Etuikkunat vaivaa - vaivaako muita?

UusBeetle

Etuikkunat vaivaa - vaivaako muita?

Mulla on ollut "The" Beetle pari kuukautta. Etuikkunat jäätyivät heti ekana pakkasyönä kiinni, enkä uskaltanut käydä avaamaan etuovia voimalla, vaan menin sisään takaluukusta. Vähän kyllä harmitti, kun uudenkarheaan autoon piti pikkupakkasella kepulikonstein mennä.

Soitin VW-huoltoon ja sain asiallisesti heti seuraavalle päivälle huollon.
Siellä putsasivat ja voitelivat ikkunatiivisteet ja vakuuttivat, että ikkunat toimii. Eikä lumisena & kylmänä viime (2012-2013) talvena ollut tullut yhtään valituksia?! Eli ei pitäis olla ongelma.

Asiasta säikähtäneenä asennutin Beetleen webaston (n.2000e). Nyt oon lämmittänyt sitä puoli tuntia ennen aamulähtöjä. Ovet kyllä aukeaa, vaan tosi nihkeesti ikkunat toimii. Eivät nouse takaisin ylös automaattisesti, vaan pitää nostaa erikseen sähköllä. Eikä nouse sitenkään aina - vasta auton lämmettyä enemmän. Onko muilla vastaavia kokemuksia? ja ootteko keksineet toimivia ratkaisuja? Nyt on ollut kuitenkin vasta 10-15 astetta pakkasta, eikä oo ollut sellaisia vesisateesta napakkaan pakkaseen vaihtuvia ilmoja. Mitenhän homma toimii, jos on - 25 pakkanen?

Sain yhdestä varaosaliikkeestä vinkin, että kannattaa voidella ikkunoiden yläreunoja ja ovien tiivisteitä säännöllisesti silikonilla - suihketta liinaan ja sillä pyyhkiä ikkunan reunoja ja tiivisteitä. Nyt ikkunat on toimineet ihan ok! Tosin ei oo vielä ollut kovinkaan haastavia kelejä..
Millasia kokemuksia muilla on "The" Beetlen ikkunoista? Miten ne toimi viime talvena? Oisko antaa hyviä vinkkejä, kun ei oo lämmintä tallia eikä autokatosta. Webasto kyllä auttaa, vaan miten tosi haastavilla keleillä?

Harmittava juttu sinänsä, kun Beetle on muuten tosi mukava auto ajella. Puhtia tarpeeksi, kaunis ja tosiaan kevyt ajella.

10

3562

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Eki-

      Syksystä 2012 asti on ollut alla tuore The Beetle ja nyt siis toinen talvi menossa. Kilometrejäkin on tullut melkein 50tkm. Ensimmäisenä talvena 2012-13 ikkunannostomoottorit vaihdettiin takuuseen, sillon oli sellainen kampanja. Näissä ei kyllä minun autossa ollut suuremmin vikoja, mutta lueskelin ulkomailta että siellä oli enemmänkin ja siksi tuo takuuvaihto. Kannattaa tarkistaa onko ne vaihdettu, jos ikkunat ei suostu nousemaan.

      Ikkunat ovat melkein aina laskeutuneet ongelmitta joka kelillä. Ainoastaan kostealla pakkaskelillä tai jos märästä nopeasti jäätää, ovat ikkunat joskus jäätyneet kiinni yläkarmista, mutta silloinkin moottori on parin yrityksen jälkeen jaksanut vetäistä ikkunan irti. Samanlaisella kostella pakkaskelillä on muutamia kertoja ollut ongelmia ikkkunan nostossa, eli ikkuna ei oven kiinni laitettua mene itsekseen kiinni, vaan se pitää nostaa erikseen. Suurempi ongelma tulee kun auton laittaa lukkoon eikä ikkuna silloin nousekaan. Yleensä tähän on auttanut joko virtojen käyttö tai sitten molempien ovien avaus ja kiinnilaitto. Näin kovilla pakkasilla ikkunat ja auto muutenkin on toiminut ongelmitta.

      • qw345rtyghfds

        Meidän Beetle päätyi takaisin myyjäliikkeeseen tästä syystä, kesäauto.


    • gubbbel
    • nywsdv
    • Beetle23

      Itse olen laittanut voitelevaa lukkosulaa reilusti tiivisteen päälle kun on kuivaa niin hyvin on toiminut

      • Mitään lukkosulaa

        laiteta ovien tiivisteisiin vaan silikoonia.Lukkoihin laitetaan aseöljyä.


    • tarkenna

      Satoks paljonkin vettä, ennen pakastamista? Ei pitäi ihan pienestä kosteudesta mennä mihinkään tehokkaasti jäihin.

      • wertew

        Vesipisarat jäätyi pahiten alatiivisteen yläpintaan, vähän kuin lasin ja tiivisteen väliin. pahinta oli iltayön räntä, joka jäätyi yöllä around sentin paksuiseksi kovaksi jöötiksi. Tohon ei myyjäliikkeen huollon edustajien kanssa löydetty mitään oikeasti toimivaa ratkaisua --> kauppa peruttiin.


    • Anonyymi

      Näissä on huonot ikkunat ja mekanismi.

      Auton yksi huonosti suunniteltu järjestelmä. Paljon huonommat kuin missään muussa normaalissa joissa ei vikaannu näin.

      Näitä on vikaantunut paljon vaikka omistaja ei ole edes käyttänyt ikkunoita itse, eli ikku jää esim puoliväliin ja rahiseen. Sen saa kunnolla vetämällä ylös ja jättää vähän tiivisteen alle. Sitten ei liiku itsestään kun availee lukituksen.

      • Anonyymi

        Lisätään vielä, jäi kertomatta.

        Oikea tapa näissä aukaista ovi kun ei ole ollut parkissa lukossa.

        Kahvaa vedetään aivan vähän ehkä 1cm, sitten lasien moottori aktivoituvat ja ikkunat laskeutuu sieltä tiivisteestä ennen oven aukeamista, sitten vasta vedetään kahvaa ja vedetään ovi auki. Näin mekanismi ja sähkömoottori ei rasitu.

        Jos auto on lukittuna ja avataan lukot niin ikkunat laskeutuvat heti. Silloin voi tietysti kahvan vetää kerralla ja aikaista oven kun ei vedä samalla aikaan kun kaukosäätimestä painaa.

        Jos lähtee autosta ja haluaa jättää avaimet virtalukkoon niin kahvaa vähän auki ennen oven aukaisua.

        Pääasia on että ovi ei liiku ennen kuin lasit laskeutuneet.


        Juuri vaihdoin uudenveroiseen autoon uuden mekanismin 90€


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      126
      3038
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1255
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      101
      1241
    4. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1051
    5. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1026
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      1000
    7. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      946
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      49
      916
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      904
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      44
      806
    Aihe