wc-pöntön vesisäiliön avaaminen

neito hädässä

Mitenkähän saa nätisti avattua wc:n vesisäiliön, kyse on pöntöstä jossa kaksoishuuhtelu. Ilmeisesti ruuvimeisseliä tarvitaan? Wc-pönttö on alkanut "ulvomaan", "vinkumaan", "suhisemaan" (vai miten sitä kuvailisi) kun vesisäiliö täyttyy. Uimurissa vissiin jotain vikaa? Onko kokemuksia?

16

47584

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Arabia.

      Riippuu vähän pytyn mallista. Eihän niitä ole kuin kymmeniä erilaisia, ellei satoja.

      Osassa lähtee kansi nostamalla ilman työkaluja, osassa irrotetaan nuppi ja kierretään nupin alla oleva muovimutteri auki...

      Uimurissa vika ei ole, jos kerran uimuri pysäyttää säiliön vedentulon säiliön täyttyessä. Puhdista tiskiharjalla, kokeile ja vääntele osia hieman eri asentoon silloin, kun ääni kuuluu.

      • Arabia.

        Ääni tulee siitä, että joku osista resonoi, siis värisee, silloin, kun vettä virtaa säiliöön. Osan kääntäminen toiseen asentoon korjaa usein asian.

        Säiliön alaosassa oleva rengasmainen kumitiiviste on hyvä pyyhkiä puhtaaksi, kun kerran hommiin ryhdyt. Tiivisteeseen kertyy kalkkia ja muuta likaa vedestä ja lika voi aiheuttaa pientä vuotoa säiliöstä wc-pyttyyn.


    • Idotis

      IDO -kaksoishuuhtelu?

      Huuhtelupainike lähtee irti vesisäiliön päältä hieman riivimeisselillä auttaen. Painike on saranoitu siten, että se lukittuu paikoilleen painamalla ( napsauttamalla) pidikkeisiinsa. irroitis tapahtuu nostamalla painike saranakohdasta meisselillä auttamalla.

      Painikkeen alla on kannen kiinnitysnuppi, joka on muovia ja kiertuu normaalisti sormivoimin.

      Gustafbergin kaksoishuuhtelu?

      Täyttömekanismi ei yleensä pidä ääntä, ja jos pitää, niin vaihtoehtoja on oikeastaan vain Täyttäventtiilin uusiminen, tai virtaaman kuristaminen säiliön syöttöputkesta ( Säiliön ulkopuolella oleva sulkuventtiili )

      Joku muu malli? ) halpikset ovat ikuisia ongelmia(

      • Aino96

        Se on saranoitu keskeltä. Eli isohätä vasemmalla ja pissahätä oikealla. Ei kannata katkaista "pisaroiden välissä olevaa saranaa".

        Kun sen on avannut, niin kandee puhdistaa. Yök! kehyksen allakin silkkaa . . . . .


      • Idotiksen ohje selkeä ja järkeenkäypä , mutta en arvaa vääntää meisselillä kaksoishuuhtelupainiketta enempää kuin vaisto ja kokemus kuiskaa. Painikkeen reunus on katkennut, siis aiemmin, ja vaihtaisin uuden painikkeen, (jo hankitun ) ulkonäkösyistä. Näkyy olevan muoviset karat, jotka painuu johonkin ” holkkiin”. Arvaisinko ”ottaa väkisin”? Entisellähän ei ole väliä, mutta se mihin karat menevät, - mahtaako tulla mukana.


      • Anonyymi

        Ääni tuli minun korjaamassa pöntössä huuhteluventtiilin väärästä asennosta huuhteluaukkoon näden. Syy oli siinä, että em. venttiilin runko- osa (pidike) oli irronnut yläosastaan ja kääntynyt vinoon ja samalla piti huuhteluventtiiliä vinossa, jolloin se vuoti. Kun runko-osan työntää hahloonsa, sitä pitää nostaa ylöspäin, jolloin se lukittuu kunnolla. Pysymisen voisi varmistaa laittamalla nippusiteen pidikkeen lukitukseen kiinni niin, että pidike ei pääse laskeutumaan lukituksestaan alaspäin (side alapuolen rakoon).
        Ps. Kaksoishuuhtelunapin saa helposti irti työntämällä napin takaosasta keskeltä ruokailuhaarukan napin ja kehyksen raosta sisään ja väännetään haarukkaa napista poispäin, niin napin lukitushaarukka antaa myöten ja nappi nousee samalla hieman kädellä auttaen takaosastaan ylös.
        Voitto


      • Anonyymi

        Toisaalta on aika normaalia, että kun pöntöllä istuu ja tikistyslihaksilla ponnistaa . . . ÄÄNTÄ KYLLÄ VOI lähteä yksilöstä riippuen. Myös haju efektit ovat hyvin yleisiä. . . . . OLIKO TÄSTÄ APUA?


    • tyhmeli

      Niin sattuipa somasti . Itselläni IDO wc uusinmalli , korkea, jossa kaksoishuuhtelu ja saa sen tuoksupuikon sisään tuli ongelma . Tuoksupuikko ei tipu pohjaan vaan jumii välille . Onko tietoa kuin tällänen hoituu ????

    • pam-

      Netistä saa räjäytyskyvat niin ei tarvii arvuutella:

      https://www.google.fi/search?q=ido wc pönttö räjäytyskuva&client=firefox-b&sa=X&dcr=0&tbm=isch&tbo=u&source=univ&ved=2ahUKEwj7-K6j0PncAhWlCJoKHVRIDyIQsAR6BAgGEAE&biw=1068&bih=671

      • sa-ma-

        kopsaa toi koko rämsy ja liitä osoiteriville


    • Sauvonshamaani

      Jos on esim. Idon kaksoihuuhtelupönttö, niin huuhtelupainikkeen takapuolella (siis seinän puolella) on pieni kolo josta saa pienellä ruuvimeisselillä kammettua painikkeen auki, sitä hajoittamatta!

      • Anonyymi

        Ihan oikea neuvo Kiitos!


    • sähköpönttö

      Ei enää ikinä kaksoihuuhtelupönttöä. Yksöishuuhtelu (mikä tahansa pönttö) ja huuhteluventtiilin paikalle tämä sähköinen kosketusvapaa huuhtelu: https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/61SPAMeWLDL._SL1000_.jpg Tällä hetkellä itsellä kahdessa legendaarisessa IDO59:ssä tuo huuhteluventtiilinä, ja toimii saman lailla kuin junassakin eli kuten ns. kuuluisa junan vessa. Aivan mahtava, ja ennen kaikkea hygieeninen!

      • Anonyymi

        Olen samaa mieltä kanssasi!
        Arabian yksihuuhtelupöntöt on toimineet jo yli 30 vuotta. Joskus olen puhdistanut säiliön pohjan töhnästä ja samalla katsonut kumisen mustan huuhteluveden venttiilin ja vaihtanut tarvittaessa sen uuteen. Yksinkertainen korjata kaikkine osineen, eikä ole kallis. Myös helppo avata ja kasata.
        Voitto


    • Anonyymi

      Omassa IDO:n kaksoishuuhtelupöntössä oli sama vika. Pöntöstä kuului matalaäänistä murinaa. Tutkin asiaa ja tulin siihen tulokseen, että kannen reiän läpi tuleva muovinen kierretanko pitäisi olla reikään nähden keskellä ennenkuin muovinen ruuvi väännetään kiinni. Kohdistuksen voi tehdä kantta liikuttamalla (paikallaan pysymisen voi varmistaa laittamalla liimatäppejä kansiosaan). Sen jälkeen pannaan kansi paikalleen ja kohdistetaan kierretangon mukaan kohdalleen. Avataan pöntön tulevan veden hana ja pyöritetään muovimutteri käsi, kevysetikierretankoon kiinni. Jos mutteria kiinni väännettäessä alkaa em. ääni kuulumaan ja kannen reikä on aikaisemmin asetettu tangon suhteen keskell, niin mutteria pitää löyhdyttää niin, että ääni loppuu ja vielä noin puoli kierrosta lisää auki päin. Tiukassa se ei tarvitse olla, koska kannen välissä oleva liima pitää kannen paikallaan. Näillä konsteilla sain WC:n toimimaan.
      Jo aluksi voi kokeilla siirtää kansi aivan etimmäiseen asentoon, eli istuinkannen suuntaan.

    • Anonyymi

      Iona luxin painikkeen ylös nosto. Painike nappien väliin meisseli väännä ylös osat irtoaa helposti. Painike nuppien kiertynyt liian ylös musta kiristys ruuvi löystunyy ,noin kaksi ja puolisenttiä valkealle ruuville pituutta..

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      335
      2941
    2. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      107
      2214
    3. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      120
      1640
    4. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      73
      1164
    5. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

      Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
      Ikävä
      72
      1057
    6. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

      Miehelle kysymys :)
      Ikävä
      61
      1003
    7. Voi nainen...

      Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
      Ikävä
      41
      960
    8. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      148
      944
    9. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      290
      852
    10. Naiselle kysymys

      Mitä oikein näet minussa?
      Ikävä
      41
      773
    Aihe