Taekwondo VS Kickboxing

APmies

Hei vain kanssa taistelijat. Olen lukenut nyt näitä foorumeita ja tullut johtopäätökseen, että taekwondon potkuja aliarvioidaan kamppailulajipiireissä. Olen itse siis taekwondon harrastaja. Jos joku harjoittelee monta vuotta potkuja, eikö hänen potkut ole hyviä. Sama asia kuin nyrkkeilyssä lyönnit. Oheisessa videossa on taekwondo taustainen potkunyrkkeilijä ottelemassa potkunyrkkeily säänöillä. Videosta huomaa hyvin taekwondo potkujen tehokkuuden. Hänen lyönnit eivät ole mitään mahtavia, se on totta. Muistukseksi en ole täällä riitelemässä lajien parhaudesta vaan keskustelemassa eri lajien vahvuuksista. http://youtu.be/d30h_mko428

10

502

  Vastaukset

  • Kyllä taekwondon potkut on ylttäviä, tehokkaita ja yllättäviä

  • Alapotkusäännöillä tulee wondolle kyytiä

   • Sua on vissiin potkittu alapotkuilla alapäähän aika useesti. Ja yläpotkuilla yläpäähän.


  • oikeestaan jos potkunyrkkeilijöitä verrataan potkuissa taekwondoon,ni potkunyrkkeilijät ei osaa potkia ollenkaa,en tiedä onko tulos sama jos niitä verrataan nyrkkeilijöihin eli ei osaa nyrkkeillä.

  • Näitä videoita on aina välillä hauska katsella ja myös kommenteja eri lajien paremmuudesta. Nyt sitten ei kumpikaan osannut nyrkkeillä, eikä Taekwondon harrastajakaan ollut kovin hyvä potkimaan edes yläpotkuja.

   Taekwondoa tuhansia tunteja harjoitelleet ovat loistavia potkijoita omassa tyylissään ja osuessaan potkut ovat tehokkaita. WTF-tyyli on täyskontaktilaji, mutta siinäkään ei sallita lyöntejä päähän. ITF-tyyli on astetta kevyempi kontaktinsa puolesta, tyrmäystä ei sallita.

   Puutteena yleensä alapotkutekniikat, mitkä ovat käytännönläheisiä ja erittäin tehokkaita. Alapotkut ovat myös turvallisempia suoritustekniikansa ansiosta, näihin myös on osaavan helpompi jatkaa jollain kombinaatiolla.
   Lyöntitekniikat ovat luonnollisesti korkeintaan välttäviä. lajihan on painottunut selvästi potkuihin ja niissäkin yläpotkuihin.

   Kickboxing on lähtökohtaisesti täyskontaktilaji oli sitten kyse ala- tai yläpotkutyylistä. Harjoittelevat nyrkkeilijöiden lyöntitekniikkat ja potkut ovat lajinomaisia. Kaikki yleisimmät potkut harjoitellaan ja näistä kehään jää ne käytännönläheisimmät. Myös pyyhkäisyjä käytetään.
   Useat potkunyrkkeilijät omaavat vähintään tyydyttävän lyönti- ja potkutekniikan. Alapotkujen tehokkuutta ei mielestäni kannata väheksyä, joka epäilee voi kokeilla.

   Videossa esiintyviä ottelijoita vastaan olisi mielestäni pärjännyt keskiverto harrastelija nyrkkeilijä, kenellä on muutaman ottelun kokemus.

   Jokainen on joskus aloittelija, mutta ne harjoittelutunnit vaikuttavat asiaan ja ottelukokemus, oli laji mikä hyvänsä.
   Jopa lahjakkaat joutuvat harjoittelemaan ja paljon , mikäli mielivät huipulle. Eri tyylisuunnilla on oma vahvuutensa, painija ei pärjää pystyssä, eikä nyrkkeilijä matossa.

  • Itselläni noin kymmenen vuotta aktiivista ITF-TKD harjoittelua ja neljä vuotta potkunyrkkeilyä 'lakkarissa' sekä lukuisia muita ip ja taistelulajeja tullut kokeiltua. Ottelukokemusta tosin ainoastaan TKD:ssa. Kummassakin lajissa hyvät ja huonot puolensa.

   TKD:n potkutekniikoista ollut joka lajissa hyötyä ja antanut erinomaisen pohjan. Kuitenkin vasta potkunyrkkeilyssä huomasin kuinka tehokkaita nämä potkut voivat olla ja kuinka saada niihin voimaa.

   TKD:n ongelmana näen potkujen treenaamisen suurelta osin olevan potkutekniikoiden suorittamisella ilmaan. Näin ei oppinut laittamaan painoa potkun taakse, mutta tekniikan kyllä. Treenaamalla potkutekniikoita säkkiin ja potkutyynyyn alkoi lopulta löytyä sekin ja sai aikaan runsaasti ahaa-hetkiä.

   Tästä TKD seuroille ja ohjaajille vinkkiä: säännöllinen säkki- ja potkutyynytreeni mukaan harjoitusohjelmaan.

  • Ihan pilipali lajeja. Kyllä ihan perus judo on parempi lajina. Itsellä kokemusta lajeista ja parit kisatkin löytyy. Ja judolla niputtaa helposti potku/lyönti ottelijat. Myös judon lyönnit ja potkut tehokkaampia.

  • Ihan höpöhöpö keskustelu tämä. Potkunyrkkeilijä voittaa todennäköisesti potkunyrkkeilysäännöillä ja taekwondoin taekwondo säännöillä. Taekwondon potkut ovat näyttäviä, mutta ei niillä yleensä potkunyrkkeilyottelussa mitään tee. Täyskontaksilajissa kun lyödään ja potkitaan täydellä teholla pyrkimyksenä tuottaa mahdollisimman suurta vahinkoa vastustajalle, ei voi otella siten että tasapaino ja hallinta kärsisivät. Siksi kaikki tekniikat pitää tehdä niin, että oma pakka ei aukea liikaa ja vastustaja pääse lyömään suoraan vastapalloon. Avoimella ottelutyylillä harvemmin kovia matseja voitetaan ellei tasoero satu olemaan valtavan suuri.

  • Taekwondo potkut on hyviä ja niillä voi hyvinkin yllättää vaikka thaikkumatsissa.
   Muistelen jo 90luvulla eräs tunnettu thaivalmentaja englannissa käytti oppilaitaan kerran viikossa saman salin taekwondo treeneissä.
   Semmosenaan tkd tietenkään ei toimi kehälajeissa kun pitää osata myös lyödä.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Loppu tulee

   https://www.iltalehti.fi/talous/a/de4f134c-da1b-45ba-88bd-47c1c70283ec Vihdoinkin Umpilla on tajuttu Jämsän heikon sijainnin merkitys bisnekselle. Vi
   Jämsä
   57
   1265
  2. Stefun sisko ja Sofia parhaat ystävät

   Stefun sisko laittanut ig storyyn videon Sofiasta sydämillä. Sofia laittoi ig storyynsa Stefun siskosta videota, Rapumestari ja pusuhymiö. Stefun sisk
   Kotimaiset julkkisjuorut
   181
   1259