Kurinpalautusta muusikolta

HEHHEE!

Luin hauskan jutun jonka eräs Tapsaa aikoinaan säestänyt muusikko kirjoitti :

- Ko. solistin kanssa paras taktiikka oli se, että veti verbaalisesti vastapalloon korkojena kera, millainen sammakko herra Solistin suusta sitten milloinkin pulpahti.

Esim. kerran näin. Kun alkoi ottaa Tapsan valitus pattiin : " Jumalauta jos toi piipitys ei lopu, leivon sua lättyyn ja laitan nopeusrajoittimen sun Bemariin. Ja jos ei sekään auta niin laulan ite..." :)

Kyllä Tapsa hiljeni ja kiertue sujui "kurinpalautuksen" jälkeen ongelmitta.

On sitä näemmä sentään joku sellainenkin muusikko Tapsaa säestänyt joka ei ole antanut maestron itseään mielinmäärin pompotella. Olis ollut kiva olla näkemässä/kuulemassa kun muusikko pistää Tapsan ruotuun.

28

197

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Joopa joo. Voihan sitä kirjoittaa kaikenlaista, mutta eri asia sitten on onko oikeesti niin tehnyt kun rehvakkaasti kirjoittaa.
      Muusikot on sitäpaitsi Tapsalla töissä ja Tapsa maksaa niiden palkan. Ei niiden kuulu antaa mitään kurinpalautusa ns."pomolleen". Ei muillakaan työpaikoilla työntekijät anna pomolleen kurinpalautusta.

    • Oikein !!! :)))

      Loistava palaute! Juuri tuollaista palautetta tuo nimeltä mainitsematon tarvitsee. Niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan. Samalla mitalla takaisin niin johan luulisi jääräpäisemmänkin oppivan. Ja seuraavalla ylinopeuskerralla: kortti ikuisiksi ajoiksi pois ja talo myyntiin sakkojen maksamiseksi. NIH! :D

      • sattuu ja tapahtuu

        Just niin ! Ei ihme jos joltain muusikolta on joskus pinna palanutkin sen kanssa. Olen sellaisen jutun kuullut ,että kerran joku kitaristi lähti kesken keikan lavalta, kun Tapsa oli sitä vähän liikaa " neuvonut ". Kitaristi oli iskenyt kitaransa telineeseen ja karjaissut, että " LAULA KUKKO ! " Se keikka vedettiin sitten loppuun ilman kitaristia. Eikä varmaan ole Tapsa tarvinnut sen kyseisen kitaristin palveluksia sen koomin.


    • Annu.

      Niin sitä pitää. Antaisi vaan muutkin kurinpalautusta sille.
      Turhaan Justiinax piipität siinä, kyllä paskalle pomollekin vai antaa takaisin.
      Olis ollut hienoa olla kärpäsenä katossa :D Ihme että se saa enää ketään säestämään.

    • Tais huuli väpättää!

      Siinä nähtiin miten käy loppujenlopuksi jos Betamies (tapsuli) uhoaa Alfamiehelle (kiertuemuusikko).. Alfa alistaa feminiinisen höynän joka kerta!

      • OK.

        Äläs nyt innostu liikaa. Tuskinpa Tapsa mitään uhittelevaa muusikkoa pelkäsi, vaan fiksuna miehenä ei viitsinyt turhanaikaisella tappelemisella kiertuetta pilata.


      • jesh!

        Juu sai, mies-primadonna ihan ansionsa mukaan. Mahtoi ottaa ylpeyden päälle jos muun bändin nähden / kuullen sai tuon palautteen.


      • Tapsa oli pelkotilas
        OK. kirjoitti:

        Äläs nyt innostu liikaa. Tuskinpa Tapsa mitään uhittelevaa muusikkoa pelkäsi, vaan fiksuna miehenä ei viitsinyt turhanaikaisella tappelemisella kiertuetta pilata.

        Onhan sillä nyt sen verran järkeä, että tajusi saavansa kunnolla tukkapöllyä jos koittaa sönköttää vastaan..


      • Tai toisaalta....
        Tapsa oli pelkotilas kirjoitti:

        Onhan sillä nyt sen verran järkeä, että tajusi saavansa kunnolla tukkapöllyä jos koittaa sönköttää vastaan..

        Itse asiassa....Tapsukka varmaan salaa toivoikin saavansa piiskaa! Oikein miehekästä piiskaa alfaurokselta....


    • Hmmm.......

      No jopas ! :o Hyvä jos ja kun kurinpalautus tehosi, mutta on tuollainen uhkailukin vähän lapsellista eikä ainakaan kiertueporukan ilmapiiriä paranna. Palautteen kun voi antaa asiallisemminkin ja varmaan ihan yhtälailla se tehoaa.

    • Lorujaje

      Kai se riippuu vähän muusikostakin miten Tapsan kanssa tulee toimeen. Jos on sellainen tyyppi joka ei siedä minkäänlaista huomauttamista mistään, niin kaipa sellainen itseensä ottaa jos solisti ei satu olemaan tyytväinen tämän säestykseen.
      Mutta on niitä fiksujakin muusikoita jotka osaavat hommansa eivätkä lähde soittamaan suutaan kun solisti kertoo näkemyksensä miten haluaa jonkun biisin kohdalla säestyksen menevän.

      " Olen pari kertaa ollut tuuraamassa Pepitossa kun kyseessä on ollut Tapsan säestys ja mielenkiintoista se lähinnä on ollut.
      Kyseessä on kuitenkin taiteilija joka tulkinnat ja kulloisenkin illan ohjelmisto riippuvat fiiliksestä joka sattuu vallalla olemaan kulloisellakin keikalla.
      Tapsa tuntuu arvostavan soittajia jotka pystyvät luovimaan nuottikorvan ja vaiston avulla keikat läpi niin että ei synny mitään kompastelua jos hän päättääkin hiukan muuttaa sovitusta, nyansseja tai tempoa ym.
      Sääliksi käy tuuraajaa joka on tottunut ainoastaan nuottien varassa pelaamaan sillä aikaa plaraamiseen noilla keikoilla ei todellakaan ole.
      Seuraava kappalevalinta saattaa paukahtaa näin:"Delilah yy,kaa,koo,nee",.....
      Paras tärppi mulle oli vihjaus Tapsalta:"walking base"...(oli pakko huutaa kiipparistille: mikä biisi ja aselaji..) kappaleen nimi ja sävellaji selvisi ja sit mentiin.
      Onneksi oon sen ikäinen että lähes kaikki Tapsan kipaleet on radiosta kuultuna otsalohkoon tallentuneet, säästyi paljon hikeä ja kyyneliä...
      Kuinka helppoa onkaan orkesterilla ja solistilla jotka ovat jaksaneet vuosia yhdessä taivaltaa . Hatun nosto heille ja 10 pistettä, fiksua porukkaa kun ovat oivaltaneet että hiekkalaatikko ei vaihtamalla parane. "

      • Lorujaje

        Tuossa yllä siis lainaus Tapsaa säestäneen muusikon kommentista.


    • Sepitini

      Onpas aika retee muusikko kun kertoi antaneensa oikein kurinpalautusta Tapsalle. Luultavasti on kimmastustunut ja suutuksissaan on noin saattanut sanoakkin Tapsalle, mutta en nyt kuitenkaan lähtisi sillä retostelemaan ihan tuohon malliin. Siinä olisi voinut hyvin käydä niinkin, että Tapsa olisi antanut tyypille fudut bändistä ja silloin olisi kyllä alahuuli väpättänyt ihan jollain muulla kuin Tapsalla, kun tämän tyypin olisi pitänyt jostain vähän voitakin sen leivän päälle hankkia ja kengän kuva olisi ollut persauksissa.

      Ymmärrän , että kaikkein kemiat ei aina oikein toimi keskenään tuollaisissa bändeissä ja sanomista tulee puolin ja toisinkin joskus. Etenkin kun muusikotkin niin painottavat aina olevansa täysin eri maata pystysolistien kanssa, niin aina ei varmaan välttämättä muusikoiden ja solistien näkemykset ja aivoitukset oikein kohtaa.
      Ymmärrän senkin, että jos solistin huomauttelu muusikolle/muusikoille jostain on jatkuvaa , että se lopulta saa pinnan palamaan ja silloin on kyllä ihan paikallaan vähän ojentaa sitä solistiakin ja muistuttaa , että jos ei napina bändille ei lopu, niin sitten loppuu soitto. Väkivallalla uhkailemista en missään tilanteessa kannata.

      • Annu.

        Se että tällä muusikolla olis ollut Tapsukan kengänkuva persuksissa olisi paremminkin ollut taatusti vaan suositus palkata hänet jonkun muun orkkaan.
        Mies joka ei kaikkea paskaa niele purematta.


      • loimii.
        Annu. kirjoitti:

        Se että tällä muusikolla olis ollut Tapsukan kengänkuva persuksissa olisi paremminkin ollut taatusti vaan suositus palkata hänet jonkun muun orkkaan.
        Mies joka ei kaikkea paskaa niele purematta.

        Tiedä tuota. Onko se soittajalle mikään meriitti että potkut saa. Se enenmminkin on meriitti ,että Tapsa yleensä on soittajan bändiinsä kelpuuttanut. Hän kun ei ihan mitä tahansa pillipiipareita bändiinsä huolikkaan.
        Eikä se ole muusikko eikä mikään joka ei ole "Kansakoulua" läpikäynyt kunniallisesti.


      • Annu.
        loimii. kirjoitti:

        Tiedä tuota. Onko se soittajalle mikään meriitti että potkut saa. Se enenmminkin on meriitti ,että Tapsa yleensä on soittajan bändiinsä kelpuuttanut. Hän kun ei ihan mitä tahansa pillipiipareita bändiinsä huolikkaan.
        Eikä se ole muusikko eikä mikään joka ei ole "Kansakoulua" läpikäynyt kunniallisesti.

        Tuo "Kansakoulu" alkaa olla jo oksettavan kulunut fraasi.
        Tuskin artistit ja muusikot edes moista koulua arvostavat. Taitaa olla lähinnä surkuhupaisan säälittävä koko asia jota te hihhulit hoette kuin hölmöläiset.
        Kas kummaa kun tässä maassa on paljon bändejä joissa on hyviä ja menestyneitä muusikoita ilman tuon kyseenalaisen opinahjon käymistä tai sieltä pois lähteneitä.


    • loimii.

      Turhaa sen muusikon oli päätään Tapsalle aukoa. Jos vaatimustaso on hälle liian suuri, niin olis opetellut soittamaan paremmin ja niin ei olis tarvinnut työnantajalleen inistä.

      Tapsaa on säestänyt jo monta vuotta Pepito- bändi ja hyvin niillä tuntuu yhteistyö pelaavan. Ei ainakaan lavala mitään yhteenottoja eikä sanaharkkaa ole ilmennyt.
      Pepitossa on ammattitaitoiset muusikot. Ne osaa hommansa ja varmaan ovat jo oppineet tuntemaan Tapsaa ja lukemaan sen aivoituksia , että miten tämä haluaa minkäkin kohdan soitettavan.

    • oukkidoukki!

      Ei suuret puheet suuta halkaise, mutta kyllä olisi herra muusikkokin pikkasen voinut miettiä ennen uhoamistaan. Kansantaiteilijan herkkä mieli järkyttyy tuollaisesta.
      Täytyy pystyä asiallisesti ja sovinnollisesti sopimaan mahdolliset ristiriidat ja erimielisyydet.
      Tapsa on sen bändin palkanmaksaja ja keulakuva , ei mielestäni sovi sille tolleen uhitella.
      Tapsan ja bändin pallkanmaksaja taas on yleisö, jos on jotain huomauttamista niin tulkoon se sitten yleisön taholta.
      Viime vuosina ei liiemmin ole mitään huomauttamaista Tapsan ja orkan yhteistyön sujumisesta. Ehkä Tapsa on palautteesta ottanut opikseen eikä ainakaan lavalla bändiään näkyvästi/kuuluvasti komenna. Sitä en tiedä millaisia keskusteluja takahuoneessa käydään, mutta ainakin näin sivullisen silmin heillä tuntuu ihan hyvin synkkaavan.

    • Pinna Palaa

      On kyllä ihme että kukaan ei ainakaan tiettävästi ole laittanut kyseistä artistia kunnolla turpiin. Meinaan senverran ihmeellisiä tempauksia tämä artisti on vuosien varrella esittänyt.

      Mutta oikeesti, sairas on sairas ja tuskin se terveydentila hältä lyömällä kohenee. On toisaalta onni, ettei ole törmätty yhteistyön merkeissä kyseisen laulajan kanssa. Siinähän nimittäin palaa jokunen tonni, kun pinna palaa.

      • jaapajaa.....

        Taidat olla aika "kuumakalle" itsekkin. Äläkä ole niin varma vaikka yhteistyösi Tapsan kanssasujuisi vallan mutkattomasti.

        Siksi toisekseen luulenpa , että muusikoilla on aika hyvä pinna noin yleisesti ottaen, koska aikatavalla jotuuvat monasti kuuntelemaan niitä "turakaisten" märinöitä milloin vääristä biiseistä ja liian ykspuolisesta tanssimusiikista, mutta yleisemmin kai liian kovista volyymeistä.


      • mestarien mestari

        On se kumma,kun tämä häirikkökansa kelpaa Gorinskyn 100-vuotiskonsertin solistiksi.Ei niissä näy Mäkeläisiä ja muita humpan vääntäjiä.Jos Kansa on todella niin veemäinen,kuin jotkut täällä antavat ymmmärtää,niin luulisi konserttien järjestäjien kaukaa kiertävän tämän herran.Tulee väkisinkin mieleen vanha vitsi:Mies oli maistanut viinaa ja kehui kaverilleen sen makua,kaveri kysyi viinan nimeä,mutta mies ei muistanut,kaveri tähän,taitaa olla sitä huhua,tähän kaveri
        Innostuneena,joo huhua se oli.Huhuja on helppo kierättää eikä tarvitse vastuusta välittää.


      • Lorujaje
        mestarien mestari kirjoitti:

        On se kumma,kun tämä häirikkökansa kelpaa Gorinskyn 100-vuotiskonsertin solistiksi.Ei niissä näy Mäkeläisiä ja muita humpan vääntäjiä.Jos Kansa on todella niin veemäinen,kuin jotkut täällä antavat ymmmärtää,niin luulisi konserttien järjestäjien kaukaa kiertävän tämän herran.Tulee väkisinkin mieleen vanha vitsi:Mies oli maistanut viinaa ja kehui kaverilleen sen makua,kaveri kysyi viinan nimeä,mutta mies ei muistanut,kaveri tähän,taitaa olla sitä huhua,tähän kaveri
        Innostuneena,joo huhua se oli.Huhuja on helppo kierättää eikä tarvitse vastuusta välittää.

        Niinpä ja jos Tapani todella olisi niin v-mäinen solisti , niin tuskinpa vaan yhteistyö Pepito- bändinkään kanssa jatkuisi nyt jo kahdeksatta vuotta. Pepiytossakin on kuitenkin on koko tämän ajan ollut samat muusikot. Bändin runko on siis pysynyt samana, mutta joillakin keikoilla tietysti on ollut joku tuuraajakin, kuten varmaan kaikissa tanssiorkestereissa joskus.


      • puhutaas nyt totta !
        Lorujaje kirjoitti:

        Niinpä ja jos Tapani todella olisi niin v-mäinen solisti , niin tuskinpa vaan yhteistyö Pepito- bändinkään kanssa jatkuisi nyt jo kahdeksatta vuotta. Pepiytossakin on kuitenkin on koko tämän ajan ollut samat muusikot. Bändin runko on siis pysynyt samana, mutta joillakin keikoilla tietysti on ollut joku tuuraajakin, kuten varmaan kaikissa tanssiorkestereissa joskus.

        Pepitossa on jatkuvasti niin paljon tuuraajia, että on ihme jos kahdella peräkkäisellä keikalla on samat miehet lavalla.

        Pekka taitaa olla ainoa vakiojäsen ?

        Keikkatilanne on ollut vuosikausia ammattisoittajilla todella vaikea. Tanssiravintoloita on lopetettu niin tiuhaan tahtiin, että on pakko tehdä keikkaa vaikka kuinka veemäisen solistin kanssa ja soittaa myös usemman bändin rivissä, jos aikoo sitä leipää pöytään saada. Miehet sukkuloivat monen eri bändin keikoilla ja hankkivat sitten tuuraajia, kun sattuu päällekkäisiä varauksia. Näin on Pepitossakin.

        Eli lama näkyy soittajan palkkakkarossakin niin pahasti, että nöyrä pitää olla. Jopa sietää T.Kansan kiukuttelua illasta toiseen.


      • Sepitini
        puhutaas nyt totta ! kirjoitti:

        Pepitossa on jatkuvasti niin paljon tuuraajia, että on ihme jos kahdella peräkkäisellä keikalla on samat miehet lavalla.

        Pekka taitaa olla ainoa vakiojäsen ?

        Keikkatilanne on ollut vuosikausia ammattisoittajilla todella vaikea. Tanssiravintoloita on lopetettu niin tiuhaan tahtiin, että on pakko tehdä keikkaa vaikka kuinka veemäisen solistin kanssa ja soittaa myös usemman bändin rivissä, jos aikoo sitä leipää pöytään saada. Miehet sukkuloivat monen eri bändin keikoilla ja hankkivat sitten tuuraajia, kun sattuu päällekkäisiä varauksia. Näin on Pepitossakin.

        Eli lama näkyy soittajan palkkakkarossakin niin pahasti, että nöyrä pitää olla. Jopa sietää T.Kansan kiukuttelua illasta toiseen.

        Totta kyllä , että aika kovasti näyttää Pepito. bändissäkin miehet vaihtuvan lähes joka keikalla. Viime kesänä kun olin neljällä eri tansilavalla Tapsa kuuntelemassa ja katselemassa, niin joka kerta oli ainakin pari uutta soittajaa bändissä. Kiipparisti , eli Pekka oli ainoa joka oli joka keikalla mukana ja myös kitaristi, joka myös trumpettiakin jossain biiseissä soitti oli varmaan ainakin parilla keikalla näistä.
        2


      • puhutaas nyt totta ! kirjoitti:

        Pepitossa on jatkuvasti niin paljon tuuraajia, että on ihme jos kahdella peräkkäisellä keikalla on samat miehet lavalla.

        Pekka taitaa olla ainoa vakiojäsen ?

        Keikkatilanne on ollut vuosikausia ammattisoittajilla todella vaikea. Tanssiravintoloita on lopetettu niin tiuhaan tahtiin, että on pakko tehdä keikkaa vaikka kuinka veemäisen solistin kanssa ja soittaa myös usemman bändin rivissä, jos aikoo sitä leipää pöytään saada. Miehet sukkuloivat monen eri bändin keikoilla ja hankkivat sitten tuuraajia, kun sattuu päällekkäisiä varauksia. Näin on Pepitossakin.

        Eli lama näkyy soittajan palkkakkarossakin niin pahasti, että nöyrä pitää olla. Jopa sietää T.Kansan kiukuttelua illasta toiseen.

        Tapsan kiukuttelua paisutellaan täällä ja niissä muusikkopiireissä. Mä olen jotain muusikkojen juttuja joskus lukenut ja eihän niille tunnnu mikään "pystysolisti" kelpaavan, kun kaikissa on muusikoiden mielestä jotain mätää . ( Etenkin miespuolisissa solisteissa. Einin taustalle soittamaan nyt jotkut muusikot havittelee kun on niin hyvät "näkymät " esim. rumpalin perspektiivistä. )


      • Voi Puupäätä!
        Justiinax kirjoitti:

        Tapsan kiukuttelua paisutellaan täällä ja niissä muusikkopiireissä. Mä olen jotain muusikkojen juttuja joskus lukenut ja eihän niille tunnnu mikään "pystysolisti" kelpaavan, kun kaikissa on muusikoiden mielestä jotain mätää . ( Etenkin miespuolisissa solisteissa. Einin taustalle soittamaan nyt jotkut muusikot havittelee kun on niin hyvät "näkymät " esim. rumpalin perspektiivistä. )

        MITÄH!?!?! Haaveileeko ikineiti Einin näkymiä? Onko Justu klosettilespo?


      • Voi Puupäätä! kirjoitti:

        MITÄH!?!?! Haaveileeko ikineiti Einin näkymiä? Onko Justu klosettilespo?

        Ota nyt se pääs pois sieltä ahteristas niinnäkisit lukeakkin. Mä kirjoitin ,että jotkut muusikot haaveilee Einin Taustalla soittamisesta en mä. Enkä sitäpaitsi osaa mitään soitinta soittaakkaan.


      • Lespokiimaa pukkaa!!
        Justiinax kirjoitti:

        Ota nyt se pääs pois sieltä ahteristas niinnäkisit lukeakkin. Mä kirjoitin ,että jotkut muusikot haaveilee Einin Taustalla soittamisesta en mä. Enkä sitäpaitsi osaa mitään soitinta soittaakkaan.

        Lesbian cow!!


    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1847
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1709
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      17
      1543
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1243
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1202
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1166
    8. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      9
      1150
    9. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1141
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1124
    Aihe