Mitkä kuulokkeet kannataisi hankkia?

Morning

Kyselisimpä vaan minkälaisia kuulokkeita suosittelisit ostettavaksi, kun entiset vanhahkot kuulokkeet lakkasivat toimimasta. Käytän kuulokkeita musiikin kuunteluun tietokoneen kautta, joten mitään kovin hifistely-kuulokkeita en tarvitse. Sopuisa hinta olisi tietysti plussaa. Ehdotuksia?

Kiitos vastaajille. :)

10

796

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kuulokkeitahalvalla

      Et maininnut, tarvitsetko mikrofonia kuulokkeisiin, mutta heitetään nyt muutama ehdotus.

      Noin 30 eurolla saa Sonyn MDR V150-kuulokkeet. Todella laadukkaat ja kestävät kuulokkeet kohtuulliseen hintaan. Äänenlaatu on kirkas ja tukeva, eikä mikään osa-alue tule muiden ylitse liikaa, bassot ja diskantit ovat mainiosti tasapainossa. Hintaa on noin 30 euroa.

      http://musatekniikka.blogspot.fi/2012/08/mukavat-ja-laadukkaat-kuulokkeet-sony.html

      AKG K44 on myös passeli valinta. Mukavat ja kestävät kuulokkeet, joiden äänenlaatu jää aavistuksen verran Sonyn varjoon. Kuulokkeiden panta on kuitenkin Sonyn muovista pantaa kestävämpi ja lisäksi yksipuolinen kaapeli mukavoittaa käyttöä jonkin verran. Makuasia, kummat hankkii. Parasta olisi, jos pääsisi kokeilemaan. Hintaa näillä on myöskin noin 30 euroa.

      http://musatekniikka.blogspot.fi/2012/11/kevyet-ja-kestavat-kuulokkeet-akg-k-44.html

      Jos kaipaat laadukkaita kuulokkeita ja laadukasta mikrofonia, kannattaa hankkia Koss SB45. Soinniltaan kirkkaat ja tukevat kuulokkeet, joiden mikrofonikin on varsin laadukas. Suosittelen tutustumaan.

      http://musatekniikka.blogspot.fi/2012/09/laadukas-kuulokemikrofoni-sopuhintaan.html

    • kuulokehifisti_

      http://www.verkkokauppa.com/fi/product/44680/cttxm/Sennheiser-HD-518-kuulokkeet

      Nuo ehdottomasti minimissään! Tuohon kun laittaa satkun lisää niin saisit nämä; http://www.verkkokauppa.com/fi/product/44670/cttxg/Sennheiser-HD-598-kuulokkeet

      Noilla kun kuuntelet musiikkia, niin kuulet semmoisia juttuja mitä et aikaisemmin kuullut. Monien tuhansien kaiuttimet eivät pääse edes lähelle toistossa. :) Nuo hd518 ovat loistavat ensimmäisiksi kunnollisiksi kuullokkeiksi. Maailman paras kuulokemerkki, erinomainen jälleenmyyntiarvo myös, todella mukavat korvissa eivät paina tai kiristä/hankaa.

      Älä osta halpoja kuulokkeita, kadut sitä myöhemmin! Jos innostut kuuloke harrastuksesta, niin voit jatkossa ostaa parempaa äänikorttia koneeseen/kuulokevahvistimen, jolla ääni paranee entisestään. Mut jos sulla on halpis kuulokkeet, niin turha vaiva. Saat vaan korvanlehdet kipeäksi niillä ja niissä on värittyny toisto, bassot jyrää kaiken tai diskantti helisee korvissa. :S

    • Örp

      Eipäs nyt ammuta yli. Sennheiser ei ole maailman paras merkki, mutta ihan hyvä merkki se on.
      Sennheiserin kuulokkeiden käyttömukavuus on ihan kohdillaan useimmiten, mutta ei kaikissa malleissa.
      Hintaa myös sennheisereillä on varsinkin suomessa.

      Kiinnostaisi tietää mikä on budjetti että mitä tässä alkaa suosittelemaan.

      Toinen asia mikä olisi hyvä tietää on se että minkä tyyppisestä äänestä pitää.
      Korostuneesta bassosta, pehmeästä äänestä. kirkkaasta. V tyyppisestä äänestä missä on korostuntu basso ja diskantti, Vai hieman neutraalimmasta äänestä missä mikään ei Korostu liikaa. Jos et tiedä oikein mistä pidät niin kerro vain budjetti.

    • Örp

      Kuulokehifisti oletko edes ikinä kuunnellut Sennheiser HD-518 mallia?
      Sitä kuvaillaan aika värittyneeksi kuulokkeeksi, Basso on hyvin korostunut. Diskantti taas on leikattu, Kuuloke kuulostaa hyvin pehmeältä ja omaa Sennheiser Verhon äänessä.
      Ei Sennheiser HD-598 mallikaan ole kovin neutraali. Hyvin pehmeä soundinen kuuloke. Kuulostaa hieman tunkkaiselta ja tummalta. ( ei välttämättä huono asia jos siitä tykkää ).
      Tuohon hintaan kyllä löytyy parempia kuulokkeita.

      Monen tuhannen euron kaiuttimiin myös vertasit. Aika pahasti ammuit yli kyllä.

      Halvoissa kuulokkeissa löytyy kyllä mukavia ja hyvän kuuloisiakin malleja.

    • ei kuulusulle!

      Ei varmasti löydy parempia HD598 samassa hintaluokassa! Pyyhi korvista vaikut pois. Hintaluokkansa kärkeä ehdottomasti!

      Taidat olla Grado miehiä kun Senkkua täällä haukut? Mene muualle määkimään siitä!

      Pääpointti on selvästi hommata "hifi" luokan kuulokkeet muovisten rimpuloiden sijaan!


      T: Beyer mies (T1)

    • Örp

      En ole grado miehiä. en todellakaan.
      HD598 on hintaluokkansa kärkeä, en sanonutkaan etteikö se olisi.
      Mutta väittämäsi olivat suorastaan niin yli ampuvia että monen tuhannen euron kaiuttimia vastaisi. Mutta ei ole parhaimmatkaan nuo kuulokkeet hintaluokassaan.
      Esim. Suomessa kuulokkeiden hinnat heittelee rajusti ja usein ovat liian kalliita verrattuna laatuun.
      Melkein saman hintaiset Beyerdynamic DT-880 PRO vie voiton Sennheiser HD-598. Sitten on AKG K602 jotka ovat suurinpiirteen samanlaatuiset kuin HD-598 mutta löytyy halvemmalla. Sitten löytyy AKG K-701 ja K-702 jotka ovat myöskin paremmat ja samaan hintaan viellä.

      Mutta mikä tärkeintä on se että minkä tyylisestä äänimaailmasta pitää. Tykkääkö pehmeästä, Kirkkaasta, Voimakkaasta bassosta, neutraalista.
      Enkä sitäpaitsi haukkunut Sennheisereitä. Musiikki ja ääni on hyvin persoonallinen asia. Se että sanot että jokin on olevinaan parasta, ei välttämättä ole sitä toisen mielestä.

      Hifi on aika subjektiivinen käsite.
      Tarkotus ei ollut aloittaa kusemis kisaa tässä, vain huomauttaa ettei Sennheiserit ole ainoa ja oikea vaihtoehto, eikä tosiaankaan niin mahtavat kuin aikasemmin mahdollisesti annettiin ymmärtää.

      Mutta jos pitää noin 200€ luureja suositella, Sennheiser HD-598 kuulokkeet ovat listalla ja muita mitkä tässä mainitsinkin.

    • Toinen kuulokefriikk

      Senkun HD-598 löytyy hyllystä. Noita kannattaa "koeajaa" pitkään, ääni muuttuu. Myös kuulokevahvistimen kautta ajettuna kuulostaa selvästi paremmalta kuin örpin mielipiteistä voisi kuvitella. Liekö örppi luettelee jotain testien tuloksia täällä. Sennheisereissa bassot aika miedot, tuota 518:aa en ole kuunnellut, mutta lukenut samaa, että pientä korostumaa on siihen suuntaan. Jos katsoo leffoja, niin tuo voi olla hyvä asia. Kuulokkeita pitää kuunnella, jos örppi sanoo 880-Pro mallin olevan parempi kuin 598, se ei välttämättä ole sitä toiselle kuuntelijalle. Sama juttu kaiuttimien kanssa. Ei voi noin vaan sanoa, että tuo on parempi. Ottaen huomioon saman hintaluokan.

      Itselläni leffakäyttöön löytyy Beyerdynamicsin DT-990, joka ei ole välttämättä kaikkien mieleen. Mutta leffakäytössä pesee monet kalliimmatkin kuulokkeet Dolby Headphone tilalla käytettynä. En ymmärrä miksi pitää pilata nautinto noilla halvoilla PRO malleilla, kiristävätkin päätä. Aina se kalliimpi ei Pro malli jos Beyeriä meinaa ostaa.

      "The first week i've been listening to music much more often because these make it sound so much better." - noise-reducingheadphones.blogspot.com 09/2010

      "... excellent open ear design, true sound reproduction..." - bestheadphonereview.com 08/2010

      "The clarity of the DT 990s is superb. You hear everything, whether you want to or not." - audioheadphonesblog.com 07/2010

      http://www.verkkokauppa.com/fi/product/51101/cnxnj/Beyerdynamic-DT-990-avoimet-stereokuulokkeet


      PS. Kaverilla on HD-558 malli, josta saa otettua ne vaahtomuovit pois sisältä, tuo modaus saa ne kuulostamaan periaatteessa melkein täysin 598 mallilta. Tuolla jipolla voi säästää sen 40€. 558 mallissa ei ole korostumaa ja korvaosat paremmat kuin 518 mallissa.

    • Örp

      Myönnän että kun kommentoin Kuulostaa hieman tunkkaiselta ja tummalta. Tuo tunkkainen ei ole todellakaan oikea sana kuvaamaan HD-598 kuulokkeita. Ne ovat selkeät mutta soundi on "savuinen"?.

      Olen päässyt itse kuuntelemaan HD-598 kuulokkeita. Myöhemmin olen toki lukenut arvosteluitakin kyseisistä kuulokkeista jotka olivat hyvin pitkälti sitä mitä itse kuulin niitä kokeillessa.

      Olen ehkä antanut jotenkin väärän kuvan kun puhuin Sennheiser HD-598 kuulokkeista, vaikka mielestäni sanoinkin että ne ovat hintaluokkansa kärkeä, sanoin myös että jos pitäisi tehdä lista suosituksista, HD-598 olisi siellä.

      Sanoin myös että MIKÄ TÄRKEINTÄ on se että minkä tyylisestä äänimaailmasta pitää. Eli välttämättä juuri DT-880 ei ole se parempi kuuloke.
      Teknisesti DT-880 on parempi.

      Halvoissa PRO malleissa ei ole äänenlaadullisesti mitään eroa, ainoa ero kuulokkeissa DT-990 ja DT-990 PRO mallinkin välillä on juuri hieman erillainen rakenne ja sekin vaikuttaa vain puristus voimaan.
      PRO mallissa on metallinen panta joka lopulta tulee venymään tai sen voi venyttää täysin samaksi kun Premium mallissa. Hinnassa noin hieman reilu 100€ enemmän Sama koskee kutakuinkin kaikkia muita DT malleja joissa löytyy premium ja PRO mallit. Toki PREMIUM malli kannattaa ostaa jos ei ole rahasta kiinni. Otetaan huomioon viellä se että ihmisillä on erikokoisia päitä.

      Btw Beyerdynamic DT-990 on teknisesti samassa äänenlaadussa kuin Sennheiser HD-598 ja hinnassa on huima ero riippuen kumpaa mallia katsoo, PRO vai Premium.

      Äänenlaatu ei ole sama asia kun äänimaailma.
      Äänenlaadulla puhutaan kykyä toistaa musiikkia, pieniä vivahteita, kuinka hyvin erottelee instrumentit, onko miten hyvä tilantuntu, onko äänessä puutteita ( eli meneekö alimpaan hertsiin ja korkeimpaan kadottamatta mitään välistä ). Oli se sitten miten korostunut tahansa äänimaailma.

      Äänimaailma, en ole varma onko se suomenkielessä oikea termi mutta tämä kuvaa sitä miten värittynyt tai väritön Hertsien toisto on.
      Jos on Neutraali äänimaailma kuulokkeessa, tarkoitetaan siis täysin tasaista ääntä että mikään ei korostu yli muiden.

      Kaksi täysin eri asiaa, Äänenlaatu on useimmiten se tekninen puoli kuulokkeissa ja taas Äänimaailma on se subjektiivinen ( riippuu kuuntelijasta ).

      • 188

        Sennheiser. Itsellä on Sennheiserin momentum on ear kuulokkeet.


      • Uno
        188 kirjoitti:

        Sennheiser. Itsellä on Sennheiserin momentum on ear kuulokkeet.

        Sori väärä palsta


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1795
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1679
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1494
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1184
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1183
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1172
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1126
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1121
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1099
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1094
    Aihe