Pätkitäänkö 3G-verkkoyhteyttä tahallaan?

4G on shittiä

3G-vekkoyhteyteni alkoi pätkimään, ja muutaman päivän päästä saunalahdesta soitettiin ja kaupattiin 4G-yhteyttä, KOSKA 3G-YHTEYDET PÄTKIVÄT. "ETTÄ MITEN PALJON MINUN YHTEYTENI ON VIIME AIKOINA PÄTKINYT".

Törkeetä toimintaa ensin katkoa yhteyttä ja sitten myydä tuota täysin toimimatonta 4G-paskayhteyttä.

3G-yhteydet ovat vasta aivan viime vuosina, 2012 lähtien, olleet jotenkin sen tasoiset kuin niiden tulisi ollakin.

4G-yhteyksiä kaupitellaan 24 kk kiinteällä sopimuksella, mikä kertoo yhteyden olevan täysi paskalaatuinen. JOS 4G OLISI TOIMIVA, SITÄ KAUPATTAISIIN TOISTAISEKSI JATKUVALLA SOPIMUKSELLA. TÄÄLÄ HETKELLÄ SITÄ EI USKALLETA JA PYSTYTÄ TARJOAMAAN NIIN MYYMÄÄN.

4G on paskatasolla Suomessa, koska sen tarvitsemaan tekniseen kapasiteettiin ei ole sijoitettu resursseja, vaan yritetään pistää rahoiksi vähimmäissijoituksella.

8

292

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tässä
    • tällei se menee

      Kun linkkimastoon tulee ruuhkaa, silloin 3G yhteyksiä automaattisesti ajetaan alas, ja puhelut saavat etusijan. Tämä on vanha sääntö, ja sama sääntö on 4G yhteyksillekkin, puhelut ensin ja sitten vasta fasebookki ja muu humpuuki.

    • Moi!
      Saunalahdellahan saa kaikki Mobiililaajakaistat (ja kiinteät netit ja puhelinliittymät) ilman sitä määräaikaisuutta, tosin silloin jää mahdolliset tarjous-hinnat saamatta kanssa, siitä se määräaikaisuuskin tulee.

      Ja lisähuomiona todettakoon että 4G-verkon kautta ei puheluliikenne kulje lainkaan, eli pelkkää dataa viuhuu siellä puolella!

      Mikko / Saunalahden Palstatiimi
      http://palsta.saunalahti.fi

      • Rusinat on syöty

        Olet kyllä väärässä.

        3G-verkkojen päivityksistä, huoltokatkoista johtuva tilapäinen saavuttamattomuus on 4G(huom. LTE)-verkkojen asentamisesta lähtien ollut todella minimaalista, kerran kuukaudessa jos sitäkään. Sitä ennen oli paljonkin korjauskatkoja varsinkin aluella jossa "tupla"3G toimii aka 3G DC-HSPA (Dual Carrier), paska runkoverkko ja paskat tukiasemalaitteet (Nokia Siemens Networks).

        Nykyisin operaattoreiden 3G rakentaminen on lähes täysin jäissä, vain uusiokohteita tehdään rajoitetusti ja harkiten. Vanhat toimii jos on toimiakseen. Pitihän alunperin GSM (2G) verkkokin ajaa alas vuonna 2015, mutta se on jo saanut lisäaikaa.

        Operaattorin palstatiimin edustaja nyt puhui siltä osin liibalaabaa, että 4G-verkoissa kyllä liikkuu puhelut (mm. VoIP-puhelut yms. salatut puheludatat), mutta perinteistä GSM-puhetta siellä ei tosiaan liiku. Eikä 4G-verkkoa ole siltä osin muutettu rasistiseksi mitään dataa kohtaan. Bitit 0 ja 1 ovat samanarvoisia ja ennenkaikkea värisiä - onneksi :P Tiettyjä yritysliittymiä on tosin priorisoitu etuilemaan rahvasta ja reititykset maailmalle on hoidettu nopeammin. Mutta muutoin 4G-verkko toimii samalla periaatteella kuin jos käyttäisit naapurin wLAN-verkkoa.

        Viestin kirjoittajan onkin nyt syytä tarkistaa laitteistonsa ja oikeanlaisen ulkoisen anteenin valinta 3G verkon ( 900 Mhz tai 2100 Mhz ) vastaanottoon ja lähetykseen. Ainakin omalla kohdalla voi todeta 3G-verkon toimivan niinkuin pitääkin, vaikka matkaa on tukiasemaan muutama sata metriä niin käytössä on jokin ~~ 3 dB vahvistava suuntaava ulkoinen anteeni. Miksi? Jo siitäkin syystä että erityisesti 2100 Mhz taajuudella on vielä niin paljon ruuhkaa, että halpatuonti kiinalaisella nettitikulla olisi täysi työ seuloa siitä "puurosta" vain sinulle kuuluvat bitit. Ladat ei korvaa mersuja, tiedon valtatiellä. Laatu maksaa.

        http://malzo.com/i/2014/01/27/Fip7y0t.png


    • Ollil1

      4G kuuluvuudenhan näkee peittokartoista,minä luotin siihen ja kyllä ainakin Elisan 4G toimii niin kuin pitääkin.Jos on peittoalueella niin ei oo mitään järkeä jatkaa 3G liittymällä ja polttaa tämäntästä päreensä,se on kohta historiaa muutenkin.
      Mä lopetin kaksi mokkula 3g liittymää ja laitoin yhden 4G reitittimen ja kaikki päätelaitteet siihen wlanilla,myös älypuhelimet kotona ollessa.Suosittelen.

      • Rusinat ei ole syöty

        Testataas miten se 3G-yhteys oikein pysyy päällä (ilman katkoja, tai uudelleenyhdistämisiä ).
        Vastaanotinta ei aina kannata ottaa sitä halvinta romua mitä tyrkytetään, erityisesti operaattorit tyrkyttää ( ethän aina osta halvinta televisiota yms. )

        testauksessa oleva 3G:
        Taajuus: 2100 Mhz
        Verkkotekniikka: 3G HSPA 14,4 Mbps
        Liittymä: saunalahti nopsa (rajoitettu max. 21 Mbps), roamaava SIM-kortti elisan 3G-verkkoon.
        APN=internet4

        no pic no proof:
        http://malzo.com/i/2014/02/06/HPlkZi.png


    • jjdjtyy

      Meillä oli aivan sama juttu. Kun myyjä soitti ja lupasi palata asiaan seuraavana päivänä, littymä tökki ihan törkeesti ja katkeili usein. Väistämättä tästä tuli mieleen, että onko siellä tällainen markkinointi kikka, että uudet kalliimmat liittymät etuineen saataisiin myydyksi. Minusta 45 €/kk on kova hinta. Siihen kuuluu HD digibox, Wlan langaton ja tietoturvapaketti 2v.

      Mitä muut olette mieltä?

    • 3252

      justso ei koskaan määräaikaisia. lisäksi EN ala tekemään LEIPAA PUHELINMYYJILLE. kolme. 3geetä hidastutetaan tosiaan tahallaan siksi e

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      67
      3222
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      549
      3044
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      37
      2355
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      2002
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1825
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      307
      1820
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1622
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      104
      1314
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      63
      1218
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      23
      1205
    Aihe