Simputus kuuluu armeijaan!

Huovinen

Simputus joka koskee jokaista joukkuetta yksittäisten komppanioitten sisällä on tärkeä asia. Simputuksella kokeillaan sotilaiden henkistä kanttia/ stressin sieto kykyä. Samalla joukkue joka kokonaisuudessaan joutuu simputettavaksi kasvattaa toisiinsa suuremman sidoksen ja osaa toimia yhdessä paremmin. Yksittäisten yksilöiden simputus on tarpeetonta eikä johda kuin surullisiin tapahtumiin. Simputuksella voidaan luoda ns. Komppania ylpeys.

9

492

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 20+

      asevelvollisuuden ikärajaa nostamalla pikkasen ylöspäin saisimme henkisesti kestävämpiä yksilöitä kovempaan kouluun.

      • SOF<<

        Jos jo varusmiehenä kyyneleet silmissä kuuntelemma aliupseerin huutoa emmekä kestä jäkitys sessioita komppanian käytävillä mitä tapahtuu kun ympärillä luodit vinkuu ja pommit poksuu.


      • :`(
        SOF<< kirjoitti:

        Jos jo varusmiehenä kyyneleet silmissä kuuntelemma aliupseerin huutoa emmekä kestä jäkitys sessioita komppanian käytävillä mitä tapahtuu kun ympärillä luodit vinkuu ja pommit poksuu.

        Joo oltii toukkia käytävän lattialla joukkueen voimin. Koko komppania ei sotilaskotiin päässyt ensimmäiseen 3kk , joka paikkaan ainoana komppaniana juostiin, illat jäkitettiin käytävällä ja vedettiin aamulenkit "iloisena", ei haitannut. raja tuli vasta sitten vastaan kun aliupseerit kehoittivat antamaan "kurin palautusta" varusmiesten kesken usein niskuroivalle "sotilaalle". ei kukaan suostunut ja komppanian päällikölle ilmoitettiin, ei seurauksia ja ukko vemppas loppuajan.


      • Matioa

        Ikärajaa nostamalla? Hyvä läppä. Ikärajaa pitäisi nimenomaan laskea. 14-15 vuotta olisi hyvä ikä käydä armeija, ja silloin porukkaa voisi jopa jossain määrin kyseinen ns. leikkikoulu vielä kiinnostaakin. Jo 20-vuotiaiden keskuudessa kyseinen instituutio rupeaa olemaan jo aika humoristinen.


    • Tarkista käsitteitä

      "Yksittäisten yksilöiden simputus on tarpeetonta eikä johda kuin surullisiin tapahtumiin. "

      Niin, mutta kun se yksilöön tai muutamaan sellaiseen kohdistuva asiaton kohtelu vasta onkin sitä todellista simputtamista.

      Tuo, missä kerrot kollektiivisesta höykyttämisestä, on tosiasiassa jotain muuta, vaikkapa ylimitoitettua kurinpidon tavoittelua.

      • ...?

        Aivan. Jos kaikki saavat runtua niin se ei ole simputusta nähnytkään. Jos yksilöltä koitetaan viedä sosiaalinen turvaverkko pois paikassa, jossa yksityisyyttä ei juuri tunneta niin se on simputusta, eli nöyryytetään yksilöä vastoin hänen tahtoaan koko kompanian edessä.


      • syökääpaskaa
        ...? kirjoitti:

        Aivan. Jos kaikki saavat runtua niin se ei ole simputusta nähnytkään. Jos yksilöltä koitetaan viedä sosiaalinen turvaverkko pois paikassa, jossa yksityisyyttä ei juuri tunneta niin se on simputusta, eli nöyryytetään yksilöä vastoin hänen tahtoaan koko kompanian edessä.

        Tuollaisella saattaa olla seurauksia varsinkin armeijan kaltaisessa ympäristössä. Kaikki eivät välttämättä niele itseensä kohdistuvaa perseilyä ja halventamista vaan saattavat antaa takaisin kiusaajilleen, kuten oikein onkin. Tätä sietää jokaisen simputtajan miettiä.


    • Jäi verkkokalvolleni tuo ylimitoitettu kurinpidon tavoittelu. Naurattaa mokoma lause jos sotilaskoulutuksesta puhutaan.
      Olen kirjoittajien kanssa yhtä mieltä siitä että koulutuksen tulee olla kokonaisvaltaista eikä yhteen yksilöön kohdistuvaa. Jos joku yksilö on liian heikko siihen joukkueeseen on hänet siitä poistettava. On yhdentekevää annetaanko tälle yksilölle vapautus tai siirto peunankuorijaksi. On tärkeää poistaa mätä hedelmä joukosta heti. Tärkeintä on hioa yksiköstä saumaton ja yhteishenkinen yksikkö joka sietää tarvittaessa kohtuullisen paineen.
      Tässä kohdataan kouluttajan vastuu ja ammattitaito kuinka sen toteuttaa. Jos siinä onnistuu niin sen huoma ja siitä syntyy oma ylpeys joka auttaa jaksamaan nuorisomme koulutuksessa. Nykyisin tappajakelpoista väkeä on nuorissamme max 50 %.

      • vtunlässyt!

        Vieläkö joku uskoo johonkin armeijan mahtavuuteen? Venäjä voisi marssia tänne takaperin ja sanoa olevansa lähdössä.
        "tappajakelpoista väkeä nuorisossa max 50%"? Millaisiin lukuihin tuo tyyppi uskookaan? Voin väittää, että luku on hyvä jos 20%
        Senkin voin sanoa, ettei tappamisella sotia voiteta. Sotataidon huipulla on se, joka voittaa ilman taistelua. Tuo tyyppi on sieltä alkukantaisimmasta päästä, joka luulee, että hommat hoidetaan luoteja lennättämällä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      226
      1988
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      69
      1728
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      69
      1506
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      105
      1199
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      63
      1120
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1085
    7. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1056
    8. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      6
      1006
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      950
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      881
    Aihe