DNA kiristää salatuilla ja tuhotuilla tiedoilla asiakkaaksi

digi-info

DNA oli ilmoitellut omilla foorumeillaan lopettavansa yksityisasiakkaiden kotisivut 3.12.2013 ja sulkenut ne tiedotteen mukaan 7.1.2014, jolloin asiakkaiden kotisivujen sisältö ja tiedot olisi tuhotut lopullisesti eikä niitä voitaisi palauttaa.

Yhteydenpito sähköpostitse löi äimällä. "Asiakasviestintä palvelun lopetuksesta aloitetiin 3.6.2013 ja tapahtui sähköpostitse". Ei itselleni ainakan tullut tietoakaan, eikä sitä myöskään tullut väitetysti ftp palvelimen yhteyden avauksessa. Juttu paranee.

15.1.2014: "Ilmeisesti sinulla ei ole kauttamme laajakaistaa tilattuna? Kotisivu -palvelu on ollut kiinteän laajakaistamme lisäpalvelu ja tietojen palauttaminen edellyttää voimassa olevaa laajakaistatilausta.
MIKÄLI TILAAT laajakaistan toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella, voimme lähettää kotisivujen tiedot sinulle CD-levyllä, tai USB-tikulla. Ole meihin tässä tapauksessa puhelimitse yhteydessä".

Sivuston mukaan tiedot on turvallisesti salattuja menetelmiä käyttäen tuhottu eikä niitä voida palauttaa, dna siis kiristää asiakkaaksi tiedot panttina. Tarkistakaa itse, jos ette usko. Viestiketju kokonaisuudessaan on tallessa.

Kun olen Sonera sopimusasiakas jo ennestään niin moinen liittymän vaihto ei onnistu vielä vuoteen, mutta aika mielenkiintoista toimintaa... On kuin ois profiil facebookissa, poistettu mutta salaa tallessa ja DNAlocker iskeny.

2

196

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • digi-info

      Lisään vielä siis sen että sivustot oli kunnan 1998 ostaman phnet.fi sivustooon sähköposteineen mukaan tulleet ja kuntalaisille ilmaiset. Ne siirtyi dna:lle ja sittemmin dnawelhon haltuun ja toimivat siis loppiaiseen saakka.

      Tiesittehän tekin siis että teidän sivujanne ei tuhottu vaan ne on dna:n hallussa edelleen palautettavissa toisin kuin yhtiö on sivuillaan väittänyt? Sain pelastettua lähdekoodin googlen välimuistista ja asia on jätetty viranomaisten tutkintaan.

    • digi-info

      Sivustohan ei ole mikään merkittävä, omakohtasesti kyseessä oli testisivuja opintoprojekteissa. Halusin kuitenkin kertoa asian niille yksityisille joilla oli jotain tärkeää DNA sivuilla sillä kaikki yksityiset sivut on suljettu, oli asiakas maksava tai ei. kotisivu.dnainternet.fi palveluja ei enää ole kuin nillä joiden sopimukset oli dna:ta ylemmällä sopimustasolla eli joillain maksavilla yritysasiakkailla ne poistuu siirtymäajan jälkeen myös. Tän ketjun tarkoitus on varoittaa ja tiedottaa asiasta puskaradiona niille joilla on dna:n kanssa sopimuksia. Itseasiassa jokainen dna asiakas maksoi sopimuksessa kotosivupalveluista joita ei nyt sitten olekaan mutta hinta tuskin laski. Joten toivon itse kunkin muistavan painostaa hyvittämään palvelun puute hinnassa. Kilpailevilla palveluntarjoajilla on lähes kaikilla samat palvelut eikä ne poistele palveluita vähäisen käytön vuoksi vaan ne myy palveluita niiden olemassaololla ja saatavuudella kilpailijoihin nähden. Kuka sitten tarvii kotisivupalveluja mutta kyse on myös tallennustilasta joka asiakkaalla on ftp palvelimessa. Jos operaattorini lopettas tällein palveluista - voisin irtisanoa sopimukset saman tien koska niillä ei olis enää etua vaan voisin siirtyä villisti käyttämään muita tekniikoita jopa. Hankin itse hosting palvelut joten en tarvis ees operaattorisopimusta. Voisin ylläpitää palveluni vaikka prepaid kortilla.
      Suurin ongelma oli tietojen palauttaminen mutta kiitos googlen välimuistin,
      kaikki kriittinen on tallessa ja tulee jossain ulkoasussa takasin. Muuttuu ammatillisempaan suuntaan eli tasoo nostaen. Voin kuvitella kyllä noilla sivuilla oleen jotain kriittisempääkin kuten kenneleiden sivuja ja sen sellasta ammatinharjoittajien sivuja ja palveluita. Tietosuojavaltuutetulla voisi olla sanansa sanottavana dna:n tietokauppaan. Kiitos kaikille jotka on käyneet jutun lukemassa ja informoineet tuttaviaan ja joutuneet kohtalotoveriksi varmasti monet. Tämä on opetus siitä miten paljon operaattoreihin ja elinikäisiin kuntalais tai muihin palveluihin voi luottaa (vaikka sitten nokian elinikäiset kartat joka loppu sitten symbian tuen päättymiseen myös vuoden alusta symbian puhelimilla - toimii mutta päivitykset oli sitten siinä). Lumiat hakee karttansa sitten jostain toisesta osoitteesta (käsitykseni mukaan symbianilla ei enää saa yhteyttä siihenkään).

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      78
      5841
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2526
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      2017
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      62
      1775
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1611
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1408
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1317
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1311
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1249
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1203
    Aihe