Avoimen yliopiston kirjoittajakoulutus

pistettä vailla

En päässyt sisään, jäi aivan vähästä kiinni.
Lisäpisteitä saa blogin pitämisestä ja julkaisuista, niitä minulla ei ole.

Onko täällä sisäänpäässeitä, kuinka onnisti ja miten on pyörähtänyt käyntiin?
Ain yrittää uudestaan......

58

4487

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Novelman

      Toisella kertaa onnisti, Perusopintojen viimeinen kurssi menossa, kaksi vuotta kului. Antoisaa on ollut. Panosta hakukirjeeseen, tee siitä persoonallinen, oman näköisesi.

    • ddt

      Voit myös aloittaa esim. kansanvalistusseuran etäopiston/oriveden opiston kautta, ihan sama juttu, vain ilmoittautuminen ja maksu. Myös muita oppilaitoksia jonka kautta nuo voi tehdä. Paljon hakijoita joten persoonallisuus ja lisäpisteet auttaa jos ei mene yhteistyöoppilaitoksen kautta opiskelemaan.

    • 4+8

      Lisäpisteitä blogin pitämisestä?
      Miksi blogihöpötyksistä saa pisteitä? Ei ihme, että kirjallisuuden taso Suomessa on näin heikko.

      • copypaste

        Avoimen yliopiston opinnot ovat kirjoittamisen opintoja melko laajasti. Avoin yo ei siis ole mikään "kirjailijakoulu". On kursseja mm. proosasta, draamasta ja lyriikasta, mutta sitten on myös tieteellisestä kirjoittamisesta, tietokirjoittamisesta, mediasta (mediakurssin yksi tehtävä meillä oli kirjoittaa blogiteksti), kirjoittamisen opettamisesta, lehtijuttujen kirjoittamisesta, kritiikkien kirjoittamisesta...

        Nykyään ilmestyy paljon "ammatimaisiakin" blogeja mm. verkkolehtien ja erilaisten sivustojen yhteydessä. Jos on kiinnostunut vaikkapa tällaisesta kirjoittamisesta, niin toki on hyötyä siitä jos harjoittelee oman blogin kanssa. Samoin jos on kiinnostunut kirjallisuuskritiikin kirjoittamisesta, niin en sinänsä näe mitä haittaa on siitä, jos harjoittelee asiaa pitämällä kirjablogia. Avoimen yo:n opinnoissa on hyötyä siitä, että pystyy tekemään monipuolisesti erilaisia tekstejä. Kaipa siis blogin kirjoittamisestakin voi olla hyötyä.


      • fazerina

        Blogihan on nykyisin yksi ammattimaisen kirjoittamisen lajeista, josta saa palkkaakin. Jotkut blogit yltävät valtaviin lukijamääriin, joista kirjailijat voivat vain unelmoida. Blogeja siteerataan jatkuvasti myös mediassa eli ihan asiallista, jos uusi julkaisualusta huomioidaan myös pääsykokeissa. Ehkä mikä tahansa blogi ei pisteiden saamiseen riitä. Blogin pitäminen on työlästä, koska uutta tekstä pitää kirjoittaa jatkuvasti ja kommentteihin vastata. Blogissa näkyy nopeasti, millainen kirjoittaja on kyseessä, persoonallinen ja ammattimainen ote täytyy säilyttää päivästä toiseen.


    • copypaste

      Silloin kun minä hain, ei saanut blogin pitämisestä ainakaan lisäpisteitä. Kaipa nuo kriteerit sitten jonkin verran vaihtelevat... En osaa muuta sanoa, kuin että kannattaa tehdä huolellisesti kaikki hakemuksessa vaaditut osiot (hakemuskirje ja jos on jotain muuta, esim. tekstinäyte).

      Itse en päässyt ekalla kerralla, ja se oli kova pettymys ja yllätyskin; luulin että olisi helppo päästä. Tokalla kerralla pääsin. Sain tehtyä perus- ja aineopinnot ja nykyään olen jo julkaissut 2 romaania. Opinnoista oli hyötyä.. Ei muuta kuin uudestaan yrittämään..!

    • avoin opiskelija

      Itse aloitin opinnot viime syksynä. Ensi yrittämällä napsahti paikka, tosin se oli se viimeinen jaossa ollut palli. Opinnot ovat tähän mennessä ainakin antaneet sen, että olen ymmärtänyt kirjoittamisen todella olevan minun juttuni. Ammattikirjoittajaa minusta tuskin tulee, vaikka yksittäisestä, ehkä kaksittaisesta julkaisusta haaveilenkin. Kirjoittamiseen on tullut nopeasti opintojen myötä vakavampi ote, nyt ihan oikeasti yritän kirjoittaa säännöllisesti ja hioa niitä lopputuloksiakin, ennen tekstiä syntyi satunnaisesti ja se mikä syntyi jäi bittien hautausmaalle koneen uumeniin.

      Pisteitä oli meilläkin tosiaan mahdollisuus saada mm. julkaisusta ja blogista. Tosin mikään päivää ennen hakukirjettä kyhätty pikablogi ei varmasti pisteitä kasvata. Mitään tällaisia ylimääräisiä harrastuneisuuksia ei kuitenkaan tarvita, pelkästä hakukirjeestä (sisältö ohjeiden noudattaminen) on mahdollista saada muistaakseni 4 pistettä. Viime syksynä sisään pääsi alle kolmella, joten erinomaisella hakukirjeellä on oikein hyvät mahdollisuudet päästä sisään. Noudata ohjeita ja kirjoita muutakin kuin "haluan kirjoittajaopintoihin, koska rakastan kirjoittamista ja haluan isona kirjailijaksi". Persoona peliin!

    • Novelman

      Komppaan copypastea ja avointa opiskelijaa.

    • kalinka

      Ei ole aina helppo tietää miten persoonan saa näkymään hakemuksessa tai tekstissä. Miten te muut teette/olette yrittäneet tehdä sen? Mielestäni tämä on vaikea pähkinä purtavaksi. Noissa opinnoissa taitaa painaa aika paljon akateeminen tausta, kun ovat yliopisto-opintoja.

      • Pistettä vailla

        Kiitos kaikille vastauksista!
        Sinulle Kalinka sanon, että olen ajatellut ihan samaa. Yritin kirjoittaa erikoisesti, laitoin itseni "toiseen persoonaan". Kerroin mihin kaikkeen kirjoituskykyjä tarvitsen, kysymys ei ollut vain romaanin kirjoittamisesta. Joudun kirjoittamaan paljon työkseni, tosin en mitään pitkiä tarinoita.

        Se hakemuksen kirjoittaminen on tosiaankin kova pähkinä purtavaksi. Luin ensin sen kirjan, mikä pitikin, missä esitellään muiden hakemuksia. Sen perusteella ajattelin minäkin erottua joukosta. En tiedä uskaltaisinko tehdä enää senlaista hakemusta, jotenkin hävettää.
        Niin, minullakaan ei ole akateemista taustaa, vaikka nyt opiskelenkin. Voi ehkä olla, että akateemisesti koulutetut osaavat jo kaikki hienoudet, millä se ovi avautuu. Onko näin?
        Mutta joskus vielä yritän uudestaan, enköhän.


    • Novelman

      En usko, että akateemisella kuviolla on mitään tekemistä asian kanssa.
      Vaikeaa on myös kertoa, miten itse sen tein, jos en näytä, enkä näytä :)
      Mutta jos Pistettä vailla haluat sen nähdä, niin s-postiisi se on mahdollista.
      Tosin saatamme taustoiltamme olla melkoisen erilaisia, luulen.

      • avoin opiskelija

        Tarkastelin tuossa omaa hakemustani, joka ei mikään mestariteos tai täydellinen paperi todellakaan ole. Riitti se kuitenkin sisäänpääsyyn. Hakemukseni noudattelee karkeasti seuraavaa kaavaa:
        1. oman kirjoittamishistorian tiivis esittely
        2. käännekohta, jolloin tajusin kirjoittamisen olevan minun juttuni muutoinkin kuin pakollisten töiden kannalta
        3. tämänhetkiset kirjalliset tekemiseni ja tavoitteeni (vahvuuteni ja heikkouteni kirjoittajana)
        4. Miksi haen kirjoittamisopintoihin ja mitä uskon opintojen tarjoavan itselleni. Tässä olen rehellisesti sanonut myös sen, etteivät kaikki opintojaksot sisältöjen perusteella meikäläistä sytytä. Tämä on ollut siis myös tehtävänannon mukainen pohdinta- ja tarkastelutehtävä siitä, miltä opintojen sisällöt mielestäni vaikuttavat. Tähän kannattanee panostaa!

        Tämä kaikki siis annettujen asettelujen mukaisesti kahdella aanelosella. Hieman huvittuneena luin noita paria liuskaa, en tiedä mikä niissä on oikeasti herättänyt valitsijoiden huomion. Ehkäpä toimivat aasinsillat, tiivis ilmaisu ja sujuva kielioppi, jota on höystetty parilla kielikuvalla. Ei siihen varmasti paljon muuta tarvita...

        Vielä pieni näyte:
        "Kynäni hypähtelee siis fiktiivisen tekstin riveillä, mutta apuvälineiksi kaipaisin vielä vahvistavaa mustetta ja karsivaa pyyhekumia, jotka uskon kirjoittamisopintojen penaalista löytyvän. Näihin opintoihin haluaisin oppiakseni tuntemaan heikkouksiani, hyödyntämään vahvuuksiani ja löytämään potentiaalini kirjoittajana."

        Eipä siinä kummempaa. Onnea ja tsemppiä kaikille keväällä hakupaperinsa lähettäville!


    • Novelman

      Hyvin tiivistit olennaisen, avoin opiskelija.

      • Vm08

        Kun suoritin siellä perus- ja aineopinnot blogeja ei vielä ollutkaan. Minäkään en päässyt eka yrittämisellä, se oli minusta todella hämmästyttävää kun olin kirjoittanut vuosia työkseni. Tokalla kerralla pääsin koska olin rehellinen hakemuksessa, osoitin miksi todella tarvitsen apua ja missä lajeissa. Se koulutus muutti elämäni, voin suositella! Silloin kaikilla kymmeneillä kursseilla joita kävin vain yksi oppilas oli julkaissut aiemmin jotain. Sen kyllä näki hänen tekemisestään, aivan eri draivi päällä kuin meillä muilla.


    • aikuisopiskelija

      Aloitin avoimen kirjoittajakoulutuksessa viime syksynä, nyt on perusopintojen viimeinen kurssi menossa.

      Sisäänpääsy oli tosiaan paljon tiukempaa kuin kuvittelin: sain hakutehtävästä täydet eli 2 pistetta (siitä ei siis saa neljää!), mutta muuten pisteitä tuli vähän vaikka olen varsin kokenut ammattikirjoittaja.

      Opiskelu on ollut antoisaa ja avannut uusia näkökulmia kirjoittamiseen. Ei kannata väheksyä mitään kirjoittamisen lajia, vaikka itse ei aikoisi kyseistä hommaa koskaan tehdä. Myös teoriaopinnoista on hyötyä.

      Opiskelen myös kirjallisuutta ja nämä kaksi täydentävät toisiaan hyvin.

    • avoin opiskelija

      Hei aikuisopiskelija!
      Seurailen blogiasi mielenkiinnolla, sitä on varsin mukava lueskella!


      Tuolta sivuilta löytyi vielä nuo hakukriteerit opintoihin, ja hakupaperista tosiaan voi saada 4 pistettä: 2 sisällöstä ja 2 tyylistä, tässä vielä suoraan Jyväskylän avoimen sivuilta kopioitu pisteytys (on tosin viime syksyn, mutta samalla tavalla kevään haussa menivät nämä):

      Sisältö: tehtävä on tehty annettujen ohjeiden mukaisesti (0–2 pistettä).
      Tyyli: tekstin sujuvuus, johdonmukaisuus ja yksilöllisyys (0–2 pistettä).

      Lisäpisteitä (0–3 pistettä) voi saada seuraavista:
      Aiemmat kirjoittamisen opinnot (esim. taiteen perusopetus tai kirjoittamisen lajeihin liittyvät kurssit) ja kirjallisuuden yliopisto-opinnot (väh. perusopinnot (25 op) 1 pistettä, yksittäisistä kursseista osapisteitä): 0–1 pistettä.
      Kirjoittajakokemus (mahdolliset julkaisut) 0–1 pistettä.
      Kirjoittamisen ohjauskokemus eri oppilaitoksissa: 0–1 pistettä.

      Eli oikeasti sillä hakemuksella on enemmän painoarvoa kuin esim. julkaisuilla, joista on voinut saada max. 1 pisteen.

      • aikuisopiskelija

        Ehkä tosiaan muistan väärin, täysin mahdollista. Kuinka tahansa, kuvittelin saavani enemmän pisteitä kun olen kirjoittanut niin paljon ja monipuolisesti ja opiskellutkin kirjoittamista.

        Kiva kuulla, että blogi kiinnostaa. Tässä osoite muillekin ja anteeksi kun en taaskaan osaa linkittää: kirjoittamo.blogspot.fi


      • Novelman
        aikuisopiskelija kirjoitti:

        Ehkä tosiaan muistan väärin, täysin mahdollista. Kuinka tahansa, kuvittelin saavani enemmän pisteitä kun olen kirjoittanut niin paljon ja monipuolisesti ja opiskellutkin kirjoittamista.

        Kiva kuulla, että blogi kiinnostaa. Tässä osoite muillekin ja anteeksi kun en taaskaan osaa linkittää: kirjoittamo.blogspot.fi

        http://kirjoittamo.blogspot.fi/

        Mukavaa luettavaa.


      • fazerina
        Novelman kirjoitti:

        http://kirjoittamo.blogspot.fi/

        Mukavaa luettavaa.

        Niin on. Olet siis ollut jo mukana ekassa kulttuuriskandaalissa :D Erityispisteet siitä, että postaukset ovat järjellisen kokoisia eli tarpeeksi lyhyitä.


    • höphpöh

      Kertokaahan lisää kokemuksia, minä aion yrittää tuonne opiskelemaan. Saas nähdä, blogia en kirjoita enkä ole julkaissut mitään, hylsyjä sen sijaan putkahtelee...

    • koloitsu

      Eikö kellään viimeaikaisia kokemuksia?

    • avointyyppi

      Jos kyse on Jyväskylän avoimen kirjoittamisen perusopinnoista, voin kertoa oman kannustavan kokemukseni. Kun hain sinne ensimmäisen kerran, en päässyt sisään, eivätkä pisteeni olleet edes missään lähellä sisäänpääsyrajaa. Noin vuotta myöhemmin hain uudestaan. En ollut siinä välillä julkaissut mitään, edes blogia, vaan panostin vain hakutekstiini, hain siihen erilaisen kulman ja tyylin kuin edellisellä kerralla, pyrin myös noudattamaan tarkemmin ohjetta. Tällä kertaa pääsinkin sisään ja vielä huippupisteillä! Kursseista sain etupäässä korkeinta arvosanaa ja useampi opettaja sanoi uskovansa, että minulla on tulevaisuus kirjailijana. Vielä en ole mitään kustantamoille lähettänyt, joten en tiedä ovatko oikeassa, mutta halusin vain kertoa, että vaikka ei ensimmäisellä hakukerralla pääsisi sisään, niin siitä ei kannata liikaa masentua. Tsemppiä kaikille hakijoille!

      • Wannabe-opiskelija

        Kiitos kirjoituksestasi. Itse olen hakemassa tammikuussa 2018 alkavaan koulutukseen ja hakukirje pohdituttaa kovasti. Mainitset, että toisella hakukerralla otit erilaisen kulman ja tyylin kuin ensimmäisellä kerralla. Haluaisitko vähän avata lisää millaisia muutoksia teit?


      • avointyyppi

        Tämä tulee vähän myöhässä sinulle, mutta jos jotain toista hyödyttää... Ensimmäisellä kerralla teksti oli vähän sellaista maalailua, toisella terävämpää ja keksin siihen pienen koukun. Luulen että isoin juttu oli kuitenkin se, että toisella kerralla keskityin tarkemmin tehtävänantoon.


    • opiskelemaanko

      Hei!

      Tiedän, että tämä on vanha keskustelu, mutta ehkäpä joku uusi tai vanha lukija eksyy tänne vielä vastaamaan. :) Itseäni ei niinkään askarruta sisäänpääsy, vaan opintojen sisältö.

      Millaiseksi kirjoittamista Jyväskylässä opiskelleet olette opinnot ja opiskelun kokeneet? Kuinka työlästä tai vaativaa opiskelu on? Onko realistista ajatella suorittavansa perusopinnot yhden lukuvuoden aikana?

      Kiitos, jos joku viitsii vastata! :)

    • Nhcbnn

      Siis avoimeen yliopistoon pääsykoe? Sinnehän pääsee kaikki jotka maksaa? Aloituksessa on varmaan virhe.

    • entinen

      Jyväskylän avoimen kirjoittamisen opintoihin on pääsykoe. Tai ei varsinaista koetta, mutta hakemus on tehtävä ja niiden perusteella pääsee jos pääsee.

      Perusopinnot pystyy suorittamaan yhden lukukauden aikana, eiköhän ne ole rakennettukin sillä ajatuksella. Itse suoritin opinnot pääosin työn ohessa.

      Kirjoittamisen opiskelun paras anti oli se, että kirjoittamiseen sai uuden näkökulman, nyt tajuaa prosessin paremmin.

      • opiskelemaanko

        Kiitos vastauksesta! Juuri tuota pohdiskelin, että jaksaako tai ehtiikö nimenomaan työn ohessa suorittaa yhden vuoden aikana. :)


    • avointyyppi

      Minä innostuin ja suoritin puolessa vuodessa perusopinnot työn ja lastenhoidon ohella, mutta se vaati kyllä puristusta.

      • Writeri

        Itselläni juuri tämä on haaveena, työn ja lastenhoidon ohella. Voiko kursseja suorittaa etänä?


      • avointyyppi

        Kyllä, kaikki perus- ja aineopintojen kurssit (kanditutkielmaa lukuun ottamatta) voi suorittaa itsenäisinä tehtävinä omien aikataulujensa mukaan. Lisäksi osasta niistä järjestetään lähiopetusta Jyväskylässä ja/tai Helsingissä sekä verkkokursseja, joissa edetään ryhmän kanssa aikataulun mukaan, mutta etänä. Aina voi kuitenkin valita itsenäiset tehtävät jos lähiopetus tai verkkokurssi ei onnistu tai huvita. Jotkut ovat tehneet opintoja ulkomailtakin käsin.


    • Avoinn

      Huh, nostan hattua - uskomaton suoritus! :) Itellä on paraikaa menossa ensimmäinen jakso opintoja, ja omien töiden lisäksi tiukkaa tekee. Todella inspiroivaa tämä kyllä on ollut, ja kirjoittamisesta nautin, mutta omat duunit kärsivät - pakko siis tehdä vähän rauhallisemmassa tahdissa.

    • uuttaoppimaan

      Millainen koulutus- ja kirjoittamistausta teillä kirjoittamisen perusopintoja tehneillä on? Vaativatko opinnot aiempaa kokemusta kirjoittamisesta tai esim. kirjallisuuden opintoja vai riittääkö kiinnostus ja halu oppia?

      • avointyyppi

        Kokemus vaihteli paljon kurssilaisten kesken. Suurin osa opiskelijoista oli kirjoittanut pöytälaatikkoon, sitten löytyi niitä jotka kirjoittivat ammatikseen esim. lehtijuttuja, mutta halusivat lisäoppia vaikkapa proosassa, joku oli julkaissut romaanin ja kaikilla ei edes ollut erityinen kirjoittamistaito tai kirjailijan ura haaveissa. Esim. yksi opiskelija kertoi olevansa äidinkielen opettaja, joka tuli opintoihin oppiakseen antamaan paremmin palautetta oppilaittensa teksteistä. Toinen taas halusi opiskella nimenomaan tietokirjoittamista ja ei niin innostunut fiktiosta tai erityisestä luovuudesta, joita suurella osalla kursseista käsiteltiin. Kirjallisuutta en muista kenenkään maininneen opiskelleensa. Jotkut ottivat kirjallisuuden perusopinnot sitten kirjoittamisen opintojen jälkeen, varsinkin jos tutkinto oli haaveissa. Kyllä opinnot saa varmasti tehtyä ilman aiempaa kokemusta, mutta korkeimpia arvosanoja ei ehkä sitten ainakaan heti saa.


    • muuten

      Kuulin muuten, että nyt syksyllä alkaviin opintoihin oli poikkeuksellisen paljon hakijoita. Samat pisteet joilla ennen olisi päässyt heittämällä sisään eivät nyt riittäneet paikkaan, joten ei kannata masentua jos nyt ei päässyt vaan yrittää uudestaan myöhemmin.

    • en.jatkanut

      Itse hain ja pääsin syksyllä 2015 opiskelemaan, mutta opinnot jäivät kesken. Itselleni tuollainen verkko-opiskelu, joka nojaa enemmän opiskelijoiden väliseen keskusteluun kuin opettajan antamaan ohjaukseen, ei sopinut. Tuntui raskaalta olla aina antamassa palautetta muiden teksteistä ja tyylilajin vaihtuessa kehityskin jäi kesken. Yliopistolle tuollainen verkko-opiskelu on kuitenkin halpaa järjestää, mutta en tykännyt. Pidän enemmän opetuksesta, jossa opettaja ohjaa kuin että oppilaat yrittävät olla sekä kirjoittajia että kriitikoita.

    • etäopiskelija

      Olisiko lisää kokemuksia näistä opinnoista? Tulin valituksi kevään hakuprosessissa, mutta harkitsen vielä otanko opiskelupaikan vastaan..

      • kysyminenkannattaa

        Mikä opinnoissa epäilyttää tai mitä niiltä kaipaat? Kysy tarkemmin niin yritetään vastata.


    • etäopiskelija

      Kovin on hiljaista..

      • ehkäesimerkiksi

        Ihan yleisenä kommenttina pakko taas käydä täällä sanomassa, että kannattaa tulla facebookin Kirjailijanloput-ryhmään! Huomattavasti aktiivisempaa ja toimivampaa keskustelua kuin tällä palstalla. Suosittelen.


      • Annnnina

        Hei! Minä hain keväällä näihin opintoihin myös, mutta en päässyt, eikä ollut edes lähellä. Ajattelin kuitenkin kokeilla vielä. Lokakuussa haku ja toivoisin niin paljon pääseväni!


      • kirjailijanloppu
        ehkäesimerkiksi kirjoitti:

        Ihan yleisenä kommenttina pakko taas käydä täällä sanomassa, että kannattaa tulla facebookin Kirjailijanloput-ryhmään! Huomattavasti aktiivisempaa ja toimivampaa keskustelua kuin tällä palstalla. Suosittelen.

        Kirjailijaloput-ryhmässä on paljon jäseniä, joilla on hyvä yhteishenki.
        Kun julkaisette kirjan, teillä on jo valmiita mainostajia netissä eri puolilla Suomea. Se on erittäin tehokas tapa tehdä kirjaa tunnetuksi.


    • Anonyymi

      Onko tämän kevään tuloksia jo jollekulle kuulunut?

      • Anonyymi

        Ei ole vielä tullut 23.4.2019 päättyneen haun tuloksia ainakaan minulle. Lupasivat ilmoittaa kolmen viikon kuluessa hakuajan päättymisestä; toivottavasti saamme päätökset viimeistään 10.5. :)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei ole vielä tullut 23.4.2019 päättyneen haun tuloksia ainakaan minulle. Lupasivat ilmoittaa kolmen viikon kuluessa hakuajan päättymisestä; toivottavasti saamme päätökset viimeistään 10.5. :)

        Vuosi sitten sain nippanappa hylsyn ihan viimeisinä päivinä. Jännittävää, toistaako historia itseään... Fingers crossed! :) t. -Anonyymi 6.5.


      • Anonyymi

        Sain juuri vastauksen. Valintaprosessi on vielä kesken. Kaikille hakijoille ilmoitetaan valinnan tulos, myös niille, jotka eivät saa paikkaa. Pitää vielä jatkaa odottelua!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sain juuri vastauksen. Valintaprosessi on vielä kesken. Kaikille hakijoille ilmoitetaan valinnan tulos, myös niille, jotka eivät saa paikkaa. Pitää vielä jatkaa odottelua!

        Kiitos infosta; toivotaan parasta!


    • Anonyymi

      Nyt juuri äskettäin postilaatikko kolahti positiivisin terveisin - vihdoinkin! Toisen hakukerran se vaati ja vuoden lämmittelyn, mutta ilmeisesti se kannatti. :) t. Anonyymi 6.5.

      • Anonyymi

        Onneksi olkoon! Mä vielä odottelen vastausta puoleen tai toiseen. :)


      • Anonyymi

        Päätös oli mennyt roskapostiin eilen. Mäkin pääsen opiskelemaan. Oli eka yritys. :) T: Anonyymi 8.5.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Päätös oli mennyt roskapostiin eilen. Mäkin pääsen opiskelemaan. Oli eka yritys. :) T: Anonyymi 8.5.

        Hieno juttu, onneksi kävit ”roskat” läpi! :) Nyt sitten pitäisi malttaa elokuulle asti, että pääsee kunnolla starttaamaan. :) t. 6.5.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hieno juttu, onneksi kävit ”roskat” läpi! :) Nyt sitten pitäisi malttaa elokuulle asti, että pääsee kunnolla starttaamaan. :) t. 6.5.

        Kiitos! Pitää malttaa ja kesällä voi kirjoitella omia juttuja ikään kuin lämmittelynä. Hyvää loppukevättä! T: 8.5.


      • Anonyymi

        Kiitos! Kirjoittelemisiin! :) t. 6.5.


    • Anonyymi

      Kopioi joltain pornosivulta joku noveli ja lähetä se omissa nimissä. Varmasti pääset sisälle.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Minultakin opinnot jäivät viitisen vuotta sitten kesken, petyin tarjontaan aika pahasti ja sitten se vain jäi, eikä edes kaduta. En kokenut oppineeni oikeastaan mitään sellaista, mitä lähdin hakemaan, mutta johtui varmaan lähinnä siitä, etten ollut etukäteen ottanut sisällöstä erityisen hyvin selvää ja toisaalta olen opiskellut kirjoittamista yliopistossa erilaisista näkökulmista jo ennakkoon. Opiskelijoiden taso oli yllättävän epätasainen ainakin sinä vuonna aloittaneiden parissa, mutta varmasti moni sieltä löysi apuja ja inspiraatiota.

    • Anonyymi

      Pääsykokeissa saa 2 lisäpistettä aiemmista kirjoittamisen opinnoista, mutta missä näitä voi tehdä, kun kursseille voi kai ilmoittautua vain sisään päässeet?

      Jäin ulos viime hausta ja haluan valmistautua seuraavaan hakuun paremmin.

      • Anonyymi

        Aiemmin sai lisäpisteitä kirjoittamisen opinnoista (sellaistahan on vähän joka puolella, esim. työväenopistoissa), mutta nyt sivuilla lukee että "Kaksi lisäpistettä saa aiemmin suoritetusta kirjallisuuden perusopintokokonaisuudesta jossakin yliopistossa." Jyväskylän yliopistossa ne voi suorittaa kokonaan etänä, ei tarvitse hakea, mutta toki maksaa sen mitä avoimen yliopiston opinnot aina. Myös ainakin Helsingissä on tämä kokonaisuus tehtävänä.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1585
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      15
      1414
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1331
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      31
      1315
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      33
      1258
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1198
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1116
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1116
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1094
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1082
    Aihe