Etuikkunat vaivaa - vaivaako muita?

UusBeetle

Etuikkunat vaivaa - vaivaako muita?

Mulla on ollut "The" Beetle pari kuukautta. Etuikkunat jäätyivät heti ekana pakkasyönä kiinni, enkä uskaltanut käydä avaamaan etuovia voimalla, vaan menin sisään takaluukusta. Vähän kyllä harmitti, kun uudenkarheaan autoon piti pikkupakkasella kepulikonstein mennä.

Soitin VW-huoltoon ja sain asiallisesti heti seuraavalle päivälle huollon.
Siellä putsasivat ja voitelivat ikkunatiivisteet ja vakuuttivat, että ikkunat toimii. Eikä lumisena & kylmänä viime (2012-2013) talvena ollut tullut yhtään valituksia?! Eli ei pitäis olla ongelma.

Asiasta säikähtäneenä asennutin Beetleen webaston (n.2000e). Nyt oon lämmittänyt sitä puoli tuntia ennen aamulähtöjä. Ovet kyllä aukeaa, vaan tosi nihkeesti ikkunat toimii. Eivät nouse takaisin ylös automaattisesti, vaan pitää nostaa erikseen sähköllä. Eikä nouse sitenkään aina - vasta auton lämmettyä enemmän. Onko muilla vastaavia kokemuksia? ja ootteko keksineet toimivia ratkaisuja? Nyt on ollut kuitenkin vasta 10-15 astetta pakkasta, eikä oo ollut sellaisia vesisateesta napakkaan pakkaseen vaihtuvia ilmoja. Mitenhän homma toimii, jos on - 25 pakkanen?

Sain yhdestä varaosaliikkeestä vinkin, että kannattaa voidella ikkunoiden yläreunoja ja ovien tiivisteitä säännöllisesti silikonilla - suihketta liinaan ja sillä pyyhkiä ikkunan reunoja ja tiivisteitä. Nyt ikkunat on toimineet ihan ok! Tosin ei oo vielä ollut kovinkaan haastavia kelejä..
Millasia kokemuksia muilla on "The" Beetlen ikkunoista? Miten ne toimi viime talvena? Oisko antaa hyviä vinkkejä, kun ei oo lämmintä tallia eikä autokatosta. Webasto kyllä auttaa, vaan miten tosi haastavilla keleillä?

Harmittava juttu sinänsä, kun Beetle on muuten tosi mukava auto ajella. Puhtia tarpeeksi, kaunis ja tosiaan kevyt ajella.

8

3225

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Eki-

   Syksystä 2012 asti on ollut alla tuore The Beetle ja nyt siis toinen talvi menossa. Kilometrejäkin on tullut melkein 50tkm. Ensimmäisenä talvena 2012-13 ikkunannostomoottorit vaihdettiin takuuseen, sillon oli sellainen kampanja. Näissä ei kyllä minun autossa ollut suuremmin vikoja, mutta lueskelin ulkomailta että siellä oli enemmänkin ja siksi tuo takuuvaihto. Kannattaa tarkistaa onko ne vaihdettu, jos ikkunat ei suostu nousemaan.

   Ikkunat ovat melkein aina laskeutuneet ongelmitta joka kelillä. Ainoastaan kostealla pakkaskelillä tai jos märästä nopeasti jäätää, ovat ikkunat joskus jäätyneet kiinni yläkarmista, mutta silloinkin moottori on parin yrityksen jälkeen jaksanut vetäistä ikkunan irti. Samanlaisella kostella pakkaskelillä on muutamia kertoja ollut ongelmia ikkkunan nostossa, eli ikkuna ei oven kiinni laitettua mene itsekseen kiinni, vaan se pitää nostaa erikseen. Suurempi ongelma tulee kun auton laittaa lukkoon eikä ikkuna silloin nousekaan. Yleensä tähän on auttanut joko virtojen käyttö tai sitten molempien ovien avaus ja kiinnilaitto. Näin kovilla pakkasilla ikkunat ja auto muutenkin on toiminut ongelmitta.

   • qw345rtyghfds

    Meidän Beetle päätyi takaisin myyjäliikkeeseen tästä syystä, kesäauto.


  • gubbbel
  • nywsdv
  • Beetle23

   Itse olen laittanut voitelevaa lukkosulaa reilusti tiivisteen päälle kun on kuivaa niin hyvin on toiminut

   • Mitään lukkosulaa

    laiteta ovien tiivisteisiin vaan silikoonia.Lukkoihin laitetaan aseöljyä.


  • tarkenna

   Satoks paljonkin vettä, ennen pakastamista? Ei pitäi ihan pienestä kosteudesta mennä mihinkään tehokkaasti jäihin.

   • wertew

    Vesipisarat jäätyi pahiten alatiivisteen yläpintaan, vähän kuin lasin ja tiivisteen väliin. pahinta oli iltayön räntä, joka jäätyi yöllä around sentin paksuiseksi kovaksi jöötiksi. Tohon ei myyjäliikkeen huollon edustajien kanssa löydetty mitään oikeasti toimivaa ratkaisua --> kauppa peruttiin.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Puhut olevasi hyvä ja kiltti ihminen

   Mutta todellisuudessa oletkin itsekeskeinen ja omahyväinen. Kaiken pitää pyöriä sinun ympärilläsi, kuten esimerkiksi tää
   Ikävä
   170
   2367
  2. Paljonko sinulla nainen on velkaa tai säästöjä?

   Sitä tässä mietin jatkoa ajatellen.
   Ikävä
   129
   1364
  3. Tänään on mun viimeinen päivä kanssas Sun

   Tänään on mun viimeinen päivä Kanssas sun, täydellinen Ennenkuin mun mentävä on Kaihtimien välistä valo Tunkeutuu uniisi
   Ikävä
   211
   1114
  4. Hyvä kuolema?

   Niin.. minulta taas raskaamman puoleinen aloitus.. Olen kuunnellut äänikirjaa hyvästä kuolemasta keskiajalla ja siinä o
   Sinkut
   104
   1098
  5. Oot nainen mitä ilmeisimmin INFJ-persoona

   Käsittelet maailmaa hyvin uniikilla tavalla. Nyt mä sen vasta hokasin. Oot harvinainen timantti ja ehdin jo tituleerata
   Ikävä
   57
   903
  6. Haluaisin, että oisit jotenkin minun elämässä

   Tuntuu, että olet sielunkumppanini.
   Ikävä
   45
   873
  7. Mistä kaupungeista ikävöijät olette ?

   Mistä kaupungista olet?
   Ikävä
   54
   806
  8. Miten tämä

   Päättyy sitä pohdin
   Ikävä
   66
   795
  9. Kuhmon pikku s. Matket

   Eikö. Osata päivää sanoa / tervehtiä.
   Kuhmo
   24
   794
  10. Joko ymmärrät

   Ettei ikäväsi kohde ole sinulle oikea
   Ikävä
   70
   720
  Aihe