Pääseekö ulosotosta ikinä eroon?

make939393939

Nyt on neljä vuotta makseltu velka oli alunperin 30000e ja sen verran olen suurinpiirtein maksanut mutta velka on silti kasvanut 60000e.Ovat kasvaneet korkoa lisäksi mukana muutama eri periä joiden kanssa en voinut tehdä maksu suunnitelmaa kun kaikki rahat meni ulosottoon maksuja sitten kierrätettiin eri perintä firmoilla että summat saatiin mahdollisimman isoiksi.Nyt on asuntokin jo menossa.Uusia velkoja ei ole 4 vuoden aikana tullut.Onko tälläinen lypsäminen ja velan kasvatus laillista?

18

3666

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • kfkgkgkgk

   No aika uskomattomalta kuulostaa.
   Itse olen lyhentänyt 5 v noin 11000 keskimäärin vuodessa.
   Ja kyllä ne velat on lyhentynytkin.
   Et ole tainnut kauheasti maksaa todellisuudessA
   Tiedätkö edes itse paljon sitä velkaa o oikeasti ollut.
   Velkoja voi hyvin pantata velkaa tuomionkin jälkee enne kun laittaa ulosottoo.
   Itselläni panttasi 11000 velkaa vuoden

   • make93939393

    Eikö tekstissäni lukenut että olen lyhentänyt 4 vuoden aikana noin 30 000e summalla.ja velkaa oli alumperin 30 000e.Pelkkiin korkoihin mennyt koko ajan.4 vuoden aikana kaikki ei mennyt ulosottoon vaan niitä kierrätettiin monessa eri perintä firmassa että summat saatiin mahdollisimman isoiksi koska en pystynyt tekemään maksusopimuksia heidän kanssaan kun ulosotto vei kaikki ylimääräiset rahat.Elin kädestä suuhun vaikka olin töissä.nyt tuli viime vuonna päätös että asuntosi on ulosmitattu irtaimistoineen.


  • jxkckcncn

   Pointti on siinä ei kannata yrittää maksaa velkojille suoraa vaan jos ulosotroon menee pidemmäksi aikaa maksettavaa laskee kaikki sinne.
   Toki sinneki pitää pystyä lyhentämään kohtuudella.
   Tapauksessasi tämä ei ole ilmeisesti totetunut joten uo o päättänyt ottaa asunnon.
   Ei taida pelkkä turvaava ulosmittaus riittää

  • 50 000 €

   Minäkin ihmettelen suuresti. Jos uo-velka on kokonaisuudessaan 30 000 € ja korko on noin 8% (lukee kyllä muistaakseni vireilletulopaperissa), ovat korkomenot noin 2400 €/vuosi alussa ja lisäksi maksat 18 kk taulukkomaksuja (itsellä pahimmillaan vajaa 100 €/kk,jos lyhennetty kuutta eri velkaa ja uo ottaa palkasta noin 770 €). Kaikki loppu pitäisi lyhentää velkaa,jossa pääoma viivästyskirko ennen ulosottoa perimis- ja oikeudenkäyntikulut. Nykyisin myös ensin lyhennetään pääomaa ja viimeksi vasta oikeudenkäynti kulut. Eli sinulla on kyllä täytynyt olla uo:n alkaessa suurempi velka tai perintätoimisto on pantannut velkaa ja olit sen jo unohtanut.

  • make3030303

   Annetaan olla ei se mene teille jakeluun vaikka luvut on selkeästi esillä vielä kerran sanon velkaa oli 30 000e kokonaisuudessaan.Mistä päättelet että velan korko on 8 prosenttia sinulla voi olla mutta minulla ei.

   • jamassa

    Mikset ole pyytänyt perinnän keskeytystä perintätoimistoilta, ei olisi kertynyt noita
    perintäkuluja.
    Itse olen jokaisen lainan kohdalla tehnyt heti näin kun on tullut ilmoitus että koko laina on eräännytetty.


   • 50 000 €

    Uo:n korko on Euroopan keskuspankin korko 7% eli nyt noin 8%. Miksi ihmeessä olet vuositolkulla maksanut pikavippifirmalle/kulutusluottoyhtiölle hirveitä korkoja ja viivästyskorkoja ? Kun velka päätyy ulosottoon,toki siihen tulee oikeudenkäyntimaksuja ym perintäkuluja, mutta on uo järkevämpi vaihtoehto silloin,jos et todellakaan pysty sovitusti näitä velkoja lyhentämään lainaajalle. Heti,jos kk-erä jää väliin,on viivästyskorko kova ja käytännössä maksamasi lyhennys menee vain kuluihin ja korkoihin - pääoma ei pienene. Olisit hyvä ihminen vähän aikaisemmin kysynyt viisaammalta esim. kunnallisekta velkaneuvojalta ohjeita.


  • 50 000€

   Lainalaskuri.fi sivulta voi kätevästi katsoa kauanko uo-velan maksamiseen menee aikaa. Itse maksan vielä taulukkomaksuja,joten lisäsin vuoden taulukkomaksut velkapääomaan ja korkoprosentiksi merkkasin 8%. Esim 55 000 velat tulee maksetuksi viidessä vuodessa, jos joka kuukausi maksat noin 1135 €. Käytännössä menee hivenen nipeammin,kun taulukkomaksu jää 18 kk kohdalla pois. Pointti siis se,että isoa velkaa pitää lyhentää isolla summalla,jotta pääsee kohtuullisessa ajassa siitä eroon :-/. Ehkä olisi meikäläisenkin kannattanut ajoissa tutustua tuohon laskuriin,nyt tulee kantapään kautta asia tutuksi. Mutta sitkeällä työllä tästä selvitään.

   • jxkckcncn

    ei hän tahdo ymmärtää tuota turha se on seinään päätä hakata


  • elämä on kivaa

   Pääsee kun oppii elämään peruspäivärahalla ja asumistuella.Lopettaa tupakanpolton,viinanjuonnin ja laittaa autonsa pois.Ei käy töissä.
   Ampuu itseään vaikka jalkaan että tulee saikkua.Mielummin polveen,että jalka jää toimintakyvyttömäksi.
   Käy sossussa ja jos ei uskalla ampua itseään jalkaan,niin kerää kesäisin marjoja.Siitä tienaa kivasti ylimääräistä joka ei näy missään.
   Kerää tyhjiä tölkkejä,pulloja ja käy festarialueilla aamuyöstä.Sieltä löytyy rutkasti rahaa,kännyköitä,lompakoita(pitää tietenkin palautta löytötavaratoimistoon:-))
   Kyllä elämässä on muutakin kun velanmaksu.
   Ja sittenkun tulet eläkeikään lähde litoon täältä kapitalismin pesästä.

   • näin tehdään

    Hyvä.Näin tehdään kaikki 360.000.


  • että tämmöstä

   Kyllä...Ulosotosta pääsee eroon.Tässä kaksi esimerkkiä.Esimerkkien henkilöillä on ansiotulo ollut nettona 1500e/kk.(Molemmat aitoja esimerkkejä tosielämästä).Esimerkki yksi:Sinulla on vakituinen työpaikka,mutta velkaa ulosotossa ja sen takia taloudellisesti lähes mahdotonta selvytyä.Saat Takuusäätiöltä lainan ja sillä maksetaan velat pois.Sitten lyhennät vaan sitä yhtä lainaa takas säätiölle,ja selviydyt.Esimerkki kaksi:Velkaa on ulosotossa ja on vakituinen työpaikka.Takuusäätiöltä et saa lainaa,velkaa on liikaa tai maksuvarasi ei riitä.Käydä pakerrat töissä ja lyhennät velkaasi vuosi tolkulla ja yrität jotenkin selviytyä.Pystyt jotenkin selvitymään taloudellisesti kun sukulaiset ja tuttavat avittavat säälistä.Lopulta hekään eivät jaksa/pysty enää auttamaan.Pääset ulosotosta eroon ryhtymällä työttömäksi.Huomaat,että saat työttömänä enemmän rahaa kuussa käteen,mitä töissä käydessäsi.(Esim.Suojaosuus ulosotossa vain 600e/kk ja Kelalta työttömyyskorvaus ja asumistuki yhteensä 1100e).Siis 500 euroa enemmän käteen kuussa työttömänä,kun ulosottomies ei voi koskea tuloihisi.Huono omatunto kenties kolkuttelee?Kenties sinulle on opetettu,että pitää tehdä töitä leipänsä eteen.Paha omatunto pois.Sinun tilanteessasi on pakko toimia näin.Ei ole varaa käydä töissä!

  • mä taas

   Huom!Lisäys edelliseen viestiin.Henkilö jolle myönnettiin Takuusäätiön laina velkaa 14 000.Henkilö jolle ei myönnetty,velkaa satoja tuhansia.Kysykää kuitenkin aina itse Takuusäätiöstä,elkää luottako netin viesteihin.

  • 50000

   TS:n takaus max 34 000 €.

  • ex_vippaaja

   Ja aina velkaneuvonnan kautta nuo säätiön jutut. Veikkaus tukee säätiön toimintaa ja ei siksi takaa satojen tuhansien lainoja.

   Velkajärjestely varattomille yms parempi ratkaisu, maksat jonkun verran ja loput anteeksi.

   • tässä lyhyesti

    Pääsee irti!! Sekoiluni nuoruudessa kartutti uo työllisyyttä vuosiksi kunnes aikuistuin (hyvin vähän)
    painelin duunia ja palkoista vietiin mikä irti lähti.
    Hain vekajärj.toim. selvittelyaikaa ja sainkin 6kk päähän.
    Laskelma näytti justiinsa sopivaa summaa TS lainalle jonka sain kun ensin löytyi pankki joka sen myönsi.
    Makselin tovin lainaa pois (uo:ssa jäi enemmän käteen) ja kerkisin naimisiinkin jossain välissä. Läheisen sairastuminen työtilanteen vaihtuminen yms. pska myrsky... jäi laina maksamatta ja taas uo.. kuittista makasettava summa oli ny vain yhdelle saajalle eli siinäkin säästöä. Parhaimmillaan A4 paprusta maksettu 250€ kuluina uon kassaan.
    Velkajärjestelyä maksettu rapsakka vuosi ja pari jäljellä.. eikä ole uo vaivannut.


  • Anonyymi

   Itselläni Intrum on kasvattanut yhden saatavan 900 eurosta 1500 euroa, vaikka saatava on ulosotossa ja heille menee suoraa palkasta. Ulosotto ei ole tietoinen siitä, mitä velkoja perii myös perintätoimisto.

   • Anonyymi

    Yhdellä velalla voi olla vain yksi viivästyskorko. Perintätoimisto on lain mukaan velvollinen ilmoittamaan ulosottomiehelle, jos maksat ulosotossa olevaa velkaa suoraan perintätoimistolle. Ulosoton taulukkomaksut joudut joka tapauksessa maksamaan.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maailman suurin sanomalehti: Sanna Marin on coolein poliitikko

   Sanna saa taas ylistystä maailmalla. Ja mikäs siinä, onhan hän ylivoimaisesti paras pääministeri Suomen historiassa. https://www.iltalehti.fi/ulkomaa
   Maailman menoa
   719
   7414
  2. Sanna Marinin UUSI sähellysvideo julki. Iljettävää ja kuvottavaa katseltavaa

   En olisi uskonut että näen maamme pääministeristä näin puistattavan videon. Jos jäljellä oli vielä ripaus arvovaltaa ja kunnioitusta pääministeriä koh
   Maailman menoa
   731
   7197
  3. Mihin aikaan tulee Marinin eroilmoitus huomenna?

   https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/cc979c9c-c331-42f5-afe6-d30bdb869e3a Yksityiset pikku bileet, taustalla kuuluu: v*ttu tästä tulee hyvä olo. Jau
   Maailman menoa
   400
   4945
  4. Sanna Marin juhlii humalassa haarat levällään

   Kuvat tulivat vihdoin julki. Melkoinen pienen lapsen äiti.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   543
   4786
  5. "Bile-Sanna" lempinimen saanut Sanna Marin selittelee: "Tiesin kyllä, että minua kuvataan, mutta..."

   Bile-Sannan bailuvideo on saanut pääministerin myrskyn silmään. Mitä mieltä olet, pitäisikö pääministerin saada olla ihan tavallinen ihminen ja juhlij
   Maailman menoa
   481
   4543
  6. Petteri Orpo väläyttää leikkauksia: 'Me joudumme säästöihin ja sopeutukseen'

   Jätti-inflaatio sähkö, polttoaineet, ruoka ym. kallistuu hurjasti ja Petterin kokoomus haluaa leikata, ja kokoomuksen tuntien leikkauksien painotus ni
   Maailman menoa
   343
   3460
  7. Parveketupakointi

   Tupakoija on itsekäs ja piittaamaton muista asukkaista, parvekkeella tupakoijan savu kulkeutuu useisiin lähistöllä oleviin asuntoihin. Ei ole mukavaa
   Maailman menoa
   268
   2162
  8. Kerrotko mies mikä minussa on vikana?

   Kun, et kerran lähesty?
   Ikävä
   209
   1923
  9. Marinin juopotteluvideot on kuvannut sama Autio,

   Joka otti legendaarisen ruisrokkikuvankin. https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009012343.html "Videot ovat alkujaan rayharautio-nimiseltä yksityise
   Maailman menoa
   54
   1837
  10. Jauhojengi äänet lisätty videoon jälkikäteen

   Kylläpäs taas jauhotettiin persupölvästit tässäkin tapauksessa :-D Hyvä läppä tuo kyllä on.
   Maailman menoa
   94
   1644
  Aihe