Kummittelu murhapaikoilla?

curious2

Oletteko ikinä kohdanneet kummittelua paikalla, jossa on murhattu joku? Itse en ole kokenut, mutta seuraavat paikat olen kuullut ns. toisen käden tietona:

* Kyllikki Saaren suohauta (vaimeaa puhetta)
* Bodomjärven murhaniemi (huutoa)
* Eräs omakotitalo Kauhajoella (täälläkin monesti mainittu)
* 'Kotkanpesä' Hangon Tvärminnessä

11

1206

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • on mahdollista

      Murhaan liittyy aina pahan henkimaailman vaikutus, ja ei ihme jos niissä paikoissa kummittelee. Ja varsinkin jos asioihin liittyy jotain mitä ei ole pystyty selvittämään.

    • pirkko alast.

      Kyllikki Saaren suohaudalla tuskin on aktiviteettia.

      Miksi henki jäisi kummittelemaan pelkkään suohauta-muistopaikalle?

      Ja mikä Kauhajoen talo? Moni on huuhaata

    • Iltasi

      Kotkanpesä juttu on totta!

      • Anonyymi

        Onko tietoa mitä siellä tapahtuu ja milloin?


    • huu_haa

      Määritteleppä ensin termi 'murhattu'. Onko se ehkä vahingossa vai tahallaan surmattu ihminen? Entäpä vaikka taudin tappama ihminen, oikeuttaako se kummitteluun? Ja tarkoittaako 'murha' vain yksittäisen henkilön kuolemaa? Miksi se eroaisi joukkomurhista? Joukkomurhiin termin mukaan liittyy tappoja jotka eivät ole yhteisöjen moraalisääntöjen hyväksymiä. Tästä on tosin lyhyt askel yhteisöjen tekemiin lynkkayksiin joita osa puolustaa ja osa ei (esim. noitavainot).

      Tämän tien lopussa ovat keskitysleirien uhrit, sotatoimissa kuolleet siviilit sekä taistelukentillä vasten tahtoaan peloissaan kuolleet kymmenet miljoonat sotilaat. Heillä kaikilla on aivan yhtä hyvä syy kummitella - missä he ovat?

      • uubeibe

        Kummitteluoikeus ainakin suomessa on myönnetty yksinoikeudella lähinnä ampiasvyötäröisille kartanonrouville.


      • Anonyymi

        Siis tarviiko kummittelu jotain oikeuksia? Mitä jos vaan haistattaa huilun valkoselle valolle ja jää paikalle kummittelemaan? Tuleeks joku enkelipoliisi antamaan piiskaa vai mitä sit tapahtuu?


    • senkummempaa

      Oletteko muuten kohdanneet kummittelua paikoissa joissa on tapahtunut petoksia ja/tai talousrikoksia?!

      • paskelimyyntireskontra

        Juu kyllä tuolla komeron kuittimapissa kävi kova kahina, kävin katsomassa ja kummitus ilmoitti olevansa verovirastosta. Säikähdin niin että kirjoittelen tätä nyt Cayman-saarilta käsin.


    • Anonyymi

      En tiedä murhautapauksista mutta itsemurhapaikoista olen kuullut että on kummitellut. Samoin kolari/onnettomuuspaikoilta.

      Erään puolitutun kämpässä jossa tapahtui itsemurha, kuulemma on valot räpsyneet yms. ja samaa tapahtunut naapuriasunnoissakin ja muutakin, en muista mitä oli tapahtunut.

      Eräs kertoi netissä että itsemurhan tehneen kämpässä oli pöydän alta kuulunut ääntä kuin koira oksentaisi, mutta mitään ei ollut näkynyt ja kaksi oli sen kuullut, jotka istuivat siinä pöydässä.

      Eräs mies oli nähnyt asunnon olohuoneessa harmaanmustan varjohahmon yhdessä kohassa ja kysellyt ja saanut selville että siihen kohtaan oli joku joskus hirttäytynyt.

      Itse näin kerran voimakkaan enneunen tuttavastani (rauhaa hänelle). Hän oli siinä sekava, kuin kovassa humalassa ja masentunut. Hän sanoi että hänen pitää lähteä nyt ja että pitäkää hauskaa. Sitten hänen kasvonsa menivät ruttuun, muuttuivat punaisiksi, sitten tumman punaisiksi ja sitten lähes mustenivat. Sen jälkeen hän käveli seinää kohti jossa oli rautainen kahvaton ja saranaton ovi joka liukui sivuun. Sen takana oli pelkkiä liekkejä ylös asti. Hän käveli ovesta sisään ja ovi liukui hitaasti perässä kiinni. Kun ovi meni kiinni, sen alta valui verivana. Kaksi päivää myöhemmin kuulin että hän oli sinä yönä hirttäytynyt (huumepsykoosissa). Poltin kolme kynttilää hänen muistokseen sinä iltana kuultuani siitä ja ne paloivat vain vaivaisella liekillä hyvin himmeästi.

      Olen tutkinut muinaissuomalaisten uskomusten harjoittamisperinnettä ja näyttäisi siltä että syy miksi nykyään ei enää kummittele, kuten ennenvanhaan sanottiin kummittelevan, on että ihmiset haudataan asianmukaisesti ja siunataan maan poveen. "Noitakeinoissa" joissa aiheutettiin kummittelua tiettyyn taloon, vietiin aina salaa siihen paikkaan jotain, mikä oli otettu hautausmaalta vainajilta. Tai sitten siinä paikassa oli valmiiksi jotain vainajan jäänteitä, joita ei oltu asianmukaisesti viety hautausmaalle. Että ehkä ne vainajan maahansiunaamisrituaalit ei ihan turhasta ole muodostuneet...

    • Anonyymi

      No täälä seinäjoella on yks omakotitalo jossa tapahtui murha 2015 ja varmasti löytyy kiinnostuneelle lisää tietoa talosta. En oo mitään kokenut , mutta jostain syystä oon usein tullut todella ahdistuneeksi , kun kävelen sen talon ohi ja siinä on lintuja usein katolla. Talo on myynnissä ja toistaiseksi ei ole kaupaksi mennyt ainakaan minun tietojeni mukaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1204
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1036
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      967
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      870
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      714
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      670
    Aihe