Stadinasunnot Maununnevantie 1, Maununneva

Koppi-Jaakoppi

Maanantaina alkaisi haku tänne. Kuinkas moni täällä haaveilee paikasta ja mikä on tilanteenne? Mitä mieltä asuinalueesta? Vähänhän (30kpl) noita asuntoja tässä kohteessa on ja ehkä vähän liikenteellisesti syrjässä ainakin Lallukankujaan verrattuna, mutta onpahan laminaattilattiat, kylppärissä lattialämmitys ja rauhallinen paikka.

Ite joudun nyt kuun vaihteessa asunnottomaksi ja kova tarve olis saada joku paikka. Luottotiedot meni kun sairastuin ja jouduin työttömäksi. "Yksinäinen" mies olen ts. sinkkutalous, niin kuin monella muullakin.

87

4710

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Realismia peliin

      Hiukan kannattaa Koppi-Jaakopin laittaa realismia haaveisiinsa ettei taas pety kovasti.

      Yhtälö: Asunnoton ,yksinäinen, luottotiedoton ja työtön mies = mahdollisuus uudiskohteeseen on käytännössä nolla.

      Vapautuviin vanhoihin asuntoihin voi olla jonkunlainen mahdollisuus mutta aikaa vie ja mitään alue tms rajoituksia ei saa olla. Ei ole mitenkään ilkeydellä sanottu. Itsellä on myös kaikki yllämainitut omiinaisuudet ja toki ruksaan tämänkin kohteen sen tullessa kun ei se nyt paljon aikaa vie mutta aivan turha on siis meidän alkaa asiasta sen enempää hehkuttamaan.

      Itse olen ollut toisten nurkissa elävä asunnoton viime vuoden toukokuusta lähtien.

      • Koppi-Jaakoppi

        Mulla on kyllä säännöllinen ja ihan kelpo suuruinen työkyvyttömyyseläke, joten maksukykyä on siinä mielessä omasta takaa. Vapaille markkinoille se ei riitä kylläkään. Ei ole mitään vuokra-, sähkö- tai vakuutusvelkoja.


    • Juzzi2014

      Kyllä noi kelpaa ainakin mulle! Jos sais tän ikuisen muovimaton vaihdettua tohon Maununnevan laminaattilattiaan, niin olisi mulle luksusta! Eikä haittaa vaikka junalle joutuu vähän kävelemään (bussi nyt on lähempänä) koska mä tykkään kyllä ulkoilusta. Mikä tahansa asumiskelpoinen asunto mulle kyllä kelpais, vaikka uusi on aina uusi.

    • tittalikka

      No ainakin lapsiperheelle ongelmallinen kohde. Vain yksi koulu (suomalais-venäläinen) ja päiväkoteja olisko vain kaksi, joista toinen ollaan lakkauttamassa. Yksi bussi menee keskustaan ja alueella yksi kauppa. Kannelmäen rautatieasemalle matkaa yli 2 km. Toki erittäin rauhallista seutua ainakin jos vertaa tuota Myllikän kohdetta.

      • alueella asunut

        Alueella lienee suomenkieli vähemmistönä, että siinä se rauhallisuus.


      • Nahkakuula
        alueella asunut kirjoitti:

        Alueella lienee suomenkieli vähemmistönä, että siinä se rauhallisuus.

        Kyllä jotkut kohteet pitäisi tehdä täysin suomalaisille ja suomenkielisille! Ei myöskään mustalaisia tai muita!!


      • TadaaPadaa
        Nahkakuula kirjoitti:

        Kyllä jotkut kohteet pitäisi tehdä täysin suomalaisille ja suomenkielisille! Ei myöskään mustalaisia tai muita!!

        Ei oo paljoo ulkomaalaisia näkyny Jätkäsaaren kämpissä :P


    • liian kallis koti

      Me toivotaan täältä asuntoa, ollaan lapsiperhe ja on se paikka kuin paikka niin ei ole päivähoitomahdollisuuksia. Osaisitko sanoa, mistä tiedät että päiväkoti alueella ollaan lakkauttamassa? Meillä on nykyinen asunto niiiiin kallis, että emme voi asua siinä enää kauaa. Olemme molemmat vanhemmat työssäkäyviä ja toinen vakituisesti, itse jatkan opiskelua jossain vaiheessa. Tarve inhimilliselle vuokralle on kova, nykyisin vaihtoehto on kohta joko ilman kotia ja lisäksi ruokajonot. Ja käymme siis töissä!!

      • Koppi-Jaakoppi

        Kannattaa tosiaan mikä tahansa kaupungin asunto ottaa vastaan mihin vaan mahtuu jotenkin, aina voi sitten hakea vaihtoa kun on vuoden asunut!


      • tittalikka

        No taisinpas epähuomiossa antaa väärää tietoa. Alueella on siis tällä hetkellä kaksi päiväkotia, joista toinen on tuon suomalais-venäläisen koulun yhteydessä. Lisäksi kaksi koulua ja toinen on Kannelmäen koulun sivukoulu, joka sijaitsee Maununnevan puolella. Tätä sivukoulua ollaan nyt siis lakkauttamassa ensi vuonna ei siis sitä päiväkotia. Kyseessä ala-aste, jonka säilyminen alueella olisi tarpeellista kun alueella on ilmeisesti paljon lapsiperheitä. Kannelmäen puolella päiväkoteja ja kouluja sitten tietysti enemmän. Kannelmäen ja Maununnevan välillä on Hämeenlinnan väylä, mutta alikulkuja useampikin sinne puolelle.

        Alue kyllä tuollaisena omakotitalovaltaisena ja rauhallisena paikkana on lapsiperheelle muutoin erittäin hyvä. Alueella ei myöskään ole yhtäkään juottolaa mikä ainakin minun mielestäni on hyvä asia. Kannattaa ehdottomasti sinne hakea :)


    • Linkuttaja

      Ihan mukavalla paikalla.
      Mahtavat ulkoilu maastot jos tykkää lenkeillä tai muuten ulkoilla.
      Kauppakeskus Kaareenkin ihan kohtuullinen pyöräily tai kävely matka ja kulkeehan siitä läheltä pussikin kantsuun päin, eikä se pysäkki missään jumalan selän takana ole, ai niin ja jos ei jaksa kävellä niin pääseehän sillä 42 kantsun juna asemalle mistä voi sitten vaihtaa 43:seen tai 56:seen tai jouko linjaan millä pääsee Kaaren ovelle asti.

    • eriarvoista?

      Tosi rauhallisen oloinen paikka, tosin itse pelkään että minkälaista olisi muuttaa lasten kanssa alueelle missä on suurin osa kalliita omistusasuntoja.. Suurin osa kaupungin vuokra-asunnoista on fiksusti suunniteltu alueille missä ei erotu oliko sitten omistus- tai vuokra-asunto. Rivari- ja omistusasuntovoittoisilla alueilla voi olla aikamoista erottelua koulussa vai onko jollain kokemusta? Vai onko koulut Kannelmäessä...

      • vuokralainen H.m

        Kouluista ei ole tietoa mutta itse en ainakaan ole joutunut mitenkään erotteluun siitä että asun vuokralla,ne ihmiset joita nyt olen oppinut tuntemaan ovat todellakin mukavia.
        Asun ihan tuossa Maununevan lähistöllä ja pakko sanoa että paikkana aivan ihana.


    • tittalikka

      Ei kait siellä mitään miljoonan arvoisia omakotitaloja edes ole. Mikään Westend se ei ole. Pääosin rintamamiestaloja. Luulisi, että siellä asuu aika tavallista porukkaa. Itsestähän se myös pitkälle on kiinni miten suhtaudutaan. Kun on hyvä muille niin saa samanlaisia ovat ihmiset sinulle. Pirkkolan uimahallikin on lähellä ja Pirkkolaankin taitaa oma bussi mennä.

    • Toiveissa asunto

      Hakemus tähän kohteeseen lähti, niin kuin moneen muuhunkin aiemmin. Meillä on sellainen tilanne, että asutaan toisen vuokranantajan kalliissa asunnossa. Puolisoni jäi työttömäksi jokunen aika sitten ja meinaa olla omalla kohdalla sama kohtalo edessä. Nykyisessä asunnossa nyt jo liian kallista asua, saati sitten kun tulot pienenee. Turhaahan se on edes toivoa, että tässä kohtaa onni lykästäisi. Lapsiperheethän ne menee aina edelle...

    • tarvittaisiin asunto

      Lapsi perheitä ei kaksioihin ja yksiöihin hakeudu eli toivottavasti onnistaa :)

    • Koppi-Jaakoppi

      Ei näytä todellakaan kovin suuri halu tänne olevan. :) Mitä veikkaatte, millaista porukkaa tuolla tulee asumaan? Sosiaalitapaukset piiloon? Tuo Käpylän kohde olisi mitä mainioin itselleni, mutta muutan kyllä tännekin jos asunnon saan.

    • asuntoa odottava

      No toi kohde aika etäällä niin ei ehkä kovin haluttu kohde. Aika vähän myös asuntoja, joten ei niiden vaihtajien jälkeen paljon meille kaupungin asuntoa vailla oleville jääkään. Sosiaalitapauksia tuskin tuonne laitetaan, Helsingin varakkaimpien lähiöihin kuuluvat Paloheinä ja Pakila aivan siinä naapurissa. Käpylän ja Vallilan kohteet kiinnostaa myös meikäläistä eniten. Viikinmäkeenkin valmistuu kaksi kohdetta tänä syksynä. Ne maisemat on kyllä mahtavat eli sinne mielin myös. Tsemppiä kaikille asunnon saantiin.

    • Toiveissa asunto

      Onpa taas jännättävää sinne maaliskuun loppuun. Huoh. Mä yritän asettaa toivoni siihen, että noin syrjään ei välttämättä moni halua. Saas nähdä kuinka korkealta tiputaan taas...

    • Svensson

      Onkos kenellekään vielä tullut täältä asuntotarjousta?

    • tarjouksia

      Ilmoitelkaapa jos ootte saanut jo tarjouksen niin tietää vähän kuinka kauan on mahdolllisuus odotella.

    • hiljaista on

      No onpas täällä hiljaista. Tarkottaako tämä että tunkua ei todellakaan ole ollut. Onko kukaan soittanut ja kysynyt hakemusten määrää?

      • Tarkkis-Erkki

        Kyllä niitä hakemuksia varmasti on, mutta iso osa porukasta on niin kermaperceitä, etteivät noin syrjään viitsi lähteä. :) Näin ollen tuosta ei tälläkään palstalla vouhkata. Annas olla kun etenkin Vallilan kohteet tulevat hakuun. Kyllä älämölö taas alkaa. :D


      • Galileo

        Luuletko että jokainen ketä hakee asuntoa niin käy tänne ilmoittamassa siitä!!? Eiköhän jokaiseen taloon/asuntoon ole tunkua kun on kyse kaupungin taloista


    • kenelle

      Mä kanssa ihmettelin, kun muut uudiskohteet on näillä palstoilla puhutuimpia keskusteluita. OIs kyllä ihan mahtavaa, jos olisi kerrankin vähän edes todennäköisempää saada asunto. Ne keille tarjous tulee, niin olisi kiva jos kertoisi minkälainen tausta on (vakkarityö, velkaa jne). Lähinnä olisi kiva tietää onko työssä käyvällä mahdollisuutta ja myöskin niillä joilla työtä ei ole...

    • tepsuli

      No onko kukaan saanut tarjousta vielä??

    • huekko

      Soittelin tänään tuonne kysyäkseni yhtä juttua ja tiedustelin samalla missä vaiheessa asunnonjako on. Jos ymmärsin oikein niin prosessi ei vielä ole käynnistynyt, eli mitään asuntoja ei ole vielä jaettu.

      • Hakija

        Aivan oikein.Vasta maaliskuun puolella alkaa asunto tarjousten jako.Tämä tieto annettu.


    • huekko

      Onkos muuten joku täällä hakenut tuolta kolmiota? Mitkä ovat lähtökohtanne? Eli asunnon tarpeen luokitus, henkilömäärä ja oletko/oletteko työttömiä/työssä käyviä ym.?

      Me tuskin saadaan asunto, mutta kokeillaan nyt kuitenkin jospa lykkäisi. Asutaan nyt kaksiossa, ei muuttouhkaa. Keskipalkkaisia molemmat ja perheenlisäystä toivottavasti lähivuosina, joten siksi ennakoimme hieman. Melko pitkät bussimatkathan ja mahdollisesti vaihdolla tuolta kyllä on (esim. Sörkkään ~40min), mutta onneksi tehdään pääasiassa etätyötä molemmat joten ei tarvitse joka päivä reissailla.

      Onnea hakuun!

    • Beo13

      Hei kaikille :)

      Täällä on kans laitettu hakemukset eteenpäin ja nyt odotellan tuleeko maaliskuussa tarjousta vastaan. Lähtötilanne ei kyllä kovin hyvä ole, sillä olen tällä hetkellä kotiäitinä 10kuukauden ikäisen vauvan kanssa. Erosin miehestäni marraskuussa ja joulukuussa vanhempainlomani päättyi. Olen lähihoitaja ja tarkoituksena oli palata työelämään vanhempainloman jälkeen, mutta ero tässä tuli ja suunnittelmat meni uusiksi. En viitsisi vielä näin pientä lasta hoitoon laittaa, joten toistaiseksi olen kotona hänen kanssaan. Asumme yksityisellä, isossa kaksiossa 65m2 ja vuokra lähes tonnin. Nyt eron jälkeen voisimme muuttaa pienempään kaksioon. Mitään muuttouhkaa ei siis ole, mutta syynä vain liian kallis vuokra nykyisessä asunnossa. Saas nähdä miten käy, onnea kaikille asunnon hakijoille! :)

      • onnea vaan

        Me asutaan kans ykstyisellä, 40 neliön kaksiossa, 2 aikuista, 1 lapsi ja 2. tulossa keväällä. Vuokra tonnin. Haettiin neliöitä ja kolmioita, mutta kun ei ole muuttouhkaa, ni tuskin saadaan asuntoa. Kyllähän nelihenkinen perhe asuu pienessä kaksiossa, jonne ei edes pinnasänky mahdu, saati toinen.


      • yx äityli

        En saanu yksinhuoltajana stadilta kämppää kun asuin SATON kalliissa kämpässä ja sikana maksoin.onneksi oli asumisoikeusnumero ja nyk. asumiskulut 400e vähemmän kun ed. vuokrakämpässä. Toivotan onnea sulle!


    • pois helsingistä

      Tietääkseni liian pienessä tilassa asuvat ovat kiireellisyysluokasta kovimmassa...

      Me haetaan kolmiota, nykyinen asunto on aivan liian kallis ja haluaisimme meille toimivammalle alueelle. Muuttotarve on tarpeessa, eli meinaa sitä ettei oo mitään mahdollisuuksia yleensä. Saas nähdä, tuntuu että kaikilla on liian kalliit asunnot ja harkitaankin kallista pientä kaksiota perheelle johon olisi kiva saada kohta neljäskin jäsen..................

    • hakija myös

      mä en ymmärrä miten vuokraovi.com on voinut vuokrata näitä työtilallisia asuntoja? Luulin et kaikki menee asuntotoimiston kautta..

      • Tietysti menee

        Siellä vain markkinoidaan asuntoja.
        Ei vuokraovi.com itse vuokraa mitään asuntoja..


      • hakija myös
        Tietysti menee kirjoitti:

        Siellä vain markkinoidaan asuntoja.
        Ei vuokraovi.com itse vuokraa mitään asuntoja..

        mut jos niitä ei ole vielä jaettu, niin miksi lukee sit siinä ilmoituksessa et vuokrattu? löysin myös ilmoituksen yhteen 4 h? Tyhmä kysyy et tulis viisaammaksi.. :D


    • Kalikali, kylmä

      Yrittäkää jo tajuta, noi työtilalliset asunnot ovat eri asemassa kuin tavisjunteille annettavat vuokraluukut.

    • stadilaiset haneen

      Oon kanssa nähnyt uudistuotantoja (Stadin asuntojen) markkinoitavana vuokraovessa. Itseasiassa kun katsotte muusta Suomesta (oisko ollut savonlinnan välityssivut tms) niin aika jännä että ulkopaikkakuntalaisille markkinoidaan näitä Maununnevan asuntoja. Musta tuntuu et STADIN asunnot on pääasiassa ulkopaikkakuntalaisille jotka eivät ole koskaan ees veroja kaupunkiin maksaneet. Menee niin hermot tähän paapomiskaupunkiin. Ite väännät niska limassa tääl duunia etkä saa mitään kohtuuhintaista kämppää ja sit joku savolainen saa ensisijaisesti nää voi huhhuh.

      • Koppi-Jaakoppi

        Tällä yritetään saada koulutettua työvoimaa tänne liike-elämän tarpeisiin. Ei vähävaraisia tai kouluttamattomia erityisesti tänne haluta. Täyttä valetta, että jonkun sosiaalisen oikeudenmukaisuuden perusteella ihmisille asuntoja jaettaisiin.


    • Beo13

      Tää on kyllä ihan perseestä suoraan sanoen! En vaan ymmärrä heidän perusteita, millä ne niitä asuntoja jakaa. Oltiin mieheni kanssa viime vuonna molemmat työssäkäyviä ja meillä oli oli päättymässä meidän vuokrasopimus, mutta ei siltikään saatu asuntoa kaupungilta. Olin myös raskaana silloin ja laskettu aika oli lähellä sopimuksen päättymispäivää, mutta hitot siitä kukaan välitti. Ärsyttävintä oli se, että haimme silloin Alppikylän uudistuskohteita ja kaverini myöskin haki niitä, tosin hänellä syynä oli silloin vain nykyisen asunnon korkea vuokra, mutta hän sai ja me emme!? Soitin heille ja kerroin tuosta, he sanoivat vain etteivät ota kantaa tuohon. Nyt sitten ollaan tässä kalliissa kaksiossa ja vielä yksinhuoltajan, että saas nähdä sitten miten käy.. Totuus taitaa olla niin, että jollei sulla ketään tuttua siellä ole auttamassa niin unohda asunto :(..

    • Beo13

      Onko joku onnekas saanut jo asuntotarjouksen? Onkohan ne vielä edes alottanut jakaa niitä ? Onko kukaan soitellut sinne? Äh, stresssiiiääh..

      • Börre

        Kolmio saatu !


      • Toiveissa Asunto
        Börre kirjoitti:

        Kolmio saatu !

        Minkälainen tilanne sulla oli? Ootko ennestään hekan asukas? Jos et, niin mikä oli jonossa kiireellisyysluokka? Sori kauhea kyselytulva, mutta olisi kiva tietää onko omalla kohdalla mitään mahkuja saada asuntoa :)


      • Börre
        Toiveissa Asunto kirjoitti:

        Minkälainen tilanne sulla oli? Ootko ennestään hekan asukas? Jos et, niin mikä oli jonossa kiireellisyysluokka? Sori kauhea kyselytulva, mutta olisi kiva tietää onko omalla kohdalla mitään mahkuja saada asuntoa :)

        Kyllä olen ennestään hekan asukas! Asunnoistahan oli kolmannes varattu niille ihmisille kenellä ennestään on kaupungin asunto!
        Joku jos ihmettelee sitä toimintaa niin olisko järkeen käyvää että muuttaessamme uuteen asuntoon niin jätämme myös yhden asunnon perässä jollekkin muulle sitä tarvitsevalle! Ja kiireellisyysluokka ei ollut mikään hälyttävän paha!


      • hakija myös
        Börre kirjoitti:

        Kolmio saatu !

        minkäkokoinen 3h?


    • Hakija myös

      Hengitä rauhassa sisään ja ulos. Näin toimit rauhassa aina tuonne maaliskuun loppuun asti ja kappas, niin on tämäkin asia selvä siihen mennessä., :D

    • tepsuli

      Meillä on uusio-perhe ja 4 lasta (3poikaa ja 1 tyttö) ikää kaikilla 3-6v ja tällä hetkellä asutaan pienessä kolmiossa hekalla (lasten makkari todella pieni ja täyteen ahdettu kahdella kerros-sängyllä) ja voin sanoa että seinät kaatuu päälle. Molemmat ollaan vakkari-työssä ja toiveet on kovat päästä muuttamaan isompaan. Tyttökin kaipaa sitä omaa huonetta ja rauhaa mutta onneks pojat menis hyvin vielä samassa huoneessa. Jos ei tämä natsaa niin täytyy sitten vaan yrittää jotain muuta...mutta kolmiossa ei kyllä enää kauaa voida asua tällä lapsi-katraalla!

      • asunnonhakija

        Eiks kahden vakkarityössä olevan kannattaisi mieluummin maksaa asuntolainaa kuin vuokraa, vaikka vuokrat kaupungilla halpoja onkin? Yksityisenkin vuokrasuntoon kahdella työssäkäyvällä olis varaa.


    • savolainen

      He,oletteko millä ns. kiireellisyysluokituksella stadin asunnoilla jonossa? Ja jos olette olleet ns. kiireellinen, niin miten pitkään on suunnilleen mennyt, että asunnon olette saaneet? Minne ei ehdottomasti kannattaisi muuttaa, jos tarjotaan?

    • Näin on

      Vuokraovi.com:in kautta väitettävät Stadin asuntojen kohteet ovat Helsingin kaupungin vapaarahoitteisia asuntoja. Niistä ilmoitetaan ainoastaan kyseisellä sivulla. Erona "tavallisiin" kaupungin asuntoihin on korkeampi vuokra, edellytys kunnossa olevista luottotiedoista ja se että asuntoon tehdään enintään viiden vuoden määräaikainen vuokrasopimus. Näitä asuntoja ei voi myöskään vaihtaa "tavallisiin" kaupungin asuntoihin. Monissa uudiskohteissa on sekä "tavallisia" kaupungin asuntoja, muutama vapaarahoitteinen sekä asumisoikeusasuntoja.

      • tepsuli

        Hei asunnonhakija!

        Oletkohan koskaan selvittänyt realiteettejä tänä päivänä saada asuntolainaa? En tässä taustoja ala selittämään sen enempää mutta asuntolainan saaminen sellaisella summalla että saatais sillä ostettua sopivan kokoinen asunto (EI itä-Helsingistä) tälle poppoolle on silkka mahdottomuus! Kyllä se on helppo kaikkien aina huudella noin mutta käytäntö on aivan eri-asia. Eikä todellakaan ole varaa yksityiseltä ottaa vuokra-asuntoa. Meidän maksu-kyvyssä realistinen vuokranmaksu-summa on max 1000€ (ja sekin on jo 100€ yli kipurajan) ja sillä hinnalla ei 4h tai isompaa yksityiseltä PK seudulta saa! Ei edes VVO:lta tai Satolta (sellaiselta sijainnilta ainakaan ettei tarvitsisi kaikkien lasten päiväkoteja alkaa muuttamaan ja työmatkat menis hankalaksi). Vaikka käykin vakkari-duunissa ei se tarkoita että tuosta noin vaan saa lainaa, pitäis olla omat säästötkin vielä pankille tarjota ja luottokelpoinen että sais sen lainan. Olishan se hienoa kun vois maksaa omaa asuntolainaa mutta ei onnistu nyky-markkinoilla ja meidän taustoilla ainakaan PK seudulla, täällä ei rikastumaan pääse perus-duunari!


    • hyvähyvä

      Hyvää valintaa tehdään näissä uudiskohteissa, saatiin itse uudiskohteesta asunto vaikkei muuttouhkaa ollut ja jonossa vain joitakin kuukausia. Luottotiedot kunnossa, tausta nuhteeton ja muutenkin ns. normaali perhe joten se on kyllä siinä mielessä ihan oikein, ettei uudiskohteisiin oteta ihan ketä tahansa.
      asuntolainaa ei pk-seudulla näillä vuokrilla kannata edes ottaa, ainakaan kun ajat on epävarmat.

    • Maununneva kutsunee

      Me saatiin tuolta asunto. Kahden aikuisen lapsiperhe, ei muuttouhkaa. Ilmoitus tuli tänään. Tuttu sai ilmoituksen pari päivää aiemmin, joten ei hajuakaan millä logiikalla noita jaetaan, saati ilmoitellaan.

      • huekko

        Onnea! Saitteko kolmion vai neliön? Entä tuttusi? Ihan vain että tietäisi vähän mitä asuntoja ne ekaksi jakelevat.

        Hyvä kuulla että valintaprosessi on ilmeisesti vihdoin alkanut.


      • Maununneva kutsuneet
        huekko kirjoitti:

        Onnea! Saitteko kolmion vai neliön? Entä tuttusi? Ihan vain että tietäisi vähän mitä asuntoja ne ekaksi jakelevat.

        Hyvä kuulla että valintaprosessi on ilmeisesti vihdoin alkanut.

        Kolmio ja Neliö


      • hakija myös
        Maununneva kutsuneet kirjoitti:

        Kolmio ja Neliö

        minkäkokoinen 3h?


    • Beo13

      Onnea teille! :)

      Luultavasti ovat siis alkaneet jakaa isoimmat, eli neliöt ja kolmiot.. Seuraavaks kaksiot..:// ikk, voi kun tulis meillekkin niitä hyviä uutisia..

    • Toiveissa Asunto

      Onnea kaikille tarjouksen saaneille :) Meidän kohdalta taitaa peli olla tässä, mutta palaillaan asiaan jossain muussa ketjussa. Tod. näköisesti Käpylän ketjussa piakkoin!

    • ....

      Tuleeko noi asunnon saanti ilmoitukset s-postilla ??

    • Töttöröö

      Minälaiseen logiikkaan perustuu ajatus että asuntoja jaettaisiin ensin senmukaan mikä on asunnon koko? Onko tämä sitä kuuluisaa sievää naisen logiikkaa vai mitä :D

      Kyllä itsellä on se käsitys että tasapuolisesti kaikkia asuntotyyppejä aletaan heti alusta jakamaan ja kierroksia voi tulla useampia jos tulee vastaan esim. tapauksia että asuntohakemus ei ole enää ajankohtainen tms..Näiden mahdollisten uusintakierrosten takia nuo ilmoittamisajat ovat pitkiä ja loppupäästä maaliskuuta on häviävän pieni mahdollisuus enää saada asuntotarjousta tästä kohteesta.

      Tasaisesti siis halutaan jakaa myös ettei tulee asiointipiikkejä asuntotoimiston töihin. Mitään järjellistä perustetta että asunnon koko olisi merkityksellinen ei ole. Jos logiikka perustuu mitä tässä ketjussa puhutaan, niin otanta on liian pieni että voisi vetää mitään johtopäätöksiä ja sitäpaitsi tänne nyt lämpikseen ihmiset höpöttelee mitä vaan välillä, niinkuin minäkin nyt tässä :).

    • hekalainen

      Logiikka: Uskoisin, että ensin annetaan vaihtajille tarjoukset ja useimmiten vaihtoa haetaan, kun halutaan isompi asunto.

      Mitä taas asuntotoimiston piikkiin tulee, ei siellä tarvitse asioida, kun saa asunnon. Kaikki hoidetaan sähköpostin välityksellä, liitteiden toimittaminen jne. Myös avainten luovutus on porrastettu.

      • jasso123

        Tuo on tietynlainen epäkohta. Asunnonvaihtajat saisivat hyvin hakea asuntoa saman prosessin kautta toista asuntoa kuin uudetkin hakijat jotka eivät vielä asu stadin asunnoissa.

        Toisaalta olisi heille suoraan sanottuna suoranainen etuoikeus asua välillä vapaarahoitteisissa asunnoissa ja maksaa vuorostaan kalliimpaa vuokraa eikä vain sisäisesti vaihdella edullisesta kämpästä toiseen.

        Kun toiset kitkuttelee kalliilla ja moni vielä määräaikaisilla sopimuksilla, joutuu tuon tästä etsimään uutta asuntoa eikä ihan mihin vaan voi muuttaa kun monessa asunnossa ryöstövuokra. Tai nostetaan vuokrat sielläkin vapaarahoitteisten tasolle niin joku tasa-arvo tähän vuokra-asumismuotoon pääkaupungissakin :)


    • Töttöröö

      Elämä kiertää moneen suuntaan ja yhtälailla pieniä asuntoja halutaan vaihdossa kun erotaan, talous tiukkenee, taloudesta kuollaan, lapset aikustuu yms. Vaihtajille kyllä voi olla että heille tarjotaan ensin mutta "isot asunnot ensin" logiikkaan en usko.

    • Töttöröö

      Ettei mene pelkäks vämpylöinniks, niin onnea vaan kaikille asunnon saajille. Itsellä on myös "kuponki" vetämässä mutta rehellisesti ottaen pari seuraavaa kohdetta kiinnostaa enemmän. Toki tämäkin kelpaisi.;D

    • tuoni

      Tämä logiikka siitä että isot jaetaan ekaksi perustuu aiempien kohteiden valintaprosesseihin, joissa on aina ensin tulleet isompia asuntoja hakeneet hakijat kertomaan että saivat asunnot ja sitten vasta kaksion saaneet ja sitten yksiön saaneet. Tietysti jotain yksittäisiä voi olla ja on ollut välissä, mutta kokonaisuudessa on mennyt näin monessa kohteessa. Joten mikäli aiempaan toistuneeseen kuvioon perustuva johtopäätös = naisen logiikka, niin varmasti se on sitä sitten ;)

      Ja joo, todellakin on monikierroksinen juttu, sillä sitten kun ne viimeiset yksiön saaneet ihmiset ovat ilmoittaneet saaneensa asunnon, on vielä saattanut tulla joitain kolmion/neliön saaneita "ilmoittautumassa". Nämä voivat tosin olla sellaisia jotka saivat asunnon koska aiempi ei ottanut asuntoa vastaan, tai niin kuin sanoit, yksittäisiä tapauksia kun hakijalla olikin jotain epämääräistä hakemuksessaan.

    • zuppadup

      tänne tuli 1h tpk. nykyisellään pienituloinen kohta maisteriksi valmistuva, nykyinen vuokrasoppari loppuu elokuussa. innolla ootan toukokuun loppua!

      • Aki L

        Me saatiin 4h ja k! 3 lasta ja olemme miespari.


    • Reidar K

      Meille tuli kolmio, kaksi aikuista ja koira

    • plaaplaaplaaplaa

      Meikä jäi vaille :(

      • hakija myös

        onko kaikki asunnot jo jaettu?


    • jooopajoo

      KOLMIO kahdelle aikuiselle ja koiralle?!?! Anteeks mut mitä vittua!!

      • Niinpä!

        Samaa olen minäkin ihmetellyt!
        Onko koira verrattavissa lapseen vai mitä ihmettä noita asuntoja jakelevat tantat oikein ajattelevat?!?!


      • Epäilevä
        Niinpä! kirjoitti:

        Samaa olen minäkin ihmetellyt!
        Onko koira verrattavissa lapseen vai mitä ihmettä noita asuntoja jakelevat tantat oikein ajattelevat?!?!

        Tänne voi kuka vaan kirjoitella ihan mitä vaan. Ehkä ei kannata kaikkea uskoa.


      • hääääh
        Epäilevä kirjoitti:

        Tänne voi kuka vaan kirjoitella ihan mitä vaan. Ehkä ei kannata kaikkea uskoa.

        Voi olla tottakin. Tiedänpä tapaukset jossa 2 aikuista 1lapsi saivat neliön(???) ja toinen perhe 2 aikuista 3lasta saivat samankokoisen. Mikähän logiikka se siinäkin on??


      • hakija myös
        hääääh kirjoitti:

        Voi olla tottakin. Tiedänpä tapaukset jossa 2 aikuista 1lapsi saivat neliön(???) ja toinen perhe 2 aikuista 3lasta saivat samankokoisen. Mikähän logiikka se siinäkin on??

        meidän naapurissa asuu yh-äiti 3 lapsen kanssa 5 h yli 100 neliön rivitalo asunnossa..et suhteilla tämäkin asunto annettiin


      • Anonyymi

        Kaksi ihmistä saa hakea kaksioita ja kolmioita. Ei siinä ole mitään ihmeellistä.


    • Beo13

      Kaikki asuntoja ei todellakaan ole jaettu ja tosiaan tänne voi kirjoitella kuka tahansa idiootti..Yrittäkää hankkia elämä kun tääl ihmiset oikeasti yrittävät keskustella asiallisesti ja auttaa sekä tukea toisiaan!

    • Hakija

      Vasta osa kohteen asunnoista jaettu.Ei kaikkea täällä kirjoitettua pidä uskoa.

    • gyrw

      Miten tiedätte ettei kaikkia ole jaettu? Onko joku soittanut sinne?

    • kl erittäin kiireell

      Laitettiin myös hakuun melkein kaikki kolmiot, mut eipä oo mitään kuulunut.

    • ei kuulu

      Onko kukaan saanut asuntoa Maununnevasta? Jos on niin oletko minkä kokoisen, perheellinen ja kiireellisyysluokka?

    • maunneva

      Pääsitkö Jaakoppi tuonne Maununnevalle? Vaikuttaa siltä, että ei nyt asuntoa tarjottu vaikka tuonne hakemuksen jätin. Saman tyyppinen tilanne kuin mitä kirjoitit tuolla ylempänä. Olis kiva tietää pääseekö tälläsessä tilanteessa miten hyvin tai huonosti noihin stadin asuntoihin.

      • Koppi-Jaakoppi

        No en tosiaan päässyt. On täyttä kusetusta, että muka muuten huonossa tilanteessa oleva tavis saisi yhtään mitään.


      • joo olen katkera
        Koppi-Jaakoppi kirjoitti:

        No en tosiaan päässyt. On täyttä kusetusta, että muka muuten huonossa tilanteessa oleva tavis saisi yhtään mitään.

        Jos jollekin niin Koppi-Jaakopille ja muille asunnottomille olisin todella toivonut asunnonsaannissa onnistavan. Suututtaa ja ärsyttää kun asunnot tuntuu aina menevän näille "laitoin ihan huvikseni hakemuksen jos vaikka tuuri kävisi, ei mulla ollu häätöuhkaa eikä muutakaan kiireellisyys perusteita mut ajattelin kokeilla onneani. Ja "tuuri" kävi, asuntotarjous tuli kun olin ollu jonossa kuukauden." Stadin asunnot vois poistaa sivuiltaan tuon lauseen, "Tavoitteena on, että asunnot tarjotaan vuokra-asuntoa eniten tarvitseville." Tuo on silkkaa kansalaisten kusetusta.

        Nämäkin asunnot tais mennä maistereille, muualta muuttaville ja muille hyvätuloisille, joilla olis varaa hankkia se vuokra-asunto ihan mistä tahansa.


    • ei vaa jaksa

      Ihmetyttää ettei kukaan tunnu olevan saanut täältä asuntoa, menikö asunnot Hekan työntekijöille tai muille laatikon alta. Ottaa niin päähän kun ei voi asua nykyisessäkään ja todetaan aina että yritä hakea seuraavaa kohdetta kun ei tuskin kaupunkiasuntoihinkaan saa jos ei tännekään onnistunut, missä tosiaan paljon vähemmän hakijoita kun tulee olemaan vaikkapa Vallilaan.

    • Koppi-Jaakoppi

      Ei tosiaan ole kukaan täällä maininnut saaneensa Maununnevan asuntoa.. Ja yleensä firman etusivulla mainitaan että "asunnon saaneille on ilmoitettu, kiitos mielenkiinnosta". Nyt ei mitään. Onkohan tuonne muuttaneet Hekan työntekijöiden lapset vai mitä???

    • Maru Kantsusta

      Ei tänne kirjoittele kaikki asunnon hakijat saatika ne jotka asunnon ovat saaneet! Näillä palstoilla on pieni määrä aktiivisia jotka suoltavat tekstiä nimimerkillä joten kannattaa suhtautua kriittisesti kirjoitteluihin.

      Kannelmäki/Maununneva on muuten tosi kivaa asuinaluetta, on paljon kouluja lyhyen matkan päässä ja päiväkoteja. Pikkukauppojakin löytyy, ja upea uusi kauppakeskus Kaari. Ja hienot ulkoilumahdollisuudet, keskuspuistokin aivan lähellä.

      Kannelmäessä olen asunut jo 16 vuotta ja viihdyn mainiosti. Mietin hakisinko näitä Maununnevan asuntoja mutta se sitten jäi. Varmasi hieno talo tulee olemaan ja hyvällä paikalla. Eli jos joku asunnon saanut on täällä lukemassa niin ONNEA uuteen kotiin.

      t. Maru

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1887
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1719
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1574
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1296
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1234
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1222
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1186
    8. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      9
      1170
    9. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1161
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      9
      1150
    Aihe