kissa pois kirjahyllystä? :/ miten?

kissarakas

meillä ei ole korkeaa kiipeilypuuta mut haluan ostaa semmoisen. Onko siitä MITÄÄN APUA että kissa jättäisi kirjahyllymme rauhaan? tänään se pudotti kahdesti sieltä lasiesineen, toinen meni rikki ja tästä johtuen sain sirpaleesa ja jouduin sairaalaan tikattavaksi! mieheni sanoi että kissa lähtee taikka kirjahyllyyn hyppiminen loppuu.emme voi estää hyppimistä oikein, meillä on kirjahyllyn vierillä korkeat kaiuttimet joiden kautta kissa hyppää ylös. Ollaan kielletty ja suihkutettu karkote hajustetta ihan turhaan kirjahyllyyn.emme voi myöskään poistaa kotimme kaikkia koriste-esineitä.tänään meni rikki oma tekemäni lasi malja...kissa ollut kohta kaksi viikkoa vasta meillä, tuli perheestä jossa sillä oli kaverina toinen kissa.ikää on kohta 5 kk.ekan viikon kissa kartteli paikkoja joihin laitoimme karkoitetta, mutta se ei tunnu enää tehoavan.kissa ei raavi huonekaluja, ei pissaa lattioille yms.mutta se välillä kaiveli kukkaruukkuja, niihin suihkuttelin kissankarkote hajustetta ja se jätti nyt ne hiukan rauhaan.... :/
nyt ei ole ollut moneen päivään ollut multaa lattialla.

no sit alkoi kirjahyllyssä hyppiminen... :( kumpa se siitä rauhoittuisi.

koitan et sil ois virikkeitä.leikin sen kanssa yms.mutta en ehkä tarpeeksi? olen kotirouva, eli en käy töissä.lapsia talossa ei ole.

pitäisikö minun antaa kissalle enemmän aikaa ja ostaa se korkeampi kiipeilyteline? kattoon saakka yltävää harkitsin mutta mieheni oli hiukan vastaan et ei muka mahdu meille mutta kyllä se mahtuu! :( sanoin et se mahtuu kyl tohon missä on toi matala teline, myydään matala pois ja ostan kattoon saakka yltävän.voiko siitä olla apua kiipeilyyn? :/

antakaa neuvoja..mieheni alkaa olla jo nyt siinä tilanteessa että joko kissa lähtee tai hän lähtee :O en tahdo taas luopua lemmikistä.....menetin vasta sellaisen.. :'( ja menetin muutakin....kissa toi iloa elämään ja nyt mieheni on menettänyt totaalisesti hermot kun kissa tekee pahuuksia..sanoin ettei se opi hetkessä! :( et se on vasta pentu...ja leikkaamaton.... :/

yhden kissani rauhoitti leikkautus kyllä.......

7

196

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kaatakaa kaikki puut

      Ehkä sun pitää vaan keskustella ongelmastasi kisusi kanssa, jospa Se vaikka ymmärtäisi lopettaa ttuilun. Tai ehkä on parempi viedä Se piikille, selvästi ette ole kissa myönteinen koti.

    • kissarakas

      kyllä olemme mutta haluan löytää vaihtoehdon että kissakin on turvassa ettei se särje tavaroita ja saa itse haavoja.... :O eihän kodista voi poistaa kaikkia tavaroita lemmikin vuoksi?? ei. sori vaan mut haluan asiallisia vastauksia.kissoista kokemusta 20 vuotta mulla! mutta tällaista tottelematonta tapausta en ole vielä kohdannut.tai tottelee se sanaa "ei" mutta se ei vielä ole tota kirjahyllyä älynnyt jättää rauhaan, siellä on kaikkiä hääkansioita yms.tärkeitä esineitä ja tärkeimmät toki lasin takana mutta silti! :/ ei ollut kiva saada haavaa sirpaleesta kun kissa hyppi kirjahyllyssä.mieheni mielestä kissa mielummin pois kuin muutoksia kotiin, minun mielestä muutoksia kotiin ja kissa jää.

      siksi nyt kysyn näitä neuvoja oikeita järkeviä neuvoja miten muut on saaneet kissan rauhoittuu? oisko toi kattoon saakka yltävä kiipeily/raapimisteline fiksu veto jos ostan? ei ole kiinni siitä ettei olisi varaa.kissa leikkautetaan yms.kunhan on siinä iässä.

      tahdon pitää kissan ja mieheni.joten jos nyt niitä fiksuja neuvoja miten muut ovat toimineet samassa tilanteessa? kissa on tainnut tottua karkotteeseen kun ei enää sitä pekoile ollenkaan :O ajattelin kokeilla sitruunavesi sekoitusta suihkutella vähän kirjahyllyyn ? onko kukaan kokeillut moista.keksin idean itse mutta en tiedä toimiiko.muuten kissa on kiltti ja sisäsiisti.ei raavi oikeesti huonekaluja tms.ruuan jälkeen riehaantuu etenkin aamuisin.yöt nukkuu melkein kokonaan...välillä vaihtaa paikkaa.....

    • kaatakaa kaikki puut

      Jaa meilllä kissat saa huseerata mielensä mukaan, toki ei ruoka pöydälle tai tiskipöydälle, vaikka siellähän ne makaa mieluiten kun silmä välttää. Eipä tuohon ole mitään helppoa ratkaisua, laita nyt ensimmäiseksi kunnon kiipeily puu tai kaksi, ehkä vähentää kiipeilyä, ehkä ei. Ja meillä ei ole ikinä käytetty karkotteita kissoile, pelkästään huudettu ja mesottu..

    • kurrmau

      Kyllä se kuule ihmisen vika on jos jättää vaaralliseet rikkoituvat esineet sinne missä kissa hyppelee! Se on vaan hyväksyttävä, jos kissa on tottunut siihen, että on saanut oleilla siellä välillä, vaikka kun olette olleet poissa.

      Kun hankitte oikean kiipeilypuun sinne, niin vaihtakaa sen ja kirjahyllyn kanssa paikkaa. Taikka laittakaa kiipeilypuu kirjahyllyn eteen, niin menee mielummin siihen ja jättää kirjahyllyn rauhaan. Kiipeilypuu voi myös kiinnostaa paljon siellä missä näkee hyvin ikkunasta ulos.

    • Tikru1

      Valitettavasti kissanomistajan kannattaa sisustaa ja kalustaa asuntonsa kissaa ajatellen,eli:kaikki korkeat paikat minne se pääsee,ovat sen(auttaisiko kaiuttimien siirtäminen?).Oma kissani hyppäsi maasta 170cm korkean kirjahyllyn päälle pönkien takatassuillaan,ja jälki oli sen näköistä.Toinen lempipaikka oli peilikaapin päällä.Samoin kaikki keskellä huonetta olevat nojatuolit,sohvat,yms.ovat potentiaalisia raapimapuita,eli huonekalut seinän viereen.Kattoon asti ylettyvä raapimapuu tasoineen voisi auttaa.Ja liiat tavarat pois kirjahyllyn päältä ja reunoilta ja kiinni takaseinään.Näin se vaan valitettavasti on.

    • kissa vai mies

      Niin, sinulle sattui sellainen yksilö, joka tykkää kovasti kiipeillä juuri siellä missä ei saa. Minullakin toinen kissa pudottelee tavaroita pöydiltä. Toinen ei ollenkaan tee sellaista. No koristehyllyä meillä ei olekaan. Jos kissasi on pentu, se on selvää että ne on varsinaisia pirulaisia jotkut:)

      En osaa muuta sanoa kuin kirjahylly hiiteen ja koriste-esineet kirppikselle.
      Raapimapuu on kyllä kissalle erittäin mieluinen.
      Kissan kasvaessa se saattaa jättää hyllyn rauhaan, jos opetat sitä nyt määrätietoisesti. Tosin jos se on luupää eikä halua totella niin minkäs teet.

    • Naks_poks

      Helpointa on kun annat kiivetä kirjahyllyyn ja poistat tippuvat esineet. Vaihtoehtona voisit kokeilla teipata kaiuttimet: kaksipuoleista teippiä kaiuttimen päälle, kisu ei siitä tykkää. Ja jos kaksipuoleista teippiä ei ole (varsinkaan sellaista jonka saisi vielä irtikin nätisti) niin maalarin teippiä väärinpäin päälle ja teippaa kaiuttimen laitoihin kiinni. Seuraa kisun hommia ja poista teippi kissasta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      152
      10934
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3073
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      210
      2912
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2157
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1908
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      18
      1729
    7. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1716
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1617
    9. 84
      1593
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1563
    Aihe