Väkivaltapeleistä vaikutusta lapseeni(ko)?

Turkulainenisä

Olen todella huolissani nuorista ja lapsista yleensä. Monikin on varmasti kuullut kyseisestä GTA V pelistä, joka julkaistiin viimevuoden syksyllä. Lapseni on pelannut sitä salaa kaverillaan. Nykyään lapseni on kauhean agressiivinen ja kiroilee enemmän kuin ennen. Kun olimme esim viime viikonloppuna kaupassa, huomasin, että hän menee ostoskärryn kanssa ympäri kauppaa ja leikkii ampuvansa. No kyllähän tuon tietää, mistä se on sen oppinut. Juurikin tästä helvetin pelistä! Mikä pitäisi lailla kieltää.

Juu juttelin vanhempiensa kanssa. He olivat kovin vihaisia pojalleen. Olivat kuulema sopineet, että kukaan kylään tuleva ei saa pelata peliä. Vain ja ainoastaan poika itse. He myös pahoittelivat ja sanoivat juttelevansa pojan kanssa ja näin ollen pleikkari ja peli otetaan takavarikkoon kuukaudeksi. Minusta hyvin vastuuntunnottomilta vaikuttavat jos edes antavat 10 vuotiaan pelata peliä ollenkaan. Oli sitten kaverit mukana tai ei. No ei siinä mitään. Kertomus jatkuu.

Poika sai tahtonsa läpi ja pääsi pelaamaan lisää peliä. Koulussa ruokailussa poika etuili toista oppilasta. Toinen oppilas suuttui siitä ja tönäisi tätä. No mitä tämä poika tekee? Lyö oppilasta ja se kaatuaa lattiaan ja lyö päänsä. Ja siitä sitten sairaalaan. Eli tälläistä touhua nelosluokkalaisilla koulussa! Ja tunneilla hössötetään vain ja ainoastaan tästä grand theft auto 5 pelistä! Itse yksinhuoltaja isänä en tälläistä suvaitsisi! Meillä on kyllä playstationkonsoli, mutta ei tuota paskapeliä. Autopelejä pelataan useasti viikonloppuisin. Muuten konsoli on lukkojen takana, että arki sujuisi paremmin. Mutta siis että kuinka kehtaavat ostaa 10 vuotiaalle k18 pelin!

Ja levottomuutta tunnilla on lisääntynyt syksystä lähtien. Poikanikin puhuu kokoajan peleistä ja varsinkin tästä gtaV:stä ja läksyt/tehtävät ja kaikki jää tekemättä! Jopa kotona. Tuntuu että edes konsolin takavarikointi ei auta paskaakaan. Mitä minä tälle asialle tekisin? Pitäisikö poika laittaa lastenkotiin. Alkaa tulla raja jo vastaan vittu. Joo naiseni lähti vuosi sitten. Tapaa kyllä poikaani useasti, mutta tuntuu ettei noteeraa mitenkään poikansa tekemisiin, vaikka niistä kerronkin. Onko muita tästä asiasta taistelevia? Olen vakaasti sitä mieltä että tuo saatanan gtaV pitäisi hävittää! Antaa tuon ikäisille liikaa vaikutuksia! Mitä mieltä olette asiasta? Mitä teen? En voi mennä ja rikkoa sitä peliä. Ovat kuitenkin poikani kaverin huoltajia.

10

201

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • derpaderp

      Jos tälläisessä tilanteessa ensimmäinen vaisto on heittää kakara lastenkotiin, niin tuskin kauhean tukevassa perheessä poika kasvanut.
      Jotain peliä on helppo syyttää omasta kyvyttömyydestään vanhempana.

      • 23901

        Ei se peli mitään lapsellenne tee! Olette vain huonoja vanhempia


    • jkyllästyy lopulta

      Aina jotain pelejä tulee , vanhat jää ja uudet tulee tilalle.

    • Tätä mieltä

      Tuollaisten kamalien pelien takia väkivalta on lisääntynyt räjähdysmäisesti ja siitä on tullut entistä törkeämpää. Nuo pelit on kiellettävä!!!

      • Macrame

        Peleillä on kyllä yhteys väkivaltaan, mutta syy-yhteys on toisinpäin kuin yleensä luullaan. Väkivaltaan taipuvaisia ihmisiä on aina ollut, nykyään he ovat kiinnostuneita mm. leffoista ja peleistä, joilla väkivallan tarve tyydytetään. Eli näiden pelien runsas kulutus henkilöllä on seuraus väkivaltaisesta luonteesta, ei syy siihen.


    • TÄRKEÄ

      Olkaa hyvä, valitkaa omanne https://www.google.fi/search?q=kukkahattu&espv=2&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=htu5U_XoD4GX1AXyioCACw&ved=0CAYQ_AUoAQ&biw=1455&bih=701

    • totta 1

      Väkivalta peleistä jää aivoihin muistijälkiä jotka kehoittaa esim. tapa se, potki ammu, iske joten äkkipikaisuuksiaan ihminen toimii oppimallaan tavalla.
      Väkivalta pitäisi kieltää lapsilta heidän suojelemisekseen tulevalta.

      • gjsuomalaiset

        Mitä helvettiä nyt oikeasti? :D:D:D Suomi24 ja suomalaiset naiset, saatte minut nauramaan kerta toisensa jälkeen.

        Siteeraan vielä tuota aiempaa kommenttia, eli hyvähän se on tosiaan syyttää digitaalista maailmaa omasta paskasta työstään vanhempana.

        Nyt herätkää oikeasti.


    • Urheiluihin

      En tiedä kyllä vanhemmuudesta mitään, mutta laita se lapsi johonkin urheiluharrastukseen. Tulee muutakin sisältöä elämään. Voipi olla muutenkin ihan terveellinen kasvuympäristö. Joukkue-urheilu tai kamppailulajit. Itsellä oli ainakin kakarana ihan mukavaa ja varmaan "aikuisuuteenkin" jotain jäänyt käteen. Ainakaan ei tarvitse sauvakävellä 30.

    • Ottakaa ohjat

      Vanhempien olisi korkea aika olla oikeasti vanhempia ja kantaa vastuu siitä omasta lapsestaan. Jos lapsi on vihainen ja ihailee ampumista ja muuta väkivaltaa, niin silloin pitäisi varotuskellojen kilkattaa ja kovaa. Lapselle pitää tehdä selväksi että kaikki väkivalta on väärin vaikka elokuvissa ja peleissä se vaikuttaisia kuinka siistiltä. Pitää opettaa että väkivallantekijät ovat yhteiskunnan pohjasakkaa joilla ei ole mitään hyvää tulevaisuutta. Ovat onnettomia sekopäitä ja luusereita. Jos mahdollista, niin viekää muksunne ruumishuoneelle katsomaan oikeita väkivallan uhreja. Kertokaa myös että kun amerikkalaiset sotilaat kotiutuvat Afganistanista tai Irakista, niin he ovat moni ilman jalkoja tai käsiä, mutta jokainen on henkisesti vammautunut pysyvästi. Aniharva sopeutuu enää ollenkaan siviilielämään ja rauhan oloihin. Sodan traumat vainoavat koko loppuelämän. Painajaisia joka yö, kadulla paukahtava pakoputki voi saada sekoamaan.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      33
      1445
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1301
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1225
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1222
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1208
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1205
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1194
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1170
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1150
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe