Yamaha Htr-4065b + Yamaha 5.0 kaiutinpaketti

Aloittava hifisti

Olisiko hyvä kotiteatteriyhdistelmä?

Netanttilasta Yamaha Htr-4065b tarjous hinta 249.

Gigantista Yamaha 5.0 Kaiutinpaketti:
Yamaha NS-555 lattiakaiuttimet 2kpl
NS-333 hyllykaiuttimet 2kpl
NS-C444 keskikaiutin
yhteensä tarjous hinta 399.

Tuntuisi todella asialliselta paketilta ja siihen vielä 200 eur. subbari mikä?
Alle 1000 euroa todella hyvä paketti?

17

924

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Renk76

      Ostin tuon kyseisen vahvarin syksyllä CDON.comista hintaan 229€ ja näyttäisi löytyvän edelleen sillä hinnalla. Olen ollut erittäin tyytyväinen. Aika paljon tuli googlattua eri vahvistimia ja luettua keskustelupalstoja ja arvosteluita, joten valinta oli hyvin harkittu. Onneksi se myös osoittautui oikeaksi koska en oikeasti usko, että parempaa hinta-laatusuhdetta voi tällä hetkellä löytää. Tossa vahvarissa on oikeastaan kaikki olennainen. Ainoa miinus on sekava kaukosäädin, jota on todella vaikea käyttää pimeässä koska näppäimet ovat hyvin pieniä ja lähellä toisiaan. Muita miinuksia en keksi parhaalla tahdollakaan.

    • Renk76

      Ai niin, ja piti vielä noista kaiuttimista sanoa, että huomattavasti parempi ratkaisu on ostaa 5 identtistä kaiutinta eikä mitään tuollaisia settejä, joissa on erilaiset kaiuttimet eri paikoille. Lattiakaiuttimet vievät tilaa ja ovat rumia (toki makuasia) ja erillinen keskikaiutin (erityisesti vaakatasossa oleva) on jo lähtökohtaisesti toimimaton ajatus (toki sisustuksellisesti vaakatasossa oleva kaiutin on ehkä helpompi sijoittaa.

      Muista sijoittelun osalta, että etukaiuttimet (sivu- ja keskikaiuttimet) ovat diskanttielementtien osalta korvan tasolla kuuntelupaikalla ja takakaiuttimet takana sivuilla n. 60cm korvan yläpuolella ja mielellään jonkin verran takana. Etukaiuttimet mielellään yhtä kaukana toisistaan kuin mitä niistä on matkaa kuuntelupisteeseen.

      Onko tuon kaiutinpaketin hinta todella 399€? Gigantin sivuilta löydän vain hinnan 799€. Jos todella tuo 399€, osta pois. Vaikka aiemmin kirjoittamani pointit pätevätkin, on tuo hinta niin hyvä, että saat rahoillesi erinomaisen vastineen.

      Subbaria ei kannata tuolla budjetilla edes harkita musiikin kuunteluun (käytännössä sitä ei edes normaalikuuntelussa tarvita ja yleensäkin musiikinkuunteluun sopivat subbarit ovat vähintään 500€ hintaisia), leffoihin siitä voi saada tai voi olla saamatta vähän ekstraa jos tykkää, että esim. actionleffat jytisevät. Subbari kannattaa ehdottomasti ostaa käytettynä.

    • kotiteotteri jo 15v

      Kotiteatterin paremmuus /huonous on kaiuttimista kiinni, panostaisin ensin laadukkaisiin kova-äänisiin (esim.Jamo), subbarin unohtaisin ainakin alussa.
      Laittaisin subbarin hinnan tässä vaiheessa kaiuttimien ostobudjettiin.
      Edellisen kirjoittajan kanssa samaa mieltä subbarista, se kannattaa ostaa käytettynä hintaluokasta >1000e käytettynä puoleen hintaan, tällöin puhutaan aktiivi subbareista, passiiviset jättäisin väliin.
      Jos ostat kunnon etukaiuttimet voit ohjata myös niihin bassotaajuudet vahvistinta säätämällä.

    • Hermanni

      Miten tuo bassotaajuuksien säätäminen vahvistimella käytännössä tapahtuu?Esimerkiksi Yamaha vahvistimet? Ei varmaan ihan small -> Large. Nimimerkillä kokemuksella tiedän.

      • Jytisee

        Perehdyhän crossover settings-asiaan.


      • Y.P. Ao

        Itselläni vain etukaiuttimet (Kef Coda 7 vuosien takaa). Asetukset small ja 40 Hz. Noilla viimein tarkkuus ja "puhti" kohdallaan. YPAO tyrkytti ihan muuta, mutta säilytin vain etäisyydet.


    • Tässä vinkkejä!LUE!!

      Tuo vahvistin on ok ja se vastaa Yamahan RX-V473 mallia täysin. Tuohon hintaan se on todellinen löytö. Vanha malli, siksi myydään halvalla. Tuo 375 malli on uusi, 199€. Sekin sai 5tähteä omassa hintaluokassaan.

      http://www.whathifi.com/review/yamaha-rx-v375

      Ota toki kalliimpi malli jos vaan varaa. Vahvistimia saat myös osarilla. Tulevaisuutta ajatellen kerralla kannattaa ostaa mahdollisimman hyvä (=kallis, mihin on varaa) Vaffareita saa jokaisesta hifi kaupasta pätkällä, samoiten hobbyhallista pienellä korolla netanttilan ohella.

      Sijoita sitten kaiuttimiin rahallisesti eniten jos vaan mahdollista. Jos kotiteatteri on mielessä niin jalustakaiuttimet ehdottomasti, koska alemmat taajuudet ohjataan subbarille, näin ollen pilarikaiuttimien hyöty on vähän kyseenalainen. Luultavasti vielä pienessä kerrostalossa asut, niin äänenvoimakkuudet on maltillisia.

      Halvemmassa hintaluokassa Tannoy Mercury V1i lienee suosituimpia. 199€ pari. Tuota saa myös kappaleittain, eli 300 € menisi etukaiuttimiin. Taakse samanlaiset 199€ pari tai sitten VRi joka on suunniteltu taakse, jopa seinälle suoraan 199€/pr. Eli 500€ menisi kaiuttimiin ja pesee mennen tullen halpis jamot yms. halpis setit. Tämä kaiutin sai 5tähteä what hifin testissä. Sekä "Mikrobittin (MB 3/2013) vertailussa, vanha Mercury V sarja oli ylivoimainen testivoittaja. Arvosana: 8,9, Hintalaatu: , nyt paketissa uudistetut ja paremmat kaiuttimet"

      http://www.mareks.fi/tannoy-mercury-v1i-custom-pari.html

      http://www.whathifi.com/Review/Tannoy-Mercury-V1/

      Tuo i malli vielä paranneltu uusi malli siis!

      Subbari sitten 500€ hintaluokasta. Joko käytettynä SVS, BK XLS200 tai sitten uutena BK Gemini mk2 (350€, mutta pesee suurimman osan 500€ subeista, mareks.fi myy sitä). Mareksista saat myös osamaksulla kätevästi ja jos ostat ison setin niin saat alennuksia varmasti ja ilmaset kuljetukset.

      Toinen vaihtoehto on oma suosikkini brittiläinen Q-Acoustics 2010i, joka on myös aivan ykkönen omassa hintaluokassa. Viisi samanlaista samaan hintaan kuin Tannoyt. Kooltaan pienemmät, muuta ääni yllättää vakavammankin hifistin. Tuon saa pianovalkoisena/pianomustana myös. Luonnolliseen tapaan osamaksu onnistuu ja ilmainen toimitus tälläkin.

      http://www.hifitalo.fi/q-acoustics_2010i

      http://www.whathifi.com/review/q-acoustics-2010i

      Molempia löytyy useasta hifi liikkeestä, kannattaa käydä kuuntelemassa. Sua harmittaa jos ostat jotain marketti skeidaa myöhemmin. Osta kerralla hifi tasoiset kaiuttimet, saat myytyäkin ne helpommin tulevaisuudessa kun nälkä kasvaa.


      T: Kotiteatteri rakentelija / hifisti

    • Janne4

      Mitä tekisitte keskikaiuttimen ja subbarin säädöille, jos YPAO automaatti asetuksilla keskikajarin puhe ei ole selvää suomenkielisissä elokuvissa? Itse lisään ääntä keskikajari 5db, jolloin tulee kyllä miellyttävä ääni. Musiikki on tämän jälkeen kuunneltavuudeltaa liian etupainotteinen. Voisiko ongelma johtua siitä, että subbari sijaitsee tilanpuutteen takia kuunteliasta suoraan oikealla n. 1m päässä.

      Miten säädetään kaiuttimet, jos subbari jää pois? Etukaiuttimet laitoin Large, mutta kun säätää YPAOLLA muuttaa itse takaisin Small. Itsepäinen automatiikka.

      Jos jollain olisi hyvät säädöt 10m2 huoneeseen, voisiko tänne saada ohjearvot vertailtavaksi. Oma tilani suunnilleen neliskanttinen huone. Kaiuttimet oikeilla ohjearvoisilla paikoillaan, paitsi subbari kuten aikaisemmin mainitsin.

      Ypao mittaa minulla arvoiksi
      Minulla
      L= 3,6 ,small
      R=3,8 ,small
      C=3,1 ,on
      FR= 2,5 ,small
      FL= 2.0 ,small
      Crossover 110hz

      Yleensä muutan manuaalisesti Crossover 80hz "hieman parempi" Jos säätää noita etäisyyksiä tai db arvoja, ääni yleensä epäselväksi.

      Kotiteatterisarjani

      Yamaha Htr-4065b
      NS-333 hyllykaiuttimet 4kpl
      NS-C444 keskikaiutin.
      Subbari Yamaha aktiivi Yamaha YST-SW150 hyllymalli "tosi vaikea tapaus" Säädöt itse subbarissa vain on/off ja volume. Onko joku yleensä ollut tähän harhaostoon tyytyväinen?

      Toivon vastauksia, sitä tavoittelee omassa huoneessaan täydellistä äänielämystä mutta taitaa olla toivotonta näillä leikkikaluilla?

      • Janne4

        Center C=3.1 small
        Subwoofer 4.0m ? ,on. Miksi arvo tulee noin kauas vaikka mitalla mitattuna sohvan vieressä 1m lähimpään kuunteliaan.


    • 78065

      mitä parempaa tossa on 375eeen joka on 179 gigsussa kohta

      • Y.A. Maha

        Liitäntä wifi-laitteelle tai ethernet-kaapelille ja paremmat liitännät surround-kaiuttimille. 375:n vastaavat vain nipistimillä. RX-V375 soi kyllä mainiosti sopivan crossover-säädön löytämisen jälkeen. Pääosa kuuntelustani musiikkia, mutta myös televisio-ohjelmia ja filmejä. Hinnalle kyllä oiva vastine.


      • sub vs kajari korj
        Y.A. Maha kirjoitti:

        Liitäntä wifi-laitteelle tai ethernet-kaapelille ja paremmat liitännät surround-kaiuttimille. 375:n vastaavat vain nipistimillä. RX-V375 soi kyllä mainiosti sopivan crossover-säädön löytämisen jälkeen. Pääosa kuuntelustani musiikkia, mutta myös televisio-ohjelmia ja filmejä. Hinnalle kyllä oiva vastine.

        kai tossakin on kojrjaus eikä vain 375ssa?


    • 62222222

      hitna on kyllä se että jätän 375:n kauppaan samoin yamahakauppaan 465n ja 565n nekin alle 200e hakekaa muut ne eipä nissä tehoa oo sen nempää eli mitä sit ois?

      • ABC-kirja

        Kiitos, että jaoit tämänkin merkittävän tiedon kanssamme. Voisit myös palata kouluun kertaamaan oikeinkirjoitusta.


    • wq32

      kiitos että avauduit jälleen turhasta olet varmaan ahdh ollut koulu ja työpaikoilla ja Toiset kyllästyneet

      • keskity please

        Hidas sytytys. :)
        Eikun hiads Sytytyssy

        Tiedän, että jos on ADHD, niin voi olla vaikea kirjoittaa, mutta please, keskity kirjoittamiseen, niin saat asiasi paremmin perille.


    • non adhd

      sinäkin oot kuunnellu liikaa aaceedeeceetä ja saanut sen ahdhn

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      118
      9465
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      46
      2780
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      156
      2536
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2039
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1786
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      13
      1590
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1537
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1474
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      9
      1396
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1326
    Aihe