Olanzapin Lilly (olantsapiini)

olantsapiini

Olen kärsinyt päälle 5 vuotta nukahtamisvaikeuksista ja unen lyhytkestoisuudesta. Kaikenlaisia lääkkeitä on kokeiltu tuloksetta, edellisenä ketipinor joka todella nukutti mutta pistää ihan zombiksi koko seuraavaksi päiväksi ja uni maistuukin sitten kevyesti yli 12h (sekä lääke lihotti) joten tänään kävin yksityisellä kyselemässä mitä tässä voisi tehdä. Lekuri oli tosi ymmärtäväinen kyllä mutta nyt ihmettelen tätä lääkevalintaa minkä sain - Olantzapin Lilly. En ollut koskaan kuullutkaan ja jonkinlainen neuroleptihän tämä näyttää myös olevan. Netistä yritin ettiä mutta ei ilmeisesti kovin monelle olla uniongelmiin määrätty. Itse en joka päivä haluaisi lääkkeitä edes syödä, vaan pari kolme kertaa viikossa silloin kun on ihan pakko saada unta. Lääkäri kuitenkin painotti että tätä täytyy joka ilta syödä. Annoksena 5mg. Mitään skitsofreniaa eikä halluja tai muita vastaavia ongelmia itselläni ole.

Mitä kokemuksia teillä on tästä lääkeestä uniongelmiin? Onko auttanut? Millä annostuksella? Onko hyvä lääke? Otatteko joka päivä jotta toimii vai vaan silloin tällöin?

Tuntuu niin oudolta syödä neuroleptejä tällaiseen vaivaan. Olisi tarkoitus aloittaa opiskelut ja tarvitsen unta, mutta silti myös aivojani enkä halua lääkitystä joka latistaa tunteita tai vaikuttaa ajattelukykyyn mitenkään. Epätoivo alkaa pikkuhiljaa iskemään, lannistuin kun huomasin että tämäkin on ketipinorin tavoin psyykelääke... Mieluiten olen uneton kuin ajattelukyvytön. Mutta siis en nyt vielä tuomitse kun tänäyönä ensimmäistä kertaa kokeilen, haluaisin vain kuulla teidän muiden mielipiteitä ja nimenomaan kokemuksia. Olen todella kiitollinen asiallisista vastauksista.

35

22807

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mindgamer3

      Itse olen opiskellut jo 4.5 vuotta yliopistossa ihan hyvällä menestyksellä ja nukkunut suurimman osan ajasta huonosti. Kokeillut vaikka mitä lääkkeitä. Itse olen pärjännyt Imovanen kaa silloin kun en saa nukuttua. Nykyään otan sitä kyl lähes joka yö 1/4 7.5mg:n pilleristä. Itse en ole mitään muita haittavaikutuksia havainnut kuin suun kuivuuden isommilla annoksilla. Ketipinoriin en koskisi, vaikka aseella uhattais. Mieluummin vedän bentsoja kuin sitä. Niin paljon paskaa kuullut siitä lääkkeestä, eikä se ole itseäni ainakaan auttanut, kun kokeilin sitä. Lisäksi Alihangan määräämät disykloveriini rivatril yhdistelmä toimi minulla aika hyvin, jopa niin hyvin, että lopulta nukuin puol vuotta ilman mitään lääkkeitä. Nyt unettomuus kuitenkin palasi takaisin ja joudun turvautumaan tähän Imovaneen..

      Tuosta olantsapiinista ei ole henk.kohtaista kokemusta, mutta mitä jenkkien forumeilla lukenut, niin monen mielestä se on yhtä huono kuin ketipinor. Lihottaa, aiheuttaa zombie-olon seuraavana päivänä ja koukuttaa.. Lisäksi monelle on tullut vieroitusoireena mielenterveysongelmia..

    • Asiaa seurannut.

      Kannattaa kokeilla;
      - 500-1500 mg tryptofaania
      - melatoniinia 5-10mg, vaikka 2-4mg tavallista 4-6mg pitkävaikutteista.
      - teaniinia 200-300mg

      Nuo käsitykseni mukaan ovat max-annoksia. Jos ei noilla uni tule sitten tarttee ottaa noita mainitsemiasi myrkkyjä. Mutta noi myrkyt koukuttaa kaikissa tapauksissa, eli et missään tapauksessa saa enää luonnollisella tavalla unta, se on ihan varma.

      Lisäksi et koskaan enää ole itses jos noita myrkkyjä syöt, halusit tai et.

    • älyvälyt

      Olantsapiini on ihan hyvä tuohon unettomuuteen mutta omalle kohdalle tuli haitaksi täydellinen impotenssi.
      Minulla on ollut vuosikausia unettomuutta ja kaikki keinot tuli käytettyä mutta unen pituutta ei saatu 3 - 4:stä tunnista lisääntymään.
      Olantsapiinia olen ottanut n 45 min ennen kun menen peitonalle. Seuraava herätys on n 6 tunnin kuluttua kuselle. Jatkan nukkumistani ja seuraava herätys on samoin n 6 tunnin kuluttua ja taas kuselle, mutta 12 tuntia on jo aika hyvin nukuttu.

      Jos ette ole aikeissa ryhtyä sukupuoli suhteisiin niin suosittelen tätä lääkettä nimenomaan unettomuuteen.
      En tiedä mihin muuhun tästä on hyötyä joten kysykää lääkäriltänne sairauksista.

    • Kerran Olanzapin ...

      hautaan asti Olanzapin.

      Tuon tason lääkkeet tuhoavat lopullisesti kehon biologisen tasapainon, jos sitä nyt sitten haluaa. Matka eläkkeelle on jo pitkällä kun on tuossa tilanteessa.

      • Anonyymi

        Minkäs teet jos olet lääkärien kontrollissa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minkäs teet jos olet lääkärien kontrollissa.

        otat hatkat!


    • dormrmrmrm

      kysy lääkäriltäsi dormicum tai halcion merkkisiä nukahtamislääkkeitä. jos käytät sillointällöin nämä täsmälääkkeet eivät pääse koukuttamaan. sivuoirreet todella lievät eikä niitä huomaa koska nukut. puoliintumisaika on 1-4 tuntia :)

    • ritari_ZXZ

      Halcion tai Dormicum, täsmälääke nukahtamisvaikeuksiin, välillä käytettynä ei koukkuvaaraa ja puoliintumisaika niin lyhyt että aamulla ainetta ei ole enää veressäsi. 1-4 tuntia :))

      • Anonyymi

        Joo totta mut näitä lääkkeitä et saa enään mistään. Itsellä meni aikoinaan jopa 3 x 15 mg dormari ja kyllä oli kovat reflat kun oli aika lopettaa tai pakko. Linna lopetus


    • kukkanen3

      Itselläni on kaksisuuntainen mielialahäiriö ja sen vuoksi ollut pitkä unettomuus-jakso ja sain tämän saman lääkkeen käyttöön.Oletko kokeillut melatoniinia unettomuuteen?En olisi halunnut tuota olanzapinia,koska se lisää ruokahalua ja lihottaa.mutta,ei ollut nyt muitakaan vaihtoehtoja,niin se oli pakko ottaa käyttöön.Olen sitä reilu 2 viikkoa käyttänyt ja taitaa pikkuhiljaa alkaa vaikuttaa ja hyvin toimii ainakin mulla.Jotenkin tuntuu kyllä oudolta,että pelkkään unettomuuteen on sinulle lääkettä määrätty,mutta luulisi yksityisellä puolella lääkäreiden tietävän mikä on paras apu ongelmaan.Oletko käyttänyt lääkettä ja saanut apua unettomuuteen?

      • Ihan vain tiedoksi;

        Lääkäreiden, jopa psykiatrien tietämys unettomuudesta ja varsinkin synteettisistä unilääkkeistä on nolla.


      • kuujndr

        Minullakin on aamu-unien saannin vuoksi Olanzapin, jota käytän 10mg illassa. Melatoniin-unihormoni ei minulla toiminut, koska aiheuttaa masennusta.


    • Unikirja

      Uusi blogiosoite Unettoman Selviytymisoppaalle: http://unikirjanposti.wordpress.com/

      Blogissa on käsitelty melko kattavasti Suomessa unettomuuden hoitoon käytettävät lääkkeet miedoista vahvempiin

    • Tuho on varmaa

      Olantsapiini tuhoaa noin 10% aivokapasiteetista joka vuosi. Tutkimustiedot löydät googlettamalla. Eli hyvää matkaa vajakiksi.

    • Olantsapiini

      Olen syönyt olantsapiiniä unettomuuteen nyt 9 vuotta, 2 mg annoksella. Lääkäri ihmetteli että miten noin pieni annos voi enää vaikuttaa, mutta nukun sillä 9 tuntia. Olo on ihan samanlainen kuin aina ennenkin. Vaikka lääke onkin aika pahamaineinen enkä sitä mielelläni syö, niin luulen että yli vuoden jatkuneet parin tunnin yöuneni olisivat tappaneet ennemmin kuin tämä.

      • Olantsapiini

        Erittäin tärkeä lisäys: syömisiä kannattaa aluksi vahdata tosi tarkasti. :D


    • Pillerin popsija

      Multa menee tuntoaistit kun syön tota olanzapiinia. Aivotkin tuntuu toimivan vähän hitaammin kun normaalista. Onkohan ton lääkkeen tarkoitus tehdä ihan kasvikseksi?

    • Olavi123456

      Ihan kamala lääke. Itse nukkuisin melatoniinia niin nyt taas olantsapiini eli xyprexa koukussa psyk.lääkärin toimesta. Ihan kamalaa aivomyrkkyä ja kauheat lopetusoireet

    • Anonyymi

      200 mg ketipinoja opamox 30 mg nämä otan ja sen jälkeen 2 tuntia kirjan lukemista ja yritystä nukkua.
      Nukun vaikka väkisin vaikka heräilen niin tsemppaan ,että uudestaan nukahdan.Näen kauheita painajaisia kyllä. Kokeilin syödä lääkärin määrämät lisä ketipinor 200 mg depotiti ,mutta silloin meni seksuaalinen halukkuus ja orgasmit.Kysyin mieheltäni haittaako,kun en saa orgasmeja niin vastasi,että ei haittaa,mutta kun lopetin tuon ketipinor depotin niin oli miehellä aika onnellinen ilme ,kun sain yhdynnässä orgasmin:) Että ei haittaa;) taisi haitata;)
      Joo,niin tosiaan kyllä itsekin tykkään kun nautin seksistä mieheni kanssa,että miksi söisin liikaa lääkettä,kun psykiatri herra niin haluaa.Kyllä se herra psykiatri halusi mulle määrätä ainakin 600 mg ketipinoria,että aika hävytön paska.Minulla siis riittää 200 mg ja se kun sanon riittää tarkoittaa juurikin sitä,että RIITTÄÄ. S e ei ole läppä,että hah hah rittää vaan se on saatana totuus ETTÄ SE RIITTÄÄ .On hyvä. Riittäminen ei ole mikään vaiva,että voi pientä,riittikö se ,enemmän pitäis olla.

    • Anonyymi

      että mulle halus psykiatri määrätä 600 mg ketipinoria,mutta syön 200 mg , hän vaan halusi minulle 600 mg ? En ole hänelle puhunut mitään ,yhtään mitää,joten tyhjästä sen keksi, niin, kostaa en voi koska tyhjästä on paha nyhjästä.Tää mies on ollut ilkeä mulle aina , mietin onko oma syy?Ärsytinkö häntä kun olin tosi huonossa kunnossa sairaalassa ja hän oli siellä psykiatrina ja sanoin,että puhu edes ääneen kun olin ihan kusessa ja sekaisin ja hän joutui vihani kohteeksi,kun olin heikoimmillani.Multa loppui hermot ja lääkäri änkytti ja hoitajat oli ilkeitä ,niin mä vaan sanoin väärin,sanoin,että puhu edes ääneen A.A. Tuntuu,että yhä kostaa ja nauraa,häpeäisit edes,

    • Anonyymi

      häpeä edes A.a. ,et sä voi nauraa mua ja pilkata tyhmänä.Miten lapsellinen sä edes olet? syö itse lääkkeesi,niin ei tarvi sun enää edes runkata.Vai sekö on jo salaisuutesi,ite vedät neuroleptejä ,joten edes se ei toimi.Toimiko se ikinä?no vissiin joskus,mutta tuskin enää.Vihaan sua kun pilkkasit mua,mä vihaan sua, vihaan sua

    • Anonyymi

      Auttaakohan olantsapiini nukahtamaan. 10mg siis kysees

    • Anonyymi

      Lääkehoidon tueksi tai itsenäisenä www.mielenterveystalo,fi ja siellä unettomuuden omahoito-ohjelma. Ilmainen. Sisältää työkaluja ja luotettavaa tietoa. Treenaa uniasiat siellä kuntoon.

      Uutena myös unettomuuden nettiterapiaa tarjolla. Se on potilaalle ilmainen. Vaatti lääkärin lähetteen toki.

    • Anonyymi

      Onko kukaan syönyt olantsapiinia vain tarvittaessa unettomuuteen?

      Siitä on kuulemma hirveät vieroitusoireet enkä haluaisi syödä sitä säännöllisesti, vain tarvittaessa unettomuuteen niin mietin että jos syön esim. 4 päivää ni tuleeko siitä jo vieroitusoireita? Joku ulkomaisella sivustolla väitti että jo 4 päivän käyttö aiheuttaa vieroitusoireita, joku toinen taas sanoi että aivot tottuu siihen kuukaudessa ja sen jälkeen alkaa tulla vieroitusoireita.

      Ajattelin siis syödä lääkettä muutaman kerran kuussa muutaman päivän unettomuuteen.

    • Anonyymi

      Etkös voisi yrittää ottaa lääkettä niin, ettei tule peräkkäisiä iltoja.
      Vaikka joka toinen ilta tms.

      Jos alkaa käyttää useasti peräkkäin, niin varmaan tulee tilanne, ettei sitten pystykään nukkumaan ilman.

      Itse otan satunnaisesti parina iltana viikossa vähän Mirtazapiinia unen tueksi.
      Siitäkin tulisi jonkinlainen riippuvuus, jos alkaisi käyttää säännöllisesti.

      • Anonyymi

        No lääkäri periaatteessa määräsi olantsapiinin niin että söisin sitä joka päivä, mutta en haluaisi jäädä siihen koukkuun ja unettomuus on vain ajoittaista niin mietin, että olisiko täällä ketään kuka syö olantsapiinia vain tarvittaessa.


    • Anonyymi

      Ei auttanut kyseine lääke valvoin koko yön???!!?!

    • Anonyymi

      Minä käytin olanzapiinia vain tarvittaessa 5-10 mg illalla. Ei tullut lopettaessa mitään vieroitusoireita.

    • Anonyymi

      On nykyään lääkärit sit melkoisia sankareita kun ketipinorit ja olanzapiiniäkin jo unettomuuteen määrätään, olanzapiini on kyllä psykoosi lääke täysin ja toki väsyttää varmasti mut on olemassa turvallisempiakin kuin nää lääkkeet. Esim 70 luvulta oleva tolvon siinä ei ole samoja sivuoireita kuin näissä neuroissa. Mut jokainen ottakoon haluamansa pillerin.

    • Anonyymi

      Aihet on vuodelta 2014. elämme 2022.lopua. Jos alkaisitte rytmitää pivänne joka aamu vapallakin kello soimaan 6. Aamiainen ,vatet pälle töihin,koulun tai työtn ovesta ulos kävelee säälä kuin sällä joka hiton aamu kello 8 .Palte himan kello 11. lounas.30 minuttia untapaloon.Ylös välipala ,koti hommia takas ulos kello 14-16.päivälinen tiskittt. viellä kerran 1h,ulos esim kello 17-18. Puhelin äänetön ei kädessä seraavat 4 viikkoa.Tv ,netin ,somen sijaan illala kirja käteen kule väkisin tulee ajalaan uni ja ei muta kuin ylös samaa aamulla.Sinä joka opiskelet olet töissä.some pastoa. känny änetön.himan ,syöt ja painut ulos joka ikinen ilta 2h.Johan elämä ,ajtukset mutu ja uni tulee ajalla.Kaljat tupakat pois.Ne vie unta ja masentaa.

    • Anonyymi

      En ottais kemiallista lobotomiaa unilääkkeeksi.

    • Anonyymi

      se kutistaa sun aivoja pysyvästi ts. aivot lakkaavat toimimasta ulkoa sisäänpäin. ALUE: muisti, senaratos, jighabin, braindiftod, kolmoishermo ja aivokurkiainen.

      Ei toimi Kristittyyn, mutta jokaiseen pakana junttiin kyllä.


      :-oo


      -John-

    • Anonyymi

      PLASEBO PALJASTETTU = KAIKKI BENTSOT.

      -JOHN-

    • Anonyymi

      FUCK YOU NINA LAMMI, YOU ARE A FUCKING PARASITE; YOU EVEN LOOK LIKE ONE!

    • Anonyymi

      Älkää nyt helvetti sentään unettomuuteen syökö neuroleptejä, ne on tarkoitettu hyvin vakaviin mielenterveysongelmiin vaikka idiootit ja kusipäät lääkärit väittäisikin muuta!

    Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      208
      3377
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2161
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2071
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1945
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      70
      1598
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1371
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1261
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1247
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1217
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe