Astrologian luotettavuus

kiinnostunut__

Miten on selitettävissä, että kun horoskooppi tehdään usealle henkilölle, jotka ovat syntyneet samaan aikaan samassa sairaalassa, niin heidän elämänsä on kuitenkin aivan erilainen, vaikka syntymäkartta näyttää kaikille samalta? Astrologia kiinnostaa, mutta tällaisia kysymyksiä nousee esiin. Ymmärrän toki, että ympäristötekijöillä on merkitystä, mutta miten se näkyy esim. lapsen horoskoopin tulkinnassa?

11

203

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Genetiikka/ympäristö

      Hyvä kysymys. Lähipiirissäni on kaksoset. Toisesta tuli lakimies Ruotsin talousrikoksia tutkimaan. Toisesta tuli juoppo taidemaalari. Hän kuoli myrkkyjuomaan, luuli sitä alkoholiksi. Ottaisin fysiologian merkityksen persoonan luomisessa. Mies, joka luki itsensä tuomariksi sairasti nuoruudessaan erittäin vaikeaa aknea. Taidemaalariveli ei koskaan saanut näppylän näppylää. Hormonaalinen tila on hyvinkin hyvä mittari näkemään ihminen ja hänen kykynsä. Toisinsanoen genetiikka. Ei kannata lähteä etsimään vastauksia tuollaisiin kysymyksiin, kannattaa alkaa harrastaa astrologiaa.

    • järkipäähän

      Suosittelisin ettet ollenkaan alkaisi moista huuhaaoppia harrastaa, noilla taivaankappaleilla ja niiden asemilla ei ole mitään vaikutusta kenenkään luonteeseen tai kohtaloon. Parempi keskittyä kehittämään niitä asioita, joilla on merkitystä eli opiskella, hankkia työtä ja ystäviä, hoitaa ihmissuhteita ja harrastaa järkeviä ja kehittäviä harrastuksia.

    • Kartta voi olla sama, mutta vanhemmat ja muut ympäristötekijät vaihtelevat. Mitäs jos Bill Gates olisi syntynyt vaikka mustaan perheeseen, jossa isä on vankilassa ja äiti kauppaa huumeita ostaakseen vaippoja? Olisi ehkä jäänyt Microsoft perustamatta? Kaikki tietäisivät Gatesin pahamaineisen huumekartellin, jota hän johtaisi samalla innolla kuin nyt firmaansa? Todennäköisesti Gates olisi yhtä rikas, mutta myös FBI:n etsityin rikollinen?

      Lisäksi tietysti ihmisillä on vapaa tahto, jota kaikki käyttävät vähän eri tavalla, mikä myös tuottaa erilaisia elämiä. Astrologia voi paljastaa ihmisestä piileviä ominaisuuksia, jotka hänellä voisivat olla pinnalla, jos vain olosuhteet olisivat antaneet niille mahdollisuuden kehittyä. Tarpeeksi fiksut ihmiset pystyvät hyödyntämään näitä piileviä mahdollisuuksiaan, kunhan vain joku kertoo heille niiden olemassaolosta.

      • Kummastus-69

        Minulle tehty astrologinen analyysi kyllä kertoi minulla olevan taipumuksia joiden olin havainnut 40-vuoden elämänkokemuksella olevan harvinaisen kaukana siitä mikä minulle oikeasti sopii. Vaikka kuinka tulkinta kertoisi että sovin esimerkiksi opettajaksi tai muuten esillä olevaksi ihmiseksi, usean vuoden kokemus opettamisesta ja sen aiheuttama totaalinen burn-out oli kertonut jo vuosikymmen aikaisemmin että nimenomaan sovin alalle jossa ei tarvitse olla koko ajan esillä ja äänessä.
        Ainoa itsetuntemus jota astrologiasta sain oli se että oma itsetuntemukseni on paljon parempi kuin näillä tähdillä on tarjota.


    • Totuudentorvettaja

      "Miten on selitettävissä, että kun horoskooppi tehdään usealle henkilölle, jotka ovat syntyneet samaan aikaan samassa sairaalassa, niin heidän elämänsä on kuitenkin aivan erilainen, vaikka syntymäkartta näyttää kaikille samalta?"

      Itse kysyisin, että millä mekanismilla tähtien asento vaikuttaisi ihmisen elämään mitenkään tai kertoisi mitään ihmisestä tai hänen tulevaisuudestaan?

      Tähdet liikkuvat jatkuvasti toisiinsa nähden ja niitä kiertää koko ajan planeettoja. Maailmankaikkeus laajenee jatkuvasti ja tähtien absoluuttisen sijainnin lisäksi myös niiden suhteellinen sijainti muuttuu koko ajan. Tähtistä saapuva valo on parhaimmillaan jopa miljardeja vuosia vanhaa, jolloin tähti valon syntyhetkellä (missä tähti silloin oli kun tänne nyt saapunut valo sai alkunsa) on aivan eri paikassa kuin nykyään.

      Jos joku uskoo että tähtien asennolla on jotain tekemistä ihmisen elämän tai tulevaisuuden kanssa, niin miksei sitten tielle pysäköityjen autojen asennolla, rannassa olevan soutuveneen asennolla tai vaikka ravintolan tuolien asennolla?

      Ymmärsit itsekin, että tismalleen samalla hetkellä syntyneiden ihmisten elämät voivat olla täysin erilaiset. Eikö tämä ole aika hyvä viite siitä, että syntymähetkellä ei ole mitään tekemistä sen kanssa, millaiseksi ihminen kehittyy, millainen tulevaisuus hänellä on ja niin edelleen...

      • anti-astrologi

        Niin,normaaliälyisellehän tuo kaikki mainitsemasi on aivan selvää,mutta usko ja järki ei mahdu samaan päähän.


    • minuutinviilaaja

      Syntyykö todella minuutilleen samaan kellonaikaan samassa sairaalassa? Onko se mahdollista?

    • Moro skooppi!

      No siis onhan ne sielut kuitenkin ihan eri sielut. Niillä on tänne tullessa omat tietyt ominaisuutensa. Horoskooppi ei ole jokin taivaanmekaaninen kellokoneistosysteemi joka kuljettaisi ihmisiä robotteina, vaan kertoo vain jotakin olosuhteista, joissa valintoja tehdään.

      • Ostrolagi

        Osuit mielestäni lähelle ydintä. Nuo eri ihmiset elävät syntymäkartan eri osia. Eri painotuksella kutakin.

        Vähän sama juttu tuo alkuperäisellä kysyjällä, kuin hän menisi johonkin 30 ruokalajin buffetpöytään ja olettaisi, että kaikki sinne tulevat ruokailijat kokoavat juuri samat ruoat kuin muillakin lautaselleen.


      • KysynVaan-76
        Ostrolagi kirjoitti:

        Osuit mielestäni lähelle ydintä. Nuo eri ihmiset elävät syntymäkartan eri osia. Eri painotuksella kutakin.

        Vähän sama juttu tuo alkuperäisellä kysyjällä, kuin hän menisi johonkin 30 ruokalajin buffetpöytään ja olettaisi, että kaikki sinne tulevat ruokailijat kokoavat juuri samat ruoat kuin muillakin lautaselleen.

        "Vähän sama juttu tuo alkuperäisellä kysyjällä, kuin hän menisi johonkin 30 ruokalajin buffetpöytään ja olettaisi, että kaikki sinne tulevat ruokailijat kokoavat juuri samat ruoat kuin muillakin lautaselleen."

        Eli siis astrologia ei voi oikeasti ennustaa mitään vaan toteaa vain sinun menevän "elämän noutopöytään" josta sitten valitset jotain ja joku toinen samaan aikaan syntynyt jotain ihan muuta?


      • Venus/Moon
        KysynVaan-76 kirjoitti:

        "Vähän sama juttu tuo alkuperäisellä kysyjällä, kuin hän menisi johonkin 30 ruokalajin buffetpöytään ja olettaisi, että kaikki sinne tulevat ruokailijat kokoavat juuri samat ruoat kuin muillakin lautaselleen."

        Eli siis astrologia ei voi oikeasti ennustaa mitään vaan toteaa vain sinun menevän "elämän noutopöytään" josta sitten valitset jotain ja joku toinen samaan aikaan syntynyt jotain ihan muuta?

        Luultavasti astrologit olettivat minun menevän ensimmäisen miehen kelkkaan, koska päällimmäisenä tuntui heillä olevan olettamus siitä ja siitä miehestä ja rakkaudesta. Astrologit, paitsi yksi, eivät olettaneet minun odottavan minulle sopivaa, hyvää miestä ja rakkautta. Kukaan ei koskaan sanonut minun olevan hyvin valikoiva, tarkkaan harkitseva uuden miehen valinnassa. Vain yksi astrologi puhuu minulle pitkästä tiestä pettymyksiä, joka alkaa tuottaa uutta satoa ensi keväänä.
        Odotin minun noutopöytääni kymmenen vuotta.
        Astrologit ovat noutopöytiä. Kysele kaikki tuttavasi ja ystäväsi läpi, mitä he ovat saaneet tuolta pöydältä. Sinulle löytyy oma astrologi takuuvarmasti.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1805
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1689
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1514
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1194
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1193
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1182
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1136
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1131
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1119
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1104
    Aihe