Helvetin piina on oikeasti ikuinen

Tämä on totuus

Tämä on fakta jonka jokainen Raamatun tunteva joutuu myöntämään. Jumalattomien rangaistus on todella ikuinen. Se rangaistus on ikuinen ero Jumalasta paikassa jossa on ikuisesti itku ja hammasten kiristys. Jumalattomien rangaistus on kuolema, mutta kuolema tarkoittaa eroa Jumalasta, ei olemassaolon loppumista.

Raamattu kertoo että ihminen joka on erossa Jumalasta on kuollut.

Luuk.15:24 "Minun poikani oli kuollut mutta heräsi eloon, hän oli kadoksissa, mutta nyt hän on löytynyt.' Niin alkoi iloinen juhla."

Synnin palkka on ero Jumalasta.

Room.6:23 "Synnin palkka on kuolema, mutta Jumalan armolahja on iankaikkinen elämä Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme."

Kun ihminen kuolee sielu menee välittömästi joko taivaaseen Jumalan luo tai tuonelaan eli helvettiin kärsimään.

Luuk.16:22-31 "Niin tapahtui, että köyhä kuoli, ja enkelit veivät hänet Aabrahamin helmaan. Ja rikaskin kuoli, ja hänet haudattiin. Ja kun hän nosti silmänsä tuonelassa, vaivoissa ollessaan, näki hän kaukana Aabrahamin ja Lasaruksen hänen helmassaan. Ja hän huusi sanoen: 'Isä Aabraham, armahda minua ja lähetä Lasarus kastamaan sormensa pää veteen ja jäähdyttämään minun kieltäni, sillä minulla on kova tuska tässä liekissä!' Mutta Aabraham sanoi: 'Poikani, muista, että sinä eläessäsi sait hyväsi, ja Lasarus samoin sai pahaa; mutta nyt hän täällä saa lohdutusta, sinä taas kärsit tuskaa. Ja kaiken tämän lisäksi on meidän välillemme ja teidän vahvistettu suuri juopa, että ne, jotka tahtovat mennä täältä teidän luoksenne, eivät voisi, eivätkä ne, jotka siellä ovat, pääsisi yli meidän luoksemme.' Hän sanoi: 'Niin minä siis rukoilen sinua, isä, että lähetät hänet isäni taloon sillä minulla on viisi veljeä - todistamaan heille, etteivät hekin joutuisi tähän vaivan paikkaan'. Mutta Aabraham sanoi: 'Heillä on Mooses ja profeetat; kuulkoot niitä'. Niin hän sanoi: 'Ei, isä Aabraham; vaan jos joku kuolleista menisi heidän tykönsä, niin he tekisivät parannuksen'. Mutta Aabraham sanoi hänelle: 'Jos he eivät kuule Moosesta ja profeettoja, niin eivät he usko, vaikka joku kuolleistakin nousisi ylös'."

Sielut taivaassa ja helvetissä eli tuonelassa ovat tietoisessa tilassa. Jeesuksen kerrotaan kuolemansa jälkeen saarnanneen helvetissä vankina olleille sieluille ennen kuin Jeesus nousi taivaaseen Isänsä luo.

1Piet.3:19 "jossa hän myös meni pois ja saarnasi vankeudessa oleville hengille"

1Piet.4:6 "Sillä sitä varten kuolleillekin on julistettu evankeliumi"

Aikanaan kun ylösnousemus koittaa jokainen saa uuden iankaikkisuusruumiin jolla sielut menevät omasta väliakaisesta taivas- tai helvettikohtalostaan ikuiseen kohtaloonsa. Kristittyjen kohtalo on päästä uuteen Jerusalemiin, jonka kadut ovat kultaa, ja joka laskeutuu taivaasta maan päälle. Jumalattomien kohtalo on mennä ikuiseen kärsimykseen tuliseen järveen.

1Kor.15:52 "yhtäkkiä, silmänräpäyksessä, viimeisen pasuunan soidessa. Pasuuna soi, ja kuolleet herätetään katoamattomina ja me muut muutumme."

Dan.12:2 "Ja monet maan tomussa makaavista heräjävät, toiset iankaikkiseen elämään, toiset häpeään ja iankaikkiseen kauhistukseen."

Jumalattomien kohtalo on ikuinen piina, tuska joka ei koskaan pääty.

(jatkuu)

24

349

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tämä on totuus

      Matt.25:46 "Ja nämä menevät pois iankaikkiseen rangaistukseen, mutta vanhurskaat iankaikkiseen elämään."

      Ilm.14:11 "Ja heidän vaivansa savu on nouseva aina ja iankaikkisesti, eikä heillä ole lepoa päivällä eikä yöllä"

      Matt.22:13 "Siellä itketään ja kiristellään hampaita."

      Juud.1:13 "joille ikuisiksi ajoiksi on varattuna synkin pimeys."

      Ilm.20:14 "Tämä on toinen kuolema, tulinen järvi."

      Toinen kuolema tarkoittaa lopullista eroa Jumalasta.

      Raamatun mukaan helvetin piina on ikuinen.

      Annihilationismin kannattajat argumentoivat näkemystään usein sillä että Raamattu kertoo että vain uskovat saavat iankaikkisen elämän. Totuus on silti se että iankaikkinen elämä tarkoittaa iankaikkista yhdessäoloa Jumalan kanssa. Kuolema on vastaavasti ero Jumalasta, ei siis olemassaolon loppuminen niin kuin annihilationismin kannattajat ajattelevat.

      Melko yleistä annihilationismia puolustettaessa on myös se että vedotaan niihin Raamatun jakeisiin joissa puhutaan jumalattomien tuhosta. Totuus on kuitenkin että Raamattu kertoo, että maailman lopussa maa tullaan puhdistamaan tulella aivan samalla tavalla kuin Jumala aikanaan puhdisti maan synnintekijöistä vedenpaisumuksella. Silloin tuleen kuolevien sielut eivät katoa niin kuin eivät kadonneet vedenpaisumukseenkaan kuolleiden sielut. He kaikki tulevat joutumaan tuomiolle. Kaikkein parhaiten tämä selviää Matteuksen Evankeliumista luvusta 22 josta selviää että jumalattomat ja heidän rakennuksensa tuhotaan ja vasta sen jälkeen heidät laitetaan paikkaan jossa on itku ja hammasten kiristys. (Löytyy Matt.22:1-13)

      Jotkut annihilationistit väittävät että helvetin kärsimykselle määrätään aika ihmisen elämässään tekemien syntien perusteella, koska Raamattu kertoo monissa jakeissa että jumalattomat tuomitaan tekojensa mukaan. Kuitenkin totuus on että tekojen mukaan tuomitseminen tarkoittaa sitä että jumalattomille määrätään erilainen kärsimysrangaistus heidän tekemiensä syntien mukaan, ja sitä kärsimysrangaistusta he joutuvat kärsimään ikuisesti.

      Kaikkein parhaimman kokonaiskuvan helvetin kauhuista ja sen ikuisuudesta antaa apokryfikirjoihin kuuluva Pietarin ilmestys, jota voi lukea seuraavasta linkistä:

      http://www.apokryfikirjat.com/pietari.htm

      • OSotCO

        Ikuinen kärsimys ei ole tosiasia, jos maailmankaikkeuden ylläpitäjä on positiivinen ja oikeudenmukainen. Tätä asiaa ei voi kiertää millään ajatusrakennelmilla, kirjoituksilla tai niiden tulkinnoilla. Jos jokin olento on tietoisesti ERITTÄIN destrukstiivinen muita kohtaan, saattaa hän toki viettää pitkiä akoja kärsimyksen tilassa - sitä en ollenkaan kiellä.


      • 9+3

        Tämä maailma on helvetti ja Jumala on paha.


      • poiiy

        Koska jumala on noin julman sadistinen en halua olla sen kanssa missään tekemisissä. Jos elämää on kuoleman jälkeen, jota ei tosiaankaan kukaan voi tietää, niin se kuuluu ikänä raamatusta tietämättömille afrikan alkuasukkaille kuin tietämättömille. Jos jumala on niin paha ja psykopaattinen ihmisten kiduttaja kuin raamatussa lukee on aivan sairasta fanittaa sitä paskiaista.


      • Kukin tekojensa mukaan,jumalattomat mitä olette jättäneet-tekemättä näistä minun vähimmistä velistäni sen olette jättäneettemättä minulle.viimeisellä tuomiolla ei katsota jumaltottominen yhtään hyvä tekoa vain mitä ovat jättäneettekemättä.

        Vanhurskailla taas katsotaan vain hyvät teot mitä he ovattehneet minun veljelleni,miksi ei huonoja tekoka ei niitä ole kosa ovat saaneet ne anteeksi eläessään ovat tunnustaneet jeesukselle heidät on armahdettu,rakkaus on se joka heissä on laittanut hyviin tekoihin kaikissa uskovissa,se luetaan heilee tekoina jos ymmät Raamatuan sanaa mitä on kirjoitettu siinä on on ero jumalattomana ja uskovan välillä.


      • 1318

        Entä jos ei ole jumalaton, mutta jumalat vain ovat erit? Ja ei, en ole saatananpalvoja, en usko mihinkään kristinuskon taruolennoista.

        "Vanhurskailla taas katsotaan vain hyvät teot mitä he ovattehneet minun veljelleni"

        Yhä uudelleen kyseenalaistuu kuinka ajatuksella raamatun opit on kirjoitettu. Tuossahan suoraan sanotaan että jos on vanhurskas (uskoo kr-Jumalaan ja omistaa elämänsä hänelle?), ei ole väliä mitä vääryyksiä on tullut tehtyä (ja tulee tehtyä)? Ja tämä totta totisesti näkyy monissa kr-yhteisöissä.


    • Tämä on totuus

      Tämä on totuus: sinä olet sontakyrpälän runkkuräkä ja uskontosi on huoraavaa kusetusta.

    • minakin1

      lukisit nyt oikeasti raamatun syntyhistoriaa ja antaisit itsellesi anteeksi. jeesuksessa ei ollut mitaan vikaa muutakuin ihmiset jotka tulivat hanen jalkeensa. lakkaa siis tuomitsemasta ja aloita rakastamaan. tuo siteeraaminen itsessaan on aivan jarjetonta toimintaa.

    • vessapiru

      Sinun pitäisi käydä kusella! Näet, että Kehon Herra antaa Kultaisen Suihkun

    • kysynpävaan

      Kysyisin aloittajalta, että minkä takia juuri raamatun näkemys olisi oikeampi kuin esimerkiksi koraanin tai jonkun muun...........?

    • En_tiedä_

      Onko niin, että ei ole ketään vanhurskasta ihmistä? Jos ihminen pelastuu, niin hän pelastuu armosta, ei omista teoistaan, joiden perusteella hän joutuu helvettiin? Pelastus riippuu Jumalan vapaasta armosta, ei sellaisista asioista, jotka ihminen voi ennustaa? Mitä se meistä riippuu, niin sinä ja minä menemme molemmat helvettiin?

      • Jokainen saa lopulta omien tekojensa mukaan. Kaikki tuoimitan vanhurskaasti, eikä tässä parane alkaa valehtelemaan itsellen, että hyvät teot eivät eivät mitään merkitse, ja eksyttää siten siteään Jumalan tuntemisesta.


    • kirjojahelvetistä
    • Totta on, että lopulta toiset lähtevät iankaikkiseen elämään ja toiset ikuiseen rangasitukseen, eikä tätä asiaa sovi jättää pois totuudestaan.

      Tehkää hyvää, ja hyljätkää kaikki vääryys.

      • vajakkijahve

        5. Moos. 23:1 "Älköön kukaan, joka on kuohittu musertamalla tai leikkaamalla, pääskö Herran seurakuntaan."

        Tervemenoa ikuisuuteen nuoleskelemaan pallifetissisen jumalaolentosi persvakoa!


      • vajakkijahve kirjoitti:

        5. Moos. 23:1 "Älköön kukaan, joka on kuohittu musertamalla tai leikkaamalla, pääskö Herran seurakuntaan."

        Tervemenoa ikuisuuteen nuoleskelemaan pallifetissisen jumalaolentosi persvakoa!

        Omaksi häpeäksesi sinä puhut.

        Tee parannus.


      • 3636

        "toiset lähtevät iankaikkiseen elämään ja toiset ikuiseen rangasitukseen"

        Minun jumalani eivät jakele kuolemanjälkeisiä rangaistuksia. He tyytyvät hallitsemaan tätä maailmaa. Kuoleman jälkeen on eri hallitsijat ja kaikki me menemme samaan paikkaan halusimme tai emme. Vähän käyt sääliksi kun olet sattunut noin julman jumalan hallintaan.


    • tylsääonelokunsekoaa

      Taru Sormusten Herrasta / Raamattu samaa sarjaa ja samat jutut eri aikaan sovitteu vain...

    • asiaahelvetistä
    • kuolemaaeiOle

      Helvetin piina on oikeasti ikuinen
      Tämä on fakta jonka jokainen Raamatun tunteva joutuu myöntämään. Jumalattomien rangaistus on todella ikuinen. Se rangaistus on ikuinen ero Jumalasta paikassa...

      Sinä tunnet raamattusi sillätavoin
      Kuten huomaamme muitakin tuntemuksia on. Jokainen tuntee ja tulkitsee kuitenkin aina omalla tavallaan vai pystytkö ajattelemaan kaverisi ajatuksilla.

      • 1713

        Jokainen Harry Potterin lukenut taas tietää sen faktan että jotkut loitsut ovat peruuttamattomia.


    • Anonyymi

      Elämän on oltava oppimatka. Ympäristön manipuloinnin ja vasta syntyneen tietämättömyyttä kun ottaa huomioon...... Opittu tietämys riippuu pitkälti siitä mihin syntynyt....
      En tiedä mitä robotteja jotkut ovat kun vaikuttavat luulevan asioiden olevan oikea oppisesti tiedossa heti syntyjä.....
      Synnytään eri tyyppisien tietolähteiden ja pakotteiden äärelle, asia ei ole henkilön itsensä vika.,...

    • Anonyymi

      Ero on sama kuin lääketieteellisen tiedon puute.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1796
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1391
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1376
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1352
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1345
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1314
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1294
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1250
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1183
    Aihe