Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Opiskelu lääkiksessä!

h3ljä

Eli siis millaista on lääkiksessä, miten siellä opiskellaan? Kauanko se kestää ja kuinka valmistutaan lääkäriksi? Millaisia kokemuksia teillä on?

18

2497

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • h3ljä

      Ja kuinka rankkaa opiskelu siellä on?^^

    • millaistaLääkiksessä

      Itsekin olen miettinyt millaista se itse opiskelu on...

    • lääkkand

      Käy lainaamassa joku oppikirja kirjastosta ja mieti, haluatko oikeasti lukea monta vuotta jotain sairauksia ja niiden hoitoja. Lääkiksestä kyllä selviää, jos oikeasti tykkää sairaista ihmisistä, vanhuksista ja lapsista. Yleinen kiinnostus biologiaan ei oikein riitä loppuun saakka, vaikka pari ekaa vuotta voivat olla ihan antoisia kenelle tahansa luonnontieteilijälle.

      Olen sitä mieltä, että miettikää ennemmin päämäärää eli lääkärin työtä kuin sitä, millaista opiskelu on. Jaksat opiskella miten tahansa, jos olet innostunut alastasi. Jos taas et halua oikeasti tehdä lääkärin juttuja, esim. kaivella kurkkuja ja peräaukkoja, älä edes hae lääkikseen.

      Terveisin: opintojen keskeyttämistä harkitseva loppuvaiheen lääkisläinen

    • senkin trollaaja

      No lääkisläinen, erikoistu patologiaan. Työ näytteiden ja ruumiiden parissa on varmasti kiinnostavaa.

    • hoitajaopiskelia

      Joka päivä lasketaan jotain lääkelaskuja. Kemia tulee hallita perin pohjin.

    • 17117

      http://fi.wikipedia.org/wiki/Lääkärit_Suomessa

      Alkuvuosien opinnoissa tosiaan perehdytään mm. biokemiaan, mutta kysymys on enimmäkseen biokemiallisten prosessien ja niiden vaikutusten ymmärtämisestä ihmiskehossa, laskea ei tarvitse.

      Lääkelaskuja ei lääkiksessä lasketa kuin muutamassa kurssissa.
      Valintakoe painottaa matemaattisia taitoja, sisäänpäässeet hallitsevat lääkelaskuissa tarvittavan perusmatikan (yhteen- vähennys-, kerto-, ja jakolaskun) ilman erillistä laskuopetusta.

      Vaikka lääkärit ja hoitajat työskentelevät samoilla työpaikoilla valmistuttuaan
      lääkärit ja hoitajat tekevät aivan erilaista työtä. Tästä johtuen sairaanhoitajan ja lääkärin opinnot ovat hyvin eri sisältöiset ja hyvä niin molempien ryhmien ammattitaitoa tarvitaan työpaikoilla.

      Alaa valitessaan ei tosiaan kannata niinkään miettiä lääkisopiskelua,vaan sitä miten viihtyisi lääkärin ammatissa?
      -pitääkö (muidenkin kuin omanikäisten) ihmisten kohtaamisesta, vuorovaikutuksesta, tiimissä toimimisesta?
      - Miten suhtautuu vastuunkantoon?
      - kykeneekö hyväksymään ihmisten erilaisuuden vai ahdistaako se?
      - kokeeko toisen ihmisen koskettamisen ylipäänsä luontevana?
      - sietääkö hyvin kiirettä, stressiä ja ristiriitaisia tilanteita?
      -haluaako opiskella uutta työn ohella läpi elämän? Lääkärihän ei ole koskaan täysin "valmis", ala kehittyy nopeasti, joten taitoja ja tietoja on päivitettävä jatkuvasti.

      Erikoistumisaloja, joissa potilaiden kanssa ei tarvitse olla suoraan tekemisissä on monia (esimerkiksi radiologia, mikrobiologia, laboratoriolääketiede) mutta näissäkin on pystyttävä mm. kommunikoimaan sujuvasti muun hoitotiimin kanssa ja toimimaan kovankin kiireen alla..

      • Rsfhjkkkk

        No lääkisläiset tunnetusti on tosi hyviä hyväksymään ihmisten erilaisuutta. Vuoden vitsi.


    • ssdfs

      Itse ainakin hyväksyn jokaisen ihmisen juuri sellaisena kuin tämä on.

    • Ole ihmeissäni

      Millainen rooli on lääketehtaiden edustajilla lääkäri koulutuksessa?
      Ihmetyttää kun ei saa kuukausia kestävään kurkkukipuun antibiottia annetaan vain oireita lieventäviä lääkkeitä. Onko tällä tarkoitus vain kasvattaa lääketehtaiden myyntiä kun antibiotti tappais bakteerit ja tauti paranee. Jos on virusperäinen niin se olisi jo muutamassa viikossa ohi.

      Tässä on selkeät ohjeet lääkärille muta tietääkö ne tästä: http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=hoi38050

      En ole perusterve on autoimmuuni sairaus ja en halua sen aktivoituvan huonolla läkityksellä

      • Ei minkäänlaista

        roolia.


      • Ei kai arvata
        Ei minkäänlaista kirjoitti:

        roolia.

        Eikö he tule kertomaan eri lääkkeiden vaikutuksista eri tauteihin vai mistä lääkäriopiskelijat nämä selvittää.


      • Oppikirjoista
        Ei kai arvata kirjoitti:

        Eikö he tule kertomaan eri lääkkeiden vaikutuksista eri tauteihin vai mistä lääkäriopiskelijat nämä selvittää.

        joita eivät julkaise lääkeyhtiöt. Lisäksi hyvin harva näiden kirjojen kirjoittajista hyötyy lääkeyhtiöiden kautta millään tavalla. Lisäksi valtakunnallisia lääketietokantoja löytyy netistä. Ei siihen mitään markkinoijaa tarvita kertomaan.


    • ggg2123245

      Lääkäriopiskelijoiden opetuksesta vastaa yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan opetuhenkilökunta yhteistyössä yliopistollisten sairaaloiden kanssa.

      Lääketieteellisen farmakologian opetuksesta vastaa useimmissa lääketieteellisissä tiedekunnissa oma yksikkönsä eli farmakologian laitos, joka järjestää lääkeaineiden vaikutusmekanismeja vaikutusta käsittelevää opetusta läpi koko kuusivuotisen lääkärikoulutuksen.

      Lääketeollisuus tai sen edustajat eivät järjestä, eivätkä saa järjestää lääkärin peruskoulutukseen kuuluvaa opetusta.
      --------------

      "Ole ihmeissäni", pitkittynyt kurkkukipu ei ole poskiontelontulehdukselle tyypillinen oire. Jos sinulla on diagnosoitu autoimmuunitauti, kerro siitä lääkärillesi.

      Jos sinulla on voimakkaat poskiontelotulehduksen oireet, huono yleiskunto tai infektioalttiutta lisäävä perussairaus, pyydä että lääkäri ottaa sinulta bakteeriviljelynäytteen poskiontelopunktiolla tai nenäontelon keskikäytävästä ennen antibioottihoidon aloitusta. Bakteeriviljelyn avulla selviää onko sinulla bakteeriperäinen tulehdus ja voidaan tarvittaessa valita parhaiten sopiva antibiootti.

      Jos oireenasi on kurkkukipu, voit pyytää lääkäriä tutkimaan nielusi ja ottamaan nieluviljelynäytteen. Kurkkukipua voivat aiheuttaa tavalliset flunssavirustaudit, mutta monet muutkin syyt esimerkiksi:
      - Mikä tahansa limakalvoja ärsyttävä, yleensä tupakka, myös pölyt ja kemikaalit
      - Kurkunpään lihasten jännittyminen
      -A, C- ja G-streptokokkibakteerit saadaan selville nieluviljelyllä, hoitona penisilliini
      - Viruksen aiheuttama mononukleoosi, joka voi kestää viikkoja, ei läkehoitoa
      - Nielutippuri- tai nielukuppa todetaan nielunäytteestä ja hoituvat antibiootilla.
      - HIV-infektio
      - valkosolujen vähäinen määrä leukemiaa tai lymfoomaa sairastavalla tai voimakkaasti immuunijärjestelmää lamaavia hoitoja saavilla.

      • Myöslääkiksessä

        Ok, lopeta tuo puoskarointi keskustelufoorumeilla.


      • ole ihmeissäni

        Kiitos infosta .
        liki 30v autoimmuunitauti 5 lääkäriä tutki ja kolme oli heistä nenä kurkku ym lääkääreitä. Syöpä ainakin poistui näitten tutkimusten kautta.
        Eka lääkäri otti streptokokki näytteen ja sitä ei ollut. En polta ja asun puhtaassa talossa eli ei home tai muita vastaavia tekijöitä.
        Tänääs kokeneempi korva kurkku ym. lääkäri endoskoopilla tutki sieraimet( näin itsekkin monitorista kuvaa ja oli mielenkiintoisen näköistä varsinkin äänihuulten liike. Niillä äänihuulilla ei laulajaa tule jos pieni huumorintynkä sallitaan).
        Määräsi antibiotin ja sanoi, että on hyvä saada tulehdukset pois jo tuon autoimmuunitaudinkin takia, joka on nyt rauhallinen. 5:stä lääkäristä kukaan ei määrännyt antibiottia sanoivatvain, että ei he tiedä mitä antib. annetaan.
        Toivottavasti alkaa lääkkeet ns. puremaan .


      • Mitä ihmettä?
        ole ihmeissäni kirjoitti:

        Kiitos infosta .
        liki 30v autoimmuunitauti 5 lääkäriä tutki ja kolme oli heistä nenä kurkku ym lääkääreitä. Syöpä ainakin poistui näitten tutkimusten kautta.
        Eka lääkäri otti streptokokki näytteen ja sitä ei ollut. En polta ja asun puhtaassa talossa eli ei home tai muita vastaavia tekijöitä.
        Tänääs kokeneempi korva kurkku ym. lääkäri endoskoopilla tutki sieraimet( näin itsekkin monitorista kuvaa ja oli mielenkiintoisen näköistä varsinkin äänihuulten liike. Niillä äänihuulilla ei laulajaa tule jos pieni huumorintynkä sallitaan).
        Määräsi antibiotin ja sanoi, että on hyvä saada tulehdukset pois jo tuon autoimmuunitaudinkin takia, joka on nyt rauhallinen. 5:stä lääkäristä kukaan ei määrännyt antibiottia sanoivatvain, että ei he tiedä mitä antib. annetaan.
        Toivottavasti alkaa lääkkeet ns. puremaan .

        Tuossahan nimenomaan kehoitettiin pyytämään lääkäriltä bakteeriviljelynäytettä mm. jos poskiontelotulehduksen oireet ovat voimakkaat, ennen antibioottikuurin aloitusta. Vieläpä poskiontelopunkteerauksella, joka on kohtalaisen invasiivinen toimenpide. Annettiin siis potilaalle suoraa lääketieteellistä neuvontaa. Oletko varmaan lääketieteen opiskelija, mutta oletko opiskellut viiden vuoden opinnot? Puhut myös maallikoista. Lainsäädännön näkökulmasta olet käytännössä maallikko, kunnes olet suorittanut neljän vuoden opinnot. Et taida ymmärtää, että monikaan "maallikko" ei tiedä oikeuksiasi. Varsinkaan, kun jakelet nimettömänä neuvoja, kertomatta edes kurssiasemaasi!


    • kandikas

      Puoskarointia on vaivan diagnosoiminen ja/ tai hoito-ohjeiden antaminen puutteellisin valtuuksin tai puutteellisen tutkimuksen perusteella.
      Ylläolevassa ei ole diagnosoitu "ole ihmeissäni"-keskustelijan vaivaa suuntaan tai toiseen, vaan kehotettu ottamaan tarvittaessa yhteyttä hoitavaan lääkäriinsä.

      Vastaavaa ja kattavampaa tietoa on ihan maallikonkin ulottuvilla kurkkukivun ja poskiontelontelontulehduksen oireista, aiheuttajista ja hoidosta mm. osoitteissa:
      -käypähoidon potilasversioista; http://www.kaypahoito.fi/web/kh/suositukset/naytaartikkeli/tunnus/khp00020
      --käypähoitoartikkeleista http://www.kaypahoito.fi/web/kh/suositukset/naytaartikkeli/tunnus/hoi38020 jne.
      - http://www.terveyskirjasto.fi/kotisivut/tk.koti?p_artikkeli=dlk00830
      Vaivojaan valittavan voi tietysti ohjata myös yllämainituille sivuille.

    • Jops se tästä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      85
      2228
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      49
      1926
    3. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1838
    4. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      74
      1625
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1588
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1492
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      24
      1393
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1352
    9. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1311
    10. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1304
    Aihe