Safarin vaatetus

Eka Kenian matka

Ollaan menossa helmikuussa 3. päivän safarille (Finnmatkat).
Miten kannattaa pukeutua ja millaiset kengät?
Kaikki tieto tervetullutta! te jotka olette olleet safarilla, antakaa vinkkejä :-)

10

1612

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 19+5

      Vaatetus, päiväksi shortsit, t-paita, aamulla tarvitsee pitkähihaista tuulenpitävää,
      illaksi ohuet pitkät housut/hame - vähän siistimpää paitapuseroa ym.
      Päivisin hyvät tukevammat sandaalit, jos kävelyretkiä niin lenkkarit. Muuta varustusta: taskulamppu, kiikarit, aurinkorasvat niin ja päähine, vähintään lippis, jonkinmoinen hattu ehkä parempi tai huivi, aurinkolasit, käsidesi, uimapuku - usein lodgeilla on uima-allas, sen kyllä voi kysyä aikaisemmin. Reppu johon päivän juotavat mukaan ja muut tarvittavat mukaan.
      Aamulla on usein aika viileää, varsinkin safariautoissa ajettaessa, ilma lämpenee kuitenkin nopeasti. Jos on mahdollisuus lähteä ns aamuajolle, ennen aamiaista kannattaa käydä. Päivisin, kuumimman ajan on usein vapaata lodgeilla ja iltapäivällä uusi ajokierros, joskus on eväät mukana ja lounas syödään maastossa.
      Mukavaa matkaa

    • Kenya_Mombasa -90

      Olikin kaikenkattava vastaus jo. Moskiittomyrkky tyyppiä Off tai tehokas paikallinen on tarpeen, ja ennaltaehkäisevää malarialääkitystä suosittelen. Tavanomainen ensiapupakkaus (laastarit, hiertymäsuojat ym) terästettynä ripulilääkkeillä on kova sana. Imodium pelasti safarini! Vanhojen matkailijoiden vinkki oli ottaa aamulla tyhjään vatsaan tujaus taskumatista (konjakkia taisi olla), liekö tehokas tapa desinfioida pöpöt.
      Nautinnollista matkaa!
      P.S.Varatkaa paikallista pikkurahaa tarpeeksi tippejä varten hotellissa, ravintolassa, autokuskille, oppaalle jne.

    • vinkkejä

      Noihin lääkkeisiin, itse olen hyväksi havainnut ns suihkelaastarin, pieniin nirhaumiin tekee hengittävän kalvon pinnalle, ei pääse bakteerit eikä haudu.
      Dollareita jos vaihdatte niin aika uusia ja hyväkuntoisia seteleitä, v. 2001 jälkeen painettuja( itse kantapään kautta oppineena).
      Finnmatkoilta saa varmaankin tietoa noista tipeistä, meillä oli muistaakseni 3-5 dollaria pv, kantajille vähemmän, joissakin paikoissa on tippiboksi johon rahoja toivotaan laitettavan ja sieltä niitä pitäisi jakaa henkilökunnalle tasaisesti.
      Vaatteet kannattaa pakata jo kotona isohkoihin minigrip-pusseihin, ilma pois ja säilyy siisteinä ja puhtaina. Safariautoihin toivotaan pehmeitä matkalaukkuja pienien tilojen vuoksi, ovat kätevämpiä pakata autoon.

      • Enskertalaisia täälläkin

        Hei miten on kokemuksia safareista, onko kahden päivän reissusta mihinkään...vai onko kolmen päivän safari paree. Finnmatkat täälläkin matkanjärjestäjänä.


      • e.k.
        Enskertalaisia täälläkin kirjoitti:

        Hei miten on kokemuksia safareista, onko kahden päivän reissusta mihinkään...vai onko kolmen päivän safari paree. Finnmatkat täälläkin matkanjärjestäjänä.

        Kahden päivän safari (Finnmatkat) on aivan riittävä. Juuri palasimme Keniasta ja näimme ko. reissulla norsuja, kirahveja, puhveleita ym. Pari leijonaa näkyi kaukaa. Se on aina tuurista kiinni mitä eläimiä näkee kun alue on suuri, mutta ajomatkaa on sen verran paljon että kaikki näkevät varmasti jotain. Kuljettajat myös soittelevat keskenään missä kohtaa on tehty mitäkin "eläinlöytöjä".
        Yövyimme Voi Lodgessa, ihan ok paikka yhdeksi yöksi. Retkihintaan kuuluvat ruoat olivat hyviä. Paluumatkalla kuljettaja kysyi, haluammeko käydä masai-kylässä ja kyllähän me halusimme.
        Safari on rankka (kuumuus!), joten juotavaa kannattaa ottaa mukaan (tosin myös kuski jakoi pari kertaa vesipulloja). Imodiumia tms kannattaa ottaa, sillä pysähdyksiä (WC) on vain 1-2. Erilaisesta bakteerikannasta johtuen vatsavaivat ovat yleisiä...


    • alkluperäinen lisää

      Suuret kiitokset vastauksista :-)

      jeeppeihin mahtuu kuulemma 6 henkeä ja meitä on neljä, toivottavasti saadaan olla omalla porukalla koko safarimatka. kannataako kuskille antaa vaikka heti tippiä, niin matka sujuu "joustavammin" mitä mieltä ootte?
      juotavat loggeilla kuulemma kannattaa maksaa visalla, kun safari loppuu. visaa en halua käyttää, joten onnistuu maksaminen euroilla samantien kun tilaan juoman? safarin loputtua tulomatka hotelliin kestää 6-8 tuntia, joten onko siinä mitään ruoka stoppeja tai miten tulomatka sujuu? kun voi tulla vähän nälkä tuossa ajassa, niin tietää sit ottaa vaikka pähkinöitä mukaan.

    • vinkkejä

      Kahden päivän safari on todella lyhyt, matkallakin menee aikaa, siinähän ei jää yhtään kokopäivää safarille.
      Kuskille ei ole mitään syytä antaa tippiä etukäteen, kuskit tekevät parhaansa muutenkin, meillä on aina ollut tosi mukavia kuskeja, juttelevat muutakin ja pitävät autokunnastaan huolta, kuskeille on kunnia-asia että kaikki menee hyvin.
      Sama porukka pyritään pitämään autoissa ja suositus on että porukka kiertää istuimelta toiselle vuorotellen, näin jokainen saa olla myös parhaalla paikalla.
      Lodgeissa otetaan laskulle juotavat, ne pystyy maksamaan käteisellä lähdettäessä, ei tarvitse luottokorttia, samantien maksamista ei toivota, kannattaa pitää itse ylhäällä mitä juo ja tarkistaa kuitit jos ei täsmää, ne kun joskus menevät vähän sinnepäin.
      Yleensä noille matkoille saa lounasboksin mukaan tai käydään syömässä jossain. Voihan sitä pientä naposteltavaa ottaa mukaan ja juotavat kannattaa tarkistaa ehdottomasti, sitä tarvitaan, - limsaa - olutta jne,

      Katselkaapa joskus esim. Tema-matkojen, Kontikin, Aventuran ja Mandala Travelin tai Olympia kaukomatkatoimiston matkoja, hinnalleen ne eivät tule
      paljoakaan kalliimmaksi ja sisältö on vaihtelevampi.
      Afrikan parhaat puistot, Masai Mara, Samburu ja Nakuru Keniassa ja Tarangire ja Serengeti Tansaniassa.

      Nauttikaa erityisesti illoista safarilla, nuotiolla istuskelua, pimeää, lämpimää ja jännittävää.

    • äapety

      Hyviä neuvoja olet saanut.
      Kävin viime vuonna safarilla ja jos uudelleen joskus Keniaan pääsen, otan enemmän dollareita mukaan. Niillä voi kätevästi maksaa melkein missä vain. Visaa voi kyllä käyttää, kunhan ei anna viedä korttia pois omien silmien alta. Maahan mennessä kelpasivat eurotkin viisumimaksuiksi.

    • gametrackersafaris.c

      Mökki safarilla pärjää kun ottaa vähän lämpimämpää ja tuulta pitävää
      (autot vetoisia kun elukka rundilla).Teltailu maasto reisulla kannattaa ottaa jopa pitkät kalsarit ,kunnon sukkia,hanskat,pipo ,kerrospukeutumista, millä korkeudella ja ollaanko aavikolla (helvetin kylmä yöisin, melkein nollaa) vaikuttaa yö lämpötilaan ja
      kipeeksi on turha tulla.
      Ruskeaa sokeria , suklaata ,kermavaahto valmispullo ja lempi viskiä ja mieli kahvin papuja jauhettuna niin ilta on hyvä , antaa muiden juoda paikallista olutta ja kuseskella pitkin yötä.
      Paksu vanha pyyhe jonka köyttää penkkiin niin mukavampi istua kyydissä.
      Otsa lamppu , kunnollinen ,offia punasta, ritsa reilipaikoilla apinat voi olla kusipäitä.
      Olen nähnyt apinan puremaa , tekee kutaa.

      info [[email protected]] noilta saa halvalla kunnon keikkoja ei f matkojen välittämissä reissuissakaan mitään vikaa ole mutta jos jää kiinni afrikan luontoon niin siitä vaan rimaa nostamaan .
      Turvallista on , pidetään kuin rikkaan lasta päiväkodissa.

    • oltta

      Paikallinen olut on loistavaa!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1759
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1381
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1357
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1342
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1335
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1304
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1284
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe