Rotan kuivaruoka!? Muu ruokinta?

Uusi tyyppi

Mitä te syötätte rotillenne?

Itellä tulossa ekat rotat ja olen ostanut niille valmiiksi rat complete pelettiä. Onko tämä hyvä ruoka?? Pitäisikö sekoittaa jonkun toisen kanssa vai valita kokonaan toinen kuivaruoka?

Ja siis aion käyttää 1-2 kuivaruokaa, en sen enempiä halua ruveta hifistelemään. Suurinpiirtein helpolla että pääsisi :)

Tuotetta pitäisi olla saatavissa Mustista ja mirristä tai faunataresta. Black bull on myös vaihtoehto, vaikka en mieluiten siellä asioisi huonon ja ammattitaidottoman palvelun vuoksi. En haluaisi alkaa mielellään tilaamaan netistä. Ellei se ole väistämätöntä rotan ollessa semisti harvinainen lemmikki.

Pitäisi saada rottalapsille hyvä ruokavalio, mistä saa kaiken.

Entä kalkkikivi?

Tuoreruoka? Siinäkin haluaisin päästä helpolla, joten olen ajatellut noita lasten pilttejä. kasviksia ja hedelmiä sellasenaan.

15

1691

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sedä

      Rat Complete on ihan ok, mutta 20% proteiinia kuulostaa aikuisille aika suurelta. Mä olen pelleteistä käyttänyt Oxbow Regal Rattia, joka on kotimaassaan Jenkeissä suosituin pelletti. Siinä taas tosin protskuja on kasvavalle vähän niukasti :D Mut lähinnä kannattaa vaan tasapainottaa proteiinisuhdetta sillä, että aikuiselle voi Rat Completella syöttää hiukan vähemmän proteiinipitoista tuoreruokaa.

      Mustista ja Mirristä ja Black Bullista en tiedä, mut Lahden Faunassa valikoima oli kyllä kehnohko kun just siellä piipahdin :D

      Kalkkikiveä ei tarvitse.

      Tuoreruokana paljon tuoreita kasviksia! Juureksia (porkkana, retiisi, lanttu..), yrttejä (persilja, basilika...), paprikaa, parsakaalia, lehtikaalia (ei tavallista kaalia), omenaa jne. No näitä listoja riittää netissä mitä saa syöttää, vähän riipuen siitä mitä itse syöt ja kaapista löytyy :P Mä annan kasviksia päivittäin, ja paristi viikossa jotain proteiinipitoisempaa kuten linssejä, papuja, herneitä, jauhomatoja, sirkkoja tai muuta lihaa, tai munaa. Maitotuotteita en antaisi koska rotta ei käytä niitä luonnossakaan, ja kalsiumia saa paitsi pelleteistä, hyvin myös vihreistä lehtivihanneksista :)

    • Uusi tyyppi

      Jes, kiitos jelpistä! :)

      Eli siis rat completessa korkea proteiinitaso? Sopii siis näille luovutusikäsille, mutta missä vaiheessa tulisi vaihtaa? Tai voisko tuota sekoittaa johonkin hyvään siemenseokseen? Mites on?

      Ja voinko tuoreruokana syöttää esim makaroonijauhelihapilttiä? Tai hedelmäpilttiäkin joskus?

      Salaatinlehtiä ym. ajattelin syöttää sellasesta ruokapallojutusta, mistä saa sitten tekemistä samalla. Vauvojen maissinaksuja olen ostanut pikkuherkuksi välillä esim 'kouluttamiseen'.

    • geh

      Black Bullista saa Altromin-pellettiä, joka on tosi hyvä sapuska rotille. Sitä saa sekä irtomyyntinä että isoissa säkeissä kahta laatua (ylläpito ja kasvatus).
      Palvelun taso on mitä on, mutta valitettavasti ainoa paikka Lahdessa mistä tuota saa.

    • Uusi tyyppi

      Voi kökkö :( Ei sinne kiinnostasi mennä, mutta jos sieltä jotain hyvää saa niin..

      Tulisko noille luovutusikäsille kasvatuspellettiä? Onko tää sitä isokokosta vai pienempää?

      Voiko syöttää sitä ja lisäksi completea? Ei viitsisi pois heittää, kun menin sellasen ostamaan. Ja siis onko tämä Altrom pelletti nyt sen verta hyvä, ettei siihen tarvita muuta kuivaruokaa kylkeen?

    • geh

      Kyllä, poikasille kasvatuspellettiä. Altromin on harmahtavanbeigeä, neliskanttista, pitkulaista kohtuuisoa pellettiä. Eikä lisäksi tosiaan tarvitse muuta kuin tuoreruokaa, jonka kannattaa olla keskimäärin hieman eläinproteiinipitoisempaa kuin normaalisti, koska Altromin ei sisällä mitään eläinperäistä. Aika monet tosin antavat pienen määrän jotain koiranraksua tmv. Altrominin kanssa.

      Ikinä ei kannata tietenkään heittää ruokaa pois, jos sitä on. Eiköhän se mene siinä sivussa, jos Altromiin päädyt. :)

    • Uusi tyyppi

      Juu ja tuo complete sisältää sitä eläinperästä vähän enempi, niin ehkä se voiskin olla hyvää siinä seassa vähän?

      Ja sitä tuoreruokaa. Teen aika vähän kotona ruokaa, joten käykö just esim. nuo lasten piltit, kun kattoo että sisältää sopivia juttuja? Tietty sillon, kun ruokaa teen, niin otan sitten sivuun suolattomat ja mausteettomat rottia varten :)

      Ja sinne black bulliin kai van nyt mentävä, sillä jos tuo on hyvä ruoka rottasille.

    • Uusi tyyppi

      Kannattaako muuten ostaa tuota 12,5kg säkki kahdelle rottalapselle? Mihin asti sitä syötetään? Ehtiikö mennä kaikki vai jääkö turhan paljon haaskuuseen? Mikä kilohinta irtomyynnissä?

      • Mulla menee viidellä tytöllä about kilo kuivaruokaa kuussa :D

        Kannattaa ostaa vaikka pieniä määriä sitten kasviksia ihan vaan rottia varten, piltitkin on hyviä, mutta kun rotalla on hampaat, niin niille kannattaa tarjota ihan tuoreita kasviksia paljon, niin vitamiinitkin on parhaimmillaan.


    • geh

      Nettisivuilla sanotaan kilohinnaksi 4,81€ kasvatuspelletille ja 4,43 ylläpitopelletille, jos ostaa niitä irtona.
      Itse yleensä ostan noita isoja säkkejä, mutta rottamäärä onkin hieman isompi. :D Parilla rotalla se säkki kestäisi varmaan vuoden, eli ei kannata ostaa niin isoa.
      Kasvatuspelletistä ylläpitopellettiin vaihtaisin uroksien kohdalla varmaan jossain kolmen-neljän kuukauden paikkeilla. Naaraille voi syöttää pidempäänkin, jos vaan eivät liho.
      En ole itse ollut hirveän tarkka. Aikuiset pojat saavat ylläpitopellettiä, mutta muuten melkeinpä kaikkiin häkkeihin menee kasvatusta. Osaan häkeistä molempia sekaisin. Ja lisänä koirannapua.

      Pilttejä voi rotille tosiaan antaa ihan rauhassa.

    • surhym

      Tuore ruoasta voisin antaa hyvän ja helpon neuvon(kun mainitsit ette ole kauhean innostunut kokki). Tee (jos vain mahdollista) pakkaseen sopivan kokoisia pikku pusseja niin sieltä on helppo ottaa sulamaan. Keität vaikka riisiä, vihannes suikaleita ja joukkoon paistat kanaa/kalaa/lihaa. Täällä pojat on innoissaan pelkästä riisi pakaste maissi sekoituksesta. Vauvan ruokaan on helppo myöskin lisätä vihannes paloja tai mitä tahansa, porkkanatkin syödään vahingossa siten. En tiedä onko muilla ollut kokemusta tuosta kuivaruoan vaihdosta, meillä nousee pieni "kapina" ja kestää tovin kun totutaan uuteen ruokaan. Kapina tarkoittaa tässä tapauksessa että mennään huiskimaan ruoat kupista häkin lattialle. Katsotaan et jos vaikka tonne pohjalle on piilotettu jotain.

      • Meillä yleensä uusi ruoka on ollut niin paljon namimpaa kuin tylsä edellinen, että se pistellään salamana suihin :D


    • Uusi tyyppi

      No siis mä annan noille nyt altromin elatusta, kävin ostamassa tänään. Kasvattajakin antoi näin koirannappulaa. Minä annan sitten tähän lisäksi tuota completea. Tytöt kun eilen tulivat, olivat ihan fiiliksissä tuosta completesta ja syöneet sitä hyvällä halulla. Se sisältää lihapitosta vähän enempi, oisko se herkkua sitten :) Tänään annoin altromia joukkoon niin eihän se ole tehnyt kauppja kun löytyy vielä sitä completeakin. Eli siis alan syöttää elatusta lisänä complete.

      Tänään paistelin jauhelihaa niin otin ennen maustamista rotille pikkusen ja lusikallisen hedelmäpilttiä saaneet. Kauppaan vaan kasvisostoksille ja rottaruokaa tekemään :D

      Tosi hyvä vinkki tuosta tuoreruuasta kyllä! Minkä kokosia annospusseja kahdelle olisi hyvä?

      • surhym

        Vaikea sanoa suoraan minkäkokoisia pusseja. Pienenä kaverit syö niin uskomattomia määriä:D, mutta laita vaikka sen mukaan minkälainen tuoreruoka kippo on..pari desiä.. Jos yrität syöttää joskus kaurapuuroa niin sain joskus hyvän neuvon, teelusikallinen hunajaa mukaan johan menee terveellinen moniviljapuuro(ilman suolaa tietenkin).


    • geh

      Yleinen neuvo tuoreruuan määrästä on yksi rkl / rotta.
      Omat kyllä saavat monesti enemmänkin, krhm. :D Mutta se ruoka kyllä myös syödään aina nopeasti pois.
      Pääsääntönä varmaan semmonen toimii parhaiten, että tuoreruuan pitäisi olla syöty ihan viimeistään parin tunnin sisällä - muuten on liikaa.

      • surhym

        Juu kyllä kaikki yleensä menee hyvin nopeasti:). Kaurapuuro kyllä kestää välillä pitkään(eli yön yli),vihannekset myös. Riippuen kuinka monta mussuttajaa on mukana. Nyt menee kyllä kaikki ja nopeasti..tuli toissa vkolla kolme pikku miestä lisää*♡**♡**♡*


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      116
      9373
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      46
      2770
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      155
      2529
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2039
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1776
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      12
      1578
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1527
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1474
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      8
      1366
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1326
    Aihe