Kokemukseni testosteronihoidosta

Axma

Testoarvoni ilman lääkkeitä olivat 6-8 nmol/l välissä (viitearvo 10-38) aloittaessani hoidon 44-vuotiaana. Lääkkeen aloittamisen jälkeen arvo nousi 13 nmol/l, mikä oli siis edelleen varsin matala, vaikkakin viitearvon sisällä. Annostusta kaksinkertaistettiin, jolloin arvot nousivat noin 20-21 nmol/l tasolle. Vasta tällöin positiivinen vaikutus alkoi näkyä ja tuntua.

Ainakin minusta tuli hedelmätön hoidon aloittamisen jälkeen.. Kun yritimme saada lasta viiden vuoden hoidon jälkeen, se ei enää onnistunut. Siittiöt olivat kadonneet kokonaan (aspermia) ja kivekset olivat surkastuneet. Hoidoksi asetttiin teston lopettaminen, mutta nyt arvot romahtivat eunukkitasolle (alle 0,8 nmol/l ).

Vuoden taistelunkaan jälkeen arvot eivät nousseet riittävän korkeiksi, jotta siittiötuotanto olisi käynnistynyt, eivät millään lääkkeellä (antiestrogeenit & Pregnyl). Sen sijaan hypogonadismin oireet olivat rajut (impotenssi, haluttomuus, läskistyminen, lihasvoiman huomattava heikkeneminen). Loppujen lopuksi testohoito palautettiin, mutta aivan normaaliksi tilanne ei palautunut sittenkään. Esim. sperman määrä ei palautunut entiselleen: nyt sitä tulee vain vähän, aikaisemmin isojakin annoksia.

Summa summarum, testohoito kannattaa jos arvot ovat hyvin matalat. En kuitenkaan suosittele hoitoa, jos arvot ovat viitearvojen sisällä: haitat ovat liian suuret.. Lisäksi kannattaa ottaa spermaa talteen pakastimeen ja käydä hedelmällisyystesteissä ennen hoidon aloittamista: itselleni tätä ei tehty eikä kukaan puhunut hedelmättömyydestä.

5

1053

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vastaaja.

      Omaa tyhmyyttäsi. Pitää ottaa asioista selvää, eikä mennä niinkuin pölvästi lääkäreiden mukaan..Kun kehoon lyödään ulkopuolista testoa, niin aivolisäke ei enään käskytä kiveksiä, joten siittiöitäkään ei silloin muodostu. Jos olisit teston ohella käyttänyt kaiken aikaa hcg:tä(pregnyl), niin kiveksesi eivät olisi surkastuneet, vaan olisivat säilyttäneet toimintakuntonsa. Suomessahan lääkärit ei juurikaan määrää omaaloitteisesti hcg:tä korvaushoidossa. Amerikassa se kuuluu hoitoon, samaten kuin aromataasi inhibiittorit. Ne jotka osaavat vaatia asioita yksityisellä puolella, saavat myös noita muita aineita hoidon tueksi.

    • Mies58.1

      Kummallista, agressiivista keskustelua: nytkin aloittaja leimataan tyhmäksi ja pölvästiksi, vaikka hän ei sellaiselta lainkaan vaikuta.

    • ERvasti

      Ittelle ei kyllä tulis mieleenkään yrittää saada lasta 49-vuotiaana.
      Eli jos hedelmättömyys olisi ainut havaittava haitta vs. energisyys/viriilisyys, eipä tarvisi kauaa miettiä.

    • kuinka kauan sä käytit sitä testosterooni lääkettä?

    • Liäkär

      Näinhän tuossa testosteroni hoidossa yleensä käy. Lääkärit eivät vaan kerro sitä vaan sanovat että kyllä nyt lähtee. Elimistö on kuitenkin asettanut meille jokaiselle tietyt tasot joilla toimitaan. Jos jotain saadaan toisaalta, elimistön oma tuotanto pienenee.

      Siksi kun bodarit ja urheilijat ottavat testosteronia lihasten kasvattamiseen, niin heidän siittiötuotanto loppuu ja suvunjatkamis välineet surkastuvat. Hyvin yksinkertaista Darwinismia. Ihmettelen kuitenkin suuresti että ihmisillä on sellainen käsitys että korkea testosteronitaso kertoisi poikkeuksellisesta mieskunnosta. Niillä kun ei ole mitään yhteyttä keskenään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2833
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2400
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2170
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      17
      1982
    5. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1826
    6. 166
      1820
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1777
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1726
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      132
      1513
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1304
    Aihe