Autojuna Kolari-Helsinki

Key to

Hei!
Vertailimme automatka ja autojunalla matkustamista Lappiin ja takaisiin. Tässä on vähän tietoa, jos jollekin on VR palvelutaso ei ole vielä tuttu))
Juna on hyvin vanhanaikainen ja junan ilmastointi ei toimi kunnolla! Hytissä on ollut kuuma koko yön yli ja unta ei oikein saanut, kun äänieristys on olematon!
Kaiken lisäksi vaunussa ei toiminut ääniopastus ja kun ensimmäistä kerta oltiin autojunalla liikenteessä, niin oli hermot kireällä, osaako löytää omaa autoa! Tästä syystä osa matkustajista jäi jumiin autojen purkupaikalle, kun yksi matkustaja ei löytänyt perille ja hänen auto esti muiden autojen purkua!
Vaunut ovat hyvin epäsiistiä ja haisevat pahalle. WC:t ovat likaiset. Junan aamiainen on varmaan toista viikkoa vanha voileipä, jota nälkäiset lapsetkaan eivät haluneet syödää loppuun!
Emme ikinä enää lähde junalla Lappiin, vaan mielummin ajetaan autolla. Se tulee paljon edullisemmaksi ja yleinen tunto matkan jälkeen jää paljon mukavammaksi! Ja matkaan käytetty aika jää lyhyemmäksi kuin junalla.
Yleinen vaikutelma Lappin matkan jälkeen on pilaantunut autojunan matkustamisesta ja varmasti sama tunne on jäänyt turisteille, joita oli yli puolet. Tästä ei Suomen kuva maailmassa paranee!!!

6

5896

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ro4

      Ja ravintolavaunu olisi hyvä sijoitaa keskelle junaa eikä toiseen päähään!

    • hohhoijaa

      Juna on hyvin vanhanaikainen ja junan ilmastointi ei toimi kunnolla! Hytissä on ollut kuuma koko yön yli ja unta ei oikein saanut, kun äänieristys on olematon!

      Huomasitko, että vanhoissa vaunuissa on termostaatti. (eri asia toimiiko)



      Kaiken lisäksi vaunussa ei toiminut ääniopastus

      Makuuvaunuissa ei ole ääniopastusta. Valitat, että äänten takia et pysty nukkumaan, mutta haluat silti jotain kilahduksia ja väliasematietoja taustalle soimaan.



      ja kun ensimmäistä kerta oltiin autojunalla liikenteessä, niin oli hermot kireällä, osaako löytää omaa autoa! Tästä syystä osa matkustajista jäi jumiin autojen purkupaikalle, kun yksi matkustaja ei löytänyt perille ja hänen auto esti muiden autojen purkua!

      Minkä sille voi, jos yksi uivelo unohtaa, mihin autonsa on jättänyt.



      Vaunut ovat hyvin epäsiistiä ja haisevat pahalle. WC:t ovat likaiset.

      Ainahan voit valita uudet makuuvaunut (esim. Kemijärven junassa), jotka eivät ole ehtineet ränsistymään ja joissa on oma wc hyteissä.



      Yleinen vaikutelma Lappin matkan jälkeen on pilaantunut autojunan matkustamisesta ja varmasti sama tunne on jäänyt turisteille, joita oli yli puolet. Tästä ei Suomen kuva maailmassa paranee!!!

      Annat vaikutelman, että et pidä itseäsi turistina... Mene ulkomaille ja katso, että millaisia yöjunat siellä ovat. Ei kovin häävejä yleensä. Ja kuinkahan moni turisti perustaa suomi-kuvansa sen varaan, millaisia yöjunavaunuja täällä on. Pitäisikö ulkomaalaisille tarjota luksuskokemuksia ja piilottaa vanhempi kalusto heiltä, vähän niin kuin pohjois-koreassa.



      Taas on joku helsinkiläinen kotiäiti joutunut kehäkolmosen ulkopuolelle ja nähnyt, että kaikki ei olekaan maaseudulla niin luksusta. Ei ole pendoliinoja ei.
      Meilläpäin on arkipäivää matkustaa vanhoilla 70-80-luvun sinisillä vaunuilla, koska muita ei ole.
      Toivottavasti pääset joskus yli traumoistasi, joita sait pahasta hajusta, kiskojen kolkkeesta ja odottelusta autojen purkupaikalla.

      • Anonyymi

        Tadaa. Vastaan tähän vanhaan keskusteluun. Maaseudulta et enää pian löydä paljoa sinisiä Junia,tuolla reitillä ne pysyvät


    • A.Utojuna

      Mulla on hyvä vinkki. Muuta kehä3:n ulkopuolelle! Olen matkustanut AutoJunalla lappiin sekä Turusta että Tampereelta. Molemmissa kokemukset oli ihan päinvastaisia. Ehkäpä paskimmat vaunut laitetaan hesan linjalle koskapa "asiakkaita riittää" ?

    • Cbncc

      Lentokoneella menen Rovaniemeltä Helsinkiin. Auton voi jättää asemalle tai mennä taxilla. Hinta sama kuin junalla tai hieman kalliimpi, mutta mukavaa olla hetkessä perillä.

    • Anonyymi

      Itselläni ei ole kokemusta,mutta voin kertoa,että 1.Juna on nopeampi,2. Junassa on tilaa,3.Mitä känniläisille,jotka kusee minne sattuu voi,4. Ihmiset rikkovat vessassa asioidaan istuen sääntöä. Vaunut ovat vanhat,sillä reitti on harvaliikenteinen ja uudet vaunut kalliita. Matka on elämys ja ei ole kiva autossa 10h kökkiä. Kaikki tämä sanottuna,mikäli olot ovat kuvailemasi,ymmärrän(Mutta vanhanajan tuntuu on mitä sillä reitillä haetaan)

      Uudella Yöjunalla pääsee Rovaniemelle.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6013
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3801
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      238
      2108
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1840
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1279
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1266
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      298
      1055
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1000
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      929
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      878
    Aihe