kysymyksiä ja suunnittelua

yks mummo

Suunnittelemme elokuun alkupuolella "sukulais"-lomaa, lapset kun ovat lentäneet ympäri Eurooppa. Yksi vaihtoehto olisi Portugali tai sitten Espanja tai Italia.
Tarkoitus olisi vuokrata asunto, mökki tms. viikoksi ainakin 10 henkilölle joista tosin osa lapsi, voi olla että luku nousee 14 jos kakki saavat järjestettyä lomansa.
En ole aijemmin tällaista lomaa suunnitellut vain hotelli asumista mutta näin koko perhe sais olla samankaton alla.
Nyt kysyisinkin neuvoja millaisia vuorka-asunto mahdollisuuksia on Portugalissa, minkä lainen hinta taso ja mitä aluetta suosittelette, aijomme vuokrata myös autot.
Kaikki ohjeet ja kikat otan mielelläni vasaan
Kiitokset

1

155

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ihana Portugali

      Mikä ihana idea! Hyvä, että olette kohtuu hyvissä ajoin suunnittelemassa, elokuu kun on se kaikista suosituin lomakuu kaikissa mainitsemissasi maissa. Olet varmaan myös tietoinen, että tuohon aikaan hinnat ovat kalleimmillaan ja kelit ovat kuumat tai todella kuumat.

      Portugali yleensä ottaen on edullisin näistä kolmesta maasta. Minne sitten kannattaa suunnata, riippuu todella paljon siitä, mitä haluaa tehdä ja nähdä. Jos kelit sattuvat kovin kuumat, on meren rannalla viileämpää kuin sisämaassa. Toisaalta, rannalla vuokrat ovat kalliimmat. Itse pidän enemmän Atlantin rannikosta kuin Algarvesta, joka on turistoitunein alue. Etäisyydet Portugalissa ovat melko lyhyitä ja siellä on paljon nähtävää ja tehtävää, menipä minne vaan!

      Netissä on useita loma-asuntojen välitysfirmoja, osalla löytyy sivut suomeksikin. Olen käyttänyt housetrip.com:ia sekä airbnb:tä, wimdu toimii myös samalla konseptilla. Nämä firmat välittävät yksityisten tarjoamia asuntoja/taloja. Löydettyäsi sivuilta mieleisen, otat yhteyttä omistajaan, sovit vuokrauksesta ja maksat vuokran luottokortilla välittäjän tilille. Saavuttuasi kohteeseen sinulla on 24 tuntia aikaa katsoa, että kaikki on niin kuin sovittu/esittelyssä luvattu. Jos kaikki on kunnossa, saa vuokranantaja maksun tililleen. Jos on reklamoitavaa, otat yhteyttä välittäjäfirmaan, eikä vuokraa makseta ennen kuin asia on selvitetty. Jos käy niin huonosti, että sopimus puretaan, hyvitetään maksamasi vuokra vähennettynä kuluilla. Tämä on siis hieman turvallisempaa, kuin ilman välittäjää. Toki he ottavat komissionsa, mutta ne eivät ole kovin isoja. Minulla on sellainen käsitys, että välittäjien paikalliset edustajat käyvät katsomassa kohteet, että ne ovat sellaisia, mitä esittelyssä ja kuvissa kuvataan.

      Perinteisempiä loma-asuntojen välittäjiä löytyy netistä vaikka kuinka. Yksi vanhimmista (ja kalleimmista)on Interhome. Suomenkieliset sivut löytyvät myös Homeaway:lta ja muistaakseni myös Homelidays:ltä. Muita välittäjiä löydät hakemalla esim.: rent villa house apartement. Vastaavia firmoja löytyy myös portugalin kielisinä. Näiden toiminnasta en tiedä tarkkaan, kun en ole käyttänyt, toivottavasti joku muu osaa kertoa.

      Suomi-Portugali seuran sivuilta saattaa myös löytyä tietoa vuokrattavista taloista. Kannattaa katsoa myös booking.com, ainakin sitä kautta voi löytyä loma-asuntoja, jotka sijaitsevat lähekkäin.

      Olen käynyt Portugalissa vasta muutaman kerran, joten mikään konkari en ole. Näillä vinkeillä pääset ainakin alkuun. Kysy lisää, kun suunnitelmanne ovat tarkentuneet. Mukavaa suunnittelua!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      22
      1321
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1272
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1196
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1184
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1173
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1171
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1157
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1139
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1120
    Aihe