Metsänomistajat HÄVETKÄÄ

petri.f.

Lenkkeilen paljon, myös koirani kanssa, ja päätinkin reilu vuosi sitten tehdä vuodesta 2013 oikein metsissä kulkemisen vuoden. Paimion metsiä koluamaan siis!

Mutta voi hyvä tavaton sitä roskan ja huolettomuuden määrää. Kaikkialla, missä on lähelläkään autotie, on valtavat määrät romua ja jätettä aina öljykannuista huonekaluihin.

Nuo ovat nuorison typeryyksiä - valitettavia tapauksia, mutta minkäs niille mahtaa. Jokainen on ollut joskus parikymppinen idiootti. Mutta sitä en voi hyväksyä mihin kuntoon aikuiset ihmiset ovat metsänsä päästäneet. Ovatko ihmiset niin vieraantuneita kaikista luontoarvoista kuin suurkaupungeissakin? Sen voisin vaivoin ymmärtää, mutten sitä, että rahan arvo unohtuu ja metsät jätetään hoitamatta. Käsittämättömän huonoa harvennusta näkyy joka puolella, erityisesti Kalevalla. Hirvonpään alue saakoon erityismaininnan käsittämättömän huonosta ojituksesta. Taimikot istutetaan - jos istutetaan - huolimattomasti, ymmärtämättä metsänpohjan luonnetta ja eroja.

Talousmetsää pitää ymmärtää niin sijoituksena kuin yhteisenä hyvänä lenkkeilymaastonakin. Harkitsen adressin tekemistä kaupungille metsänomistajakurssien järjestämiseksi. ON TOIMITTAVA ENNEN YHTEISEN METSÄOMAISUUDEN LOPULLISTA KATOA! TÄLLÄINEN RUOKOTTOMUUS EI SAA JATKUA

19

594

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • niin kai

      Se on kuule sillä lailla, että ammattinsa tuntevat metsurit ovat nyt vähissä. Kun vanha polvi kuolee, mistä saadaan uutta verta tilalle. Myös sateinen syksy ja alkutalvi ovat tehneet tepposensa, eikä metsälle ole mieli tehnyt.

      • pölkky

        eikös metsurit ole palkollisia metsänomistajille eivätkä ainaan istutuksia tee?!!

        taitaa olla eu:n syytä..


      • istunnoitsija
        pölkky kirjoitti:

        eikös metsurit ole palkollisia metsänomistajille eivätkä ainaan istutuksia tee?!!

        taitaa olla eu:n syytä..

        Niimpä, hakkuuaukkojen istutuksia on tehty mm. oppilastyönä, mutta samahan se on, kuka ne taimet laikutettuihin kekoihin työntää, kun vaan riittävän syvälle menevät. Istutuksia arvioitaessa on hyvä ottaa huomioon myöskin mahdolliset myyrätuhot, joiden vaikutukset esim. Kalevalla eivät viime vuosina ole olleet vähäiset.


    • Tylsä sahanterä

      Metsien tila menee samaan suuntaan kuin muukin yhteiskunta, ei siinä ole mitään sen erikoisempaa. Eihän täällä ole enää millään mitään väliä. Turha syyttää metsänomistajia.

      • pölkky

        kyl metsänomistajia voi syyttää ainakin rumista viimeistelemättömistä avohakkuista!


      • igorka
        pölkky kirjoitti:

        kyl metsänomistajia voi syyttää ainakin rumista viimeistelemättömistä avohakkuista!

        "kyl metsänomistajia voi syyttää ainakin rumista viimeistelemättömistä avohakkuista! "

        Viimeistelemätön avohakkuu?
        Jäänyt muutama puu pystyyn? ...Joo, niitä kutsutaan siemenpuiksi!


    • jokainen voi ostaa

      Mitä sää valitat,osta ite oma metsä,ja laita sen ojitukset ja taimitukset kuntoon.
      Ne roskat tien reunoissa metsässä,ei oo varmaan hei ite omistajan jäljiltä,oisko joku ohikulkeva hihhuli ne sinne jättänny riiuu reissuillaan?

      Metsän omistajat saa olla ylpeitä itestään,omistavathan he metsää,ja usein muutakin omaisuutta.Se tuppaa olemaan vieras asia ,kaupungisssa loisena eleleville.

    • Tuet pois

      Sitä olen metsässä liikkuneena ihmetellyt, että kuinka paljon siellä on vielä isojakin runkoja nurin ja korjaamatta Tapanin myrskyn jäljiltä. Jossain on kyllä viitsitty pätkija jopa pöllittääkin kaatuneita puita, mutta ei kuitenkaan ole kerätty puuta pois metsästä!

      Mikseivät metsänhoitoyhdistykset puutu tähän? Kaatuneen puun korjaamatta jättäminen on jopa laitonta. Metsän tuholaiset lisääntyvät niissä. Siinä voi mennä eläviäkin puita.

      Taitaa olla maatalouden tukiaiset sitä luokkaa, että ei vaan viitsitä pikkurahan edestä vaivautua?

    • reaaliteetteja

      Pitäisihän se kaupunkilaisenkin ymmärtää, että ajokelejä tässä odotellaan. Ei metsään kannata lähteä painavien vehkeiden kanssa mylläämään ja tekemään juurituhoja ennen kuin maa jäätyy kunnolla ja lunta pitää tulla niin paljon, etteivät tukit kuoriudu, kun niitä vedellään pitkin mäkeä. Mitähän myrskyä mahdat edes tarkoittaa? Tapaninmyrskystähän on jo kulunut ainakin pari vuotta ja tuo tavara alkaa olla jo niin pehmeää, ettei kohta kelpaa klapiksikaan. Seija oli nimeltään tämä viimeisin myrsky, jonka monet metsänomistajat kokivat karvaasti.

      • niin tietysti

        Koska metsänkorjuun jäljiltä jää maastoon monenlaista risua ja oksanpätkää, varmaankin heittelet ne sivuun vakituisilta lenkkipoluiltasi, ettei koiran talutusnaru sekaannu niihin eikä karvaturrisi pahimmassa tapauksessa pääse hirttäytymään kesken happihyppelyn?


      • Liikaa tukiaisia

        Juurikin Tapanin myrskyn puita on lahonneena paljon metsässä - isojakin tukkipuita! Kyllä ihmetyttää!


    • igorka

      heh - hauska oot, petrif!

    • metsässä samoilija+

      Kaipa sulla on koira kytkettynä hihnassa?
      Ei sovi pitää kytkemättä muiden mailla,ei"ilman maanomistajan lupaa".Sen varmaan tiesitkin.

      Metsä on uusiutuvaa,joten ne risut tai taimet väärässä kohtaa,eivät ole mitenkään lopullista ja pysyvää,puut varmaankin kaadetaan 30-60vuoden päästä.Ja voihan olla,että seuraavat tulevat oikeisiin kohtiinkin,jopa itsestään, siemenestä itäen.
      Risut maantuvat ajallaan,ja maasto muokkautuu metsätöiden aikana...

      Mutta tee ihmeessä se adressi,kun koet muiden metsät niin henkilökohtaisesti,on sielläkin sitten työntekijöillä jotain hupia työpäivässään.

    • ----

      Millä ihmeen perusteella öljykannut ja huonekalut metsässä olisivat nimen omaan nuorison typeryyksiä?

    • niin tietysti

      Sitä itsekin ihmettelen. Eihän nuorisolla vielä mitään huonekaluja ole ainakaan poisheitettäväksi asti. Nuo öljyganisterit voisivat sitävastoin kertoa, että savotta on jo aloitettu, mutta se on vielä kesken pimeän tultua?

    • elämän faktoja

      Ei maaseudun metsistä juuri huonekaluja löydä, koska miltei jokaisella metsänomistajalla on jonkinlainen tulisija tai pannunpesä, jossa poltetaan kaikki, mikä palaa ja lämmittää, Esim. vanhoista lastulevyisistä keittiönkaapeista ja kirjahyllyistä riittää kodikasta lämpöä pitkäksi aikaa käytettäessä alapalokattilaa. Paksut vanerinpalat muodostavat myös kuumaa valkeaa eikä niitä tarvitse lisäillä liian usein, kun palavat pitkään.

      • hämmäs

        Faneirn joukossa on liimaa joka palaessaan erittää myrkkyjä. Noinko kepein mielin sinä pilaat luontoa oman edun lisäämiseksi?


      • Kyllä mietityttää

        Laitonta kaatopaikkaa pitävät? Mahtavatko oikein maksua periä? Vai onko kaverille ilmaista? Vai luvattako ulkopuoliset peräkärrykaupalla roudaavat kamaa maastoon?

        Salossa lienee lähin virallinen kaatopaikka, minne Paimiolaisten jätteet viedään?


    • Erwin Astrospaghetti

      Metsänomistajana oleminenhan on Suomessa täyttä autuutta. Mitä tahansa teet, aina joku besserwisser tietää paremmin.

      Hakkaat metsää - tuhoat jonkun 'ikiaikaisen' maiseman ja pilaat lenkkimaastot. Et hakkaa metsää - olet huolimaton paskiainen, joka antaa kansallisomaisuuden mädäntyä.

      Siivoat risut ja kannot - köyhdytät metsäpohjaa ahneudellasi ja pilaat tulevan kasvun. Et siivoa - olet välinpitämätön ja ilkeyttäsi haittaat toisen ulkoilua.

      Pidät vahtia omaisuudestasi - olet kyttäävä ja ylpeä, eikä sinusta silti tarvitse välittää, kun 'jokamiehen oikeus on paljon kovempi juttu, kuin omistusoikeus'. Et vahdi - tulee joku petrif ja kirjoittaa typeryyksiä.

      Eipä käy metsänomistajaa kateeksi!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4582
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2249
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1764
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1498
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      27
      1433
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1298
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1227
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1146
    9. 22
      1086
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe