Lapselle irlanninsusikoira?

dogofinlandino

Olen 11-vuotias tyttö, ja suunnitteilla olisi irlanninsusikoira, kun on muutettu omakotitaloon. Olen koko ikäni elänyt terriereiden parissa, mutta vinttikoiria ei ole meillä ollut. Kävisin yläasteen loppuun ennen muuttoa, joten reilut neljä vuotta jäisi vielä miettimisaikaa. Tiedän, että tähänkin keskusteluun luultavasti tulee niitä ihmisiä jotka alkavat valittamaan, että lapselle korkeintaan lelukoira, että irlanninsusikoira on liian iso, ja vaikka minkälainen peto. Heiltä en toivo mitään kommentteja tänne. Toivon vain vastauksia ihmisiltä joilla on kokemusta irlanninsuikoirista.
Olen aina halunnut ison koiran, ja irlanninsusikoirahan on rauhallinen rotu.?
Tokokin olisi tulevaisuudessa suunnitteilla.
Vastauksia kiitos

11

254

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Raappana

      Tässäpä vastaus jota et pyytänyt. Laitanpa silti.

      Kaverillani on irlis, ikä nyt 7kk. Koirapuistoon mentiin ja koira riuhtoi aitaukseen innoissaan. Kaveri ei meinannu saada pidettyä koiraa hihnassa, ja kaverini painaa varmaan yli 100kg (nainen). Tuon ikäisenä kyseinen koira painaa 45kg, siis varmaan enemmän kun sinä. Ja kasvaa vielä. Mietipä nyt kaksi kertaa onko järkeä. Äläkä väitä että tajuat asian kun selkeesti et tajua.

      Sinä et sitä koiraa pitele millään jos innostuu vetämään, se on ihan tosiasia. Et pitelis edes mun 25kg koiraa jos kissan näkis.

    • ei mun mielestä ;/

      Kyllä voitte perheenä ottaa irliksen,vanhemmat ovat silloin vastuussa koirasta ja sen koulutuksesta.
      Mutta en sinuna taluttelisi sitä koskaan ilman vanhempiasi.Kun koiralle tulee ikää,se on erittäin voimakas.Ja kun se näkee esim,kissan,peuran,hevosen,kissan,vieraan koiran jne,ja sen metsätysvaisto herää se helposti lähtee sen perään.Ja silloin on kurjaa,kun et saakkaan sitä pysähtymään ,joko raahaudut mukana jonkun matkaa,tai sitten se pääsee heti käsistäsi.
      Koira joko karkaa kohteensa perään/kimppuun,ja palaa sitten myöhemmin takaisin,tai sitten ei ihan heti palaa.
      Jos kyseessä koira,joka ei vieraista koirista pidä,voi lopputulos olla kaamea.Irlishän on niin voimakas että pärjää sudelle,mitä se voikaan tehdä sitten vieraalle koiralle...ja jos joudut menemään tappelevia koiria erottamaan,voi siinä myös itse saada hammasta.....tiesitkö,että osalla aikuisistakaan eivät noin suurikokoiset koirat pysy hallinnassa?
      ...eli,en voi suositella mitään noin suurta koiraa lapsien yksinään ulkoilutettavaksi,en koska se ei ole turvallista,ei lapselle,eikä koiralle.

      Kun sinulle on ikää tullut enemmän,ja sen koirasi saat valittua,niin ymmärrät sitten paremmin.Irlanninsusikoira,on totta,kotona usein rauhallinen,mutta saatta olla ihan muutakin jos sattuu suuttumaan vaikka toiselle koiralle.

      Kannattaisi valita rotu senmukaan,mitä haluat koiran kanssa tehdä....mitä haluat sen kanssa harrastaa?
      Temppuja ,agilityä,toko,juniorhandler kilpailuissa,mätsäreissä jne,on helpompi harrastaa lapsenkin,jos koirarotuna on pienempi,ja helpommin hallittava koira.Kannattaa käydä tutustumassa erirotuihin,ja kysellä omistajilta sekä kasvattajilta.
      Rotuja on paljon,5-15kiloisiakin,kyllä joku niistäkin voisi sopia sinullekkin :)

    • Laihat rulettaa

      Mikäli silloin olet jo peruskoulun käynyt eli väh. 16-vuotias, mikä ettei. Olethan silloin jo aikuisen kokoinen. Jos olet topakka ihminen.

      Minulla on kaksi isoa vinttikoiraa, painoa yhteensä n. 80 kg. Olen 65-kiloinen nainen. Ne ovat erittäin saalisviettisiä, ja myöskin saattavat rähistä toisille uroksille.

      Ja kyllä, saan pideltyä ne, se on tekniikkalaji. Päivittäin ohittelemme oravia ja jäniksiä kaupungin puistossa. Pitää olla vain päättäväinen, rauhallinen, opettaa tottelevaisuutta ja käyttää apuna kuonopantaa tai kurkkaria. Ja koirien hihnat kiinnitän vyöhöni myös, eivät ne minua perässään mihinkään raahaa jos kaadun. Kuulostaako hurjalta vai mahdolliselta?

      Vinttikoirien kanssa on mukavaa harrastaa juoksukilpailuja, ja kotona ne ovat levollisia ja ihmisrakkaita, ihanteellisia kotikoiria.
      Tokokin sujuu, miten sujuu, eiväthän ne niin miellyttämishaluisia ole.

      Jatka vain suunnitteluasi, ala vaikka harraastamaan punttien nostelua odotellessasi!

    • Olen aina halunnut?

      Ei ole kovin pitkäikäinen rotu, 6,5v.

      • mhmmm....

        No kyllä tuokin ikä on jo siinä mielessä aika pitkä.


      • Anonyymi

        Ja onko sillä väliä, voi ne elää 10vuottakin. Jos haluat ison koiran et voi olettaa automaattisesti, että elää kauemmin. Mutta kyllä ne pienet on aivan karseita räkyttäjiä😂


    • heeei

      Kannattaa miettiä kuinka mahtavia koiria olisi vaikka Bordercolliet, niitten kanssa voi puuhata vaikka mitä ja tekevät usein ihmisetkin iloisiksi, irlanninsusikoira tottakai voi myös hyvin tehdä ihmiset iloiseksi, mutta jos kerran olet 11v tyttö, irlanninsusikoirat sopivat kokeneelle koiraharrastajalle joka osaa kouluttaa koiransa, jos kävelyt jättikoiraa ja hän riuhtoo vaikka kissan nähdessään, sillä on valtava voima, setäni kasvattaa niitä ja ne voivat ärsyyntyessään hermostua ja aiheuttaa isoja vahinkoja, ja ovat lyhytikäisiä, kuten melkein kaikki isot koirat, seitsemästä yhdeksään vuoteen, Bordercolliet elävät taas yhdestätoista viiteentoista vuoteen. Tässä sulle koirarodut jotka sopii sulle top-5
      1. Jack-Russel Terrieri
      2. Welsh-corgi
      3. Mäyräkoira
      4. Bordercollie
      5. Shetlanninlammaskoira
      .......
      25. Irlanninsusikoira

      • heeei

        Jos aiot hankkia sen peruskoulun jälkeen, siinä 15-16v paikkeilla, ei olisi niinkään järkeä irlanninsusikoiraa varsinkaan, 19v muutat omaan asuntoon, todennäköisesti yksiöön, sehän olisi näky kun irlanninsusikoira asuisi sellaisessa, ellei sitten jää äitisi luokse, yksiössä muutenkaan ei koirat suuremmin viihdy, mutta esim. kissat tai jyrsijät viihtyy, kuhan pääsevät ulkoilemaan. :)


    • 3+19

      Eihän touhussaole mitään järkeä ja onneksi kukaan kasvattajakaan ei alaikäiselle ko koiraa myy . Haastavia kouluttaa ja niitä ei iso mieskään voimalla pidä eli jos koulutus ei mene nappiin niin muut kärsii .

    • ota ihmeessä!

      Itse olen 20-vuotias alle 60kg tyttönen ja pärjään vallan mainiosti oman reilusti yli 80 kg irkkupoikani kanssa! Asun myös kaupungin keskustassa, yksiössä ;) Kuten joku aikaisemmin jo mainitsi, koiran pitäminen on tekniikkalaji ja se onnistuu hyvin pieneltäkin ihmiseltä. Irlanninsusikoira on hyvin rauhallinen ja laiskakin koira, eikä sitä pahemmin kiinnosta muut koirat. Saalistusvietti toki on taustalla, mutta esimerkiksi oma irlikseni ei ole moksiskaan jos vastaan tulee toinen koira, orava tai jänis. Korvat ehkä hörähtää mutta ei se minnekään vetämään lähde. Tämä on hyvin tyypillistä ja luonteenomaista irlikselle. Ne ovat rauhallisia, itsenäisiä ja melko välinpitämättömiä otuksia. Juuri siitä syystä irlanninsusikoira ei varsinaisesti harrastuskoiraksi sovi, eli jos sitä haluat niin ei välttämättä ole oikea rotu sinulle. Irlanninsusikoira on koostaan huolimatta sen verran lempeä ja rauhallinen otus, että älä ainakaan koon takia ole sitä ottamatta :) Toki kaikki koirat, etenkin isot, tarvitsevat kunnon kurin ja järjestyksen ja selkeän johtajan tullakseen "yhteiskuntakelpoisiksi".
      Koiran ottaminen on kuitenkin aina iso vastuu ja siihen tulee sitoutua ja rotuvalintaa kannattaa miettiä pitkään. Itse rakastan irlanninsusikoiria yli kaiken, enkä koskaan ottaisi enää mitään muuta koiraa!

    • ei voimaa

      Jepjep, kannattaa panostaa koiran sanalliseen hallintaan. Iso koira vie ihmistä kuin rättiä, eikä kaikilla riitä voimat niiden pitelemiseen. Siksi käskyt ja sanallinen hallinta on äärimmäisen tärkeää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      110
      1961
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      176
      1417
    3. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      1265
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1177
    5. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      65
      1168
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      82
      1002
    7. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1000
    8. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      986
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      793
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      778
    Aihe