 30 g

      http://www.yliopistonapteekki.fi/fi/apteekkipalvelut/tuotteet/pages/product.aspx?catalog=yasalescatalog&productid=3987(yabasecatalog)&category=intiimituotteet(yasalescatalog)/perapukamat(yasalescatalog)

      Varsinkin puikot lopettavat kivun nopeastikin. Ei kannata liikaa epäröidä valmisteiden ostamista tai käyttämistä, jos yhtään epäilee asiaa. Apteekista saa lisää tietoa.

      Tuon lisäksi kuumalla vedellä puhdistamiset ja suihkutukset.

      • pukamaineb

        Mitä KAIKKIA oireita voi pieni sisäinen pukama aiheuttaa? Onko kipu jatkuva? Itselläni välillä peräaukosta pistää tai nipistää, yleensä vai muutaman sekunnin ajan mutta vuorokauden aikana useasti..


      • 1231212
        pukamaineb kirjoitti:

        Mitä KAIKKIA oireita voi pieni sisäinen pukama aiheuttaa? Onko kipu jatkuva? Itselläni välillä peräaukosta pistää tai nipistää, yleensä vai muutaman sekunnin ajan mutta vuorokauden aikana useasti..

        Kipu voi olla jatkuvaa. Tilanne voi parantua itsestään mutta se tapahtuu yleensä todella hitaasti.

        Tuolla voiteella ja puikoilla kipu lähtee pois nopeasti.

        http://ellit.fi/liikunta-ja-terveys/terveys/perapukamat-10-kysymysta


      • pukamaneb
        1231212 kirjoitti:

        Kipu voi olla jatkuvaa. Tilanne voi parantua itsestään mutta se tapahtuu yleensä todella hitaasti.

        Tuolla voiteella ja puikoilla kipu lähtee pois nopeasti.

        http://ellit.fi/liikunta-ja-terveys/terveys/perapukamat-10-kysymysta

        Mutta voiko pieni pukama oireilla juuri tuolla tavalla, nipistää tai pistää, jokankestää kerrallaan vain muutaman sekunnin, maatessa häiritsee eniten...vai onko jotain muuta


      • parhaiten selviää
        pukamaneb kirjoitti:

        Mutta voiko pieni pukama oireilla juuri tuolla tavalla, nipistää tai pistää, jokankestää kerrallaan vain muutaman sekunnin, maatessa häiritsee eniten...vai onko jotain muuta

        Käy lääkärissä. Sillä tavalla se parhaiten selviää. On sisäisiä ja ulkoisia pukamia.


    • entinen vaivainen

      Ei pukamiin mitään lääkettä tarvii.

      Ruokavalio kuntoon, niin ei ole kova vatsa.

      Viljoissa ei tutkimusten mukaan ole yhtään mitään ravintoainetta, mitä ei saisi muusta ruuasta ja huomattavasti paremmin imeytyvänä. Verensokerikaan ei nouse kun syö muita kasvikunnan tuotteita viljojen tilalla.

      Rukiissa, vehnässä ja ohrassa on FODMAP-hiilihydraatteja, jotka imeytyvät huonosti ja fermentoituvat paksusuolessa. Suolistobakteerit tuottavat tehokkaasti FODMAP-hiilihydraateista kaasua, mikä aiheuttaa ilmavaivoja, turvotusta, ummetusta ja mahan kipuilua.

      http://personal.inet.fi/koti/remeli/aitoa_ruokaa.htm

      • Löysä ja pukamat

        Mulla on aina ollutkin pehmeä ja löysä kakka. Ulkoiset peräpukamat tulivat kuitenkin. Toistakymmentä vuotta niistä kärsin, kunnes leikkauksella poistettiin. Että sillee...


    • Rautavaivoja

      Olen samanlaista joskus kokenut. Lähes kaikki rautatabletit aiheuttavat herkkävatsaisille kipuja ja suolisto-ongelmia, ummetusta ja ulosteen värjäytymistä. Lääkäreiden on jostain syystä vaikea tunnistaa lääkkeistä aiheutuvia sivuvaikutuksia.
      Etsi nestemäinen vatsaystävällinen rautavalmiste, ja kokeile sitä jonkin aikaa, esim compiron, floravital tms. Samaan aikaan aluksi tietysti neutraali ruokavalio - riisiä yms. helposti sulavaa. Kuitu voi olla myös hyvää, pieninä määrinä, esim. Visibline/pellavansiemenet (gluteeniton), ylimenovaiheessa ennen kuin vatsasi on parantunut. Pidä myös ruokapäiväkirjaa, niin ennen pitkää huomaat mistä vaivat tulevat.

    • Sinkkia

      Yksi merkittävä syy vastaaviin ongelmiin voi olla liian vähäinen sinkin saanti. Varsinkin erikoisruokavaliot tai elämäntyyli voi vaikuttaa. Tabletteina 25-100mg sinkkiä päivässä.

      • JokuVain45

        Täytyypä kokeilla tätä!


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4643
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2269
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1784
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1518
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      31
      1459
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1318
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1237
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1146
    9. 23
      1092
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe