Luvallista tuhoa

Mielipuolista

Kyllä vuodesta toiseen jaksaa hämmästyttää tämä maamme valikoiva päättäminen.
Toimiva aselaki rustattiin ihan ylijyrkäksi harrastajille, ampumaradat on kylellään ja elinkeinoharjoittajat ovat kontallaan. Pitää olla jos minkälaisia soveltuvuus testejä ja lausuntoja lanttumaakareilta.

Silti jokainen vuodenvaihde myydään yhä kovempia räjähteitä ilotulitteiden muodossa ilman mitään tiukempaa kontorollia ihan taustoja tutkimatta likimain kenelle vain.

Nytkin kun katsoo lehtien lööppejä ja uutisointeja, ovat nämä ilotulitteiksi kutsuttujen räjähteiden käyttäjät tehneet taas tuhoa oikein kunnolla.
Missä on näiden keittiöpioneerien lanttutestit tai soveltuvuuskokeet?

Kuinka ihmeessä voidaan hyväksyä se, että miljoonavahinkoja saa aiheuttaa vuodesta toiseen vakuutusyhtiöiden tappioksi, asiakkaiden maksettaviksi ja toisaalla vedetään likimain hirttolinjaa asiallisesti ammuntaa ja metsästystä harrastavia kohtaan?
Mielestäni tämä on asia mihin pitäisi puuttua ja pistää prioriteetit järjestykseen.

Vai onko ensi vuodenvaihde edelleen seinähullun tulituksen vuosipäivä?

7

217

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mene hoitoon

      Sinä se homo jaksat vinkua niistä ilotulitteistasi joka palstalla.

    • nyt järki käteen

      Juuuh..aivan samaa mieltä aloitusviestin kirjoittajan kanssa ja tämä"mene hoitoon" ja homoksi haukkuva ei näköjään ymmärrä lainkaan mistä kyse.

      "mene hoitoon" nimimerkki kuuluu juuri siihen harmaaseen massaan joka tulee ja menee niin sanotusti suu auki eikä tajua että me veronmaksajat maksamme loppujen lopuksi nämä ilotulitteiden aiheuttamat vahingot.

      Ihmettelen sitä miksi nämä henkilöt jotka alkavat vaahtoamaan heti esim käsiaseiden kieltoa jos joku jossain ammutaan käsiaseella, paitsi tietysti jos kansallispukuiset ammuskelevat luvattomilla käsiaseillaan niin sitä ei sen suurempaa hälyä nosteta, aivan samoin kuten nämä ilotulitteiden aiheuttamat silmävammat sekä tulipalot.

      Kuinka monta vuotta vielä menee ennenkuin asiaan puututaan?? Olisi nyt hyvin tarpeellista tämän erään nimeltä mainitemattoman ministerin ottaa asia käsittelyyn jo tänä vuonna että saataisiin ennen seuraavaa uudenvuoden juhlintaa täsykielto ilotulitteille, ainostaan ilotulitefirmat saisivat ampua ilotulitteita viranomaisten myöntämällä luvalla.

    • FSD OBB

      onhan se mahtava "hyötysuhde", muutaman euron raketilla satojen tuhansien tuho, vähän niinkuin esim syyriassa, siellä todennäköisesti raketit hieman kalliimpia.

      voisko tavallisille ihmisille antaa luvan omistaa ohjus?? luvat sais muutamalla kympillä viranomaisilta, käsi-aselakia kiristettiin, se kun on helppo tuo käsiase kuljettaa salaa mukana yleisellä paikalla mutta esim pitkät aseet kuten kiväärit haulikot niin ne jo huomattavasti vaikeampi kantaa salaa esim ostoskeskuksiin..niin sama juttu ohjuksien kanssa, nehän olis vielä hankalampi tai oikeastaa suuri ohjus mahdoton kuljettaa yleisellä paikalla joten sellaiseen voitais myöntää lupa ihan tuosta vaan, koska haluaa sellaisen.

      tällaisen ohjuksen hallussapito pitäisi yllä kauhun tasapainoa asutustaajamissa yms. mopopojatkaan ei uskaltaisi pärrätä ja häiritä nukkuvaa vuorotyöläistä sillä uhkana olisi tilanteen luisuminen täyteen ohjussotaan jossa ei paukkuja säästeltäisi ja siinä sitten samalla ruodittaisiin perinpohjin kaikki napureiden väliset rajakiistat ja se että naapuri on leveillyt viimeiset puoli vuotta uudella audillaan.

      no joo, tämä oli karmeaa mielikuvituksen tuotetta joten paikallaan varmasti varoituksen sana. ÄLKÄÄ OTTAKO TÄTÄ VIESTIÄ TOSISSANNE SILLÄ TÄMÄ ON TÄYSIN KIRJOITTAJAN MIELIKUVITUKSEN TUOTETTA EIKÄ ASIALLA OLE MITÄÄN TEKEMISTÄ NORMAALIN JA TURVALLISEN ELÄMÄN KANSSA TÄÄLLÄ SUOMESSA. JOTEN ÄLKÄÄ KOKEILKO TÄTÄ KOTONA EIKÄ MUUALLAKAAN. TÄYTTÄ FIKTIOTA!!

    • valtiolle vähän

      Pitäisiköhän viranomaisten harkita ilotuliteammunta lupaa. 100 ekua, 3vuotta voimassa. Jonka esittämällä saisi ostaa pommeja ym tulitteita ja ampua niitä.

    • hemogroidi

      Mitkä puolueet ne sen aikaansaivat, aselait?
      Kansa on äänestänyt nämä suonikohjumummot ja tulos on sen mukainen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      126
      3038
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1255
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      101
      1241
    4. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1051
    5. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1026
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      1000
    7. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      946
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      49
      916
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      904
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      44
      806
    Aihe