Lisäarvoa hankkia

ostoksille?

Minulla on 50D kamerassa linssit objektiivit:
-EF-S55-250mm f/4-5.6 IS
-EF-S18-55mm f/3.5-5.6 IS

Tuleeko mitään lisäarvoa jos hankin objektiivin
-Sigma 18-250 /3,5-6.3 DC MACRO OS HSM

7

114

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hankkia

      Kyllä hankkija tulee mitään lisäarvoa

    • Tårta på tårta

      Et saisi lisää polttovälialuetta etkä valovoimaa – päinvastoin, tuo Sigma on telepäässä jopa pimeämpi kuin nykyinen Canon-telezoomisi.

      Määre ”Macro” saa tuossa Sigmassa katetta vain vaillinaisesti: ”oikeilla” makro-objektiiveilla päästään suurennussuhteeseen 1 : 1, mutta tuolla lasilla jäädään suhteeseen 1 : 2,9 (lähin tarkennusetäisyys 35 cm).

      Joku saattaisi antaa arvoa sille, että koko alue 18–250 mm hoituu yhdellä obiskalla, ilman vaihtamistarvetta. Sopii ”turistilinssiksi”, koska mukana raahattavaa tulee vähemmän.

      Piirtokykyyn, vääristymiin, vinjetointiin jne. en ota kantaa, koska minulla ei ole yhtäkään noista objektiiveista. Yleensä suuresta zoomauskertoimesta joudutaan maksamaan hintaa optisessa suorituskyvyssä: superzoom-objektiivien piirtokyvyssä tahtoo olla toivomisen varaa ja ne kärsivät vääristymistä zoomausalueen ääripäissä.

      Itse en näkisi tuota objektiivia hankkimisen arvoiseksi.

      • Tårta på tårta

        Kuvanvakainpuoli jäi kommentoimatta: Tuossa Sigmassa on kuvanvakain (tunnuskirjaimet OS). Sama on kuitenkin tilanne myös Canon-laseissasi (Canon käyttää lyhennettä IS). Parannusta ei siis olisi odotettavissa tässäkään suhteessa.


      • ostoksille?
        Tårta på tårta kirjoitti:

        Kuvanvakainpuoli jäi kommentoimatta: Tuossa Sigmassa on kuvanvakain (tunnuskirjaimet OS). Sama on kuitenkin tilanne myös Canon-laseissasi (Canon käyttää lyhennettä IS). Parannusta ei siis olisi odotettavissa tässäkään suhteessa.

        Kiitos. Samanlaiseen lopputulemaan päädyin itsekkin


    • Sigmaani

      Itse olen erittäin tyytyväinen Sigma 18-250 macron omistaja. Hankkimalla superzoomin voi lasinvaihdon minimoida. Itse kannan tuon Sigman ohella vain 35/1.8 kiinteää jonka vaihdan kameraan illan hämärtyessä.

    • kgjehgjw

      Lisäarvoa saadaan, kun hankitaan jotakin, mitä ennestään ei ole. Tuo Sigma kuitenkin vain pimentää maailmaa. Sen polttoväliarvo on täysin sama, kuin aiemmissakin, mutta se on pimeämpi.
      Jos lisäarvoa haaveilee ja tuolla polttovälialueella haluaa pysyä, niin kannattaa hankkia tuon lyhyemmän kittilinssin tilalle vaikka:

      Canon EF-S 17-55/2,8 IS USM
      Sigma EX 17-50/2,8 DC OS HSM till Canon
      Tamron AF SP 17-50/2,8 XR Di-II VC LD Aspherical (IF)
      Tai
      Tokina AT-X PRO AF 16-50/2,8 DX
      Silloin voi käyttää pari suljinaikaa nopeampia aikoja ja kuvata hämärämmässä.

      Myös oikea kiinteä polttovälinen makro tuo lisäarvoa, jos lähikuvia haluaa.

    • Canonisti minäkin

      Runkosi on ehkä paras ja tasapainoisin koskaan tehty Canonin harrastajarunko, joten sen pilaaminen noilla objektiiveilla on synti. Tuo kolmas on vielä huonompi.

      Tarvitset järkevän ja kohtuuhintaisen objektiivisetin jossa on laajakulma, normaali ja tele. Rungon arvoiset zoomit jätän väliin, koska ne maksavat enemmän kuin olet valmis laittamaan objektiiveihin. Lisäksi ne ovat kohtuu isoja ja painavia.

      Aloita hankkimalla kelvollinen normaaliobjektiivi. Eli hakusessa hyvä noin 35 mm prime. Käytettyjä f/2.0 35 mm:iä liikkuu markkinoilla jonkin verran. Se on halpa ja piirto croppirungossa on tyydyttävä. Uudempi IS versio on testien mukaan parempi, mutta myös paljon kalliimpi. Samoin f/1.4 versiot ovat huomattavasti kalliimpia.

      http://www.photozone.de/canon-eos

      Sen jälkeen laajakulmapäähän esimerkiksi Samyangin f/2.8 14 mm, koska kohtuu hinnalla ei oikein muuta vaihtoehtoa ole, jollet osta netistä Zentaria.

      http://www.kenrockwell.com/zenit/zenitar-16mm.htm

      Telepuolella kohtuuhintaisia vaihtoehtoja on muutamia. Vanhempia vakaajattomia f/2.8 100 mm macroja on paljon liikkeellä, koska uusi vakaajallinen on parempi. Se on parempi ennen kaikkea reunoilta, joten croppikennoiselle tuo vanhempi on yhä vahva vaihtoehto. Jos haluat zoomin, niin f/4.0 70 - 200 on ok. Itse käytin pitkään f/1.8 85 mm:stä, joka on halpa ja hyvä lasi moneen käyttöön.

      Jos oikeasti tarvitset pidempää teleä, niin ilman vakainta oleva f/4.0 300 mm käytettynä on ainoa toimiva kohtuuhintainen vaihtoehto. Hyvät vakaajallliset f/2.8 300 mm:set pomppaavat jo hinnassa niin korkealle, etteivät taida olla listalla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      136
      5728
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3515
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1903
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      1895
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      24
      1730
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      74
      1566
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      14
      1483
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      17
      1370
    9. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1366
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      24
      1317
    Aihe