Mitä mieltä sijaisvanhemmat??

joooo-o

Tässä kysymys siis sijareille: Onko huostaanotto mielestänne aiheellinen??

Tilanne: Lapsen vanhemmilla EI OLE TODISTETUSTI minkäänlaisia päihde/mielenterveys ongelmia. Lasta ei pahoinpidellä jne. kotona. Toinen vanhempi hyväpalkkaisessa työssä. Lapsella todettu laaja-alainen kehitysviivästymä (lapsen ikä 5 vuotta).
MUTTA... Silti lapsi on otettu huostaan ja sijoitettu sijaisperheeseen! Onko täm siis TEIDÄN mielestä oikea syy huostaanottoon???? (tiedän, että sossut eivät kerro teille edes mitään huostaanoton oikeita syitä) MItä mieltä siis olette tällaisesta tapauksesta, joita on varmasti Suomessa tuhansia???????

7

268

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Auttava

      Kyllä sosiaalityöntekijät kertovat rehellisesti syyt huostaanotoille, me sijaisvanhemmat sitten haluamme auttaa näitä pienokaisia jotka joutuvat kaltoinkohdelluiksi joko henkisesti tai fyysisesti. Sosiaalihuoltohan ei voi pakottaa vanhempia tutkimuksiin tai hoitoon, heidän tehtävä on suojella lasta. Selväähän on että jokainen lapsi rakastaa vanhempiaan oli ne sitten millasia tahansa. Sosiaalihuolto on tehnyt laajat tutkimukset ennen huostaanottoa. Lasta on siis tarkkailtu jo pitemmän aikaan, lapsi oireilee jos kotona ei ole kaikki Ok. Sosiaalihuollon tehtvä on suojella lasta, jotta voi kasvaa ja kehittyä normaalisti. Sijaisvanhemmat auttaa antamalla turvaa, säännöllisyyttä (nukkumisajat, ruokailu,pesu, läksyt),välittää ja huolehtii.
      Ketään ei huostaanoteta syyttä. Lasi hämmentyy huostaanotosta (raivoamalla\itkemällä) mutta loppujen lopuksi Se on parasta mitä lapsi voi tuossa tilanteessa saada jos on todettu ettei vanhemmat pysty huolehtimaan lapsesta.

    • joooo-o

      " jos on todettu ettei vanhemmat pysty huolehtimaan lapsesta" ... hmmm.. Laitappa joku ls-lain lakipykälä, joka määrittää sen: KUKA on sopiva vanhempi..???? Ja millä perusteella..?????? Nämä "TOTEAMISEThan ovat AINOASTAAN sosiaalityöntekijöiden MIELIPITEITÄ... ei todellakaan mitään muuta!! Kysymys kuuluukin: Onko ns. vanhemmuuden arviointi tehty TÄYSIN puolueettomalta taholta vai EI..????????

    • joooo-o

      Kysymys nro.2 Sijaisvanhemmille: Olisiko se mielestänne väärin, että huostaanottohakemukset käsiteltäisiin Käräjäoikeudessa, HAO:n sijaan..?? Vai eikö puolueeton oikeudenkäynti tule kysymykseen ls: asioissa..????

      kysymys nro.3 Pitäisikö ns. vanhemmuuden arvionti tehdä OIKEASTI puolueettoman tahon kautta, vai niin kuin nykyään, eli ei minkäänlaista PUOLUEETONTA oikeutta OIKEILLE vanhemmille..???

      Unohtakaa nyt se nykyinen ls-laki ja miettikää asioita maalaisjärjellä??? Se ei TODELLAKAAN voi olla mikään "Amerikan temppu"??????

    • lainaa vain

      Ei ole!

      Itse teen töitä vastaavanlaisen lapsen ja hänen vanhempansa kanssa. Lapsi tarvitsee kuntoutusta, ja sen olen hänelle taistellut. Hänen perhe on yhtä tärkeä, kuin lapsen kuntoutus, mutta nyt vanhempi tarvitsee saada toipua rasituksesta.

      Lapsen vanhempi saa tavata lastaan niin paljon kuin ehtii/kykenee/jaksaa töiltään. Pyrkimykseni onkin se, että lapsen kehityksen lisääntyessä hän pääsee vanhempansa kanssa asumaan. Voin toimia sen jälkeen tukiperheenä, että vanhempi saa levätä ja saa pitää lomaa.

      Kuljetan lasta myös vanhempansa kotiin, ettei hänen aina tarvitse istua tuntia junassa. Enkä jää sinne kyttäämään, vaan itse voin mennä vaikka ostoksille, tai ulkoilemaan. Meillä on sama tavoite, olen vain olosuhteiseta johtuen sijaisvanhempana kun lapsen oma vanhempi kuntoutuu.
      Tosin toimin vain yhdelle lapselle perhehoitajana, jos olisi useampi lapsi niin en ehtisi tätä kaikkea tehdä, enkä myös tehdä kuntoutusharjoituksia päivittäin.

      Sydämestäni toivon että lapsi pääsee oman vanhempansa luokse, ja tuen siinä asiassa niin paljon kuin kykenen.

    • joooo-o

      Vastaus nimim. "Lainaa vain": Todella asiallinen vastaus. Ymmärrät selvästi huostaanoton ja sijaisvanhemmuuden perimmän tarkoituksen, eli: Sijoitus on VAIN väliaikainen ratkaisu. MUTTA näitä oikeita sijaisvanhempia ei vaan taida Suomesta kovinkaan paljon löytyä...?????

      • sossunpummiko?

        Sellaiset sijarit, jotka ovat "luopuneet" omasta työpaikastaan sijaislasten takia, ovat samanlaisia sossunpummeja, kuin esim. 15 vuotta työttömänä olleet alkoholistit..!! Helppoa rahaa, ilman työtä!!!


      • sossunpummiko?
        sossunpummiko? kirjoitti:

        Sellaiset sijarit, jotka ovat "luopuneet" omasta työpaikastaan sijaislasten takia, ovat samanlaisia sossunpummeja, kuin esim. 15 vuotta työttömänä olleet alkoholistit..!! Helppoa rahaa, ilman työtä!!!

        Siis helppoo massii ilman oikeeta Duunii..!!! Sijaisvanhemmuus EI Todellakaan ole oikeaa työtä, jos vertaa esim. perhepäivähoitajaan.....!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      203
      8208
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4638
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      28
      2240
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      19
      2148
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      28
      1945
    6. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      40
      1825
    7. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1746
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      23
      1736
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1643
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1458
    Aihe