Uudet Kuulokkeet ja vahvistin

Danneqp

Moi!
Olen ostamassa uudet kuulokkeet ja luopumassa tällä hetkellä käytössä olevista pelikuulokkeista. Beyerdynamic DT 990 Pro tuntuu olevan itselleni paras valinta. Sanoisin että tulevat 50/50 musiikin kuunteluun ja pelaamista varten. Kysymys olisi että minkälainen vahvistin kannattaisi hankkia näille ja tähän tarkoitukseen? Itselläni ei ole mitään tietoa näistä kun ei ole ollut näitä "parempia" kuulokkeita ennen. Hinta vahvistimelle mielellään maksimissa 100€, mutta jos vähän kalliimpi ja laadukas löytyy niin voi budjetti hieman venyä. Pöytäkoneeseen tulossa joten en ole sitä kuljettamassa tai mitään sellaista.

5

252

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Beyer4life_

      Älä osta Pro mallia, kiristää päätä ihan hulluna. Kuuntelumukavuus on todella iso osa mihin kannattaa panostaa. Hifistit suosittelee kalliimpaa Premium mallia. Kai sulla joku vahvari löytyy minkä kautta voit kuunnella aluksi? Mulla lähtee optinen kaapeli tietokoneesta (ohittaa äänikortin) joka menee 7.1 vaffariin, jossa laadukas DAC ja kuulokelähtö. Ihan tarpeeksi lähtee potkua tosta vehkeestä.

      Osta siis kerralla nuo paremmat Premium malliset ei Pro kuulokkeet. Panta on vähemmän puristava, basso ei jyrää niin paljoa, äänikuva myös parempi noissa ja paljon muuta.


      Jos haet leffa/peli kuuloketta, niin 990 loistaa. Räjähdykset, tilantuntu, bassot woah! Loistavat!

      Toinen vaihtoehto mitä suositellaan leffa/peli käyttöön on Sennheiserin 558. Helpolla modilla ääni paranee entisestään (5min menee kun ottaa teipit sisältä pois). Maksaa jotain 150-160€.

      558, it has the bass to cover the soundtrack. The 598 is more for acoustics, jazz, vocals, singer songwriter type.

      558 is better for games/movies. (Vs HD598)

      Beyer

      - 250Ohm (PRO)

      The pro version follows the trend of the other two lines pro variants with a smaller soundstage, more bass, and more clamp. The treble seems smoother also because of the increased clamping force and aids the mids in coming forward. Bass seems to have gained impact but now there’s slightly more bass. Even more bass than the 600Ohm model, but not as controlled. The treble is smoother now from the added bass as it gets masked a tiny bit. The mids gain some body and the lower mids are more audible.

      - 250Ohm PREMIUM (non Pro)

      The treble us a bit far too pronounced and covers the midrange, though it has better detail and extension over the other DT770 and DT880 models. It’s somewhat strident and can cause ear fatigue quite quickly for those who are sensitive to treble. The midrange, as stated above, is very shallow to almost nonexistent. Maybe that’s overstating it, but it’s very shallow sounding, but what can be heard is very detailed and transparent. The 250Ohm DT880 has a much fuller midrange, but the DT990’s has more detail and transparency to it. The bass is very prominent and takes over the sound. It makes the headphone sound darker. The impact on the bass is very impressive for an open headphone and it has more extension than the 250Ohm DT880, but lacks it’s texturing and layering. The soundstage easily beats the 250Ohm DT880 as this ohm rating of the DT990 is much wider and deeper sounding.


      Vertailuja eri ohmi versioista ja T1 malliin sekä Senkun HD600 malliin, jonka 990 pieksee jokaisella osa-alueella. :)

      http://www.head-fi.org/t/513393/guide-sonic-differences-between-dt770-dt990-models-more

      http://www.hifitalo.fi/beyerdynamic_dt990_kuulokkeet


      Tässä halpa ja ilmeisesti hyvä kuulokevahvistin : http://www.hifitalo.fi/pro-ject_head_box_s

    • Örp

      Olen samaa mieltä että kuuntelumukavuus on iso osa kuulokkeita.

      Sanoisin tähän kuitenkin että Pro ja Premium mallissa ei ole muite eroja kun rakenteessa, eli Pro malli on tiukempi. Hinta ero kuitenkin suomessa näiden kahden välillä on järkyttävä, yli 100€

      Olen myös käsittänyt että Pro mallia pystyy löystyttämään koska siinä on metalli panta. Käytössä ne joka tapauksessa löystyvät ajan mittaa.
      Johtuen myös Pro mallin tiukemmasta istuvuudesta, basso on hiuksen hienosti korostuneempi joka korjautuu löystyessä. Ongelmaahan ei ole jos sinulla on pieni pää.

      Ilmeisesti käytät tietokonetta musiikin kuuntelemiseen?
      Onko sinulla erillistä äänikorttia vai käytötkö tietokoneen intergroitua äänikorttia?

      Jos näin on niin suosittelisin hankkimaan äänikortin eli (DAC)in myös.

      Halvin mahdollinen ratkaisu on Asus Xonar DG tai DGX riippuu mihin porttiin haluaa, kyseisessä kortissa on Kuulokevahvistin. Hinta noin 30€
      Ainoa ongelma mikä tuon kortin kanssa mahdollisesti on se ettei sitä ole EMI suojattu, eli saattaa ottaa häiriötä Näytönohjaimesta. ( käsittääkseni kuitenkin harvinaista että näin tapahtuu ). Suurin osa sisäisistä äänikorteista ei ole EMI suojattu joten se on aina tietynlainen riski niiden kanssa ottaako häiriötä.
      Kortti kuitenkin on todella hyvä hintaisekseen.

      Paras ja varmin ratkaisu on hankkia USB äänikortti eli DAC.
      Joissain näissa on sisäänrakennettu vahvistin.

      Creative Sound Blaster X-Fi Go! Pro hinta noin 42e kortissa on kuulokevahvistin.
      Creative Sound Blaster X-Fi HD hinta noin 100e sisältää kuulokevahvistimen.

      Kummatkin on testejen mukaan oikein toimivia kortteja jopa niin sanottuihin hifi laitteisiin verrattuna.

      Muitakin kohtuullisen edullisia usb DAC:ja on mutta niissä ei ole kuulokevahvistiamia joten niiden hinta tulee varsin korkeaksi kun hankkii kuulokevahvistimen rinnalle.

    • Örp

      Lisäisin viellä pari USB äänikorttia missä on mukana kuulokevahvistin.
      ASUS Xonar U7 7.1 USB Sound Card jos kyseinen laite seuraa Xonar sarjan muita kortteja niin äänenlaatu pitäisi olla loistava. hinta noin 100€.
      Arvostelussa oli saannut hyvät arvosanat.

      Asus Xonar U3 hyvä pieni kortti joka on kohtuullisen edullinen. hinta noin 44€

    • Tärkeää!!!

      En ostaisi Pro mallia, osa ei ole saanut "venytettyä" tuota pantaa ja on todella epämukavat päässä. Tulee mieleen jotkut halvat 200 sarjan Senkut, jotka kiristi päätä niin paljon, että pää oli aina kipeenä. Kyllä nuo kultakorvat kertovat muitakin eroja tuon Pro mallin ja Premiumin välillä, siksi suurin osa ostaa tuon Premiumin. Suomessa kaikki maksaa, ehkä kannattaa harkita tilausta ulkomailta, veikkaan että saisi paljon halvemmalla.
      Itselle tuo ~260€ ei tuntunut pahalta, itse en mitään halpis malleja osta jos on pienikin äänellinen ero negatiiviseen suuntaan. Tuota premiumia käyttää moni ketä omistaa HD650&800&T1 mallit. Ottaen huomioon tripla hinnan parhaiden mallien suhteen ,se kertoo jotain, että kuunnellaan silti vielä näitä halvempia. 990 mallista joko tykkää hemmetisti tai sitten se ei ole omaan makuun. Kannattaisi kuunnella omalla mielimusiikilla saundia Senkun, Denonin, AKG:n, Beyerin, Gradon, Hifimanin kesken.

      Vaihtoehtoja on todella paljon ja useampi noista kuulostaa erilaiselta. Vähän sama juttu kuin kaiuttimissa, ei mitään järkeä ostaa jonkun testin perusteella. Jokaisella on oma makunsa.

      Noista halpis kuulokevahvistimista äänikorteista ei ole kokemusta. En tosin laittaisi tommosiin rahojani. Miksi ostaa kalliit kuulokkeet ja keskitasoinen/heikko kuulokevahvistin? Et saa ikinä kaikkea irti kuulokkeista. Mielummin säästää ja ostaa kunnon vehkeet. Se on jo niin iso hyppäys halpis kuulokkeista näihin kunnollisiin, ei kannata pilata nautintoa heikoilla osilla. Osamaksulla saa monesta paikasta vahvistin-dac setin ok hinnalla. Tämä voi nimittäin olla paras sijoitujs minkä tulet ikinä tekemään. Isältä pojalle tyylisesti. Aina kannattaa panostaa hyviin vehkeisiin. On sitten tyytyväinen. Monesti jälkeenpäin ajatteli nuorempana, että voi kun olisin ostanut suoraan sen kalliimman.

      http://musiikincom.valmiskauppa.fi/aune-dacesivahvistinkuulokevahvistin-p-1397.html

      http://www.mareks.fi/arcam-rpac-d-a-muunnin.html

      http://audiovideo.fi/testi/arcam-rpac-dac-kuulokevahvistin-testissa

      Vaihtoehtoja on monia, mutta tuossa pari halpista.


      PS. Millä vehkeillä örp kuuntelee? Vahvistinta?

    • Örp

      Itselläni on aika vaatimattomat laitteet tällä hetkellä.
      Kuulokkeet on AKG-K240 MkII ja Asus Xonar DG.
      Katselin aikoinaan kalliita DAC / Kuulokevahvistimia kunnes lopulta päädyin aika laajan tutkinnan jälkeen Xonariin.
      AKG-K240 miellyttivät eniten korviani kaikista kuulokkeista mitä kokeilin. Suhteellisen neutraalit kuulokkeet.

      Lukemani perusteella ja mittauksien perusteella Xonar DG on hintalaatu suhteeltaan ehkä parhaimpia edullisia audio laitteita mitä on.
      Verrattavissa noin 100€ - 200€ laitteisiin. Todellista eroa äänenlaadussa Xonar DG:n kanssa alkaa vasta huomaamaan kun vertaa yli 400€ laitteisiin.

      Sanoisin tähän kuitenkin että Asus Xonar DG ei välttämättä riitä ajamaan Beyerdynamic DT-990 tai DT-880 kuulokkeita koska ne ovat 250ohm ja Xonar on 150ohm. ( Vaikuttaa lähinnä äänenvoimakkuuteen ). Riippuu ihan siitä miten kovaa haluaa kuunnella. Muissa Xonareissa on kyllä tarvittavat Ohm jos niitä lähtee katsomaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1756
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1663
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      14
      1448
    4. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      5
      1131
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1128
    6. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1120
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1096
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1081
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      5
      1062
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1050
    Aihe