Hankasalmen kunta tekee hallaa

auto kärsii

Hankasalmen kunta tekee hallaa Hankasalmen kauppiaille kun on antanut syrjäkylien soratiet aliurakoitijan hoitoon tai jotenkin sinne päin esim Säkinmäen tie..oikein ovat saaneet julkisuutta kun ovat keksineet kuinka Säkinmäen tietä hoidetaan jollakin uudella tavalla ja näin tulee tienhoito edullisemmaksi hah ja vielä kerran hah..kyllä kai se tulee halvemmaksi hoitaa noin kun lanataan muutaman hullun kerran sulan maan aikana ja silloinkin raavitaan vähän pieniä kiviä monttuihin jotka jo iltapäivällä samanlaisessa kunnossa.

Kun tie on noin huono niin kauppamatkat ja muut hankinnat esim maatalous/rautakauppaan suuntautuu Konnevedelle sillä sinne on huomattavasti tasaisempi tie, se on iso raha minkä Hankasalmen kauppiaat menettää ja näin myös kunta menettää verorahoja. Miettikääpä tätä.

16

315

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ssssddddxxxaaaee

      Homma köyhä parempi auto missä ei joka kuoppa tunnu!!!!
      Ja eipä nuo tiet ole mihinkään suuntaan Säkinmäestä katsottuna hyvässä kunnossa.

    • sama köyhä

      Kyllä ne montut alkaa tuntumaan uudessakin, paremmassa autossa kun runttaat menemään noita kuoppateitä pitkin. Nimenomaan uusissa ...mukamas paremmissa autoissa..ei kestä nivelet kovinkaan kauan näillä surkeilla teillä, jos 10 000 kilometriä kestää nivelet ajaa niin se on jo ennätys. Ennen ostan vanhan maasturin tai avolavan jossa vielä rasvattavat nivelet niin kestää huomattavasti kauemmin, nykyautoissa kun nivelen kupissa muovia niin ei se kauvan rynkytystä kestä kun on väljä..onpa erään tuulilasikin haljennut kun on ajanut monttuun, iskareitakin menee kassikaupalla.

      • Bror-Erik

        Tervetuloa! Minkä Hankasalmi säästää,sen Konnevesi nettoaa!


    • sama köyhä

      Kiitos tervetulo toivotuksesta, hankasalmelle ei todellakaan viitsi ajaa jos ei ole aivan pakko ja nykyään ei edes reseptilääkkeiden takia tartte mennä tiettyyn apteekkiin vaan voi käydä missä vaan, tienhoito nykyään aivan peestä, eivät älyä lanata monttuja ja kiharaa pois ennen pakkasten tuloa sillä silloin se vasta täryyttää kun jäätynyt tie ja samat montut ja suuret kiharat ja lunta kun vielä siihen päälle niin ei edes näe missä suurimmat montut.

      Näin käy kun tienhoito annetaan jollekin jolla ainoastaan kokemusta pitsinnypläyksestä.

      • onnseyhtäv...tua

        Hankasalmen tienpidosta tuli täyttä pelleilyä sivuteiden osalta kun Lievestuoreelainen yrittäjä rupesi harrastamaan talvikunnossapitoa. Kukalie kesällä hoitaa.


    • kirveellä töitä

      En tiedä millaista puljausta lie tuo säkinmäen tien hoito?? Kuka on vastuussa tien hoidosta??

      Kunta kai kuitenkin rahat antaa..luultavasti..ja joku ihmeen kööri siinä tienhoitajana, nytkin sellaista röykytystä että eipä viitsi juurikaan kananmunia kaupasta ostaa sillä niitä ei ehjänä kotiin saa, olis korkea aika jo hieman raapia tasaisemmaksi, syksyiset kiharat jotka jäätyi täryyttävät ja vielä lumi polanteeksi tien pintaan jäänyt, aivan surkeaa tienhoitoa, ihmettelen miksi sitten ottavat hoitaakseen tie-osuuden jos rahat ei riitä kunnolliseen tien ylläpitoon, sanoisivat että ei kiitos, taitaa ollasitä "hyväveli"-järjestelmää tässäkin asiassa, paksun lopakon saavat olemattomalla työmäärällä.

      Perkele tulisi sellainen rospuuttokevät että uppoaisi meijeri-autotkin tuonne tielle, entäpäs jos tarvitaan ambulanssi pikaisesti tai palokunta?? Jos sairastunut tai loukkaantunut ei tänne korkpeen heti kuole niin ainakin kuolee sitten ambulanssiin matkalla kun on niin röykkyinen tie.

    • gonsultaatio

      Voi pojat , jokainen kunta hoitaa yhtä kurjasti syrjempään menevät tiet . Aliurakointia harrastava tietenkin lanaa vain melkein terä maassa , se kuluu jos raapii tiehen . Eli siinäkin on periaatteena kerätä eurot pois kuleksimasta .

    • reinotossut

      Niinpähän ne tekee, traktorit on suuret ja lanat pienet, vähän jotain rautaromua hitsattu ristiin jolla raapivat irtosoraa monttuihin ja ovat olevinaan tienkunnossapitäjiä.

      Eiköhän se kostaudu kunnille tuo huono tienhoito, jossain vaiheessa edessä iso tieremontti.

      Nykypäivänä kun kaivelevat tienojiakin ja luiskia niin tiet kapenee kinttupoluiksi, ei pitäsisi laittaa kaivinkoneen ohjaimiin henkilöä joka oppinsa saanut hiekkalaatikolla..niinkuin nämä lanaajatkin.

    • ebt4

      Kunnanhallitus vaihtoon ja tilalle sellainen joka osaa vetää oikeista naruista niin että saadaan tänne hankasalmelle kunnon tiet.

      Sukulaisia kävi kylässä viime syksynä ja kun ehdotimme että ostakaa eräs talo joka myytävänä niin ei ollut kiinnostusta muuttaa tänne hankasalmelle koska oli niin surkeat tiet, 20-40 km tunnissa kertoivat körötelleensä tulomatkalla soratien ja sanoivat että venäjän karjalassakin paremmat tiet.

    • ...

      M.Voutilainen päättäviin elimiin niin tietkin saadaan kuntoon pikipäin.

    • erkki epätoivo

      Niinköhän kävisi, onkos tämä ko. henkilö joku ihmeentekijä, en jaksa enää uskoa Suomen päättäjiin, lupauksia satelee ennen vaaleja mutta niin vain aina, aina käy että sinne harmaaseen massaan häviää ja muiden mukana menevät.

      Kun pääsevät sinne mihin pyrkivätkin niin sen jälkeen alkaa oma taistelu olemassa olosta siellä "vallan huipun juurella" ja taistelu siitä että pääsee kipuamaan yhä ylemmäs rinnettä ja omaan taskuun tulee yhä enemmän rahaa, siinä unohtuu hyvin pian syrjäseutujen huonokuntoiset tiet.

      Yksi ihminen ei siellä pysty ihmeitä tekemään vaikka haluaisikin, kelkan kääntäminen on hyvin hanakala tehtävä kunnissakin koska vänkääjiä on toiseen suuntaan liian paljon.

      Kyllä jotain suurempaa pitää tapahtua ennekuin tiet saataisiin täällä kuntoon tai esimerkiksi huonon tien vuoksi koululaisia kuljettava auto ajautuisi sorarekkaa päin ja kaikki matkustajat kuolisivat ja syyksi todettaisiin yksin äänin huono tien kunto niin silloin ehkä alkaisi jotain tapahtumaan..tämä oli kamala esimerkki mutta hyvin paljon mahdollista, olenkin kauhulla odottanut milloin savisen tien urat vetäisevät vastaantulevan auton toisen auton keulaan.

    • 123...

      eikös mauno ole paikkakunnan poikia,tuntee ja tietää nämä yleiset asiat hankasalmesta ja on varmaan soliferillaan ajellut useaan otteeseen nämäkin tien pätkät.

    • monia tilanteita

      Itärajan tuntumassa kävi pahasti liikenteessä ja epäillään tienhoidon jääneen hieman hunningolle, milloinkas se rysähtää nokkakolari näillä hankasalmen hoitamattomilla sivuteillä, toki on luokiteltu tienhoitotasot mutta välillä urat on niin syvät talvella että aivan varmasti jos niiden vuoksi kuolonkolari tulee niin tienhoidosta vastuussa oleva saa syytteen kuolemantuottamuksesta ja pahimmassa tapauksessa istuu linnassa.

      Liukkaalla kelillä kun yrittää vastaantulevaa autoa hieman väistää niin väkisin kun siitä urasta pois yrittää niin huonosti voi käydä tai jos ajaa urien sivussa ja juuri vastaantulijan edessä putoaakin uraan niin äkkiä lipsahtaa keulat vastakkain.

    • ison auton kuljettaj

      No kukas ne rahat jakaa näille kunnossapitäjille ja valvoo tienhoidon laatua??..jonkunhan on täytynyt määrittää kuinka tietä hoidetaan.

      Odottaako teiden kunnossapidosta vastaavat jotain ihmettä tapahtuvaksi että sorateiden kunto jotenkin yht´äkkiä tuosta parantuu, kyllä noile teille olisi ajettava soraa joka kesä jonkunverran, nykyään haukotellaan ja odotetaan ihmettä, sora jauhautuu saveksi ja tie ei läpäise enää vettä.

      Tulee julmetun kalliiksi jossain vaiheessa kun joutuvat väkisin teiden kunnostukseen, pian ei pääse enää meijeri-autot eikä postiautot, pelastulaitoksellakin kestäisi varmasti kauan ennekuin pääsisivät perille, tänäänkin yksi henkilö-auto kolaroinut pahasti lepikkoon ja syynä teiden valtavat urat, kolari oli tapahtunut ylämäessä Säkinmäen tiellä. Urien syvyys mielestäni jo liian suuri. Tuollaisissa tapauksissa polisi paikalle tarkistamaan tilanne ja korvaukset vetämään, ai joo nehän välttää ne laittamalla rospuuttokelin merkit jotka kylläkin ympäri vuoden teiden varsiilla.

    • rc3c

      Enää ei ole syytä naureskella venäjänkarjalan huonoille teille sillä niitä huonoja teitä on täälläkin, minunkin mielestä rahat kumminkin näille kilpailutuksen voittaneille tieurakoitsijoille ja näiden alihankkijoille tulee kunnilta vai olenko minäkin väärässä?? eli jos näin on niin viime kädessä silloin syy huonoihin teihin on kunnan.

    • ueb

      Oiotaanpas vähän, kunta ei ole vastuussa teiden kunnosta, teiden kunnosta huolehtii ja valvoo niitä Keskisuomen ELY-keskus Jyväskylässä, valitukset tiemestarille. Valittaa kannattaa sillä muuten ne eivät tiedä asiasta siellä, luulevat että tiet on ok.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      86
      6133
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2566
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      28
      2073
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      63
      1817
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1631
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1418
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1337
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1331
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1269
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1213
    Aihe