Lasten kanssa Gambiaan

Pohjoisesta Gambiaan

Olisin kiinnostunut kuulemaan lapsiperheiden kokemksia Gambiasta. Meidän kouluikäiset ovat 9 ja 11. Löytyyköhän tämän ikäisille hotelleista kavereita?

Yleisesti maa vaikuttaa hieman varttuneemman väen kohteelta, vaikka lapsille vaikuttaisi olevan mukavasti uusia ihmetyksen aiheita.

10

260

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ....

      Meidän lapset ovat olleet siellä 1v-14v ja rakastavat paikkaa yli kaiken. Ranta tietysti suosikki, viihtyvät meressä tuntikaupalla. Paikallinen ruoka on maistunut todella hyvin kaikille, välillä sitten käyty pizzalla ja ostettu vaikka rannalla ranskalaisia jne. Liikkuminen paikallisilla takseilla ja busseilla on sujunut hyvin, aina löytyy auttajia jos tarve. Lapset ovat hyvin sopeutuneet siihen, että vesi saattaa olla kylmää, sähköt olla pois ja ympäristö on hyvin erilainen kuin Suomessa. Paikallisten lasten kanssa nuo ovat tilaisuuden tullen leikkineet/pelanneet.

    • Lissu4

      "Tjäreborgin hotellit Gambiassa viestiketjusta löytyy kaikki oleellinen tieto, ihme että matkatoimisto tekee matkoja tollseen paikkaan, tai no kerran sitä erehdyksestään maksaa.

    • uudestaan1

      Kerropas vähän mikä reissussa mättäsi.

      • foreigner

        Anteeksi, mutta mitä tarkoittaa " mättäsi " ?


    • tonttu2

      Olin helmikuussa -13 kaksi viikkoa poikani kanssa Gambiassa.( mies ei meillä lähde rantalomille) Pääsääntöisesti Gambiassa tuntui olevan eläkeikäistä porukkaa ja lintubongareita. Joitain lapsiperheitä oli meidän lisäksemme.

      Itse suosittelen krokotiiilipustoa, apinametsää ja Snakefarmilla käyntiä.Käärmefarmi on kaukana, kannattaa sopia hinta kuskin kanssa etukäteen.Käymisen arvoinen kuitenkin, siellä saa pitää kuristajakäärmeitä käsissään/kaulallaan.Myrkkykäärmeetkin siellä oli sementistä tehdyissä lieriöissä, joissa ei ollut mitään verkkoa päällä, sinne ei kauheasti tietysti kannata nojailla...

      Retket on myös mielenkiintoisia, Gambia onkin ehdoton paikka luonto/eläinystävälle.Kävimme Senegalin retkellä, ei näy enää olevan Tjären listoilla, paikalliset toimijat saattavat niitä järjestää. Osallistuimme muillekin retkille, ja kaikki ne olivat onnistuneita.

      Gambiassa kannattaa muista se, että kaikki haluavat sinulta rahaa.Joka toinen haluaa olla oppaasi, maksua vastaan tietysti. Lisäksi Gambiassa pistää silmään nämä puolikkaat ihmiset.Joillakin oli pyörätuoli, joillakin skeittilauta, osa oli vaan istutettu kadun varteen.Olisiko polio ollut asialla, en tiedä.Paikallisessa basaarissa oli kamalaa, hirveä haju, ahdasta, ja alle parikuiset vauvat siellä työskentelevien äitiensä kanssa.Kehitysmaahan se on, ja se tietysti kannattaa pitää mielessä.

      Hyvin erilainen kuitenkin kuin perinteiset rantalomakohteet, ja ihan hyvässä mielessä.Rannoilla on väljää, ei juopottelevia seurueita, turvallista.Itseäni häiritsi eniten nuo paljon puhutut bumsterit.Olin kuvitellut, että kun poikani kanssa (9-V ) matkustan, ei ainakaan seuran tarjoajia tule, mutta valitettavasti niinkin kävi, hyvin vastenmielistä.

      Ruokaakin löytyy joka makuun vaivattomasti.Meillä ei vatsavaivoja tullut.

    • 28x...

      Maahan on aivan järkyttävä paikka 9 ja 11 vuotiaille lapsille. Gambiassa ei ole yksinkertaisesti mitään tekemistä. Pistän tähän pienen listan Pattayalta. Siellä on samat matkasesesongit. Myöskin matkahinnat ovat jotakuinkin samat. Itse eläminen on n. puolet halvempaa Thaimaassa kuin Gambiassa. Englantia puhuvat kaikki asiakaspalvelussa olevat. Oppaat ovat monitaitoisia. Myös naisille on tarjolla erilaisia oppaita joiden palvuhinnat päihittävät aivan varmasti bumsterihinnat.
      Tässä se Pattiksen aktiivilista; jäänee varmasti puutteelliseksi koska kaikkea ei voi muistaa:
      - 9 golfkenttää,
      - garting- autorata,
      - benji- hyppy nosturi, myös lapsille,
      - laskuvarjohypyt mahdollisia, myös tandemit tilauksesta,
      - keilarata,
      - ampumahalli,
      - 2 suurta vesipuistoa, Pattaya Parkissa jättimäiset liukumäet,
      - Pattaya Parkin näköalatorni, vaunulla ylös ja mahd. vaijeriliulla alas, yli 100 m,
      - sukelluskurssit, lapsilla mahdollisuus suorittaa kansanvälinen ns PAD-kortti,
      - ratsastustalli, lapsille mahd. poniratsastukseen,
      - Linnanmäki- tyyppinen huvipuisto, pienempi tosin,
      - Mini- Siam, viehättävä elämyspuisto pienoismallineen,
      - krokotiilfarmi, eri- ikäisiä yht. n. 2000 kpl, suurimpia saa syöttää,
      - erilaisia eläitarhoja useita, tiikerit, karhut, käärmeet, apinat voi sanoa että kaikki,
      - 2-3 erilaista norsu- farmia, tottakai saa ratsastaa,
      - pieniä ihania päiväretkisaaria erilaisilla veneillä,
      - liitovarjoilua,
      - vesijettivuokrausta 15-30-60 min,
      - vesihiihtoa,
      - miljoonan vuoden kivien puisto, uskomattomia hortonomien taiteennäyttöjä.

      Pattayan sisäinen taxi 25 centtiä.
      Thaimaa on maailmankuulu kulinaristien paratiisi missä toki tehdään aivan upeata länkkäriruokaakin eli verinen Dallaspihvi viskeineen ja kaljoineen onnistuu kyllä. Jos vielä potkua illaksi jää niin minun ei varmaankaan tarvitse esitellä Pattayan yöelämää joka aivan uskomatonta. Toki iltansa voi viettää myös täydellisessä rauhassa eristetyllä hotellialueella paratiisimaisissa tunnelmissa.
      Tilauksesta tunnelma- ilta meren rannalla.
      Thaikuilta voi lisäksi tilata melkein mitä vain omaan päähän juolahtaa ja rahapussi kestää. Kyllä onnistuu kohtuullisen aikarajan puitteissa toki.

      • 28x...

        Jäi vielä pois ikäihmisiä ilahduttavat loistavat sairaalat sekä sairaanhoitopalvelut, maksut hoituvat yksinkertaisesti matkavakuutuskorttia vilauttamalla. Pattayan sairaalassa on myöskin herttainen suomalainen tyttö tulkkina jos ei englanti oikein taivu. Joka nurkalla on apteekkeja joissa hyvin asiantuntevat palvelut.
        Lisäksi listasta jäi pois kaikenkattavat optikko- ja hammaslääkäripalvelut joiden hinnat ovat n. puolet suomen hinnoista.
        Pedi- ja manikyyrit naurettavan halpoja. Samoin jalkojen hoito.
        Erilaisia hierontapalveluja on tarjolla runsaasti nimenomaan niitä asiallisia.
        Lisäksi joka kadunkulmassa on pieniä matkatoimistoja jotka järjestävät kaikenlaisia retkiä ympäri maata. Retkiä on rauhallisista eläkeläisretkistä huimiin extremeretkiin.
        Kielitaidottomien kannattaa osallistua suomalaisten matkanjärjestäjien retkille jotka tosin ovat hieman kalliimpia mutta vaivattomia.
        Kyllä vieläkin jäi jotain positiivistä sanottavaa mutta eiköhän tästäkin tekemistä yhdelle lomalle löydy.


      • ?!?

        Tässä on puhe Gambiasta, miksi pitää jotain Thaimaan "iloja" tulla tähän listaamaan?! Miksi ihmeessä pitäisi aina olla aivan kauhea määrä kaikenlaisia huvipuistoja, pelejä yms yms lapsille, jotta "olisi hauskaa"?? Meidän lapset ovat ainakin nauttineet Gambiassa täysillä siitä, että joka päivä tehdään mitä huvittaa. Mihinkään ei ole kiire. Rannoilla on paljon tilaa juosta ja pelailla, tutkia paikkoja. Paikallisten lasten kanssa on kiva tutustua. Ympäristö täysin erilainen kuin Suomessa. Eivät todellakaan siellä ollessa kaipaa tuossa mainitsemiasi mölyjä ja meluja kun olemme Gambiassa. Niitä löytyy ihan tarpeeksi Suomestakin.

        Pattayan yöelämä...haha! Tuo kertookin jo kaiken tarpeellisen..


    • Meni Thaimaan kehumiseksi tämä Gambia-palsta. Mutta haluaisin tietää, kannattaako yksinäisen eläkeläisnaisen lähteä Gambiaan. Mitä ongelmia? Matkaseuraa kun on joskus vaikea löytää, kun kaverit ovat vielä töissä. Mitkä alueet ovat parhaita? Haluaisin asua kuten moni muukin, mahdollisimman lähellä rantaa ja asustuskeskusta. Onko kokemuksia siitä, onko siellä kuten monissa muissa maissa erilliset ns. äkkilähtöhotellit?

    • 28x...

      Kuulehan Sinipiika2 kun olet oikein rekisteröitynyttä naistakin ja sillä tavalla luotettavaa seuraa varmastikin. Älä nyt helvattu edes suunnittele meneväsi Gambiaan. Maailmassa on 1000 ja yksi parempaa paikkaa. Minä voisin lähteä oppaaksi. Olen henkilökohtaisella tasolla siedettävä sekä hyväkäytöksinen ja etiketintajuinen. Tarjoudun henkilökohtaiseksi matkaoppaaksesi, hinta on neuvoteltavissa.
      Matkailukokemuksistani osan olen kirjoitellut tänne suomi 24 palstoille. Että sinne vain katselemaan ja sitten yht. otto!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5075
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3197
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1837
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1790
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1655
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1511
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1315
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1276
    9. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1267
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1257
    Aihe