safarilla käyneitä?

matkalle

Morjens! Onko ketään joka olis käyny Afrikassa safarilla? Millasta oli, hinta, majoitus, ruoka, hygienia...? Kannattaako harkita häämatkakohteeks? Kiitos vastauksista!

5

1915

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Reppureissari

      Suosittelen vaikka häämatkaksi, eihän häämatkan tarvi olla pelkkää löhöilyä ja kuhertelua. Itse olin vaimoni kanssa Tansaniassa 3 päivän safarilla(telttamajoitus), mielestäni riittävä aika. Ngorongorossa näkee kyllä kaikki eläimet jo muutamassa tunnissa, mutta mielekkäämpi on käydä muuallakin, missä vähemmän turisteja. Kannattaa kuunnella suosituksia ja maksaa vähän enemmän kuin halvimmat safariyritykset, niin kaikki toimii ja ruoka hyvää. Peseytymään pääsi ja muutenkin ok, vaikka oltiin telttailemassa.
      Safarin jälkeen voi lentää vaikka Zansibariin löhöilemään ja onhan siellä muutakin tekemistä.

    • käynyt

      Käytiin Etelä-Afrikassa reilun viikon reissu. Kalaharin luonnonpuisto pohjoisessa oli tosi kiva ja liikkua sai omalla autolla. Ko.luonnonpuisto ei ole niin suosittu kuin Kruger, joten siellä olikin mukavan rauhallista. Vietettiin luonnonpuistossa 3 päivää ollen mökeissä yötä. Sopii hyvin häämatkakohteeksi, ainakin meidän mielestämme jotka tosin olemme jo vuosia olleet naimisissa :)

    • Macanudo

      Olen ollut puolisoni kanssa Keniassa viikon mittaisella safarilla. Matkasta on vierähtänyt vuosia jo sen verran paljon, ettei hintatasoa voi verrata. Majoitus oli järjestetty kahden hengen huoneisiin safarimajoihin, jotka olivat siistejä, normaaleihin hotellihuoneisiin verrattuina tosin pienehköjä. Ruoka oli kaikkialla erittäin hyvää ja sitä oli riittävästi. Herätykset olivat aamukuudelta ellei jopa aikaisemmin ja liikkeelle lähdettiin seitsemältä (karkeasti ottaen). Matka oli todella mielenkiintoinen ja porukka erittäin innostunutta. Safarin jälkeen olimme viikon Mombasassa ja tottumuksesta heräsimme sielläkin aamukuudelta ihmettelemään, kun ei enää päässytkään/joutunutkaan lähtemään liikkeelle. Suosittelen lämpimästi häämatkakohteeksi. Etenkin safariosuus oli mieleenpainuva. Masai Mara oli mielestäni Kenian luonnonpuistoalueista ehdottomasti paras. Tosin vaikuttaa siltä, että se on poistettu ohjelmistosta, liekö turvallisuussyistä?

    • Viime viikolla

      Vietimme 4 päivää safarilla Tansaniassa, Lake Manyarassa, Serengetissä ja Ngorongorossa. Hintaa matkalla oli 200 $/pvä/hlö, suhteellisen kallista siis mutta täysin joka sentin arvoinen. Majoituimme ns. erämaahotelleissa, jotka sijaintinsa ym. suhteen ovat todellakin näkemisen arvoisia. Lake Manyara on pienehkö ja rehevä puisto, Ngorongoro taas "helppo", Serengetissä oli mielestäni eniten sellaista kunnon safaritunnelmaa. Safariauton valintaan kannattaa kiinnittää erityistä huomiota sillä ajomatkat ovat pitkiä ja tiet paikoitellen eritttäin huonossa kunnossa. Kannattaa myös sopia, että "game driven" voi tehdä jonakin aamuna ennen aurongonnousua, ja myös ilta-ajelusta kannattaa sopia. Itseni ja useiden tuttavieni Tansaniassa käyttämä järjestäjä löytyy osoitteesta www.dotcomsafaris.com, on osoittautunut luotettavaksi ja "helpoksi" yhteistyötasoksi. Kannatta myös aina etukäteen tarkistaa kuinka paljon tuleva kuski/opas puhuu englantia...

    • ihastunut

      Olimme Kenian Masai Marassa ja Nakurujärvellä 4 vrk:n safarilla. Yöpymiset teltassa ja mökissä sekä hotellissa Nairobissa. Safari oli aivan mieletön kokemus, jos siis tykkää luonnosta ja eläimistä. Hieman pitemmänkin reissun olisi voinut tehdä. Asumukset omalla kohdallamme oli korkeatasoisia, ruoka hyvää ja sitä oli riittävästi eikä tullut mahapöpöjä edes jäätelöstä...Safarin jälkeen 9 vrk Mombasassa rantakohteessa. Luonnon ihastelua pystyi hyvin jatkamaan sukeltamisen ja snorklailun merkeissä. Koko retki maksoi meiltä n 2200e per matkustaja. (syyskuussa 2004)Halvemmallakin pääsee, mutta tasokkaasta safarista kannattaa maksaa. Oli niin upea retki että jäin suunnittelemaan seuraavaa. (Meillä oli 6 hengen safariporukassa kaksi hääparia, joten sopii hyvin kohteeksi)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      338
      3438
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      227
      2108
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1672
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      5
      1527
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      83
      1376
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      288
      1271
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      83
      1111
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      1111
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      86
      1107
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      946
    Aihe