Pätkitäänkö 3G-verkkoyhteyttä tahallaan?

4G on shittiä

3G-vekkoyhteyteni alkoi pätkimään, ja muutaman päivän päästä saunalahdesta soitettiin ja kaupattiin 4G-yhteyttä, KOSKA 3G-YHTEYDET PÄTKIVÄT. "ETTÄ MITEN PALJON MINUN YHTEYTENI ON VIIME AIKOINA PÄTKINYT".

Törkeetä toimintaa ensin katkoa yhteyttä ja sitten myydä tuota täysin toimimatonta 4G-paskayhteyttä.

3G-yhteydet ovat vasta aivan viime vuosina, 2012 lähtien, olleet jotenkin sen tasoiset kuin niiden tulisi ollakin.

4G-yhteyksiä kaupitellaan 24 kk kiinteällä sopimuksella, mikä kertoo yhteyden olevan täysi paskalaatuinen. JOS 4G OLISI TOIMIVA, SITÄ KAUPATTAISIIN TOISTAISEKSI JATKUVALLA SOPIMUKSELLA. TÄÄLÄ HETKELLÄ SITÄ EI USKALLETA JA PYSTYTÄ TARJOAMAAN NIIN MYYMÄÄN.

4G on paskatasolla Suomessa, koska sen tarvitsemaan tekniseen kapasiteettiin ei ole sijoitettu resursseja, vaan yritetään pistää rahoiksi vähimmäissijoituksella.

8

304

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tässä
    • tällei se menee

      Kun linkkimastoon tulee ruuhkaa, silloin 3G yhteyksiä automaattisesti ajetaan alas, ja puhelut saavat etusijan. Tämä on vanha sääntö, ja sama sääntö on 4G yhteyksillekkin, puhelut ensin ja sitten vasta fasebookki ja muu humpuuki.

    • Moi!
      Saunalahdellahan saa kaikki Mobiililaajakaistat (ja kiinteät netit ja puhelinliittymät) ilman sitä määräaikaisuutta, tosin silloin jää mahdolliset tarjous-hinnat saamatta kanssa, siitä se määräaikaisuuskin tulee.

      Ja lisähuomiona todettakoon että 4G-verkon kautta ei puheluliikenne kulje lainkaan, eli pelkkää dataa viuhuu siellä puolella!

      Mikko / Saunalahden Palstatiimi
      http://palsta.saunalahti.fi

      • Rusinat on syöty

        Olet kyllä väärässä.

        3G-verkkojen päivityksistä, huoltokatkoista johtuva tilapäinen saavuttamattomuus on 4G(huom. LTE)-verkkojen asentamisesta lähtien ollut todella minimaalista, kerran kuukaudessa jos sitäkään. Sitä ennen oli paljonkin korjauskatkoja varsinkin aluella jossa "tupla"3G toimii aka 3G DC-HSPA (Dual Carrier), paska runkoverkko ja paskat tukiasemalaitteet (Nokia Siemens Networks).

        Nykyisin operaattoreiden 3G rakentaminen on lähes täysin jäissä, vain uusiokohteita tehdään rajoitetusti ja harkiten. Vanhat toimii jos on toimiakseen. Pitihän alunperin GSM (2G) verkkokin ajaa alas vuonna 2015, mutta se on jo saanut lisäaikaa.

        Operaattorin palstatiimin edustaja nyt puhui siltä osin liibalaabaa, että 4G-verkoissa kyllä liikkuu puhelut (mm. VoIP-puhelut yms. salatut puheludatat), mutta perinteistä GSM-puhetta siellä ei tosiaan liiku. Eikä 4G-verkkoa ole siltä osin muutettu rasistiseksi mitään dataa kohtaan. Bitit 0 ja 1 ovat samanarvoisia ja ennenkaikkea värisiä - onneksi :P Tiettyjä yritysliittymiä on tosin priorisoitu etuilemaan rahvasta ja reititykset maailmalle on hoidettu nopeammin. Mutta muutoin 4G-verkko toimii samalla periaatteella kuin jos käyttäisit naapurin wLAN-verkkoa.

        Viestin kirjoittajan onkin nyt syytä tarkistaa laitteistonsa ja oikeanlaisen ulkoisen anteenin valinta 3G verkon ( 900 Mhz tai 2100 Mhz ) vastaanottoon ja lähetykseen. Ainakin omalla kohdalla voi todeta 3G-verkon toimivan niinkuin pitääkin, vaikka matkaa on tukiasemaan muutama sata metriä niin käytössä on jokin ~~ 3 dB vahvistava suuntaava ulkoinen anteeni. Miksi? Jo siitäkin syystä että erityisesti 2100 Mhz taajuudella on vielä niin paljon ruuhkaa, että halpatuonti kiinalaisella nettitikulla olisi täysi työ seuloa siitä "puurosta" vain sinulle kuuluvat bitit. Ladat ei korvaa mersuja, tiedon valtatiellä. Laatu maksaa.

        http://malzo.com/i/2014/01/27/Fip7y0t.png


    • Ollil1

      4G kuuluvuudenhan näkee peittokartoista,minä luotin siihen ja kyllä ainakin Elisan 4G toimii niin kuin pitääkin.Jos on peittoalueella niin ei oo mitään järkeä jatkaa 3G liittymällä ja polttaa tämäntästä päreensä,se on kohta historiaa muutenkin.
      Mä lopetin kaksi mokkula 3g liittymää ja laitoin yhden 4G reitittimen ja kaikki päätelaitteet siihen wlanilla,myös älypuhelimet kotona ollessa.Suosittelen.

      • Rusinat ei ole syöty

        Testataas miten se 3G-yhteys oikein pysyy päällä (ilman katkoja, tai uudelleenyhdistämisiä ).
        Vastaanotinta ei aina kannata ottaa sitä halvinta romua mitä tyrkytetään, erityisesti operaattorit tyrkyttää ( ethän aina osta halvinta televisiota yms. )

        testauksessa oleva 3G:
        Taajuus: 2100 Mhz
        Verkkotekniikka: 3G HSPA 14,4 Mbps
        Liittymä: saunalahti nopsa (rajoitettu max. 21 Mbps), roamaava SIM-kortti elisan 3G-verkkoon.
        APN=internet4

        no pic no proof:
        http://malzo.com/i/2014/02/06/HPlkZi.png


    • jjdjtyy

      Meillä oli aivan sama juttu. Kun myyjä soitti ja lupasi palata asiaan seuraavana päivänä, littymä tökki ihan törkeesti ja katkeili usein. Väistämättä tästä tuli mieleen, että onko siellä tällainen markkinointi kikka, että uudet kalliimmat liittymät etuineen saataisiin myydyksi. Minusta 45 €/kk on kova hinta. Siihen kuuluu HD digibox, Wlan langaton ja tietoturvapaketti 2v.

      Mitä muut olette mieltä?

    • 3252

      justso ei koskaan määräaikaisia. lisäksi EN ala tekemään LEIPAA PUHELINMYYJILLE. kolme. 3geetä hidastutetaan tosiaan tahallaan siksi e

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ammuskelu Härmän häjyissä

      Onko jollain enempää tietoa?
      Seinäjoki
      289
      9406
    2. Siis oikeasti S... En ymmärrä...

      Oletko se sinä joka täällä kaipailee? Kaikki täsmää.
      Ikävä
      58
      2122
    3. Onneksi olkoon sait mut vittuuntumaan

      Sapettanu koko helvetin päivän.
      Ikävä
      40
      1924
    4. Keksin sinulle tänään uuden lempinimen

      Olet kisu-muija. Mitäs tykkäät älynväläyxestäni?
      Ikävä
      79
      1808
    5. Onko jotain sanottavaa vielä, nyt voi kertoa

      Poistun kohta täältä ja unohdan ajatuksen naimisiin menosta. Mieheltä
      Ikävä
      29
      1799
    6. Oho! Varmistusta odotellaan.

      Pitäneekö paikkansa? "🇺🇦Ukrainian drones hit a 🇷🇺Russian Tu-22M3 bomber at the Olenya airfield,"
      NATO
      161
      1726
    7. Mitä sitten ikinä teetkin

      Mun on aika mennä J mies. Olen ollut niin tyhmä. Kaikkea mukavaa elämääsi edelleen toivotan ja ihanaa elämän jatkoa. Mei
      Ikävä
      40
      1288
    8. Mies mistä oikein suutuit?

      Yhtäkkiä vaan häippäsit täältä... 😢
      Ikävä
      16
      1242
    9. Kun istuit

      vierelläni penkillä, olin hetken onnellinen. Se hetki kimaltelee mieleni sopukoissa ja valvottaa öisin. Salainen kaipau
      Ikävä
      48
      1165
    10. Pakotteet purevat

      Asiallinen artikkeli Helsingin Sanomissa miten pakotteet purevat Venäjään. Kulutusjuhlat, ei työttömyyttä, elintason nou
      NATO
      159
      1136
    Aihe