Miten valmistautua yritykseen?

vauvahaaveita2014

Hei,

Suunnittelemme piakkoin aloittavamme yrittää lasta, tässä ihan muutaman kk:n kuluttua. Olisiko siis jotain vinkkejä, mitä kannattaisi ottaa huomioon ja ns. valmistautua? Elän ja elämme nyt jo terveellisesti (ruoka ja liikunta), kumpikin normaalipainossa, mutta mietin lähinnä esim. raskauteen valmistettuja vitamiineja, stressin vähennystä (jollakin konstilla jos se onnistuisi?) jne. sanokaapa te kokeneet onko jotain mitä kehottaisitte tekemään? Tietysti e-pillereiden poisjättö yksi keskeinen seikka.. :) Oletteko muuten jättänyt ns. taukoa tai lopettanut pillereitä vähän etukäteen?
kiitos vastauksista :)

4

129

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • yksi haaveilija kans

   Mitä nyt mieleen tälleen itsekin vielä lasta omaamattomana (mutta siitä haaveilevana) niin ainakin vitamiineistahan on se, että foolihappoa kannattaa alkaa syömään jo ennen yritystä, sen aikana ja vielä raskaudenkin ensimmäisen kolmanneksen aikana. Vaikuttaa lapsen keskushermoston kehittymiseen. Muutoinkin vitamiineja kannattaa popsia, lähinnä lisänä D-vitamiinia jos ravinto on monipuolista ja muut vitamiinit tulevat sieltä.

   Toinen kanssa mitä olen ymmärtänyt noista pillerien poisjättämisestä on se, että heti silloin jättäessä voi olla parhain mahis tärpätä. Tottakai koko homma riippuu ihan siitä, että miten kroppasi käyttäytyy lopettamisesta. Palautuuko oma kierto heti samanlaiseksi ennen pillereitä vai meneekö se niin sekaisin, että sitä pitää vähän herätellä. Kierron tasaantumiseen voi helposti (huonossa lykyssä) vierähtää pidempikin aika, monta kuukautta tai vuosikin.

   Itse jännään kanssa sitä hetkeä, ku pillerit lopetan ja yritys alkaa, että miten tuo oma kierto palautuu. Tai on palautumatta pikemminkin, koska jo ennen pillereitä mokoma oli epäsäännöllinen ja todennäköisesti on sitä lopettamisen jälkeen. Se eka kaksi kiertoa homma voi toimia, mutta sen jälkeen alkaa menemään yhä pidemmäksi odotteluksi itsellä mikäli vertaan asiaa edelliseen poisjättöön (tuolloin suhteen loppumisen vuoksi). :D

   Tsemppiä yrittämiseen!

  • Elona123

   Kannattaa myös varautua odottamiseen ja malttiin. Vaikka en itse pillereitä käyttänyt ehkäisynä vaan kondomia, niin silti yritystä 3v kunnes tärppäsi. Ja minä suunnittelin jo että jouluna olisi oma vauva kainalossa, mutta aina joulu joulun perään ei mitään.. Mutta siis ei pidä yrittämällä yrittää vaan ottaa rennosti ja tulee jos on tullaksen. Jatkaa normaalielämää, näin lääkäri minulle neuvoi :) tsemppiä tulevaan!

   • alkup.

    Kiitos kommenteista! Vitamiineja voisikin alkaa (foolihappo ym.) popsia jo etukäteen! :) Tottahan se on, koskaan ei tiedä! Enkä haluakaan liian itsestään selvästi suhtautua! Se on tärkeää pitää mielessä!


  • Syystuuli1

   Moikka
   Yritys olis tarkoitus aloittaa tuossa huhtikuussa. Jätin pillerit pois jo lokakuussa ja nyt ehkäisynä vain kondomi. Pillereitä takana 13 vuotta.
   Kävin tuolloin myös yksityisellä gynellä, joka kehotti odottamaan kierron tasaantumista väh. 3kk, ennen kuin alkaisimme yrittää. Sain myös neuvon aloittaa hiukan ennen yritystä raskaanaoleville tarkoitetun vitamiinikuurin, multitabsilta ainakin löytyy. Ajattelin, että aloitan kuurin tuossa maaliskuussa ja jatkan kunnes tärppää.
   Kierto on ollut suht.tasainen nyt 3 kiertoa välillä 29-32 päivää, joten olen aika toiveikas. On sitten helpompi arvioida ovulaatiotakin kun kierto on tasainen. =)
   Tsemppiä yrityksellenne!

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mua kiinnostais

   Aika paljon vietellä sut vielä J... ❤️❤️
   Ikävä
   67
   1879
  2. Martina, Jasser ja kaik neljä tytärtä Järvisydämessä

   Sinne se Jasseri kiitää pitkin baanaa. Esko oli niin kiva, että antoi autonsa hälle. Noin toimii fiksu, avarakatseinen ex.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   180
   1537
  3. Aion ottaa yhteyttä sinuun

   ens tai seuraavalla viikolla. Tähän vaan tiedoksi että osaat varautua rakas :)
   Ikävä
   113
   1510
  4. Jos laittaisin viestin

   Laittaisn: vaan: Moi, mitäs kuuluu 😊 Se riittäisi kertomaan tarpeeksi kaiken jälkeen. Mitä itse laittaisit?
   Ikävä
   78
   1265
  5. Miten musta tuntuu

   että sä teet niitä mulle :) Olen katsonut rivien välistä ja ymmärrän ehkä mitä tarkoitat. Olemme samalla viivalla ja täysiä idiootteja jos me ei yhdis
   Ikävä
   43
   879
  6. Valtamedia VALEHTELI Oodin tapahtumista, paikalla ollut pastori kertoo totuuden

   Eli ainoa joka häiriköi oli naiseksi pukeutunut mies(sairasta), joka töni ja jopa löi pastoria ja haastoi kaksintaisteluun. Youtubelta löytyy video j
   Maailman menoa
   237
   831
  7. Helteet paljastaa.

   Sumin naiset on kyllä aika läskejä, osa ihan yököttää ku vähissä vaatteissa kauppaa lyllertävät, läskit tursuu ja sit koittavat viel pitää tiukkoja va
   Suomussalmi
   50
   805
  8. Jos en olisi rakastunut sinuun

   voisin sentään tapailla muita. Rakastumalla sinuun tuomitsin itseni yksinäisyyteen.
   Ikävä
   57
   730
  9. En halua elää ilman sinua

   Mutta ei sinun kanssakaan voi elää. Miten tästä voisi päästä yli..
   Ikävä
   47
   720
  10. Miten reagoisit

   Jos heräisitkin aamulla palstalaisen vierestä?
   Sinkut
   129
   703
  Aihe