tuleeko iso ja pieni koira toimeen?

chihunomistaja00

Itselläni on aikuinen chihuahua ja kovasti olisi kiinnostusta myös toiseen rotuun elikkäs rottweilereihin. Haluaisin kuulla muiden kokemuksia siitä miten on kyseiset rodut tulleet keskenään toimeen saman katon alla?

7

164

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rusettirinta

      Ison rodun pentuaika on haastavaa, jos on aikuinen chihuahua. Rottweilerin pentu kasvaa nopeasti aikuiskokoonsa, mutta pentumainen villiys pentuhepuleineen voi olla vaara pienelle aikuiselle koiralle. Kissakin olisi turvallisempi yhdistelmä rottispennun kaveriksi, siksi että se osaa hypätä syrjään. Rottweilerin pentu alkaa osata väistää ja varoa esim. konttaavia vauvoja noin 2 vuotiaana. En ottaisi riskiä, ellei niitä sitten pidetä erillään, mikä taas vaikuttaa molempien koirien luonteeseen.

      • chihunomistaja00

        Aivan, Kiitos vastauksesta/mielipiteestä! Näitä kaipailen lisää:)!


    • wwww

      Meillä oli 16v. kääpiövillakoira kun meille tuli rotikka. Aikaisemmin oli ollut yhtä aikaa sakemannin kanssa, ja sakemannikin tuli pentuna sen reviirille. Villakoira nukkui melkein aina sakemannin kainalossa. Vaikka yksi villakoiran omistaja meitä kovasti varoteli sakemannin hankinnasta. Siis iso ja pieni koira tuli hyvin juttuun keskenään.
      Aika kului ja jouduimme luopumaan sakemannista. Kului sitten muutama vuosi otettiin rotikka. Lähinnä villakoiran suhtautuminen oli heti enemmänkin ylhäältä alaspäin katsova. Ja sitten jostain luin että kannattaa toimia niin että pitää tämän vanhemman koiran aina lauman arvoasteikossa tämän uuden tulokkaan yläpuolella. antaa aina tämän pikkukoiran syödä ensin, ulos lähdettäessä huomioi tämän pikkukoiran aina ensin laittaa hihnaan ensimmäisenä ja opettaa isomman koiran odottamaan vuoroaan. samoin ulkoa tullessa,l pikkukoira vapautetaan sisälle ensin ja meillä rotikka odotti vuoroaan. Aina oli joka tilanteessa pikku koira ensin. ja niin siinä kävi että lauma järjestys tuli selväksi ja oli sitä sen 3v. jotka yhdessä viettivät. Ei uskaltanut ottaa mitään lelua villakoiran kopasta vaikka mieli teki. Oli jo kolme vuotta. .arvojärjestys säilyi. Aina välillä kun rotikka yritti olla liian tuttavallinen villa koira ärähti ja rotikka väisti. Joskus pentuna ärähti takaisin, mutta silloin siihen puututtiin niin että huomasi ettei se ole tälle rotikalle luvallista.
      Hiano ja viisas koira aineksia vaikka mihin jos viitsii kouluttaa pidemmälle, mutta tottelevaisuus täyttyy ainakin kouluttaa. Meidän kylällä koirakerhon kouluttaja pelästyi kun kerroin omistavani rotikan pennun tuovan sen kentälle. En vienyt opetin itse tottelevaisuuden. Vaativa rotu käskyt vietävä loppuun, ei saa antaa periksi. Rotikasta saa hienon koiran jos siihen päädyt.
      Tytär tuli meille yhtenä viikonloppuna ja sillä oli hoidokki mukanaan pieni cihu, hyvin tulivat juttuun.

    • ei koko haittaa

      Kuten jo edellisistäkin kommenteista käy ilmi: ei rottweilerin suuresta koosta ole mitään muuta haittaa, kuin se ettei koira osaa pentuna välttämättä varoa muita niin hyvin. Itselläni on esimerkiksi mennyt yksi kirjahylly rikki 7kk pennun hepulissa.

    • rakastunut rotikkaan

      Hyvin tulevat juttuun kaksi heeleriäni 5 ja 8 kiloset ja rotikka - narttuni. nukkuvat vierekkäin ja syövät, ei mitään ongelmaa.
      Leikkiessä tietysti rotikan pentu on kömpelö ja ei osaa varoa pieniä. Pienemmät koirat kyllä antavat takaisin melko hyvin ja pennun kasvaessa oppivat hyväksymään sen toilailut eivätkä enään niin paljoa murahtele ja komenna isompaa.:)

    • Harri1111

      Edelliset sen ovat jo sanoneet: rotikka aikuistuu korvien välistä hitaammin kuin ruumiiltaan. Meillä 5v poika sai vielä joku aika sitten välillä väistellä pentuja koska ne painoi lähes 2x minkä poika. Koirat ei vaan tajua kuinka isoja ja vahvoja ne on. Myös häntä heiluu ja aiheuttaa ongelmia, sillä se on kuin nokialainen nuoriso-ohjaaja. Jos vaan jaksaa olla läsnä koko ajan ja komentaa ja olla johdonmukainen koko ajan, ei ongelmia ole. Jokainen koira tekee aikuisena sen mitä se on saanut pentuna tehdä. Oikeiden tapojen opettaminen on 10x helpompaa kuin huonoista tavoista pois opettaminen.

      Meillä vieläkin (pennut vuosi ja 2kk) pitää pistää, ainakin narttupentu, ulos tai häkkiin/koppaan jos kaikki ihmiset lähtee pois, koska ne on kuin pahaiset kakarat ja juoksee vaikka kirjahyllyn nurin. Kerran oli liki 50kg painava ilmastointilaite nurin kun tultiin kotiin! :) 3,5v osaa olla urospennun kanssa rauhassa. Ei tosin aina. :D

      • Harri1111

        höh, siis, jos otat rottispennun, se vaatii tosi paljon valvontaa ja työtä että pienemmille ei satu mitään. Mutta se on vain vahinko, koska rottispentu ei tajua kokoaan ja voimiaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1214
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      987
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      890
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      744
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe