Muuttaminen Ruotsiin

Till Sverige

Hei! Miten Suomesta Ruotsiin muuttaneet olette viihtyneet Ruotsissa? Miten olette hankkineet asunnon? Ilmeisesti esim. Tukholman alueella vuokra-asunnon löytäminen on vaikeaa ja omistusasuntoa ei voi hankkia kun pankista ei kuulemma saa lainaa ennenkuin on työpaikka Ruotsissa. Hankala yhtälö. Miten olette ratkaisseet?

19

7448

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ,.,.,.

      Menty muualle kun tukholman alueelle..................

    • AP kirjoittaa

      meillä rajoitetut työnsaantimahdollisuudet, joten Tukholma paras vaihtoehto

    • siis vaihda

      Kun porvarit pääsivät valtaan niin Tukholmasta katosivat 98% vuokra-asunnoista.
      Ainoa mikä auttaa on rikas isäukko.

    • Onnellisesti

      Hei! Meidän perheemme muutti Tukholmaan loppukesästä 2013, koska sain täältä töitä. Asunto on oikeastaan ollut ainoa asia, joka tuotti hampaitten kiristystä, koska vuokramarkkinoilta löytyy lähinnä vain ns. toisen käden vuokrasuhteita, jotka ovat lyhyitä, eivätkä mielestäni tuoneet perheelle täyttä turvaa. Teimme sitten niin, että marssimme minun kotipankkiini Suomessa ja kysyimme lainaa bostadsrätt-asunnon ostoa varten. Saimme lainan, kun meidän asuntomme Suomessa (tällä hetkellä jo lähes lainaton) ja vanhempieni asunto sekä pieni määrä säästöjämme otettiin vakuuksiksi. Suomen asuntoomme sitten tuli puolisoni sukulainen vuokralle. Pankki vaati meiltä lopulta kuitenkin käytännössä koko lainan verran takuita, joten käytännössä ostimme sitten asunnon alueelta, joka maineeltaan ei ollut kaikkein paras, mutta jossa olemme kuitenkin viihtyneet hyvin ja jossa on ihan rauhallista (toisin kuin nettikeskustelujen perusteella voisi olettaa).

    • Till Sverige

      Onnellisesti: hienoa kuulla, että asunnon ostaminen onnistui lopulta! Teidän vinkkiä voisi tosiaan vielä kokeilla kun keinot alkaa olla vähissä...Kiitos paljon kun jaoit teidän kertomuksen! :)

    • Onnellisesti

      Till Sverige:

      Www.booli.se-sivusto on paras. Siitä kannattaa etsiä mahdollisia asuntoja, jos haluaa sellaisia ostaa. Kannattaa muistaa, että pyyntihinta ei yleensä ole lopullinen hinta, vaan se nousee yleensä lähes poikkeuksetta muutamalla kymmenellä- / sadallatuhannella kruunulla.

      Olethan huomannut, että Tukholman kaupungin alue on lopulta todella pieni? Kannattaa katsoa lähikuntien tarjontaa. Esimerkiksi Sollentunasta sai työkaverini juuri hyresrätt-asunnon ja matka keskustaan töihin ei ole sen kummempi kuin monesta muustakaan paikasta. Myös Botkyrkasta, Sundbybergistä voisitte kokeilla, koska löytyy varmasti edullisemmin kuin ydinkeskustasta. Täby ja Vallentunakin ovat ihan asiallisia vaihtoehtoja, jos ei pelkää pendelöimistä.

      Lähtökohtaisesti sanoisin, että ei kannata pelätä asunnon hankkimista esimerkiksi Kistan / Akallan alueelta. Voi löytää asiallisen etäisyyden päästä asiallisen asunnon kohtuulliseen hintaan. Nettikeskusteluissa voi olla kaikkea höpöä alueista, mutta ei ole havaittu mitään ongelmia Akallassa, Kistassa tai Husbyssä, vaikka esimerkiksi viime vuonna Husbyssä autopolttoja olikin toukokuun tienoilla. Ei ole mitään ongelmaa ollut täällä seudulla.

      Entäpäs sitten ilmoituksen laittaminen Ruotsinsuomalainen-lehteen? Siellä on asuntoilmoituksia, joiden avulla voisi onnistaa ainakin tilapäisen asunnon saaminen.

    • :-)

      Ruottista en tiijä, mutta Skoonessa jo 34 vuotta :)

    • acka

      Sundbyberg on erittain hyva kunta kuten esim. Nacka ja molemmat voi todella laskea Tukholmaan.

      • acka

        Siis rikas isaukko tarvitaaan.
        No,en minakaan pistaisi vastaaan jos sellainen olisi vaan on aika vaikea tilata (tietysti renfeltilta aina saapi kysya)


      • mukido
        acka kirjoitti:

        Siis rikas isaukko tarvitaaan.
        No,en minakaan pistaisi vastaaan jos sellainen olisi vaan on aika vaikea tilata (tietysti renfeltilta aina saapi kysya)

        Muutamme Örnsköldsvikin ensi vuonna talo ostettiin 5 vuotta 200000kr maksoi vaimo sai töitä myimme inkoosta huvilan saimme 1000000 kr kolme lasta lapsilisät tulee 3780kr kuussa.minä koti isänä ei huolen häivää.toisin kuin suomessa kaikki toisin asuminen sika kallista valtio supistaa kaikessa paitsi verotuksessa,hurrit ei kuulu raha liittoon hinnat täällä niinku markka aikaan.suomessa ei mikään hyvää jos ei kalleutta oteta huomioon rikkaat rikastuu köyhien kustannuksella.
        .kohta kaatuu suomi leijona lopullisesti,kuunelkaa viisasta vartijaista vatista järjen riemuvoitto koko ukko jäänne leski ajalta,
        Ta .äänestäkää kokoomusta kun muutakaan ette osaa,terv tuleva hurri


    • ;-)

      Vi flytt int !

    • wrwe

      Minäkin muuttaisin mielelläni Skåneen, asunut siellä 1980-luvulla.

    • eikannata

      Vanha viestiketju, mikä idea edellisellä vetää esille?

      No en suosittele kenellekään Ruotsiin muuttoa.
      Ette tiedä miten hyvin teillä on siellä Suomessa.

      • meoltiinonnellisia

        No kerro miten hyvin ne asiat Suomessa ovat.
        Vihjaa edes vähän (mutta kunnolla niin että tyhmä meikä tajuaa
        )
        Muistaakseni on hyvin normaalia,että ei ymmärrä asioitten arvoa ennenkuin ne on menetetty.
        Paitsi minä ja minun mies


    • Skånepåg

      Meijän on Ruotsista luotava maa, heikot vain jäivät merten taa :D

    • Popinen

      Hei,
      Kuulisin mielelläni kokemuksia suomalaisena asumisesta Boråsissa tai Skånen alueella? Esimerkiksi asunnon saanti, miten onnistuu (kissa myös mukana!) Boråsissa olisi jo töitä tarjolla, mutta löytyykö esim. Skånen alueelta?
      Kiitos asiallisista vastauksista!

      • Lundilainen

        Olen asunut Skånessa tasan 10 vuotta nytten. Asuntolaina järjestyi aikoinaan ihan täkäläisestä Nordeasta kun oli omaa käsirahaa jonkin verran. Vuokra-asunnot on varmasti kiven alla täälläkin, kun omistusasuntoja ei ole (paitsi omakotitalot). Kerrostalohuoneistoja jotka on täällä Ruotsissa siis bostadsrätt-mallia, ei saa vuokrata eteenpäin kuin lyhyiksi jaksoiksi ja silloinkin vain asuntoyhdistyksen luvalla. Täällä siis ei voi ostaa huoneistoa sijoitusmielessä ja panna vuokralle. Skånessa on ymmärtääkseni aika hyvä työtilanne, täällä (Malmö/Lund -akselilla) on paljon firmoja ja julkishallinnon työnantajia. Opetus - ja hoitopuolelle pääsee varmasti heittämällä, niin kova on pula väestä. Suomi-yhdistykset on seudulla aktiivisia, joten vapaa-ajanohjelmaa on jopa suomeksi jos sitä kaipaa. Luonto on Skånessa kaunista ja täällä on oivat mahdollisuudet retkeilyyn tai vaikkapa hankkia viljelypalsta (tai siirtolapuutarhamökki) jos sellainen kiinnostaa. Sijaintihan tässä on mahtava, Köpikseen pääse junalla puolessa tunnissa eikä Göteborgikaan ole kuin 3 tunnin junamatkan päässä. Joten kulttuuritarjontaa löytyy varmasti täältä seudulta joka makuun.


      • Popinen

        Kiitos viestistäsi! Skånen alue on tosiaan tuttu itsellenikin, ja siksi juuri muutto sinne kiinnostaisikin. Valitettavasti en ole hoito-, enkä opetusalalla vaan myynti-, ja matkailualalla. Lainaa tuskin saisin, ennen kuin olisi vakityö siellä? Tuntuvat vuokra-asunnot olevan vähissä. Enemmän on näitä, joista vuokrataan esim. vain yhtä huonetta. Olen ajatellut nimenomaan Lund/Malmö/Ystad- aluetta, sillä siellä päin ( ja Kööpenhaminassa) olen vuosien mittaan viettänyt paljon aikaa. Kirjoittele ihmeessä, jos löytyy lisäneuvoja!


    • Per-kel

      Meillä olis 72,5 kvm 3 huonetta ja keittiö Perstorpissa , vuokra 2972kk.- insatsi tietysti, Välkommen !

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5730
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3607
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      215
      1804
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1732
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      94
      1192
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      29
      1155
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      927
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      263
      910
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      74
      867
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      848
    Aihe