Määräaikaisen purkaminen

Määrä purku

Saako määräaikaista mitenkään purettua?

Moni sanoo, että ei kukaan työnantaja pakota edes määräajan puitteissa työntekijää tekemään määräaikaansa loppuun, jos löytää vakituisen tai pidemmän määräaikaisen työn. Työnantaja tekee paskasti siinä kohtaa määräaikaiselle työntekijälleen, jos ei päästä tätä vaihtamaan työtehtävää talon sisällä tarjottuun vakituiseen tai kokonaan toisesta firmasta tarjottuun vakipaikkaan? Näin ollen on kai työntekijällä myös oikeus olla paska määräaikaisen työnantajan antamaa työtä kohtaan, esim. kieltäytymällä kaikesta tarjotusta ylityöstä tekemällä vain tasan tarkkaan normaalit viikkotyötunnit, jolloin työt saattavat kärsiä paljonkin. Hän jota työnantaja ei päästänyt vakitehtävään tai vakipaikkaan voi kai myös sairastella ja näin olla yllä takaisin yhtä paska, kuin työnantaja on ollut määräaikaista kohtaan jolle vakipaikan saanti olisi ollut tulevaisuuden kannalta merkittävä toimeentulollinen etuus. Uskaltaako tänä päivänä työnantajat olla päästämättä määräaikaista työntekijää pois, onko kokemuksia?

3

137

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 17030

      Tosi on, että määräaikainen sitoo molempia osapuolia kun sellainen työsopimus on allekirjoitettu. Et varmaan itse tykkäisi jos työnantaja sanoisi yhtäkkiä, että tämä sopimus päättyykin nyt tähän vaikka nimet on paperissa.

      Joihinkin, etenkin pitkiin määräaikaisiin voi laittaa lisätiedon/-ehdon että sopimus on irtisanottavissa kuten toistaiseksi voimassa oleva työsopimus. Ellei tällaista mainintaa kuitenkaan ole, ei määräaikainen työsopimus ole irtisanottavissa.

      Toisaalta taas on totta, ettei työnantaja laita kenellekään palloa jalkaan, joten jos ei mene töihin ei mene. Silloin rikkoo sopimusta ja voi joutua korvaamaan siitä aiheutuneet kustannukset tai voi olla että työnantaja pidättää itselleen palkasta osan. Viikon luvaton poissaolo, ja työnantaja katsoo sopimuksen puretuksi.

      Ylitöistä voi aina kieltäytyä.

    • sitoo periaatteessa

      Ei ole työnantajankaan etu pitää ketään väkisin töissä. Yleensä asioista voidaan neuvotella. Reippaasti vaan kysymään työnantajalta.

      • Urakkahommia

        Samaa mieltä, pitää olla avoin ja luova, eikä kysyminen yleensä satu. Ratkaisukin voi löytyä.

        Näitä on nähty että siirtymävaiheessa kaveri tekee ti-pe yhdessä firmassa, sitten la-ma toisessa firmassa. Pari kuukautta tätä niin nähdään kenessä on ainesta... :-)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2743
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2330
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2090
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      15
      1847
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1721
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      38
      1715
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1696
    8. 100
      1646
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      129
      1477
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1294
    Aihe