Mikä kissaani vaivaa?

sincerely

Kolli tuli minulle luovutusikäisenä. Silloin se sai marketin penturuokia, joita oli syönyt myös synnyinkodissaan. (Latz, Whiskas, Friskies..) Puolen vuoden iässä kissani - Kimmo - leikattiin. Samalla rokotettiin perussetti (kissarutto, kissanuha, rabies) ja sai myös tehosteet myöhemmin. Se on myös madotettu n. puolen vuoden välein ja on siis sisäkissa, mutta ulkoilee valjaissa silloin tällöin. :)

Antibiootteja kokeiltiin, muttei tulehdusta saatu kuriin. Seuraavaksi otettiin pitkä kortisonikuuri, joka vähän auttoi ikeniin, mutta ei parantanut niitä. Hammaskiveä ei ole poistettu, mutta sitä ei myöskään ole paljoa. Vuoden iässä Kimmo alkoi oksennella, oksensi marketin ruokaa vain. Vaihdoin viljattomiin ruokiin (Feline Bozita, Animonda Carny tai joku tällainen) ja oksentelu loppui. Nyt oksensi taas koko lastin Animonda Integraa heti syömisen jälkeen. Kuivaruokana on ollut Profine leikatuille aikuisille kissoille n. 4kk ajan.

Jokin aika sitten ennen kun vaihdoin täysin viljattomaan, kissa sai ihottumia vatsaansa. Ne ovat siellä edelleen ja niitä seuraillaan. Puhdistan välillä laimennetulla Betadine-liuoksella eläinlääkärin ohjeen mukaan, mutten ole vielä laittanut tötsää päähän, sillä se ei nuole sitä mitenkään erityisen paljon. Toinen silmä alkoi märkiä ja rähmiä, joten sai antibioottisilmätippakuurin. Nenä vuoti ja nuhaoireita oli muutoinkin. Kimmo yski ja yskii edelleen. Se söi myös antibioottikuurin, joka vei nuhaa pois, muttei täysin.

Nyt suositeltiin jatkamaan silmätippoja silmään, joka vuotaa jälleen. Kokeillaan myös yskään höyryhengitystä (keitetään vettä ja laitetaan kissa esim. kuljetuskoppaan, höyryävä kattila siihen oven ulkopuolelle ja pyyhe sen päälle, puoliksi kopan päälle, jotta ilma kiertää takapäästä) Lisäksi tiivistetään ikkunoita paremmin, kun asutaan vanhassa rintamamiestalossa.

Kissalta on tutkittu FIV, immuunikato, joka oli negatiivinen. Nyt tulivat myös seuraavat tulokset:

Mycoplasma felis (qPCR) = negatiivinen
Chlamydiophila felis (qPCR) = negatiivinen
Feline herpes virus (qPCR) = negatiivinen
Feline calici virus (qPCR) = negatiivinen

Onko jollakin kokemusta vastaavanlaisesta? Nuhan oireet eivät tunnu paranevan, ja ikenet ovat kroonisesti tulehtuneet..

8

230

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vsihtoehtojw

      Onko mahdollista että kissallasi on karvapallo. Eli annatko esim idätettyä kauraa yms.
      Ilmanpuhdistajasta voisi olla apua tohon nuha-asiaan.
      Oireilevatko teillä muut kuin kissa eli onko kosteusvaurion mahdollisuus poissuljettu?
      Yhtenä keinona voisit vielä kokeilla käyntiä pieneläimiin erikoistuneella el.lääkärillä ellei omalla lääkärilläsi ole tarvittavaa pätevyyttä. Jotenkin vaan tuntuu että kissaasi lääkitään oireiden mukaan mutta syy on löytämättä.

      • sincerely

        Olen antanut eläinkaupasta ostettua ruohoa valmiilla kasvualustalla vähän aikaa sitten, mutta täytynee laittaa kauraa itämään.
        Minä oireilen aina ja joka paikassa kun on tuota allergiaa ja astmaa vähän.. Mies ei oireile kyllä mitenkään. Itsekään en kyllä luota tällaisiin vanhoihin taloihin, että vaikka olisikin jotain kosteus- tai homevaurioita, vaikka kuntokartoituksen yhteydessä totesivat, ettei mitään ihmeellistä pitäisi olla..
        Juuri näin.. Tuntuu, että syyn hakeminen on hidasta. Lompakkonikaan ei tästä ole järin ilahtunut, kun kissalla ei ole vakuutusta.
        Niin ja kellarin oven välistä puhaltaa kylmää koko ajan lattian rajassa, ja kissa nimenomaan oleilee juuri siinä lähes koko ajan. Ei sille voi mitään tehdä kuulemma. Itse, jos voisin, hankkisin kyllä vaikka uuden oven siihen. Ärsyttää se itseäkin, kun jatkuvasti jalat särkee vedon takia tässä oven läheisyydessä olohuoneessakin.


    • 112

      Siirtykää kokonaan raakaruokintaan? Jospa kissasi masu ei vain enää kestä yhtään hiilareita.

    • sincerely

      Olen tilannut ison satsin noita ruokia nyt, joita vatsa on kestänyt aina, joten kokeilen nyt ensin siirtyä kokonaan niihin. Ovat viljattomia ainakin. Siitä mietin sitten raakaruokintaan siirtymistä uudelleen. :)

      Pikaiseen pitää kyllä saada ruohoa kisulle, kun on nyt yskinyt ja kakonut kurkkua monta kertaa joka päivä viikon verran. Vedon olen estänyt parhaani mukaan, laitin jopa teippejä ovien alareunoihin ja ikkunoihin. Höyryhengitystä kokeiltiin eilen, mutta yskä palasi muutaman tunnin kuluttua. Ei tainnut kissa kyllä siitä kovasti tykätäkään, kun oli teljettynä kuljetuskoppaan, jottei pääse polttamaan itseään kattilan reunaan.

      Eniten vaivaa tällä hetkellä kyllä tuo silmä. On vuotanut ahkerasti, vaikka olen putsannut keitetyllä jäähtyneellä vedellä välillä, ja vaikka oli se antibioottikuuri myös silmätippojen muodossa juuri. Vanhat tipat oli jo heitetty pois, että enpä tiedä pitäisikö pyytää reseptiä uusiin...

      • lujikkkl

        Höyryhengitystä kannattaa toistaa useana päivänä vähintään puolituntia päivässä. Tippojen lisäksi silmä kannattaa puhdistaa vahvalla jäähdytetyllä kamomillateellä (tappaa bakteereja) sisällä ollessa kannattaa ooven edustalle ripuustaa vaikka viltti vedon vähentämiseksi ja siirtää kisun nukkumapaikka pois lattialta. Toivottavasti olo helpottuu :/


      • kkkolkhffh
        lujikkkl kirjoitti:

        Höyryhengitystä kannattaa toistaa useana päivänä vähintään puolituntia päivässä. Tippojen lisäksi silmä kannattaa puhdistaa vahvalla jäähdytetyllä kamomillateellä (tappaa bakteereja) sisällä ollessa kannattaa ooven edustalle ripuustaa vaikka viltti vedon vähentämiseksi ja siirtää kisun nukkumapaikka pois lattialta. Toivottavasti olo helpottuu :/

        Ainiin: kuuluu asiaan että höyryhengittelyn jälkeen yskittää :)


    • Sannnnnnni

      Ihailua siitä ettet vain anna olla =)

      Maissi on allergeeni *todella* monelle kissalle joten voi olla että super-premium ruoka auttaa.

      Mutta miten eläinlääkärisi? Omallani oli kerran yksi joka oli keskittynyt lähinnä suuriin eläimiin ja piti sairaalloista kissanpoikastani lähinnä vitsinä (kehotti hukuttamaan). Menin sitten kissoihin erikoistuneelle klinikalle, jossa osasivatkin auttaa.

    • EnsikotiJKL

      Herpesvirus näkyy 50% varmuudella veritesteissä eli turha analyysi. Kokeile kosteustippoja silmiin jo ennen oireita. Stressi pois, ravintoaineet kuntoon. Oireiden aikana ei suoraa eikä epäsuoraa kontaktia muiden kissojen kanssa >24h.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenna teen sen

      Se on nyt päätetty. Pääsen pois tästä epätietosuudesta.
      Ikävä
      79
      3295
    2. Hakkarainen: persut Venäjän ja Pohjois-Korean tiellä

      Hakkarainen entisenä persujen kärkipoliitikkona tietää, mitä puhuu. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010422614.html
      Maailman menoa
      200
      1982
    3. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      25
      1871
    4. Fuengirola.fi: Kohuissa rypenyt Jari Sillanpää, 58, harvinaisessa haastattelussa: "Minä haluan..."

      Ex-tangokuningas on kertonut kuulumisiaan Espanjan Aurinkorannikolta. Että ei muuta kuin elämässä etiäpäin, Jari Sillanp
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1548
    5. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      166
      1395
    6. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1385
    7. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1099
    8. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      97
      1038
    9. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      844
    10. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      840
    Aihe